Web Analytics Made Easy - Statcounter

معاون سازمان آب و برق خوزستان گفت: با تمهیدات اتخاذ شده و مدیریت شرایط، ظرفیت ایمنی ما قبل از بروز سیلاب کنونی در مقایسه با سال گذشته ۲/۵ برابر است.

فراز ربیعی، معاون طرح‌های جامع منابع آب سازمان آب و برق خوزستان بامداد امروز  در گفت‌وگو با خبرنگار فارس در اهواز، اظهار کرد: با توجه به پیش‌بینی‌هایی که شده، بارش‌ها را از هفته گذشته رصد کردیم؛ مجموعا ۲ جبهه بارش داشتیم که یکی در ۳۰ بهمن و دیگری نیز در یکم اسفند ماه رخ داد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی افزود: طی برگزاری جلسه ستاد مدیریت بحران در سازمان آب و برق مشخص شد که بارش‌ها برای جبهه اول اندک بود، جبهه دوم نیز رصد شد، ورودی های استان ورودی‌های قابل توجهی است، طبق بارندگی‌های پیش بینی شده، در بالادست حوزه‌های آبریز کرخه، دز و کارون به ویژه کرخه و دز بارش‌های کم سابقه‌ای داریم.

رابعی با بیان اینکه الگوی بارشی شبیه الگوی فروردین ماه است، میزان و شدت بارش‌ها توسط سازمان هواشناسی بسیار بالا پیش بینی شده است عنوان کرد:  این تک واقعه دست کمی از بارش‌های قبلی نداشت اما با توجه به تمهیدات اتخاذ شده، ما از ابتدای سال ظرفیت خیلی مناسبی را در پشت سدها ایجاد کرده بودیم، ما تقریبا قبل از این سیلات ۸/۸ میلیارد متر مکعب ظرفیت خالی سدهای مخزنی ما بوده است.

وی بیان کرد: در سد دز حدود یک میلیارد و ۳۰۰ مترمکعب، در سد کرخه ۲ میلیارد مترمکعب و در سیستم حوزه کارون نزدیک ۴/۵ میلیارد مترمکعب ظرفیت خالی مخازن است که این ظرفیت، رقم بسیار مناسبی است که ما بتوانیم سیلاب را در پشت این سیلاب ها تسکین بدهیم و ان شالله خروجی های ما افزایش چندانی نخواهد داشت.

وی با تاکید بر اینکه نگرانی در تکرار این واقعه در اواخر اسفند و اوایل فروردین وجود دارد اظهار کرد: در این شرایط امکان دارد ما مجددا بروز سیلاب را داشته باشیم، بنابراین در این شرایط سیاست ما این است که به مرور حوزه میانی را تخلیه کرده و پس از آن ما بر اساس ظرفیت ایمن پایین دست، اقدام به تخلیه کردن کنیم.

معاون مطالعات پایه و طرح های جامع منابع آب سازمان آب و برق خوزستان با اشاره به اینکه شرایط ایمن مان در استان قبل از بروز این سیلاب، ۲/۵ برابر سال گذشته بود گفت: سال گذشته ۳/۰۶ میلیارد مترمکعب حجم خالی مخازن بود، امسال ۸/۸ میلیارد مترمکعب است و این آمادگی ما برای مدیریت سیلاب است.

وی ادامه داد: ما در حال حاضر سریعا در تلاش برای تنظیم خروجی‌ها در حد شرایط ایمن پایین دست یعنی کرخه، بین ۴۰۰ تا ۴۵۰ مترمکعب و دز، بین ۷۰۰ تا ۷۵۰ مترمکعب هستیم اما سیلاب ایجاد شده، حجم قابل توجهی را در حدود ۳ میلیارد مترمکعب آورد برای سدهای ما داشت و این رقم را کاهش خواهد داد که رقم قابل توجهی است.

رابعی اضافه کرد: این اطمینان را می دهم که لحظه به لحظه شرایط رصد و بارش ها طلاع رسانی می شود، ما امروز بارش های بالای ۱۰۰ میلی متر در برخی نقاط داشتیم و تا چهارشنبه نیز این بارش ها ادامه دارد، بنابراین آمادگی کاملی وجود دارد.

وی خاطرنشان کرد: برای مدیریت سدها  از تجارب همکاران در سال‌های گذشته استفاده می‌شود، کارگروه مشورتی نیز از فردا فعال خواهیم کرد و از نظر نخبگان، اساتید دانشگاه و صاحب نظران بهره خواهیم برد.

وی در پایان یادآور شد: بارش‌ها در حوزه‌های میانی تا چهارشنبه فعال است، مردم این مناطق (حوزه رودهای دز و کرخه) در شرایط بارندگی از نزدیک شدن به رودخانه و نقاط مستعد بروز سیلاب جلوگیری کنند و احتیاط‌های لازم را داشته باشند که به کمک هم تلاش کنیم کمترین خسارت به مردم در این شرایط وارد شود.

انتهای پیام/

منبع: فارس

کلیدواژه: خوزستان مدیریت بحران منابع آب آب میلیارد مترمکعب سازمان آب و برق سال گذشته بارش ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.farsnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «فارس» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۷۰۴۵۰۲۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

افزایش میزان ذخایر سد‌های استان کرمانشاه

علی مرادی معاون حفاظت بهره‌برداری شرکت آب منطقه‌ای استان کرمانشاه گفت : میزان ذخایر سد‌های استان کرمانشاه پس از بارش‌های اخیر ۶۶.۵۴ درصد بوده که این آمار در حال افزایش است و ۳۳.۴۴ درصد ظرفیت سد‌های استان خالی است، که میزان ذخیره‌سازی معمولی سد‌ها یک میلیارد و ۳۴۶ میلیون مترمکعب است، اما در حال حاضر به ۴۵۰ میلیون مترمکعب آب نیاز داریم که سد‌های استان کاملاً پر شوند.

معاون حفاظت بهره‌برداری شرکت آب منطقه‌ای استان کرمانشاه عنوان کرد: ورودی رودخانه‌ها به سد‌های استان یک میلیارد و ۴۳۳ میلیون مترمکعب است؛ که بیشترین آمار ورودی مربوط به سد داریان بوده و سد داریان به دلیل وجود نیروگاه، آب را تخلیه می‌کند، اما در حال حاضر میزان پرشدگی سد داریان ۹۰.۵۸ درصد است که این نشان از حجم تکمیل سد داریان به میزان ۳۳۸ میلیون مترمکعب است که مابقی آن از اول مهرماه سال گذشته به دلیل کار نیروگاه از سد خارج شده است.

مرادی با اشاره به میزان ورودی آب سد‌ها اذعان کرد: در این سال آبی کم‌ترین ورودی آب مربوط به سد گیلانغرب با حدود ۱ میلیون مترمکعب بوده و بیشترین ورودی مربوط به دو سد شرف‌شاه با ۶۱.۳۶ میلیون مترمکعب و سد گاوشان با ۶۰.۴۳ میلیون مترمکعب بوده است.

معاون حفاظت بهره‌برداری شرکت آب منطقه‌ای استان کرمانشاه در رابطه با میزان تغییر آمار نسبت به سال گذشته بیان کرد: در حال حاضر آمار قیاس دقیق نداریم، اما وضعیتی که شاهد هستیم نسبت به سال گذشته یقیناً با توجه به رواناب‌ها تغییرات کاملاً محسوس است؛ در سال گذشته به دلیل اینکه از پشت سد‌ها برداشت داشتیم این میزان حجم خالی‌شده فعلی مربوط به سال گذشته بوده، چرا که فصل کشاورزی ورود آب کم و خروج آن زیاده بوده است.

مرادی با اشاره به مؤثر بودن بارش‌های اخیر در افزایش ذخیره سد‌ها تصریح کرد: با بارش‌های مقطعی که در چند وقت اخیر شاهد بودیم و با توجه به روند افزایشی که نسبت به درازمدت داشتیم، یک مقداری از کسری مخازن سد‌های استان را جبران کرده که ان‌شاءالله در سال جاری شاهد کمبود آب و ایجاد تنش در این حوزه نباشیم .

باشگاه خبرنگاران جوان کرمانشاه کرمانشاه

دیگر خبرها

  • افزایش ذخایر آبی سدهای مازندران
  • افزایش سه برابری ظرفیت تبادل برق ایران و ترکمنستان
  • افزایش میزان ذخایر سد‌های استان کرمانشاه
  • افزایش چهار برابری لایروبی رودخانه‌های مازندران.
  • ۲۰۷ میلیون مترمکعب سیلاب‌های شمال کرمان مدیریت شد
  • ایران بالاخره حقابه خود از افغانستان را دریافت کرد
  • افزایش ظرفیت مخازن آب شهری کردستان
  • افزایش ۶۰ سانتی متری تراز دریاچه ارومیه از ابتدای سال آبی
  • افزایش ۱۱ برابری ظرفیت کمپ‌های ترک اعتیاد آذربایجان‌ غربی
  • ۴۱۲ میلیون مترمکعب آب به دریاچه ارومیه رهاسازی شد