Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایرنا»
2024-04-25@06:40:53 GMT

ورود نیم میلیارد مترمکعب سیلاب به سدهای خوزستان

تاریخ انتشار: ۷ اسفند ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۷۰۵۰۲۱۶

ورود نیم میلیارد مترمکعب سیلاب به سدهای خوزستان

داریوش بهارلویی چهارشنبه در گفت وگو با ایرنا اظهار داشت: در پی بارندگی‌های شدید در حوضه‌های آبریز منتهی به خوزستان از دیروز، ورودی آب به سدهای دز، کارون و کرخه افزایش چشمگیری داشته است.

وی افزود: حداکثر دبی ساعتی ورودی به سد دز چهار هزار و ۵۰۰ مترمکعب در ثانیه، در سد کرخه ۲ هزار و ۱۰۰ مترمکعب درثانیه، در سد کارون ۴، یک هزار و ۵۰۰ مترمکعب در ثانیه و در سد مارون ۱۱۲ مترمکعب درثانیه بوده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

بهارلویی با بیان اینکه بیش از نیم میلیارد مترمکعب سیلاب وارد سدهای خوزستان شده، اضافه کرد: در هشت ساعت گذشته متوسط ورودی به سد دز سه هزار و ۴۰۰ مترمکعب درثانیه، سد کرخه ۲ هزار و ۱۰۰ مترمکعب درثانیه، سد کارون۴، سه هزار و ۲۰۰ مترمکعب درثانیه و سد مارون ۸۰ مترمکعب درثانیه بوده است.

وی اظهار داشت: در حال حاضر حجم کلی ذخیره آب در سدهای کرخه ۳.۳ میلیارد مترمکعب، دز ۱.۵ میلیارد مترمکعب، مجموعه سدهای حوضه کارون ۳.۲ میلیارد مترمکعب و سد مارون ۴۲۲ میلیون مترمکعب است.

بهارلویی خاطرنشان کرد: خروجی سدها هنوز تغییری نداشته و هم اکنون خروجی سد دز ۲۴۰ مترمکعب در ثانیه، مارون ۱۰ مترمکعب در ثانیه و گتوند (کارون) ۲۰۰ مترمکعب درثانیه و سد کرخه ۳۵۰ مترمکعب در ثانیه است که خروجی سد کرخه امروز به ۴۰۰ مترمکعب افزایش می‌یابد.

به گفته وی رواناب ورودی به سد کرخه کمتر از پیش‌بینی‌ها بوده اما با تثبیت ورودی‌ها در سه روز آینده می‌توان برآورد دقیق‌تری داشت.

هشدار افزایش خروجی سدها

مدیر دفتر برنامه ریزی منابع آب سازمان آب و برق خوزستان همچنین با بیان اینکه سدهای استان ۸.۳ میلیارد مترمکعب حجم خالی دارند، تاکید کرد: سدهای خوزستان آمادگی مهار سیلاب‌های ورودی را دارند و جای نگرانی از این بابت وجود ندارد.

وی درباره تصاویر منتشر شده از وقوع سیلاب در استان‌های بالادست خوزستان، گفت: این سیلاب‌ها در پیش بینی‌ها لحاظ شده و مخازن سدهای استان می‌توانند آنها را کنترل کنند.

بهارلویی افزود: سدهای خوزستان نسبت به مدت مشابه پارسال در شرایط بهتری هستند، در هفتم اسفند پارسال حجم خالی سدهای استان ۳.۷ میلیارد مترمکعب بوده که ۴۵کمتر از نصف حجم خالی فعلی در سدهاست.

وی افزود: پس از سیلاب، خروجی سدها در حد تاب آوری رودخانه‌ها افزایش می‌یابد تا آمادگی برای بارش‌های آینده و سیلاب‌های بهاره در آنها ایجاد شود.

بهارلویی اضافه کرد: احتمال آبگرفتگی در خوزستان بسیار کم است زیرا میزان خروجی سدها بر اساس تاب آوری رودخانه‌ها تنظیم شده، تاب آوری رودخانه کرخه ۴۰۰ مترمکعب در ثانیه و دز ۷۰۰ تا یک هزار مترمکعب درثانیه است.

بر اساس این گزارش، هواشناسی خوزستان با پیش بینی بارندگی از دوشنبه تا چهارشنبه، نسبت به سیل و طغیان رودخانه ها هشدار داده است. اداره کل مدیریت بحران خوزستان نیز از روز یکشنبه گذشته در استان حالت آماده باش اعلام کرده است.

ورودی آب به سدهای استان از دیروز روند صعودی داشته است.

رابعی معاون مطالعات پایه و طرح‌های جامع منابع آب سازمان آب و برق خوزستان روز دوشنبه گفت : این بارندگی‌ها مشابه باران‌های سیل آسای فروردین امسال است اما با توجه به کافی بودن حجم خالی سدها اطمینان می‌دهیم که حوادث فروردین تکرار نمی‌شود. به گفته وی بر اساس برنامه ریزی‌ها تا یک هفته آینده، خروجی سد کرخه به ۴۰۰ تا ۴۵۰ مترمکعب برثانیه و خروجی سد دز به ۷۰۰ تا ۷۵۰ مترمکعب برثانیه افزایش می‌یابد و در صورت تحقق بارش‌ها، احتمال دارد خروجی این سد به یک هزار مترمکعب برثانیه و یا بیشتر نیز برسد.

بهمن ماه پارسال، افزایش خروجی سد کرخه به ۴۰۰ مترمکعب درثانیه باعث آبگرفتگی در برخی مناطق استان به ویژه در شهرستان هویزه شد که در انتهای حوضه این رودخانه قرار دارد.

در فروردین ماه پارسال خروجی سد کرخه به بیش از ۲ هزار مترمکعب برثانیه و خروجی سد دز به بیش از سه هزار مترمکعب بر ثانیه رسید.

سال آبی گذشته (مهر ۹۷ تا پایان شهریور ۹۸) دومین سال پرآب در خوزستان طی نیم قرن اخیر بوده، در این مدت بیش از ۳۰ سیلاب بزرگ و کوچک در این استان رخ داد.

در پی طغیان رودخانه‌های کرخه، کارون و دز ۲۱ شهرستان دچار سیلاب شدند. ۱۳۳ روستا به زیر آب رفت و ۳۷۴ روستا به صورت جزیی و کلی تخلیه شدند. به گفته وزیر کشور ۴۰۰ هزار نفر در خوزستان تحت تاثیر سیل بهار امسال بودند.

برچسب‌ها سازمان هواشناسی كشور سیل سازمان آب و برق خوزستان وزارت نیرو پروندهٔ خبری خطر وقوع سیل در برخی استانها

منبع: ایرنا

کلیدواژه: سازمان هواشناسی كشور سیل سازمان آب و برق خوزستان وزارت نیرو سازمان هواشناسی كشور سیل سازمان آب و برق خوزستان وزارت نیرو مترمکعب در ثانیه مترمکعب برثانیه میلیارد مترمکعب مترمکعب درثانیه سدهای خوزستان خروجی سد کرخه هزار مترمکعب سدهای استان ۴۰۰ مترمکعب رودخانه ها خروجی سدها حجم خالی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایرنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۷۰۵۰۲۱۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

۲۰۷ میلیون مترمکعب سیلاب‌های شمال کرمان مدیریت شد

مدیرکل منابع طبیعی استان کرمان، گفت: ۲۰۷ میلیون مترمکعب از سیلاب‌ها مدیریت شد و خسارتی در پایین‌دست سازه‌های آبخیزداری شمال کرمان نداشتیم. - اخبار استانها -

علیرضا ابوالحسنی در گفت‌وگو با خبرنگار تسنیم در کرمان، با اشاره به وجود 10.6 میلیون هکتار حوزه‌های آبخیز در شمال استان کرمان، اظهار داشت: از این میزان 2.7 میلیون هکتار آن دارای مطالعات تفصیلی و اجرایی است و در حوزه‌هایی که مطالعه تفصیلی داشته باشیم امکان اجرای طرح‌های آبخیزداری وجود دارد.

وی بیان کرد: در سنوات گذشته 8 هزار سازه آبخیز در نزدیک به 1.8 میلیون هکتار حوزه آبخیز شمال استان کرمان که دارای مطالعات تفصیلی بودند، احداث شده است.

مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری شمال استان کرمان با اشاره به اینکه در بارندگی‌های هفته گذشته در استان نزدیک به 207 میلیون مترمکعب از روان‌آب‌ها و سیلاب‌ها مدیریت شده است، ادامه داد: با کاهش سرعت سیلاب‌ها این امکان داده شده که آب ذخیره شده و سفره‌های آب زیرزمینی ما تغذیه شود.

وی با بیان اینکه در کنار مدیریت سیلاب‌ها، نزدیک به 90 میلیون تن کنترل فرسایش خاک را داشتیم، گفت: با این اقدامات مانع از دسترس خارج شدن خاک و خسارت به مناطق پایین دست شدیم و بارندگی‌های اخیر در شمال استان کرمان خسارت و مشکلی در پایین‌دست سازه‌های آبخیزداری مشاهده نکردیم.

ابوالحسنی با اشاره به اینکه در سازه‌های آبخیزداری که در سنوات گذشته احداث شده موظف به لوله‌گذاری آنها بودیم، افزود: در مناطقی که سدهایی توسط شرکت آب منطقه‌ای احداث شده توافقنامه داریم که سازه‌های آبخیز را لوله‌گذاری کنند.

وی با بیان اینکه در جاهایی که لوله‌گذاری انجام شده عملاً آب به پایین دست و سدها رسیده است، ادامه داد: آب منطقه‌ای موظف است نسبت به لوله‌گذاری سازه‌هایی که در مسیر سیلاب‌هایی که پشت سدها قرار می‌گیرند همکاری کنند.

مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری شمال استان کرمان، بیان کرد: در خیلی از سازه‌های که در سال‌های گذشته کار کردیم با توجه به اینکه نقش کنترل رسوب را داشتند، عملاً آبی پشت آنها ذخیره نشده است.

انتهای پیام/511/

دیگر خبرها

  • دستگیری ماشین قاچاق سوخت در کرخه خوزستان
  • نخستین گوساله‌های گوزن زرد ایرانی در پارک ملی کرخه متولد شدند
  • تولد اولین گوساله‌ گوزن زرد ایرانی پارک ملی کرخه در سال جاری
  • نخستین گوساله‌ گوزن زرد ایرانی در پارک ملی کرخه متولد شد
  • تولد نخستین گوساله‌های گوزن زرد ایرانی امسال در پارک ملی کرخه
  • اولین گوساله‌های گوزن زرد ایرانی در پارک ملی کرخه خوزستان متولد شدند
  • ۲۰۷ میلیون مترمکعب سیلاب‌های شمال کرمان مدیریت شد
  • ایران بالاخره حقابه خود از افغانستان را دریافت کرد
  • سند دار شدن بیش از ۱۰۰ هزار هکتار از رودخانه‌های کشور
  • ۴۱۲ میلیون مترمکعب آب به دریاچه ارومیه رهاسازی شد