Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «پول نیوز»
2024-04-25@18:49:00 GMT

این صنعت خودکفا می شود؟!

تاریخ انتشار: ۷ اسفند ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۷۰۵۱۴۲۸

این صنعت خودکفا می شود؟!

یادداشت از محمد علی رفیعی

به گزارش خبرنگار پول نیوز، صنعت خودروی ایران در حالی دوران خوب برجام را از دست داد که همگان حتی آمریکایی ها نیز فکر می کردند حداقل چند پروژه خوب خودروسازی و قطعه سازی از دل این همه رفت و آمد برجامی بیرون خواهد زد. این در حالی است که اساسا همه این فرصت ها به عکس های یادگاری و شام و نهار خوردن با طرف های خارجی صرف شد و عملا دستمان نسبت به قبل از برجام نیز بسته تر شد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وضعیت اینقدر بد است که خودروسازهای ایرانی مجبور شده اند گنجشک که نه، کلاغ را رنگ کرده و به نام طاووس به مردم قالب کنند.

محصولاتی همانند تیبا، ساینا، کوئیک، رانا، دنا، RD، ROA و بسیاری از محصولاتی که در سال های گذشته در سبد فروش ایران خودرو و سایپا قرار گرفتند تنها همان خودروهای قدیمی بزک شده بودند و هستند که در بسیاری از موارد حتی از مدل اصلی خود نیز کیفیت و امکانات ضعیف تری داشتند.

صنعت خودروی ایران اگر نگوییم 100 درصد وابسته است اما؛ بیش از 80 درصدنیاز خود را از واردات تامین می کند یعنی در تمام سال های گذشته که بخشی در دوران تحریم و بخشی دیگر در دران بدون تحریم سپری شده به جای اینکه از توان داخلی خود و قطعه سازان ایرانی بهره ببرد، گویی در خواب ناز بوده اند.

صنعت قطعه سازی ایران از خودروسازان ایرانی قدیمی تر و البته معروف تر بوده و همچنان نیز در بسیاری از موارد هست اما؛ به دلیل تمرکز دولت بر صنعت خودرو و بی توجهی به صنعت قطعه سازی، عملا قطعه ساز فراموش و خودروسازان وابسته به واردات، در اولویت قرار گرفتند.

البته در میان قطعه سازان هستند شرکت های بزرگی که به دلیل نزدیکی با برخی افراد و گروه ها همیشه از آب گل آلود تحریم ها به نفع خود سودبرده اند.

متاسفانه در این میان، قطعه سازان کوچک کمترین توجه را از سوی دولت، وزارت صمت، خودروسازان و البته همکاران خود دریافت کردند و شاید یکی از دلایل ضغف امروز صنعت قطعه و خودروی ایران همین کم توجهی به مجموعه های کوچک و تشکیل ندادن مجموعه سازهای بزرگ است.

در آخرین روزهای سال 98 و بعد از معرفی محصول جدید ایران خودرو! این مهم که صنعت خودروی ایران در تمام سالهای گذشته تنها یک مونتاژ کار بوده است بیشتر به چشم آمد. بیش از 40 سال تنها توانسته ایم چند خودرو را مونتاژ کرده و هیچ خبری از ایده و نوآوری نبوده و نیست.

در حال حاضر ایران خودرو، سایپا و چند برند چینی الاصل داخلی تنها خودروسازان داخلی هستند که بازار ایران را در دست دارند و در این میان به دلیل وارد نشدن خودروهای با کیفیت خارجی و ماندن خیل عظیمی از این خودروها در گمرکات کشور، قیمت خودروهای وارداتی به طرز عجیبی بالا رفته و به همین دلیل سهم بازار وارداتی ها بسیار اندک شده است.

کیفیت پایین، قیمت بالا و البته خدمات پس از فروش ضعیف داخلی سازها و البته برندهای چینی باعث شده است که شکایات و گلایه های خریدران این مدل خودروها بسیار بیشتر از قبل شود. این در حالی است که صنعت خودروی ایران عملا به جز ادامه ساخت خودروهای پیر خود مانند پراید، پژو و سمند و البته انواع وانت‌بار راه دیگری ندارد.

صنعت خودروی ایران به دلیل اینکه تنها به فکر بالا بردن درآمد خود و پوشاندن نقاط ضعف خود با گران فروشی است نتوانسته است به صنعت مکمل خود یعنی قطعه سازی کمک کند و این در حالی است که به دلیل سو مدیریت موجود در خودروسازان ایرانی، این شرکت ها حتی نتوانتسه اند در تمام این سال ها در ساخت یک یا چند خودرو، به خودکفایی 100 درصدی برسند.

اینکه چرا مدیریت صنعت خودروی ایران در دست افراد کم تجربه و کم دانش قرار می گیرد، خود سوالی است که شاید جواب آن تنها در جیب افرادی ذی نفوذی باشد که در انتخاب این افراد و افراد بالا دستی ایشان دستی بر آتش دارند.

از نگاه نگارنده صنعت خودروی ایران برای جدا شدن از پیله 40 ساله خود به یک خانه تکانی نیاز دارد و این خانه تکانی باید قبل از آغاز سال 1400 رخ دهد.

 

 

 

 

 

 

منبع: پول نیوز

کلیدواژه: پول نیوز محمد علی رفیعی خودرو صنعت واردات ایران خودرو سایپا صنعت خودروی ایران صنعت خودرو قطعه سازی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.poolnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «پول نیوز» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۷۰۵۱۴۲۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

هشدار رادان به روسای پلیس: در توقیف خودروی بی‌حجاب‌ها زدوبندی برای یدک‌کشی و پارکینگ ایجاد نشود (فیلم)

 فرمانده فراجا خطاب به رؤسای پلیس نسبت به ایجاد مراکز غیرقانونی مبتنی بر زدو بند، به بهانه توقیف خودروی بی‌حجاب ها، هشدار داد.     به گزارش عصر ایران؛ سردار رادان در جمع روسای پلیس که از شبکه خبر پخش شد، گفت: در توقیف خودرو بی حجاب ها وقتی راننده می تواند خودرو را به پارگینگ ببرد چه نیازی به یدکش است که هزینه ای هم متحمل شود. البته در مواردی که فرد مقاومت می کند یدکش باید بیاید و راننده تمام هزینه ها را بدهد.

وی افزود: ولی در توقیف خودروی بی حجاب ها این نباشد که یک عده ای به عنوان خودرو بر و یدک کش و پارکینگ دار باهم ببندند و کلونی نامیمونی ایجاد شود.   کانال عصر ایران در تلگرام بیشتر بخوانید: توقیف ناگهانی و شوک‌کننده خودروها در کوچه و خیابان/ «مجازات کشف حجاب در خودرو جزای نقدی است، نه توقیف اتومبیل» توقیف خودرو به دلیل حجاب / سردرگمی مردم در پارکینگ خودروهای توقیف شده برای بی حجابی چه می‌گذرد؟

دیگر خبرها

  • مدیرعامل تعمیرات نیروگاهی ایران:تلاش بی وقفه متخصصان منجر به ساخت ۱۶ هزار قطعه نیروگاهی و جلوگیری از خروج ۸۰ ملییون دلار ارز از کشور شده است
  • حمله پهپهادی نیروهای امنیتی ایران به خودروی تروریست‌ها + جزئیات
  • نمایشگاه خودروی پکن ۲۰۲۴ آغاز شد
  • نمایشگاه خودروی پکن ۲۰۲۴ آغاز شد+ عکس
  • هشدار رادان به روسای پلیس: در توقیف خودروی بی‌حجاب‌ها زدوبندی برای یدک‌کشی و پارکینگ ایجاد نشود (فیلم)
  • هشدار رادان به پلیس: در توقیف خودروی بی حجاب ها زد و بندی برای یدک کشی و پارکینگ ایجاد نشود (فیلم)
  • صادرات مرغ با هدف تعادل بازار و ایجاد درآمد ارزی
  • خودروی سفارشی محمدرضاشاه پهلوی هم برقی شد! /عکس
  • اسحاق جهانگیری: گفتم حاضر نیستم زن و بچه‌ام را سوار پیکان کنم
  • خبر ویژه برای متقاضیان خودروی وارداتی دست دوم/ دولت مخالف است؟