Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایرنا»
2024-04-25@19:41:29 GMT

استاد دانشگاه فردوسی: مجلس یازدهم تک جناحی است

تاریخ انتشار: ۷ اسفند ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۷۰۴۸۳۷۲

استاد دانشگاه فردوسی: مجلس یازدهم تک جناحی است

دکتر مهدی نجف‌زاده روز چهارشنبه در گفتگو با خبرنگار ایرنا افزود: بر این اساس شخصیتهای که در این انتخابات مورد تایید مردم قرار گرفتند نماینده اکثریت دیدگاههای سیاسی جاری در کشور نیستند.

وی بر این اعتقاد است: مجلس یازدهم که از خرداد ماه سال ۱۳۹۹ فعالیت خود را آغاز خواهد کرد بخاطر تک جناحی بودن، در لاک دفاعی می‌رود و به همین دلیل به سمت مشروعیت ابزاری گام برنخواهد داشت لذا از لحاظ مشروعیت دچار بحران بزرگی خواهیم بود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

این استاد دانشگاه ادامه داد: مشکلات بسیاری فراروی مجلس آتی شورای اسلامی وجود خواهد داشت که مهممترین آن چالش بین قوه مجریه و قوه مقننه است. 
وی گفت: با توجه به شدت یافتن منازعات سیاسی خارجی بین ایران و دیگر کشورهای مخالف نظام جمهوری اسلامی و همچنین احتمال انتخاب مجدد دونالد ترامپ به ریاست جمهوری آمریکا، وضعیت تقابلی بسیار جدیتری را در مسائل یازدهمین دوره مجلس شورای اسلامی شاهد خواهیم بود.

دکتر نجف‌زاده همچنین به مشارکت کمتر از ۵۰ درصدی مردم در انتخابات دوم اسفند ماه امسال اشاره و بیان کرد: برآیند تحولات سیاسی، اقتصادی و اجتماعی ایران نشانگر این است که تغییر در مشروعیت ابزاری نظام باعث تغییر مشروعیت فلسفی آن و کاهش میران مشارکت مردم در انتخابات شده است.

وی افزود: ظرف ۴۱ سال اخیر انتخابات در ایران مبتنی بر نظام کلاسیک در نحوه رای‌دهی بود که طی آن تقریبا بالای ۵۰ درصد مردم در انتخابات مشارکت می‌کردند. بر این اساس می توان استنباط کرد مشروعیت نظام در گذشته بالاتر بوده زیرا جناح بندیهای سیاسی در گذشته عمیق نبودند. 

استاد علوم سیاسی دانشگاه فردوسی ادامه داد: بررسی روند انتخابات در ایران نشان می‌دهد ظرف ۴۱ سال اخیر به مرور میزان مشارکت انتخاباتی مردم کمتر شده که در ادامه آن انتخابات اسفند ماه ۱۳۹۸ مشارکت ۴۲.۵۷ درصدی را ثبت کرد که کمترین میزان در طول این سالها است. 

وی همچنین بر تاثیر میزان مشروعیت، کشاکش‌های سیاسی، تحریمهای اقتصادی، رخدادهای اغتشاشی از سال ۱۳۹۶ تاکنون و نیز بحران شیوع کرونا بر انتخابات اشاره و بیان کرد: علاوه بر اینها رشد استفاده عمومی از فضای مجازی و شبکه‌های اجتماعی آن باعث از بین رفتن فضای بسته سیاسی در این ایام شد تا انحصار نقل اطلاعات از صدا و سیما نیز گرفته شود.

دکتر نجف‌زاده گفت: مجموعه این عوامل باعث شد میزان مشارکت انتخاباتی که در ابتدای پیروزی انقلاب اسلامی تا ۹۰ درصد بود، در طول زمان به حدود ۶۰ درصد برسد تا اینکه در انتخابات اخیر به کمترین میزان خود نسبت به نزول کرد.

وی افزود: قوه عاقله‌ نظام می‌بایست همه این عوامل را مورد برسی قرار دهد زیرا مهمترین موضوع در طول این روند تاثیر آن بر وضعیت مشروعیت سیاسی حاکمیت است. همچنین با توجه به اختیارات قانونی که در اختیار شورای نگهبان قرار دارد باید داور سیاسی انتخابات در نحوه عملکرد خود تغییر رویه دهد تا مشروعیت فلسفی نظام مورد تاکید قرار گیرد.

این استاد دانشگاه ادامه داد: ناکارآمدی حاکمیت شامل همه مجموعه قوای سه‌گانه و نهادهای مکمل آنها علاوه بر مشروعیت فلسفی، مشروعیت ابزاری نظام که خود را در حوزه امور رفاهی مردم نشان می‌دهد تحت تاثیر خود قرار خواهد داد لذا نظام حام سیاسی باید بتواند فرایند توزیع و مشارکت اجتماعی را اصلاح و روان نماید تا مشارکت سیاسی و انتخاباتی مردم افزایش یابد.

وی همچنین اظهارنظر کرد: ایران اکنون در شرایطی قرار دارد که جوانان دهه‌های ۱۳۷۰ و ۱۳۸۰ آن رفته‌رفته پا به عرصه میانسالی گذاشته‌اند اما در طول این سالها از انرژی این نسل آنگونه که باید به درستی استفاه نشده است. به همین دلیل فکر می‌کنم اگر شرایط جاری اصلاح نشود میزان مشارکت انتخاباتی اخیر در عرصه انتخابات ریاست جمهوری آتی نیز تکرا خواهد شد. 

۲۹۰ منتخب مردم برای نمایندگی در یازدهمین دوره مجلس شورای اسلامی که ۱۸ نفر آنان نمایندگان خراسان رضوی در خانه ملت هستند از اواسط خرداد ماه سال آتی فعالیت خود را در عرصه قانونگذاری آغاز می‌کنند.

برچسب‌ها مجلس شورای اسلامی مشهد مشارکت انتخاباتی مجلس یازدهم انتخابات مجلس شورای اسلامی مشارکت سیاسی دانشگاه فردوسی مشهد پروندهٔ خبری گام هفتم، اعلام نتایج انتخابات انتخابات مجلس در خراسان رضوی

منبع: ایرنا

کلیدواژه: مجلس شورای اسلامی مشهد مشارکت انتخاباتی مجلس یازدهم انتخابات مجلس شورای اسلامی مشارکت سیاسی دانشگاه فردوسی مشهد دونالد ترامپ مجلس شورای اسلامی مشهد مشارکت انتخاباتی مجلس یازدهم انتخابات مجلس شورای اسلامی مشارکت سیاسی دانشگاه فردوسی مشهد مجلس شورای اسلامی مشارکت انتخاباتی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایرنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۷۰۴۸۳۷۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

درمان اقتصاد نفتی جز با مشارکت مردم امکان‌پذیر نیست

ایسنا/کرمان رئیس شورای هماهنگی تبلیغات اسلامی کشور با اشاره به نامگذاری امسال به «جهش تولید با مشارکت مردم» گفت: مشکلات و معضلات اقتصادی، همه حوزه‌ها را تحت تاثیر قرار داده و باید این اقتصاد نفتی و آفت‌زده را درمان کرد که این جز با مشارکت مردم امکان‌پذیر نیست.

حجت الاسلام و المسلمین محمدحسین موسی پور بعد از ظهر امروز پنجم اردیبهشت ماه در جلسه شورای اداری استان کرمان اظهار کرد: راهبرد امام راحل در مبارزه علیه رژیم پهلوی و در پیروزی انقلاب تا زمان حیاتشان آگاهی‌بخشی، بصیرت‌دهی و بسیج توده‌ها بود و امام این عنصر یعنی مردم را قدرت نرم در سیاست جلوه داد و از این قدرت بهره گرفت.

وی افزود: امام خمینی(ره) هیچ گاه با جنگ مسلحانه و چریکی موافقت نکرد و باید این راهبرد (حضور مردم) انقلاب را به پیروزی رساند و موجب تکوین، اثبات و استمرار انقلاب همین عامل مردم و حضور آنها در صحنه‌های مختلف بود.

موسی پور بیان کرد: امام برای اینکه این قدرت نرم را سامان بدهد، از چهره‌های برجسته انقلاب (شهیدان مطهری، بهشتی، حقانی و ...) برای اطلاع‌رسانی، آگاهی‌بخشی و ساماندهی حرکت‌های مردم علیه رژیم پهلوی استفاده کرد و بعد از انقلاب این گروه کارش را ادامه داد تا سال ۵۹ که امام نهاد شورای هماهنگی تبلیغات اسلامی را برای همین کار تشکیل داد.

رئیس شورای هماهنگی تبلیغات اسلامی کشور با اشاره به اینکه برهه خطرناک ابتدای انقلاب بر اثر ساماندهی مردمی همین مجموعه به سلامت عبور داده شد، افزود: سیاست‌گذاری، ساماندهی، برنامه‌ریزی، نظارت و راهبری مناسبت‌ها، فراخوان و مراسم ملی، سیاسی مذهبی و انقلابی به دوش شورای هماهنگی نهاده شده و تاکنون به خوبی این ماموریت انجام شده است.

وی تصریح کرد: شورای هماهنگی با کمک مردم و هم‌افزایی کمک‌های دولتی و مردم توانسته انقلاب را از گردنه‌های سخت عبور داده و توطئه‌های دشمن را خنثی کند.

موسی پور گفت: کارنامه شورا در جنگ قابل مطالعه است. در فتنه ۷۸ و توطئه سنگینی که علیه نظام بود، با حضور به موقع شورا و هماهنگی بین نهادهای مردمی و حاکمیت خنثی شد و بعد از آن همه مسائل سال‌های ۸۸، ۹۶ و ... با قدرت و حضور مردم خنثی شد و مردم حرف اول و اخر را زدند.

وی بیان کرد: در فتنه پیچیده و سهمگین سال ۱۴۰۱ که دشمن با تمام ظرفیت و ابزارها آمده و مطمئن بود نظام اسلامی را سرنگون خواهد کرد؛ حضور مردم خنثی سازی کرد و از زمانی که فتنه اوج گرفت، میلیون‌ها نفر از مردم در قالب تظاهرات، راهپیمایی‌ها، محکومیت‌ها و ... به میدان آمدند و استکبار دید قدرت مردمی نظام هنوز سر جایش است.

رئیس شورای هماهنگی تبلیغات اسلامی کشور اظهار کرد: علی رغم همه مشکلات، گرفتاری و ضعف‌ها، مردم پای نظام ایستاده‌اند و در راهپیمایی روز قدس امسال شاهد بودیم که مردم چگونه به صحنه آمدند و رهبری عبارت بی‌نظیری درباره این حضور بیان کردند و این حضور خنثی ساز توطئه‌ها و نقطه قوت نظام اسلامی است.

وی بیان کرد: هر آنچه که این سرمایه اجتماعی و حضور مردم را افزایش بدهد، یک عبادت، وظیفه و فضیلت است و هر چه موجب بی‌اعتمادی و کاهش حضور مردم بشود، گناه بزرگ و نابخشودنی است.

موسی پور با تاکید بر اینکه وظیفه ما و شما در افزایش این سرمایه اجتماعی بسیار سنگین است، گفت: در تبیین و ایجاد اعتماد و خدمت به مردم هر کاری که می‌توانیم انجام بدهیم، نباید کوتاهی کنیم زیرا حضور مردم در همه صحنه‌ها گره‌گشا و راهگشاست.

وی با اشاره به نامگذاری امسال به «جهش تولید با مشارکت مردم» اظهار کرد: مشکلات و معضلات اقتصادی، همه حوزه‌ها را تحت تاثیر قرار داده و باید این اقتصاد نفتی و آفت زده را درمان کرد که این جز با مشارکت مردم امکان‌پذیر نیست.

رئیس شورای هماهنگی تبلیغات اسلامی کشور افزود: یکی از مهم‌ترین عوامل رشد اقتصادی و تولید که مداوم و مستمر باید باشد، زمانی امکان‌پذیر است که مردم به صحنه بیایند و وظیفه تک تک مسئولان است برای این مسئله راهکار اندیشیده و پروژه‌های رغبت انگیز تعریف کنند تا مردم سرمایه‌های خود را وارد چرخه کنند.

وی با اشاره به اینکه یکی از مسائل مهم عرصه تولید، صرفه‌جویی است، اظهار کرد: ۱۰۰ میلیارد دلار اتلاف انرژی در کشور داریم که باید به سمت حل این مسئله برویم؛ بهره‌وری در کشور ما کاهشی است و تا نقطه مطلوب فاصله داریم در حالی که یک سوم رشد اقتصادی را بهره‌وری تشکیل می‌دهد.

موسی‌پور اظهار کرد: ۹۲ درصد منابع آبی ما صرف کشاورزی می‌شود و اگر ۱۰ درصد در این حوزه صرفه‌جویی صورت بگیرد، مشکل آب در کشور حل می‌شود و این هم با آگاه‌سازی و مشارکت مردم ممکن است.

انتهای پیام

دیگر خبرها

  • تحقق شعار سال جزو وظایف ارکان نظام اسلامی است
  • تلاش های اصحاب رسانه در برگزاری انتخابات دوازدهمین دوره مجلس شورای اسلامی و ششمین دوره خبرگان رهبری قابل تقدیر است
  • نباید کسی تصور کند «دور دوم انتخابات مجلس» فاقد اهمیت است
  • مردم با شرکت در انتخابات دور دوم مجلس به تکلیف دینی و سیاسی خود عمل کنند/ احزاب لیست مشترک بدهند
  • کنایه مهاجری به ذوالنور: اگر می‌خواهید همین مجلس ضعیف، ضعیف تر نشود از دولت و شخص رئیس‌جمهور حساب کشی کنید
  • دکتر ساکت به دور از مواضع سیاسی دنبال کار فرهنگی بود
  • بانوان در نظام و انقلاب اسلامی جایگاه ویژه ای دارند
  • درمان اقتصاد نفتی جز با مشارکت مردم امکان‌پذیر نیست
  • نیازمند تشکیل مجلس قدرتمند و کارآمد هستیم
  •  نامزدها چطور می‌پذیرند بیش از درآمد چهار سال نمایندگی برای انتخابات هزینه کنند؟