Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «خبرآنلاین»
2024-04-25@04:11:52 GMT

چه عواملی افزایش قیمت ارز در بازار را رقم زدند؟

تاریخ انتشار: ۷ اسفند ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۷۰۵۱۰۷۶

چه عواملی افزایش قیمت ارز در بازار را رقم زدند؟

به گزارش خبرآنلاین، هر چند همتی، رییس کل بانک مرکزی تاکید کرده است که دلار به کمتر از ۱۴ هزار تومان باز می گردد، امروز قیمت هر دلار با رکوردشکنی آشکار به ۱۵ هزار و ۶۰۰ تومان در صرافی‌های بانکی رسید. در حالی که بازارهای ایران و البته جهان تحت تاثیر کرونا قرار دارند، رشد قیمت ها در بازار ارز، زمینه را برای افزایش قیمت‌ها در دیگر بازارها از جمله بازار طلا و سکه و لوازم خانگی و گوشی تلفن همراه و .

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

.. فراهم کرده است. سئوال مهم افکار عمومی اما این است که افزایش نرخ‌ها تا کجا ادامه دارد؟ فعالان بازار مهمترین دلیل رشد قیمت ها را البته ورود ایران به لیست سیاه اف ای تی اف می دانند اما عباس آرگون ، کارشناس اقتصادی و عضو اتاق بازرگانی می گوید مهمترین دلیل رشد قیمت ها موج سواری برخی سودجویان، وجود نقدینگی سرگردان و بالاخره ورود به لیست سیاه اف ای تی اف است . 

 وی می گوید اگر نقدینگی سرگردان نبود و و بازار تا این حد تحت فشار سیاسی قرار نداشت، اصل ماجرا یعنی قرار گرفتن درلیست سیاه اف ای تی اف تا حد در بازار تاثیر نمی گذاشت.  

عباس آرگون کارشناس امور اقتصادی در پاسخ به سوالی مبنی بر اینکه افزایش قیمت‌های اخیر تا کجا ادامه دارد؟گفت: البته هر کدام می‌تواند ناشی از دلایلی باشد. مثلا در بحث افزایش قیمت طلا که در روزهای گذشته افزایش جهش واری را تجربه کرده، بیش از هر چیز ناشی از عوامل بین‌المللی است. زیرا با شیوع ویروس کرونا عملا در بازارهای جهانی قیمت طلا افزایش یافت و این مساله در کشور ما نیز اثرات خود را نشان می‌دهد.

او در رابطه باافزایش نرخ ارز تصریح کرد: نقدینگی بالایی که در اقتصاد ایران وجود دارد همچنان توانایی این را دارد که نوسان اقتصادی ایجاد کند. در همین ماجرای اخیر می‌بینیم که افزایش انتظارات تورمی سبب شده تا بخشی از این نقدینگی دوباره وارد بازار ارز شود و همین مساله رابطه عرضه و تقاضا را به نفع تقاضا به هم زد. پرواضح است این مساله موجب افزایش قیمت دلار و یورو و تضعیف ریال می‌شود.

او در رابطه با دلایل افزایش انتظارات تورمی گفت: اول باید توجه داشت که انتظارات تورمی به شدت نقش مهمی در افزایش قیمت‌ها دارد. این مساله بیش از هر چیز به واکنش‌هایی باز می‌گردد که جامعه نسبت به وقایع روز اتخاذ می‌کند. مثلا این تصور که در روزها و ماه‌های آینده تحت تاثیر ویروس کرونا صادرات کشور خواهد یافت و این روند ارزآوری را با اخلال مواجه می‌کند از مهم‌ترین دلایل بروز نوسان در بازار است. البته اکنون نیز به دلیل تحریم‌ها فروش نفت با مشکلات فراوان دچار شد ولی وقتی کشورهای همسایه که از مهمترین مقاصد صادرات غیرنفتی ایران هستند مرزهای خود را می‌بندند احتمالا ارز آوری کشور هم دچار مشکل می‌شود. گرچه باید دید این مسائل تا چه زمانی ادامه خواهد داشت. در هر حال اینها واکنشهای جامعه هستند که لزوما هم درست، علمی یا حتی عقلانی هم نیستند.

 وی گفت: البته احتمال کاهش صادرات غیر نفتی، تداوم تحریم صادرات نفتی و همچنین جو روانی موجود می تواند قیمت ارز را دستخوش افزایش کند و سیاست های آتی اعمالی و مهار ویروس کرونا می تواند شرایط را تغییر دهد. 

او تصریح کرد: این میان باید توجه داشت که عده‌ای نیز منافع خود را به منافع ملی ترجیح می‌دهند و در این روزها اقدام به سفته بازی می‌کنند. این عمل در شرایط فعلی کشور به مراتب نکوهیده‌تر از هر زمانی است. این بینش که وقتی همه در یک کشتی هستیم هر کس می‌تواند میخ را به کف کشتی بزند نتیجه‌ای جز غرق شدن کشتی با همه سرنشینان نخواهد داشت.

آرگون درباره نقش حضور ایران در لیست سیاه اف ای تی اف خاطرنشان ساخت:‌این مهم نیز تاثیر روانی خود را در پی داشت. گرچه با توجه به شرایط اقتصادی کشور و محدودیتهای گوناگون نظام بانکی شاید تاثیر واقعی آن در این مقطع چندان چشمگیر نباشد ولی به هر روی اثر روانی آن در شرایط فعلی محسوس است.

آرگون در رابطه با این سوال که آیا در رابطه با ماجرای اف ای تی اف از اتاق بازرگانی نظرخواهی شد یا نه، توضیح داد:‌ اتاق بازرگانی نظرش را در بیانیه‌های خود منتشر کرد. به نظر اتاق بازرگانی عضویت در اف ای تی اف در نهایت بهتر از عضو نشدن در آن بود. یعنی پذیرش شروط این نهاد نهایتا چیزی به کشور نمی‌دهد یا مسیری جدید را برای مراودات بانکی باز نخواهد کرد ولی حداقل منافذ کنونی را نخواهد بست. در هر حال این بحث اکنون دیگر زمانش گذشته است.

او در رابطه با امکان عضویت ایران در اف ای تی اف تصریح کرد: در شرایط فعلی دولت و نظام تصمیم نهایی را گرفتند و حداقل برای امروز نمی‌توانیم امیدوار باشیم. شاید اگر روزی توافقی در رابطه با لغو تحریم‌های ایران شود احتمالا این بحث جایی برای مطرح شدن خواهد داشت.

۲۲۳۲۲۸

کد خبر 1356171

منبع: خبرآنلاین

کلیدواژه: بازار طلا و ارز سکه و طلا بازار جهانی طلا ارز تورم اف ای تی اف FATF سیاه اف ای تی اف اتاق بازرگانی افزایش قیمت قیمت ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.khabaronline.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرآنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۷۰۵۱۰۷۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

توافق آمریکا برای خرید نفت ایران / بازار انرژی شگفت زده شد!

چین را باید بزرگ ترین خریدار نفت ایران دانست که البته بزرگ ترین وارد کننده نفت جهان نیز نام دارد و روزانه حجم بالایی از طلای سیاه جهان را خریداری می کند.

کارشناس انرژی گفت: مساله خرید نفت ایران توسط چین موضوعی تثبیت شده است که ظاهراً توافق کلی بین چین و آمریکا نیز در این باره وجود دارد.

به گزارش مهر، محسن قمصری کارشناس انرژی با اشاره به اینکه ممکن است اوپک ظرفیت تولید خود را افزایش دهد تا بازار نفت آرام شود و قیمت کاهش یابد گفت: تلاش بر این است که اوپک ظرفیت فروش خود را افزایش دهد و در حد محدود مشکلی را به وجود نمی آورد و قابل انجام است.

به گفته این کارشناس انرژی نظر بر همین است که به صورت محدود عرضه را افزایش دهند و بازار را کنترل کنند و مشتریان نفت به دنبال این هستند که قیمت نفت افزایش پیدا نکند و هماهنگی‌هایی وجود دارد که افزایش قیمت اتفاق نیفتد.

این کارشناس انرژی در ادامه با اشاره به اینکه تحریم‌های جدید نفتی که آمریکا در از آنها صحبت می‌کند هم اکنون نیز وجود دارد، خاطر نشان کرد: هم اکنون تقریباً هیچ پالایشگاه خارجی نفت ایران را خریداری نمی‌کند و تنها چین مشتری نفت ایران است.

وی ادامه داد: چین هم با توجه به روابطی که با ایران دارد و مصالح ملی که دارند به نظر نمی‌رسد نفت ایران را کنار بگذارد؛ زیرا نفت خوب و مناسبی دریافت می‌کنند.

این کارشناس انرژی با اشاره به اخبار منتشر شده مبنی بر تحریم‌های جدید آمریکا علیه ایران خاطر نشان کرد: این خبرها بیشتر جنگ رسانه‌ای هستند تا بتوانند بازار را متشنج کنند و مساله خرید نفت ایران توسط چین موضوعی تثبیت شده است که ظاهراً توافق کلی بین چین و آمریکا نیز وجود دارد.

صادرات نفت ایران به بالاترین حد خود در ۶سال‌اخیر رسیده و به‌رغم تحریم‌های یک‌جانبه غرب، به اقتصاد این کشور برابر با ۳۵‌میلیارد دلار در سال‌رونق بخشیده است.

بر اساس گزارش شرکت داده ورتکسا، تهران در سه ماه اول سال‌جاری میلادی، به‌طور متوسط یک‌میلیون و ۵۶۰ هزار بشکه نفت در روز فروخته که تقریبا تمامی آن توسط چین خریداری‌شده‌است.این میزان، بالاترین سطح فروش نفت ایران از سال ۲۰۱۹ است.

موفقیت ایران در صادرات نفت‌خام، بیانگر یکی از دلایل اصلی است که ایالات‌متحده و اتحادیه اروپا به‌دنبال افزایش فشار بر تهران پس از حمله تنبیهی موشکی و پهپادی این کشور به اسرائیل هستند. واشنگتن و اتحادیه اروپا با هدف منصرف‌کردن اسرائیل از تشدید درگیری با تهران یا انتقام‌جویی نظامی، در حال تدارک تحریم‌های جدید علیه جمهوری‌اسلامی هستند.

در هر حال، صادرات نفت ایران پس از ۶ سال ‌به دوران موسوم به برجام رسیده یا به آن بسیار نزدیک شده‌است. نکته مهم آنکه آمارهای صادرات رسمی نفت‌خام ایران با یک فاز ‌تاخیر اعلام می‌شود، بنابراین از هم‌اکنون انتظار داریم آمارهای رسمی جذابی مخابره شود اما باید یک نکته را نیز در این‌خصوص مدنظر قرار داد، نوسان قیمت جهانی نفت‌خام در بحبوحه تنش‌های خاورمیانه از افت نرخ شدید در روزهای اخیر حکایت دارد تا جایی‌که برنت کف ۹۰ دلاری را از دست داد و تا لحظه تنظیم این گزارش، با نزدیک به یک‌درصد سقوط روزانه به نزدیکی ۸۶ دلار در هر بشکه رسید.

کانال عصر ایران در تلگرام

دیگر خبرها

  • این ۲ مشکلِ بزرگ در بازار مسکن ایران
  • چای از لیست کالا‌های مشمول مالیات یک درصدی حذف می‌شود
  • چای از فهرست کالاهای مشمول افزایش مالیات یک درصدی حذف شود
  • چای از لیست کالاهای مشمول مالیات یک درصدی حذف شد
  • پیش‌بینی اکثر تحلیل‌گران از قیمت طلا و سکه کاهشی است
  • قیمت طلا و سکه کاهشی می‌شود
  • قیمت طلا در کشور برچه اساسی تغییر می کند؟ | پیش بینی از قیمت طلا و سکه در روزهای آینده
  • توافق آمریکا برای خرید نفت ایران / بازار انرژی شگفت زده شد!
  • اشتباه در راهبرد بانک مرکزی؛ رئیس کل بازار آزاد را به رسمیت نمی‌شناسد | رابطه زایش تورم و نرخ دلار چگونه است؟
  • توافق آمریکا و چین برای خرید نفت از ایران