Web Analytics Made Easy - Statcounter

خبرگزاری میزان- یک نامزد انتخابات افغانستان گفت که برای خروج از بن‌بست کنونی انتخابات باید پس از امضای توافق آمریکا و طالبان «حکومت مصالحه ملی» ایجاد شود. تاریخ انتشار: 13:06 - 07 اسفند 1398 - کد خبر: ۶۰۰۳۹۲

به گزارش خبرگزاری میزان، رحمت‌الله نبیل نامزد انتخابات ریاست جمهوری افغانستان با اشاره به اختلاف نامزدان پیشتاز انتخابات ریاست جمهوری این کشور اظهار داشت که برای پایان دادن به بحران عمیق و گسترده کنونی طرحی را تحت عنوان "حکومت مصالحه ملی" ایجاد کرده است و خواستار اجرای این طرح پس از نوافق آمریکا و طالبان شد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

نبیل در یادداشتی در طلوع نیوز نوشت که دولت وجود آمده از تقلب بحران بسیار خطرناکی را در عرصه هاى امنیتى، سیاسى، اجتماعى و اقتصادى به میان خواهد آورد و تشکیل دولت موازی در برابر حکومت تقلبى نیز خطری جدی است که فروپاشی افغانستان متحد را سرعت بخشیده و زمینه را براى دخالت مستمر و ویرانگر کشورهای خارجی مساعد خواهد کرد.

وی افزود که نتیجه اعلام شده توسط کمیسیون انتخابات افغانستان و نیز اقدام تیم «ثبات و همگرایی» مبنی بر اعلام پیروزی تیم‌شان افغانستان را به بن‌بست می‌برد، بنابراین اشرف غنى و عبدالله هر دو به عنوان مجریان انتخابات (رئیس جمهور و رئیس اجرایی) از مجراهاى قانونى نتیجه انتخابات را باطل اعلام نمایند.

نبیل ادامه داد که تمام احزاب و جریان‌های سیاسی، ارگ و ریاست اجرایی افغانستان باید تیم با صلاحیتی را برای گفت‌وگوهای بین‌الافغانی و تشکیل حکومت مصالحه ملی ایجاد کنند.

وی تأکید کرد که اعضاى هیئت مذاکره کننده حداکثر باید 15 نفر باشد و به عنوان نماینده و مدافع دولت افغانستان با طالبان گفت‌وگو کند و افزود که این گفت‌و‌گوها باید تحت نظارت مستقیم شوراى امنیت سازمان ملل انجام شود.

رئیس سابق امنیت ملی افغانستان ادامه داد که وظایف حکومت مصالحه ملی می‌تواند شامل مفاد ذیل باشد:

الف: نظارت بر آتش‌بس سراسرى و دایمى.

ب: ایجاد مصوبه تعدیلات و اصلاحات در قانون اساسى با نظر داشت تمام خلاءها و بن‌بست‌هاى گذشته و خواسته‌هاى مشروع تمام جوانب

ج: طرح، ایجاد و عملى نمودن سازو کارهای ادغام نیروهاى طالبان در نیروهاى دفاعى و امنیتى افغانستان

د: ایجاد تغییرات و تعدیلات جدى در سیستم انتخاباتى افغانستان با وضع تضمین‌هاى مبنی استقلال کامل کمیسیون انتخابات

ذ: طرح و تطبیق خلع سلاح عمومى، فراگیر و سراسرى در افغانستان شامل تمام گروه‌هاى نظامى غیر مشروع که صلاحیت استفاده مشروع نیرو را ندارند

تدوین سیاست خارجى افغانستان با نظر داشت منافع ملى افغانستان و منافع مشترک با کشورهاى منطقه و اعلام افغانستان من حیث نقطه وصل اقتصادى و اخذ و دادن تضمین‌هاى عدم مداخله منفى در امورات افغانستان و بلعکس

ر: مرجع مشروعیت: تشکیل لویه جرگه مشترک و فراگیر و گرفتن رأى تأیید این لویه جرگه در تمام موارد ذکر شده

 

بیشتر بخوانید: سازمان ملل: داعش بازیابی خود در قلب خاورمیانه را آغاز کرده است چشم انداز دستیابی به صلح در افغانستان عبدالله عبدالله: نتیجه انتخابات غیرقانونی است «محمد اشرف غنی»، رئیس جمهور افغانستان شد

انتهای پیام/

منبع: خبرگزاری میزان

کلیدواژه: افغانستان انتخابات

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.mizan.news دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری میزان» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۷۰۵۱۰۸۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

مطالبات علمای شیعه از حکومت سرپرست افغانستان

مولوی عبدالکبیر معاون سیاسی نخست وزیر طالبان با شماری از علما، بزرگان و نمایندگان اهل تشیع دیدار و گفتگو کرد.

وی در این دیدار بر اتحاد و همبستگی در میان همه مردم افغانستان تأکید کرد.

مولوی عبدالکبیر همچنین گفت: طالبان به عنوان خانه مشترک همه افغان‌ها است و به کسی اجازه برخوردهای تبعیض آمیز را نمی‌دهد.

معاون سیاسی نخست وزیر طالبان تصریح کرد: تمامی سازمان‌های ذیربط موظفند اقدامات لازم را برای رسیدگی به مطالبات شیعیان و همچنین بزرگان قومی انجام دهند.

وی ضمن تاکید بر همبستگی و وحدت میان افغان‌ها، اذعان داشت که همه اقوام باید برای آبادانی و رفاه افغانستان باید با یکدیگر همکاری کنند.

علما، بزرگان و نمایندگان اهل تشیع نیز در این دیدار بر اتحاد و همبستگی مردم در میان همه مردم افغانستان تأکید کردند و پایداری نظام اسلامی را مسئولیت اقوام دانستند.

این هیئت از علما و بزرگان شیعه افغانستان در این دیدار ضمن قدردانی از پیشرفت‌ها و دستاوردهای اخیر هیئت حاکمه افغانستان مطالبات و پیشنهادات خود را در خصوص آغاز پروژه‌های عمرانی در منطقه شیعه نشین غرب کابل به معاون سیاسی نخست وزیر طالبان ارائه کردند.

باشگاه خبرنگاران جوان افغانستان افغانستان

دیگر خبرها

  • روسیه از واگذاری کرسی نمایندگی افغانستان در سازمان ملل به طالبان حمایت می‌کند
  • چین:گشایش کریدور «واخان» با افغانستان را بررسی می‌کنیم
  • سفیر طالبان در پکن: مناسبات افغانستان با چین بسیار مهم است
  • طالبان: غربی‌ها فرهنگ خود را به دیگر کشورها تحمیل نکنند
  • خیز بلند چین در افغانستان؛ چالش‌ها و چشم‌انداز
  • معاون سیاسی طالبان: کشورهای اسلامی باید از فلسطین حمایت کنند
  • مطالبات علمای شیعه از حکومت سرپرست افغانستان
  • تعیین سفیر جدید طالبان در ازبکستان
  • حقانی: دنیا باید بپذیرد که افغانستان کشور مستقل است
  • طالبان: آماده همکاری با «او.آی.سی» در قضیه فلسطین هستیم