Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «قدس آنلاین»
2024-04-25@20:06:48 GMT

مسئولیت‌پذیری در قبال ولی جامعه و نصرت ولایت

تاریخ انتشار: ۷ اسفند ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۷۰۴۶۳۲۷

مسئولیت‌پذیری در قبال ولی جامعه و نصرت ولایت

اهمیت ورود به عرصه سیاسی وجوه متفاوتی دارد که یکی از آن‌ها، مسئولیت‌پذیری در قبال ولایت است.


حجت‌الاسلام محمدجواد نظافت یزدی/

اهمیت ورود به عرصه سیاسی وجوه متفاوتی دارد که یکی از آن‌ها، مسئولیت‌پذیری در قبال ولایت است. ما نسبت به ولایت مسئولیم؛ اگر در مورد روز قیامت گفته شده است که «ثُمَّ لَتُسْأَلُنَّ یَوْمَئِذٍ عَنِ النَّعِیمِ» و از پرسیده شدن در مورد نعمت‌ها سخن به میان می‌آورد، حضرت امام باقر(ع) می‌فرمایند خداوند کریم‌تر از آن است که از این صحبت کند که ای انسان آب و غذا چه خوردی؟ بلکه منظور از «نعیم» در اینجا، نعمت ولایت است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

اسلام دینی است که در عین توجه به مسائل فردی و اخلاقی و عبادی با سیاست عجین است و آن را مهم‌ترین مسئله می‌داند. در روایت آمده: «لَمْ یُنَادَ بِشَیْ‌ءٍ کَمَا نُودِیَ بِالْوَلَایَه»؛ در اسلام به چیزی به اندازه ولایت تأکید نشده است. ولایت نیز در اینجا به این معناست که سرپرست چه کسی باشد؛ علی(ع) را هر انسان بی‌غرض و مرضی دوست دارد، ولی مسئله اینجاست که ولایت و سرپرستی مسلمانان باید دست علی(ع) و انسان برگزیده باشد. برهمین مبناست که از انسان در روز قیامت پرسیده می‌شود که برای ولی و حاکم جامعه اسلامی چه کردی و چه باری را از روی دوش ولی جامعه برداشته‌ای. خلاصه از منظر احساس مسئولیت و انجام وظیفه باید به ورود به عرصه سیاسی نگاه کنیم و منظر دیگری که مهم است و فعال سیاسی باید به آن توجه کند، منظر نصرت است. خداوند از مؤمنین انتظار دارد که مؤمن عادی و بی‌تفاوت نباشند. فعالان سیاسی سطح بالاتری از مسلمانان عادی دارند. مسلمان عادی خیلی کاری به حکومت و مسائل ملی ندارد و زندگی عادی خود را دارد، ولی وقتی سطح انسان بالاتر می‌آید، دغدغه نصرت ولی در او شکل می‌گیرد. اگر به انسان گفته می‌شود «آمنوا» ایمان بیاورید، در مرحله بعد به انسان گفته می‌شود «یا أَیُّهَا الَّذینَ آمَنُوا کُونُوا أَنْصارَ الله کَما قالَ عیسَی ابْنُ مَرْیَمَ لِلْحَوارِیِّینَ مَنْ أَنْصاری إِلَی الله قالَ الْحَوارِیُّونَ نَحْنُ أَنْصارُالله» ؛ حالا که مؤمن شدی بیا و یاور خداوند باش؛ البته منظور اصلی از این حرف با توجه به نیازمند نبودن خداوند به یاری، امداد رساندن به ولی خدا و ارزش‌های الهی است. در همین آیه مورد اشاره وقتی حضرت عیسی(ع) می‌گوید که چه کسی مرا یاری می‌کند، حواریون که تربیت‌یافته حضرت عیسی(ع) بودند می‌گویند ما انصارالله هستیم و به این صورت می‌خواستند بگویند که یاری عیسی مسیح، یاری خدا محسوب می‌شود. خدا از طریق یاری رساندن یا نرساندن دین خدا، ولی الهی و ارزش‌های الهی انسان‌ها را مورد آزمایش قرار می‌دهد و آن‌قدر یاری ولی ارزش دارد که گفته‌اند یاری رساندن به ولی به منزله یاری خداوند است.

مطلب بعدی در باب فعالیت در عرصه سیاسی، توجه به مقوله اخلاق است. مؤمن به اخلاق اهمیت می‌دهد؛ چرا که بدون اخلاق به هدف زندگی که رشد است، نمی‌رسد. برای فعال سیاسی هدف همیشه روشن است و یکی از آسیب‌ها این است که بعضاً فعالان سیاسی هدف خود را روشن نکرده‌اند. ما برای این به دنیا آمده‌ایم تا رشدی آگاهانه داشته و استعدادهای خود را شکوفا کنیم. همان‌گونه که رحم مادر بستری برای رشد ما بود، دنیا نیز به مثابه رحمی است که ما باید رشد کنیم. بدون اخلاق، باطن انسان زیبا نمی‌شود و دنیا فرصتی است تا باطن انسان زیبا شود. اگر فعالان سیاسی مکارم اخلاقی را رعایت نکنند، از زندگی بهره چندانی نبرده‌اند. مؤمن باید طوری باشد که آماده مرگ باشد. اینکه انسان مرگش مثل حاج قاسم سلیمانی باشد، دقیقاً دو نوع مواجهه با مرگ را پیش پای انسان قرار می‌دهد؛ اینکه مرگ با ترس و دلهره همراه باشد یا به استقبال مرگ برود. اگر پرسیده شود که چه کنیم تا با نترسیدن از مرگ، به استقبال آن برویم، بنا بر روایات با سه کار میسر است که انجام واجبات، ترک محرمات و داشتن اخلاق خوب از این دسته هستند. برخی از کارها در محدوده واجب و حرام نمی‌گنجد و فراتر از حلال و حرام است که اخلاق از این دسته است. مؤمن در هر عرصه‌ای که وارد می‌شود، علاوه بر رعایت خطوط قرمز واجب و حرام تلاش می‌کند به اخلاق نیز در این عرصه توجه کند تا به این وسیله خودش رشد کند.

منبع: قدس آنلاین

کلیدواژه: مسئولیت پذیری ولایت عرصه سیاسی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.qudsonline.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «قدس آنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۷۰۴۶۳۲۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

تثبیت سند مالکیت بیش از ۹۹ درصد از عرصه‌های ملی در خوزستان

رییس کل دادگستری خوزستان از تثبیت سند مالکیت بیش از ۹۹ درصد از عرصه‌های ملی در خوزستان خبر داد. - اخبار استانها -

به گزارش خبرگزاری تسنیم از اهواز، علی دهقانی در جلسه مشترک سازمان ثبت اسناد و املاک کشور و ستاد مستندسازی وزارت نیرو با هدف رونمایی از اسناد مالکیت اراضی بستر رودخانه‌ها و املاک وقفی دولتی خوزستان که شامگاه دوشنبه (3 اردیبهشت‌ماه) در اهواز برگزار شد، گفت: امنیت یک مقوله بسیط و از نیازهای اساسی جامعه است. یکی از مهمترین ابعاد امنیت، امنیت اموال و دارایی مردم جامعه و بیت‌المال است. با توجه به اینکه اموال غیرمنقول سهم قابل توجهی در دارایی جامعه دارد، تامین امنیت مالکیت مردم و جامعه، به عبارتی صیانت از مالکیت اشخاص حقیقی و حقوقی یکی از وظایف بسیار مهم حاکمیت است.

وی ادامه داد: تثبیت مالکیت و صیانت از مالکیت، کاری حاکمیتی است و به این دلیل، سازمان ثبت اسناد و املاک از سازمان‌های وابسته به قوه قضاییه است. اعتبار دادن به معاملات غیررسمی، مالکیت اموال غیرمنقول را به خطر می‌اندازد و این یک تهدید است. اگر اعتبار اسناد عادی باشد، به مالکیت اموال غیرمنقول تزلزل وارد می‌کند بنابراین برای ترویج انجام معاملات به صورت رسمی تلاش می‌شود تا از تزلزل مالکیت مردم و جامعه جلوگیری شود.

رییس کل دادگستری خوزستان گفت: با ترویج معاملات رسمی، مالکیت در جامعه تثبیت پیدا می‌کند و امروز در خوزستان شاهد هستیم که با تلاش همه مدیران استانی و فراهم کردن زمینه تثبیت مالکیت در همه عرصه‌ها، اقدامات بزرگی انجام، اختلافات برطرف و تداخلات رفع شد.

دهقانی با اشاره به تثبیت اراضی در خوزستان عنوان کرد: امروز تثبیت مالکیت اراضی کشاورزی مردم در خوزستان به  70 درصد رسیده که به اندازه چهار استان است. در حوزه صدور اسناد رسمی نیز اختلافات و موانعی در استان وجود داشت که با تلاش انجام‌شده، سند بیش از 66 هزار هکتار اراضی وقفی پس از 100 سال صادر شد.

وی افزود: در عرصه ملی در خوزستان، بیش از 99 درصد یعنی 4 میلیون و 700 هزار هکتار تثبیت شده است. در حریم و بستر رودها نیز اقدامات بزرگی انجام شد که حاصل تلاش مدیران است.

رییس کل دادگستری خوزستان گفت: تالاب‌های استان سرمایه ملی هستند و برای اولین بار در کشور، سند به صورت مستقل برای تالاب‌ها صادر شد. با کمک مدیران، برای اولین بار 3 هزار و 860 هکتار از مساحت تالاب‌ها در خوزستان تثبیت شد. اعمال حق مالکیت با صدور سند مالکیت انجام می‌شود که این کار بزرگ در استان انجام شده است.  

وی بیان کرد: در راستای اجرای منویات مقام معظم رهبری و تحقق شعار سال، تثبیت مالکیت در حوزه سرمایه‌گذاری و تولید اهمیت دارد. اینکه سرمایه‌گذاری تثبیت مالکیت داشته باشد، قطعا موجب تقویت تولید می‌شود. تلاش می‌کنیم تثبیت مالکیت را در حوزه تولید و صنعتی در خوزستان به بهترین وجه به منصه ظهور برسانیم.  

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • علم الهدی: دشمنان اسلام از مسائل سیاسی عبور کرده و چشم به ولایت معصوم دارند
  • مصادیق نصرت الهی در جامعه ایران/تقدیر از فراجا بابت طرح نور
  • دینِ انسانیت در حال فراگیر شدن است
  • رئیسی مسئولیت احیای گشت ارشاد را بپذیرد
  • تثبیت سند مالکیت بیش از ۹۹ درصد از عرصه‌های ملی خوزستان
  • سرچشمه عرفان وحیانی و اخلاق قرآنی یکی است
  • تعزیه‌خوان باسابقه خمین درگذشت/ پیام تسلیت مدیرکل هنرهای نمایشی
  • مسائل روز جامعه در تولید آثار هنری مورد توجه باشد
  • امام گفتند امروز، موضوع‌شناسی هم کار فقیه است!
  • تثبیت سند مالکیت بیش از ۹۹ درصد از عرصه‌های ملی در خوزستان