Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «خبرآنلاین»
2024-04-25@06:52:25 GMT

قیمت‌های نجومی خودرو فروکش می کند؟

تاریخ انتشار: ۷ اسفند ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۷۰۴۶۷۸۵

قیمت‌های نجومی خودرو فروکش می کند؟

افزایش قیمت خودرو در روزهای اخیر، به بیشترین میزان خود در یک سال گذشته رسیده است. بازار خودرو در حالی روزهای پایانی سال را پشت سر می‌گذارد که فاصله قیمت بازار و قیمت کارخانه بیشتر خودروهای داخلی، روز به روز در حال افزایش است.

قیمت بازار سمند LX در حالی به ۱۱۰ میلیون تومان رسیده که قیمت کارخانه حدود ۷۰ میلیون تومان تعیین شده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

آگهی‌های فروش خودرو در حالی از قیمت ۷۰ میلیون تومانی سایپا ۱۱۱ در بازار می‌گویند که قیمت کارخانه این خودرو، حدود ۴۰ میلیون تومان است. قیمت بازار پژو پارس دوگانه‌سوز به ۱۵۰ میلیون تومان رسیده که تقریباً دو برابر قیمت ۸۰ میلیونی تومانی کارخانه است. قیمت تیبا۲ نیز در بازار حدود ۸۲ میلیون است، در حالی که قیمت کارخانه آن کمتر از ۵۲ میلیون تومان تعیین شده است.

این قیمت‌ها در حالی در بازار خودنمایی می‌کنند که تناسب چندانی با سطح درآمد بخش قابل‌توجهی از جامعه ندارد و آنقدر بالا هستند که به‌نظر نمی‌رسد معامله‌ای را شکل دهند. یک فعال بازار خودرو نیز می‌گوید قیمت‌های بازار به‌اندازه‌ای بالا هستند که مشتری در این قیمت‌ها وجود ندارد.

سعید مؤتمنی، رئیس اتحادیه فروشندگان خودرو تهران درباره علت این شکاف قیمتی گفت: اختلاف قیمت بازار و قیمت کارخانه بر اساس عرضه و تقاضای کاذب به‌وجود آمده است. این تقاضای کاذب موجب شده افرادی که سرمایه‌ای در اختیار دارند، برای خرید اقدام کنند. نابسامانی ایجاد شده نیز در اثر همین تقاضای کاذب برای خرید خودرو به قیمت کارخانه است.

صف‌ خرید به قیمت کارخانه، تقاضای مصرفی نیست

مؤتمنی در ادامه گفت: زمانی که ثبت‌نام‌های خودروسازها آغاز می‌شود، افراد زیادی برای ثبت‌نام صف می‌کشند که دلیل این رفتار، همان اختلاف قیمت است. اگر این شکاف قیمتی وجود نداشت، صف ثبت‌نام خرید خودرو تشکیل نمی‌شد. این صف‌های خرید برای کسب سود، ایجاد می‌شود.

وی ضمن تأکید بر اینکه در قیمت‌های کنونی، معامله‌ای در بازار انجام نمی‌شود، گفت: در حال حاضر بازار خودرو با رکود مواجه است و با این افزایش قیمت‌ها، تقاضای بازار کم می‌شود. این قیمت‌های غیرواقعی به‌گونه‌ای است که اگر افرادی نیز قصد فروش خودروهای خود را در این قیمت‌ها داشته باشند، موفق نمی‌شوند.

خودروهای بی‌مشتری در نمایشگاه‌ها

رئیس اتحادیه فروشندگان خودرو تهران افزود: مدت زیادی است که بازار در رکود قرار دارد و معاملات خودرو به کمترین میزان خود رسیده است. خودروها هفته‌ها و ماه‌ها در نمایشگاه‌ها باقی مانده‌اند.

وی با رد تأثیر افزایش تقاضای آخر سال برای خرید خودرو و افزایش قیمت‌ها به این دلیل توضیح داد: در چند سال اخیر کم‌رونق‌ترین بازار سال را در اسفندماه داشته‌ایم. در شهریور امسال به دلیل پایان تعطیلات، تقاضای سفر در آن بالا بود. در آن ماه، فاصله قیمت بازار و کارخانه به کمترین میزان خود رسیده بود، اما باز هم تقاضای چندانی برای خرید خودرو در بازار نبود.

معاملاتی که هم‌اکنون انجام می‌شود، برای این است که در آینده بتوانند با قیمت بالاتری بفروشند و نگرش سرمایه‌ای نسبت به خودرو که کالای مصرفی است، به وجود آمده است.

خودرو در زندگی شهری یک کالای اساسی است

مؤتمنی با اشاره به اینکه اگر بخواهیم بازار آرامی داشته باشیم باید عرضه و تقاضا را به تعادل برسانیم، گفت: عرضه خودرو با تولید بیشتر افزایش می‌یابد. نوسان قیمت در بازار خودرو زمانی ایجاد می‌شود که عده‌ای با اطلاع از اینکه عرضه کالایی کم است، وارد بازار می‌شوند و بازار سیاهی برای کسب سود بیشتر خودشان ایجاد می‌کنند.

وی افزود: بازار خودرو را می‌توان کنترل کرد. تعیین یک سقف قیمت به این موضوع کمک می‌کند. خودرو در زندگی شهری، نقش یک کالای اساسی را دارد. برای این کالای اساسی می‌توان سقف قیمتی در نظر گرفت و بازار را به‌وسیله آن کنترل کرد. در این صورت، یک قیمت کارخانه خواهیم داشت و فردی که خودرو را تحویل می‌گیرد، با درصدی که نهادهای نظارتی تعیین می‌کنند، می‌تواند خودروی خود را بفروشد.

پارکینگ‌ها پر از خودرو هستند

رئیس اتحادیه فروشندگان خودرو تهران درباره احتکار خودرو گفت: نباید بگذاریم عده‌ای از فضای پیش آمده سوءاستفاده کنند و دست به احتکار خودرو بزنند، بعد هم با قیمت بالا بفروشند و بازار را به دست گیرند. ما باید بپذیریم که آمارها از کاهش تولید خودروسازها خبر می‌دهند. با این حال، خودرو به‌اندازه‌ای که پاسخگوی بازار باشد وجود دارد، اما خودروهایی که از کارخانه تحویل گرفته شده‌اند به پارکینگ‌های دیگری منتقل شده‌اند تا با قیمت‌های بالا فروخته شوند. افرادی هستند که با قیمت‌سازی می‌خواهند خودروهای خریداری‌شده خود را برای کسب سود بیشتر، بفروشند.

وی افزود: با این حال، باید بدانیم که خودرو در پارکینگ‌ها زیاد است و در روزهای آخر سال، این آشفته‌بازاری که در خودرو به وجود آمده، تقریباً تمام شده تلقی می‌شود و بازار روال خود را پیدا می‌کند. اگر بازار پیش از این مدیریت می‌شد و با تعیین سقف قیمت، اجازه افزایش شکاف بین قیمت بازار و کارخانه داده نمی‌شد، شاهد این اتفاقات در بازار خودرو نبودیم.

۲۲۳۲۲۵ کد خبر 1357313

منبع: خبرآنلاین

کلیدواژه: ایران خودرو بازار خودرو خودرو سایپا میلیون تومان قیمت کارخانه قیمت بازار بازار خودرو قیمت ها خرید خودرو بازار خود برای خرید

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.khabaronline.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرآنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۷۰۴۶۷۸۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

افزایش قیمت کارخانه ای خودرو‌؛ کسی گرانی را به گردن نمی‌گیرد

در شرایط فعلی که موضوع تغییر قیمت خودروهای داخلی مطرح است مسئولان مربوطه باید به روشنی با مردم صحبت کنند که دلیل تغییرات قیمتی چیست نه اینکه هر بخش با شانه خالی کردن از مسئولیت خود، دیگری را متولی تصمیمات جدید خودرویی بداند. - اخبار اقتصادی -

به گزارش خبرنگار اقتصادی خبرگزاری تسنیم، اواخر فروردین ماه امسال ایران خودرو از افزایش قیمت یکی از محصولات پرتقاضای خود که از سال گذشته تولید آن حاشیه های بسیاری داشت خبرداد که براساس آن
قیمت پژوپارس با دریافت مجوز 445 میلیون و 742 هزارو 300 تومان تعیین شده است و متقاضیان می بایست برای تکمیل وجه قیمت های جدید را در قراردادهای خود لحاظ کنند.
 
البته با صدور مجوز تغییر قیمت پژوپارس به نظر باید منتظر افزایش قیمت‌ کارخانه ای سایر انواع خودروهای داخلی بود و طی روزهای آینده قیمت جدید سایر خودروهای داخلی هم توسط شرکت ها اعلام شود.
نکته مهم اینجاست وزیر صنعت در واکنش به تغییر قیمت خودرو اعلام کرده است در مورد قیمت پژو پارس شورای رقابت مسئول است و قانونا ما سیاست گذار نیستیم و ما فقط مجری سیاست‌های ابلاغی هستیم.
این در حالی که براساس مصوبه 54٣ شورای رقابت مبنای تنظیم قیمت خودرو، بر اساس ضوابط قیمت‌گذاری، مصوب هیأت تعیین و تثبیت قیمت‌ها است که توسط سازمان حمایت مصرف‌کنندگان و تولیدکنندگان محاسبه و به وزارت صمت اعلام می‌شود.
 طبق این مصوبه تولیدکنندگان خودرو مستندات و صورت‌های مالی خود در هزینه‌های تولید را به سازمان حمایت ارائه خواهند کرد و این سازمان نیز بر اساس صورت‌های مالی دریافت شده، درخواست خودروسازان مبنی بر به روزرسانی قیمت محصولات را به دلیل تغییرات نرخ ارز، قیمت مواد اولیه و قیمت نهاده‌های تولید، را مورد بررسی قرار داده و در نهایت طبق چارچوب مصوبات شورای رقابت، به خودروساز اجازه افزایش قیمت محصول خود را خواهد داد.

البته توکلی سخنگوی مرکزی ملی رقابت هم در این رابطه گفته است: شورای رقابت هیچ وقت قیمت گذار خودرو نبوده بلکه شورای رقابت صرفاً دستورالعمل را طراحی و آن را ابلاغ می‌کند.

به نظر می رسد در شرایط فعلی که موضوع تغییر قیمت خودروهای داخلی مطرح است مسئولان مربوطه باید به روشنی با مردم صحبت کنند که دلیل تغییرات قیمتی چیست نه اینکه هر بخش با شانه خالی کردن از مسئولیت خود، دیگری را متولی تصمیمات جدید خودرویی بداند.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • سرنوشت عجیب یک وعده رییسی/ اختلاف قیمت کوییک ۱۳ برابر شد! + اینفوگرافیک
  • قیمت روز خودرو صفر داخلی در کارخانه و بازار آزاد (۵ اردیبهشت ۱۴۰۳)+جدول
  • قیمت زعفران نجومی شد
  • افزایش قیمت کارخانه ای خودرو‌؛ کسی گرانی را به گردن نمی‌گیرد
  • رونمایی از پشت پرده گرانی خودرو
  • موج هیجانی قیمت دلار فروکش کرد / احتمال کاهش بیشتر قیمت‌ در بازار
  • موج هیجانی قیمت دلار فروکش کرد | احتمال کاهش بیشتر قیمت‌ در بازار
  • موج هیجانی قیمت دلار فروکش کرد/ احتمال کاهش بیشتر قیمت‌ در بازار
  • قیمت نجومی کاکائو؛ شکلات از دسترس خارج شد!
  • بازار گوشت قرمز در مسیر نجومی شدن / قیمت جدید مرغ اعلام شد