Web Analytics Made Easy - Statcounter

مرضیه برومند در گفت‌وگو با خبرنگار فرهنگی ایرنا با اشاره به تعویق افتادن نخستین جشنواره بین‌المللی تئاتر عروسکی یزد به دلیل شیوع ویروس کرونا در کشور گفت: تردیدی در این مسئله وجود ندارد که مفهوم سلامتی برای عموم افراد جامعه در هر شرایطی به‌عنوان اصلی‌ترین مؤلفه فعالیت‌های جامعه به شمار می‌رود.

وی ادامه داد: در این زمینه فعالیت‌های هنری نیز مانند دیگر بخش‌های جامعه از شرایط به‌وجود آمده تبعیت خواهند کرد و مهم‌ترین مسئله را سلامتی مردم قرار خواهند داد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

جشنواره بین‌المللی تئاتر عروسکی یزد منحل نشده است

به دلیل شیوع ویروس کرونا در بسیاری از نقاط کشور مانند اغلب بسیاری از کشورهای جهان تصمیم بر این گرفته شد که نخستین جشنواره بین‌المللی تئاتر عروسکی که بنا بود از ۹ تا ۱۳ اسفندماه در یزد برگزار شود به تاریخ دیگری موکول شد و بنا داریم تا این جشنواره را در سه یا چهار ماه آینده بعد از به ثبات رسیدن شرایط عمومی سلامت جامعه برگزار کنیم.

هنرمند همواره در خدمت مردم است

کارگردان فیلم سینمایی شهر موش‌ها با اشاره به این مسئله که همواره هنرمند و تولیدات هنری در راستای تعالی فرهنگی و در نگاهی کلان‌تر در خدمت مردم جامعه بوده است یادآور شد: تئاتر به‌عنوان هنری زنده، پویا و جریان‌ساز یکی از مهم‌ترین الگوهای رفتارهای فرهنگی در جامعه است. به همین سبب هنرمندان تئاتر تلاش می‌کنند تا پیش از هر چیزی به مخاطبانی که به واسطه آنها این هنر دوام و بقا خواهد داشت احترام بگذارند.

وی ادامه داد: برگزاری جشنواره برای بهره بردن تمامی افراد جامعه از این رویداد آن هم با سلامت و تندرستی کامل به تأخیر خواهد افتاد و به هیچ وجه برگزاری این رویداد منحل نشده است.

جشنواره تئاتر عروسکی یزد، خلاء دوسالانه تئاتر مبارک را می‌پوشاند

برومند تأکید کرد: مفهوم یا مسئله‌ای به نام تولید و ارائه آثار نمایشی به مخاطبان تحت الگوی مفهوم کلان عرضه و تقاضا تعریف می‌شود. این به معنای آنست که ما در ابتدا نیازمند مخاطبانی هستیم که مطالبه آنها تولید آثار نمایشی و تئاتری در کشورمان باشد تا ما به‌عنوان هنرمندان تئاتر بتوانیم در راستای نیاز آنها تلاش کرده و حاصل تلاش خود را به مردم ارائه دهیم.

کارگردان سریال موفق تلویزیونی زی زی گولو درباره برگزاری نخستین جشنواره بین‌المللی تئاتر عروسکی یزد گفت: برای نخستین بار پیشنهاد برگزاری این جشنواره در سال ۱۳۹۵ مطرح و بنا شد با توجه به سابقه من و میزان اثرگذاری و تأثیرپذیری هنرمندان تئاتر عروسکی از دو دوره‌ای که به‌عنوان سکان‌دار دبیری جشنواره بین‌المللی تئاتر عروسکی تهران - مبارک فعالیت داشتم، وقفه دوساله برگزاری این جشنواره در تهران را با شیوه برگزاری دوسالانه جشنواره‌ای دیگر در قامت بین‌المللی در یزد بپوشانیم.

وی افزود: به گونه‌ای که طی سال‌های زوج، تهران و طی سال‌های فرد، یزد به‌عنوان میزبان جشنواره بین‌المللی تئاتر عروسکی باشد تا هرساله شاهد برگزاری این رخداد باشیم.

تئاتر عروسکی با جهان تخیل انسان‌ها گره خورده است

مشاور ارشد جشنواره بین‌المللی تئاتر عروسکی یزد خاطرنشان کرد: همچنین بعد از تجربه شادی‌پیمایی جشنواره بین‌المللی تئاتر عروسکی تهران که به پیشنهاد من برگزار شد و شاهد استقبال میلیونی مخاطبان تهرانی از این رویداد بودیم به اثرگذاری و جریان سازی تئاتر عروسکی میان عموم افراد جامعه بیش از پیش پی‌بردیم؛ چراکه دنیای نمایش عروسکی تلفیقی از هنرهای مختلف و در ارتباط مستقیم با قوه تخیل و نگاه بی‌حدومرز مخاطبان برای عینیت بخشیدن به داشته‌های ذهنی و درنوردیدن مرزهای تخیل آنها گره خورده است.

وی خاطرنشان کرد: به همین مناسبت به تعویق افتادن برگزاری نخستین جشنواره بین‌المللی تئاتر عروسکی یزد به معنای عدم برگزاری این رخداد نیست و به محض برقراری سلامت عمومی کامل در کشورمان طی سه تا چهارماه آینده این جشنواره را با حضور گروه‌های معتبر، برجسته و شناخته‌شده تئاتر ایران و دیگر کشورهای جهان در شهر یزد برگزار خواهیم کرد. 

نخستین جشنواره نمایش عروسکی یزد با دبیری بنفشه بدیعی در این شهر برگزار می‌شود. ابتدا قرار بود این جشنواره ۹ تا ۱۳ اسفندماه با هدف آشنایی هر چه بیشتر مردم این استان با ظرفیت‌های نمایش عروسکی و به عنوان وسیله‌ای برای جذب گردشگر به این شهر که جزو شهرهای ثبت شده جهانی و ملی است، برگزار شود.

مرضیه برومند که مشاور این جشنواره است، بنا داشت برای روحیه‌بخشی به مردم و شاد کردن آنان، برنامه شادپیمایی را که در سه دوره دبیری او در جشنواره بین‌المللی نمایش عروسکی تهران مبارک برپا شده بود، در یزد نیز برگزار کند.

بیماری کووید-۱۹ که ناشی از ویروس کرونا جدیدی است از اوایل ماه دسامبر سال گذشته میلادی (دی ماه) در استان هوبی چین شیوع یافت. این بیماری تا امروز (سه شنبه) باعث فوت ۲ هزار و ۷۰۴ نفر در جهان شده است که بیشتر آنان در چین بوده‌اند.

رییس مرکز روابط عمومی و اطلاع رسانی وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی امروز اعلام کرد که تاکنون ۹۵ نفر در کشور به طور قطعی به کرونا مبتلا شده و ۱۵ نفر فوت کرده‌اند.

این بیماری اگرچه واکسن و درمان خاصی ندارد؛ قابل پیشگیری است و به‌ راحتی و با راهکارهای ساده می‌توان از شیوع و ابتلا به این کرونا جلوگیری کرد؛ مردم باید از تردد و تماس‌های غیرضروری و حضور در اجتماعات پرهیز کنند، فاصله منطقی را با همه افراد (یک متر) رعایت کرده و روبوسی و دست دادن‌ را کنار بگذارند. همچنین افرادی که علائم سرماخوردگی دارند، در منزل بمانند، به سرعت مراقبت‌های درمانی را از طریق پزشکان انجام دهند و با سایر افراد تماس نداشته باشند.

برچسب‌ها ویروس کرونا مرضیه برومند جشنواره نمایش عروسکی تهران مبارک

منبع: ایرنا

کلیدواژه: ویروس کرونا مرضیه برومند جشنواره نمایش عروسکی تهران مبارک ویروس کرونا مرضیه برومند جشنواره نمایش عروسکی تهران مبارک نمایش عروسکی عروسکی تهران ویروس کرونا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایرنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۷۰۵۲۱۹۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

تئاتر بچه‌های مسجد فرآیندمحور است/ دنبال چیدن میوه آماده نیستیم

سیدمصطفی موتورچی دبیر جشنواره تئاتر بچه‌های مسجد در گفت‌وگو با خبرنگار مهر، مربیگری را قدم اول در برگزاری رویداد تئاتر مردمی بچه های مسجد دانست و گفت: ما کارگاه‌های پرورش مربی را ۲ سال پیاپی برگزار کردیم چه به صورت مناطق هشتگانه و چه به شکل استانی و منحصر به هر استان. ما فکر کردیم این مربی است که باید بیاموزرد چطور گروه را تشکیل دهد و بچه‌های تئاتر مسجد را مربیگری کند، بنابراین تربیت مربی و مربیگری را در قالب کارگاه‌های آموزشی کشور مورد توجه قرار داده‌ایم.

وی با تاکید بر فرآیندمحور بودن تئاتر مردمی بچه‌های مسجد بیان کرد: ما به دنبال چیدن میوه‌های آماده نیستیم. جریان تولید نمایش مراحلی دارد که در رویداد تئاتر مردیم بچه های مسجد، کشف استعدادها در فضایی به نام مسجد و با روحیه مسجدی قدم اولی است که باید برداریم و در سند چشم‌انداز بچه های مسجد هم به آن اشاره شده است.

دبیر پانزدهمین جشنواره تئاتر بچه‌های مسجد افزود: در مرحله بعد برای جمع شدن گروه نمایشی آنچه ضرورت دارد نمایشنامه است که سه دوره جشنواره نمایشنامه‌نویسی گلدسته‌ها را با همین هدف طراحی و برگزار کردیم تا بتوانیم خوراک متون نمایشی گروه‌های مسجدی را، تامین کنیم. بر همین اساس بیش از ۱۵۰ نمایشنامه نوشته، چاپ و منتشر شد و در اختیار گروه‌های سراسر کشور قرار گفت.

وی همچنین گفت: نقطه دوم فرآیند، سوق دادن نمایش ها به مساجد مختلف است. با این رویکرد ما ۲ سال متوالی رویدادهای تولیدی طراحی کردیم. به این معنا که در سراسر کشور فراخوانی به همراه یک شیوه‌نامه اجرایی به گروه‌ها اعلام کردیم و از طریق حوزه های استان‌ها بر آنها نظارت کردیم تا سلسله رویدادهای تولیدی که از محله شروع می‌شد، به شهرستان ختم ‌شود و از شهر به استان و در نهایت به کشور برسد. در این دوره ما کار را با ۲۰۰ گروه شروع کردیم و به مرور به ۸۰۰ گروه نمایشی در سراسر کشور رسید.

موتورچی بیان کرد: طبق چشم‌انداز سند تئاتر بچه‌های مسجد، در سال اول سه ساله دوم هستیم، لذا بچه‌های نسل اول از مرحله تبیین عبور کرده و گروه‌ها در مساجد تثبیت شدند و کم کم باید وارد فرآیند ارتقای کیفیت و بحث فنی شویم لذا باید جشنواره سراسری تئاتر بچه‌های مسجد بعد از چهار سال دوباره برگزار می‌شد. این جشنواره فراخوانی نداشته و ما فرآیندی را طراحی کرده‌ایم و ۲ سال رویداد برگزار و در هر دوره برگزیدگان آن را رصد کردیم. یعنی وقتی رویدادهای استانی برگزار شد، سه اثر از هر استان به ما معرفی شد و ما فیلم تمام تولیدات را مورد بازبینی قرار دادیم و از میان آنها چیزی حدود ۴۰ اثر به مرحله بازبینی حضوری رسید که اکنون در مرحله نهایی بوده و از دل آن آثار، ۱۴ اثر به جشنواره پانزدهم راه خواهند یافت.

دبیر جشنواره تئاتر بچه‌های مسجد در سخنانش تاکید کرد: در جشنواره امسال نکته حائز اهمیت این است که فراخوانی برای حضور گروه ها منتشر نشده و بهترین های تولیدات سه سال اخیر مراکز استانی در این جشنواره حضور خواهند داشت.

وی درباره تفاوت آثار این جشنواره با رویدادهای مرسوم بیان کرد: در این جشنواره متن نوشته شده در اختیار گروه گذاشته و این متون منحصرا برای مسجد و اجرا در مساجد نوشته شده که آثار وابستگی حداقلی به آکسسوار و نور دارند تا نمایش ها به شکل سبک و پرتابل اجرا شوند. همچنین گروه‌های نمایشی، بچه‌های حرفه‌ای تئاتر نیستند بلکه افرادی هستند که در فضای مسجد زیست می‌کنند و با گروه‌های تئاتر آشنا شده‌اند و به واسطه کارگاه‌های پراکنده‌ای که در استان ها و کارگاه‌های متمرکزی که در مناطق هشت‌گانه همایش محرابیان برگزار کردیم، به رشد رسیده‌اند.

موتورچی افزود: دیگر تفاوت جشنواره امسال این است که شرکت‌کنندگان طی ۲ سال و نیم در دوره جدید این سند، با دفتر تئاتر مردمی بچه های مسجد، زیست کردند و پله پله با ما جلو آمدند و ما هم در استان‌های مختلف نیازسنجی انجام دادیم و هرجا نیاز به کارگاه نویسندگی، کارگردانی و ... بوده دوره‌ها را برگزار کردیم تا گروه‌ها به شکل اصولی آماده شوند.

وی درباره نحوه انتخاب آثار نیز گفت: ما از دل همه آثار برگزیده استان‌ها، تولیدات را انتخاب کردیم. مراحل بازبینی در آغاز از روی فیلم و در مرحله بعد به صورت حضوری انجام شد تا جشنواره از ۱۸ تا ۲۱ اردیبهشت ماه در شهر بافق استان یزد برگزار شود. ما در تئاتر مردمی بچه‌های مسجد حوزه هنری انقلاب اسلامی به فرآیندها و تمام نیازهای یک گروه در مسجد فکر کردیم و در وقفه چهار ساله‌ای که جشنواره برگزار نشد، سعی کردیم مسایل را به صورت ریشه‌ای حل کنیم تا افراد منحصرا برای مساجد فعالیت کنند.

کد خبر 6083264 آروین موذن زاده

دیگر خبرها

  •  منتخب جشنواره تئاتر رضوی به تماشاخانه مهر می آید
  • «یاخته» منتخب جشنواره تئاتر رضوی به تماشاخانه مهر می‌آید
  • تکلیف دومین «عروسک‌خونه» در برج میلاد روشن می‌شود
  • نامزد‌های دومین جشنواره «عروسک‌خونه» اعلام شد
  • تئاتر بچه‌های مسجد فرآیندمحور است/ دنبال چیدن میوه آماده نیستیم
  • حضور ۱۳ اثر در جشنواره پانزدهم تئاتر بچه‌های مسجد
  • یک اردیبهشت بی‌بدیل
  • اعلام جدول اجرای عموم نمایش‌های منتخب خیابانی تئاتر رضوی
  • اجرای نمایش «جنگ و صلح» در جشنواره تئاتر «مونو دراما» تونس 
  • حضور ۳ فیلم کانون در جشنواره بین‌المللی کودکان لکنوی هند