Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «اقتصاد آنلاین»
2024-03-19@07:55:40 GMT

بارش‌های سیل آسا تاکنون بدون خسارت

تاریخ انتشار: ۷ اسفند ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۷۰۴۵۱۸۴

بارش‌های سیل آسا تاکنون بدون خسارت

به گزارش اقتصادآنلاین به نقل از ایران، کانون نگرانی‌ها استان لرستان بود اما آن‌طور که مسئولان استانی می‌گویند تاکنون این بارش‌ها منجر به سیل ویرانگر نشده است.

 گودرز امیری معاون استاندار لرستان  تصریح کرد: صبح روز گذشته (سه‌شنبه) تا نیمروز ۵۰ میلیمتر در استان بارش داشتیم که تا شامگاه به ۱۳۵ تا ۱۶۵ میلیمتر در برخی نقاط استان رسید.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی تأکید کرد: در روز گذشته هیچ مورد تلفات جانی نداشتیم ولی راه‌های ارتباطی چندین روستا ازجمله روستاهای بخش پاپی به زیر آب رفت. البته این راه‌های ارتباطی در سیل فروردین ماه لرستان دچار خسارت جدی شدند. امیری خاطرنشان کرد: با اطلاع‌رسانی گسترده‌ای که صورت گرفته بود مردم مناطقی که در معرض آسیب جدی سیل بودند دوشنبه شب در مکان‌های اسکان اضطراری به سر بردند که باید از آنها به‌دلیل اعتمادی که به مدیریت بحران داشتند تشکر کرد. به‌گفته وی بیشترین نگرانی رسیدن سیلاب بالا دست لرستان از بقیه نقاط استان به پلدختر بود و همانگونه که انتظار داشتیم بخشی از خیابان‌ها در نیمه غربی شهر دچار آبگرفتگی شد که در این راستا از قبل مردم این مناطق به مکان‌های امن منتقل شده بودند. وی تأکید کرد: با آمادگی که از قبل برای مقابله با سیل در استان بود تمامی نیروهای امدادی و هلال احمر در نقاط تعیین شده مستقر هستند و اقلام اولیه مانند پتو وسایل گرمایشی و غذای آماده به اندازه کافی تدارک دیده شده است.

گفتنی است سازمان هواشناسی از چند روز قبل اعلام کرده بود با ورود سامانه بارشی جدید ازغرب کشور از بعدازظهر روزدوشنبه گذشته برای ۹ استان ایلام، لرستان، چهارمحال و بختیاری، غرب اصفهان و بتدریج قم، مرکزی، تهران، البرز و شمال خوزستان، احتمال وقوع سیل و آبگرفتگی پیش‌بینی می‌شود و برای 3 استان لرستان؛ خوزستان و چهارمحال وبختیاری نیز هشدار صادر کرده بود.

«علی بختیاری»، سخنگوی سازمان مدیریت بحران کشور اظهار داشت: با توجه به پیش‌بینی‌ها وهشدارهای سازمان هواشناسی خوشبختانه تاکنون (زمان مخابره خبر) گزارشی مبنی بر جاری شدن سیل و خسارات ناشی از آن در هیچ کدام از استان‌های مذکور نداشتیم.

وی درباره وضعیت رودخانه کشکان در خرم‌آباد هم گفت: آب رودخانه به سبب بارش باران بالا آمده، اما هنوز سرریز نشده، با این حال ساکنان حریم این رودخانه منازلشان را تخلیه کردند. در پلدختر هم ساکنان حریم رودخانه‌ها از منازلشان خارج شدند.

سخنگوی سازمان مدیریت بحران کشور درباره اسکان این خانوارها، اظهار داشت: تعدادی از خانواده‌ها به خانه‌های اقوام‌شان به نقاط دیگر استان رفتند و برای عده‌ای دیگر که جایی برای سکونت نداشتند مساجد و سالن‌های ورزشی درنظر گرفته شده که در صورت تمایل می‌توانند در این مکان‌ها مستقر شوند.

بختیاری درپاسخ به این سؤال که آیا اسکان این خانواده‌ها در یک مکان با توجه به شیوع ویروس کرونا درست است؟ گفت: بنا به دستور دانشگاه علوم پزشکی استان، نیروهایی برای کنترل بهداشت و آموزش این خانواده‌ها جهت رعایت بهداشت و نکات ضروری در این اماکن مستقر شدند تا ملزومات ایمنی را فراهم کنند.

بسته شدن زیرگذرها در خرم آباد

با توجه به پیش‌بینی هواشناسی، میزان بارش‌ها در لرستان زیاد است و احتمال وقوع سیل وجود دارد. به همین منظور و برای پیشگیری از وقوع حوادث احتمالی در شهر خرم‌آباد، اقداماتی توسط شهرداری انجام شده و برخی از خیابان‌های ساحلی بسته شده و برخی زیرگذرها نیز مسدود است.

«سعید رازانی»، دادستان عمومی و انقلاب لرستان در این خصوص با اعلام این مطلب که خانه‌هایی که کنار رودخانه قرار دارند، تمام مسائل ایمنی را رعایت کنند تا مشکلی رخ ندهد، افزود: شهروندان از تردد غیرضروری در شهر خودداری کنند، چون ترافیک ایجاد می‌شود و سبب ایجاد مشکل برای ماشین‌آلات سنگین خواهد شد که قصد دارند تجهیزات امدادی و راه‌های دسترسی را باز کنند. از روزهای گذشته هشدارهای لازم به مردم داده شده و تمام دستگاه‌ها در حالت آماده‌باش قرار دارند.

حجم بالای بارندگی در شمال و شرق خوزستان

«محمد سبزه زاری»، مدیر کل هواشناسی خوزستان نیز گفت: تا اواخر وقت امروز(چهارشنبه) با تأثیر سامانه بارشی همچنان شاهد بارش باران همراه با رعد و برق، وزش باد متوسط تا شدید، تندباد لحظه‌ای و احتمال تگرگ در مناطق مستعد خوزستان خواهیم بود.

وی گفت: در این مدت در مناطق جنوبی و مناطق مرکزی خوزستان به علت وزش تندبادهای لحظه‌ای برای ساعاتی انتظار کاهش دید افقی به علت پدیده گرد و خاک محلی را خواهیم داشت.

سبزه‌زاری بیان کرد: روزگذشته (سه‌شنبه) بارش در مناطق شمال و شرق و ارتفاعات استان خوزستان از حجم بالایی برخوردار بود و بارش در ارتفاعات به‌صورت برف مشاهده شد.

بازگشایی دریچه ۳۰ بندخاکی در شهرکرد

«بهنام صحرانشین»، رئیس اداره منابع‌طبیعی و آبخیزداری شهرکرد نیز از بازگشایی دریچه تمامی سدهای این شهرستان به‌دلیل احتمال بارش‌های سیل آسا خبر داد و گفت:۳۰ بند خاکی در شهرکرد وجود دارد که پیرو اطلاعیه ستاد مدیریت بحران چهارمحال و بختیاری از تمامی این سدها در شهرستان بازدید شد که هیچ کدام از آنها در وضعیت بحرانی قرار ندارد.

رئیس اداره منابع‌طبیعی و آبخیزداری شهرکرد ادامه داد: ظرفیت نیمی از سدها خالی و مابقی حدود ۵۰ درصد آب دارد، اما به‌دلیل پیش‌بینی بارش‌های سیل‌آسا در چهارمحال و بختیاری دریچه سدها بازگشایی شد.

وی با اشاره به اقدامات صورت گرفته پس از سیل فروردین‌ماه در سد خاکی روستای هرچگان، شهر نافچ و منطقه قلنگان، بیان کرد: ارتفاع تاج سدها و ارتفاع سریزها افزایش یافت، همچنین دیواره این سدها نیز مورد بهسازی قرار گرفت.

مردم7 روستای کوهرنگ به اماکن امن رفتند

«هوشنگ مصطفوی»، فرماندار کوهرنگ در چهار محال و بختیاری هم از خروج اضطراری اهالی ۷ روستای در معرض خطر سیلاب این شهرستان خبر داد و گفت: مردم این مناطق تا رفع کامل خطر سیلاب در مکان‌های امن اسکان دارند.

وی با اشاره به بارش شدید باران و طغیان رودخانه‌های کوهرنگ، افزود: خوشبختانه تاکنون هیچ خسارت مالی و جانی متوجه شهرستان نشده و تمهیدات لازم برای ارتقای سطح ایمنی به کار گرفته شده است. در همین راستا به ساکنان روستاهای دره شیخ‌عالی، محمودآباد، نعل‌اشکنان، خویه، میانرودان، دزک سرچشمه دوآب صمصامی و ده‌نو سفلی بخش مرکزی اجازه خروج اضطراری داده شده و آنان به مکان‌های امن هدایت شده‌اند.

مصطفوی با اشاره به آماده‌باش کامل دستگاه‌های امداد و نجات و خدمات‌رسان در این شهرستان، تصریح کرد: نیروهای امدادی به مناطق مختلف شهرستان اعزام شده و مشکلی در این خصوص وجود ندارد.

فرماندار کوهرنگ از مردم مناطق مختلف این شهرستان خواست، تا با نیروهای امدادی و دستگاه‌های خدمات‌رسان همکاری کرده و چنانچه تصمیمی بر خروج از روستاها گرفته شده در این خصوص همراهی کنند.

مصطفوی با تأکید بر خودداری مردم منطقه از سفرهای غیرضروری به کوهرنگ، اظهار داشت: از مسافران و مردم شهرستان تقاضا می‌شود از توقف در حاشیه رودها و مسیل‌ها خودداری کرده و در مکان‌های امن ساکن شوند.

وی، کمبود امکانات و تجهیزات را از مهم‌ترین چالش‌های این شهرستان برشمرد و گفت: نیاز ضروری به افزایش امکاناتی نظیر لودر و بیل مکانیکی داریم که امید است این امکانات سریع‌تر در اختیار شهرستان قرار داده شود.

بنا بر اعلام اداره‌ کل هواشناسی چهارمحال و بختیاری بارش‌ها تا اواسط امروز(چهارشنبه) در این استان تداوم دارد و برای کوهرنگ بیش از ۲۰۰میلیمتر بارش پیش‌بینی شده است.

منبع: اقتصاد آنلاین

کلیدواژه: سیل باران سیلاب چهارمحال و بختیاری مدیریت بحران مکان های امن پیش بینی مکان ها بارش ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.eghtesadonline.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «اقتصاد آنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۷۰۴۵۱۸۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

پرداخت تسهیلات و مطالبات کشاورزان لالی و هندیجان

 به گزارش خبرگزاری صدا و سیمای استان خوزستان ، مدیر جهاد کشاورزی شهرستان لالی گفت: ۸۹ میلیارد و ۴۰۰ میلیون ریال تسهیلات کشاورزی و خسارت خشکسالی طی سال جاری در شهر‌ لالی پرداخت شد.

مهرداد هزاریان بیان کرد: با همکاری بانک کشاورزی شهرستان لالی ۳۲میلیارد و۴۰۰ میلیون ریال خسارت ناشی از خشکسالی مربوط به سال ۹۹ پرداخت شد.

وی افزود: بیمه کردن محصولات کشاورزی و دامی توسط کشاورزان و دامداران باعث می‌شود بخشی از خسارات مالی حوادث هنگام خشکسالی، سیل، بیماری و سایر حوادث غیرمترقبه که به محصولات کشاورزی و دامی خسارت وارد می‌کنند جبران شود.

هزاریان به کشاورزان و دامداران شهرستان توصیه کرد: با مراجعه به دفتر بیمه محصولات کشاورزی و دامی شهرستان لالی محصولات خود را بیمه کنند.

مدیر جهاد کشاورزی شهرستان هندیجان نیز گفت: مبلغ ۵۷ میلیارد ریال تسهیلات از محل خط اعتباری مکانیزاسیون در زیر بخش زراعت شهرستان توزیع شده است.

علی شکاری بیان کرد: این تسهیلات با کارمزد ۲۳ درصد و بازپرداخت چهار ساله، جهت خرید انواع دستگاه‌های کاشت و داشت محصولات زراعی، به متقاضیان در شهرستان پرداخت شده است.

دیگر خبرها

  • ثبت ۸۰ میلیمتر بارندگی در خوزستان و پیش بینی افزایش شدت بارش ها
  • ثبت ۸۰ میلیمتر بارندگی در مناطق شمالی خوزستان/پیش بینی افزایش شدت بارش ها
  • ‍ ساخت ۱۰ پد فرود بالگرد در نیشابور/انجام ۴۰ سورتی پرواز در سال ۱۴۰۲
  • زمین لرزه ۴ و ۶ دهم ریشتری خنج بدون خسارت
  • هشدار هواشناسی برای تهران ؛ رگبار باران و وزش باد شدید | وضع هوای پایتخت تا ۲ فروردین
  • هشدار نارنجی هواشناسی برای تهران/پیش‌بینی رگبار باران و وزش باد شدید
  • پرداخت تسهیلات و مطالبات کشاورزان لالی و هندیجان
  • هشدار تکرار بارش‌های سیل آسای سال ۹۸ در بهار ۱۴۰۳
  • هشدار قرمز هواشناسی نسبت به بارش سنگین باران در کهگیلویه و بویراحمد
  • احتمال تکرار بارش‌های سیل‌‌آسای بهار ۹۸ در بهار ۱۴۰۳؛ عبرت گرفته‌ایم؟