Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش اقتصادآنلاین به نقل از ایران، تاکنون سه استان هرمزگان بوشهر وفارس مورد هجوم این آفت خطرناک قرار گرفته‌اند. بررسی‌های کارشناسان سازمان حفظ نباتات نشان می‌دهد در حال حاضر تراکم ملخ‌های صحرایی در هرمتر مربع اراضی این سه استان که مورد هجوم قرار گرفته‌اند به‌طور میانگین 100 ملخ است که آماربالایی به‌شمار می‌رود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

 محمد رضا میر سخنگوی سازمان حفظ نباتات تصریح کرد: این هواپیماها در هر سورت پرواز قابلیت حمل یکهزارو ۵۰۰ لیتر محلول سم را دارند. به گفته وی هرچند اولویت ما در مبارزه با ملخ‌ها مبارزه زمینی است اما در مناطق صعب العبور و زمین‌هایی که به علت بارندگی خیس و گل آلود شده سمپاشی هوایی بهترین گزینه است.

هرچند در حال حاضر به جز محصول خرما که در برخی نخلستان‌ها مورد هجوم ملخ‌ها قرار گرفته محصول دیگری در زمین و باغ‌های این استان‌ها نیست، اما مردم نگران هستند مبادا سمپاشی علیه ملخ‌های صحرایی اثر نامطلوبی برمحصولات کشاورزی داشته باشد. سخنگوی سازمان حفظ نباتات در این خصوص توضیح داد: با توجه به اینکه سلامت مردم و امنیت غذایی آنها که وابسته به محصول سالم است نخستین اولویت بخش کشاورزی است در مبارزه با ملخ صحرایی از سمی استفاده می‌شود که دوره ماندگاری آن در محصول کشاورزی و خاک تنها ۴ روز است که اگر کشاورزان محصول را چهار روز برداشت و به بازار نفرستند هیچ سمی در آن باقی نمی‌ماند. درواقع باقیمانده این سم پس از چهار روز در محصولات کشاورزی در حد صفر است و این مسأله از طریق آزمایش قابل اثبات است پس مردم به هیچ وجه نگرانی در این زمینه نداشته باشند ضمن اینکه در این خصوص اطلاع‌رسانی گستره‌ای بین کشاورزان صورت گرفته است.

 میر گفت: از روز دوشنبه تاکنون استان‌های درگیر با هجوم ملخ‌ها کماکان همان استان‌های فارس، هرمزگان و بوشهر هستند البته سطح مبارزه ما در این دو روزه از ۷ هزارو ۵۰۰ هکتار به ۸ هزارو ۳۴۳ هکتار رسیده است. وی همچنین با اشاره به اینکه دوره سفر این میهمان ناخوانده از حاشیه دریای سرخ و شبه جزیره عربستان به کشور ما سپس به هند و پاکستان و بالعکس حدود یکسال طول می‌کشد افزود: خبرهایی که از وجود ملخ‌ها در سیستان و بلوچستان می‌شنوید مربوط به دور قبلی هجوم آنها است که در این استان در حال مبارزه در سطح ۷۷۱هکتار هستیم و هنوز دسته‌های جدید به این استان وارد نشده‌اند.

منبع: اقتصاد آنلاین

کلیدواژه: ملخ سازمان حفظ نباتات ملخ های صحرایی ملخ ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.eghtesadonline.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «اقتصاد آنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۷۰۴۵۲۵۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

راز هجوم افسران رضاشاه به اوین؛ باغ بخرید، ترفیع بگیرید!

وقتی اوین یکی ازآبادی‌های اطراف تهران بود حدود ۱۲۰ درب باغ داشت که شهرت برخی از آنها از مرزهای تهران فراتر رفته بود. شهرت برخی از باغ‌های اوین به حدی بود که در منابع مکتوب به‌جامانده از دوره قاجار بارها از آنها نام برده شده و عمر آنها در آن دوره تاریخی را بیش از ۱۰۰ سال تخمین زده‌اند.

سید مهدی اعرابی، استاد دانشگاه و شمیران‌پژوه، درباره روزگار سپری‌شده باغ‌های اوین می‌گوید: «در منابع تاریخی آمده که ۸ درب باغ بزرگ فقط در زیر محله اوین وجود داشته است شامل باغ سپهر، باغ وزیر، باغ ایرج‌پناه، باغ حاج‌محمد حریقی، باغ خاوریان، باغ دکتر اعرابی، باغ غربی، باغ ضیائیان، باغ حسن‌ماست‌بند، باغ توتونچی، باغ محیط، باغ سهرابیان، باغ سرهنگ عشقی، باغ تیمسار خوشنویسان و... از جمله باغ‌های نامدار اوین بوده‌اند که امروز به جای آنها برج و شهرک مسکونی ساخته شده است.»

هجوم نظامیان ارتش رضاشاه به اوین با قصد خرید باغ‌های بزرگ این قریه هم داستانی مفصل و در عین حال عجیب دارد. اعرابی درباره ماجرای ثبت سند باغ‌های اوین به نام نظامی‌های دوره رضاشاه توضیح می‌دهد: «یکی از شروط ارتقای درجه سرهنگ‌ها در دوره رضاشاه، داشتن سند مالکیت باغ‌های اطراف تهران بوده است. به همین دلیل در شمیران و سایرآبادی‌های سرسبز اطراف تهران با انباشت سندهایی مواجه‌ایم که به نام نظامی‌ها ثبت شده است. این یک فرمایش ملوکانه بوده و رضاشاه عادت بیمارگونه‌اش مبنی بر داشتن سند منگوله‌دار را به افسران عالی‌رتبه تسری داده بود. طبق دستور رضاشاه، ارتقای درجه سرهنگ‌ها منوط به ارائه سند یک باغ از طرف آنها بوده و به همین دلیل در بسیاری از روستاهای خوش‌آب‌وهوای شمیران رد پای آنها دیده می‌شود.»

نظامی‌های دوره رضاشاه بعد از خرید باغ‌های بزرگ اوین، وانمود می‌کنند که برای رسیدگی به آنها و آبادانی این قریه سرسبز می‌کوشند، اما حضور آنها مقدمه نابودی باغ‌های بزرگ و شروع ساخت‌وسازها در یکی از بزرگ‌ترین‌آبادی‌های شمیران می‌شود. اعرابی می‌گوید: «در اوین سند ۱۲ درب باغ به نام سرهنگ‌های ارتش رضاشاه ثبت شده که از مهم‌ترین آنها می‌توانیم به باغ سرهنگ عشقی، سرهنگ کوپال، سرهنگ نعمتی، سرهنگ فتحی، سرهنگ یاسری، سرهنگ دیهیم، سرهنگ‌ آور و تیمسار خوشنویسان که ارتقا درجه پیدا کرد اشاره کنیم. نام‌هایی از این دست در سایرآبادی‌های شمیران مثل درکه، تجریش، نیاوران و امامزاده قاسم(ع) هم به چشم می‌خورد.»

اعرابی معتقد است‌ آبادی اوین از دوره قاجار در تیررس درباری‌ها بوده و چنین وضعی در دوره پهلوی تشدید شده است: «اعتمادالسلطنه در کتاب خاطراتش روایت کرده که ناصرالدین‌شاه مدام به‌آبادی‌های شمیران سرک می‌کشیده و باغ‌های سرسبز شمیران ییلاق پادشاه قاجار بوده است. اعتمادالسلطنه در این کتاب نوشته که ناصرالدین‌شاه ۸ بار به اوین رفته و به نظر می‌رسد لابه‌لای این رفت و آمدها، باغ‌های اوین را به اطرافیانش هبه کرده است. به‌طور مثال، در اوین باغ امین‌حضور را داریم که به امین‌حضور، از رجال دربار ناصرالدین‌شاه، تعلق داشته است.»

منبع: همشهری

tags # رضا شاه ، حکومت پهلوی سایر اخبار توصیه عجیب دانشمندان؛ به این دلیل مهم گوشت مار پیتون بخورید! از حمام در خون دختران باکره تا خوردن خون کودک؛ آیا انسان راه غلبه بر مرگ را پیدا می‌کند؟ (عکس) جانور عجیبی که آنقدر رابطه جنسی برقرار می‌کند تا بمیرد! تجربه نزدیک به مرگ چیست و چه حسی دارد؟

دیگر خبرها

  • شرکت هواپیمایی قطر در حال بررسی خرید 150 فروند هواپیمای جدید
  • بازدید امیر ایرانی از روند خدمت رسانی به مردم سیل زده دشتیاری
  • همکاری فائو در دفع هجوم ملخ ها به مزارع افغانستان
  • جنجال در سوپرلیگ ترکیه؛ هجوم طرفداران ترابزون سپور به زمین و درگیری با بازیکنان فنرباحچه / فیلم
  • هجوم طرفداران ترابزون سپور به زمین و درگیری با بازیکنان فنرباحچه
  • خبر خوش فرمانده پایگاه شهید لشگری مهرآباد از بازآماد انواع هواپیماهای شکاری
  • راز هجوم افسران رضاشاه به اوین؛ باغ بخرید، ترفیع بگیرید!
  • خدمات‌رسانی ۱۵۵ فروند هواپیما در ایام نوروز ۱۴۰۳
  • هجوم معدن چیان برگ به مزارع غلات دره شهر
  • سنگ‌اندازی در مسیر فعالیت شرکت دانش‌بنیان پهپادهای سمپاش: نباید تولید کنید!