Web Analytics Made Easy - Statcounter

کیانوش جهانپور سخنگوی وزارت بهداشت در کمیته اطلاع رسانی قرارگاه کرونا ویروس درباره تعطیلی مدارس دانشگاه‌ها به دنبال مهار کرونا اظهار کرد:در جلسه بعداظهر امروز قرارگاه کرونا درباره تدوام تعطیلی دانشگاه ها، مراکز اموزش عالی استان ها، مدارس، مراکز تجمع، سینما‌ها و مراکز ورزشی بعدازظهر امروز تصمیم گیری خواهد شد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

او درباره لغو تجمعات مردم در اماکن عمومی اظهار کرد: مسابقات ورزشی، سالن ورزشی و نمایش، مراکز تفریحی، نماز جمعه و جماعت، حرم‌ها و اماکن متبرکه و بقاع شریف و مدارس و دانشگاه‌ها با توجه به ارزیابی ریسک در روز‌های اخیر مصوبه قرارگاه‌ها امروز نهایی و ابلاغ خواهد شد و تا پایان هفته آینده این مصوبه برقرار و پس از ارزیابی ریسک مجدد تصمیم گیری خواهد بود.

احتمال ادامه تعطیلی تجمعات، سیمنار‌ها و سینما‌ها
جهانپور اظهار کرد: به نظر می‌رسد تعطیلی تجمعات، همایش‌ها، کنفرانس‌ها، سمینارها، سالن‌های نمایش و سینما‌ها همچنان ادامه داشته باشد هر انچه امروز به فرماندهی وزارت بهداشت از طرف ستاد مقابله با کرونا ویروس ابلاغ شود با توحه به تعویض مسئولیت به وزارت بهداشت از طرف ریاست جمهوری است و اجرا نکردن ان تخلف خواهد بود و برخورد خواهد شدو افراد متخلف قابل پیگرد خواهند قرار گرفت.

جهانپور گفت: عزیزان در استان‌های درگیر با کرونا از خروج در استان خودداری کنند و تاکید داریم که هیچ جا امن‌تر از خانه و شهر خود افراد نیست و مسافرت‌ها و تردد‌ها مشکل ساز خواهد شد؛ همانطور که وزیر بهداشت گفتند این سفر‌ها مشکلاتی در استان‌های مقصد به وجود خواهد آمد و در برخی استان‌ها مثل نلزتدران تب سنجی مردم در ورودی شهر آغا ز. شده است و اصرار داریم که هم زمان به این موضوع توجه داشته و حداقل مراوده را داشته باشند و از سفر‌های غیر ضروری خودداری کنند.

هفته آینده ۲۲ آزمایشگاه کووید ۱۹ راه اندازی خواهد شد
او ادامه داد: زمان مواجه و ابتلا به علائم اولیه ممکن است سه تا ۱۴ روز طول بکشد و در ساعات اولیه مواجه با فرد آلوده نمی‌تکان درباره آلوده شدن فرد اظهار نظر کرد و ما به منظور شناسایی سریعت‌تر موارد ابتلا تا پایان هفته ۱۵ آزمایشگاه و تا هفته آینده ۲۲ ازمایشگاه کووید ۱۹ راه اندازی خواهد شد.

جهانپور درباره آمار پایین مبتلایان به ویروس کووید ۱۹ در کشور‌های اطراف ایران اظهار کرد: برخی کشور‌های منطقه توانایی شناسایی ویروس را در آزمایشگاه‌های مرجع خود ندارند، اطلاعات خود را شفاف بیان نمی‌کنند، اما به زودی سد اطلاعاتی این کشور‌ها شکسته و با انفجار اطلاعاتی مواجه خواهیم شد و پیک صعودی ابتلا در این کشور‌ها رخ خواهد داد از طرفی باید توجه داشت که در بسیاری کشور‌های اطراف نظام ثبت بیمار و بیمار یابی وجود ندارد. در بسیاری از کشور‌های دنیا موارد ابتلا به بیماری در حال افزایش است، همچنان روزانه چند صد مورد جدید در چین اعلام می‌شود، اما روند ابتلا به بیماری در چین کاهشی بوده است.

جهانپور درباره درمان دارویی مبتلایان به کووید ۱۹ اظهار کرد: رژیم دارویی پنج گانه برای درمان مبتلایان به کووید ۱۹ مورد استفاده می‌گیرد که بخش اعظم دارو‌های مصرفی تولید داخل است و امیدواریم با روند بهبودی که شاهد هستیم در روز‌های آینده تاثیر ۱۰۰ درصدی دارو‌ها را مشاهده کنیم.

فرمول ضدعفونی کننده خانگی سطوح
سخنگوی وزارت بهداشت با اشاره به فرمول ضدعفونی کننده خانگی سطوح بیان کرد: با توجه به دوام بالای ویروس ضدعفونی سطوح در قطع زنجیره انتقال موثر است، گفت: باتوجه به کمبود نسبی مواد ضدعفونی کننده می‌توان از یک فرمول خانگی برای ضدعفونی سطوح استفاده کرد باید توجه داشت که استفاده از وایتکس برای ضدعفونی سطوح بسیار موثر است، کافی است تا نیم لیتر وایتکس کلر ۵ درصد را در یک ظرف با ۱۲.۵ تا ۲۵ لیتر آب ترکیب و یک محلول مناسب ضدعفونی تهیه کرد. برای ضدعفونی دست‌ها هم استفاده از آب و صابون کافی است و مردم باید توجه داشته باشند که شست وش وی دست مهمترین راه پیشگیری از باتلا به ویروس کووید ۱۹ است.

۱۰ درصد مبتلایان قم با حال عمومی خوب مرخص می‌شوند
جهانپور با خبر مسرت بخش روند بهبودی بیماران مبتلا به ویروس کرونا در قم که کانون ابتلا در کشور محسوب می‌شود، گفت: از بین بستری شدگان در قم در هر ۲۴ ساعت ۱۰ درصد با حال عمومی خوب مرخص می‌شوند و این خبر مسرت بخشی است.

او ادامه داد: امروز سه استان جدید دارای موارد ابتلا به ویروس کرونا هستند، اما در استان‌هایی به جز قم و گیلان موارد تک گیر را داشتیم هر چند که نمودار مبتلایان به بیماری صعودی خواهد بود، با توجه به افزایش آزمایشگاه‌ها روند پاسخگویی و بیماریابی سریع‌تر خواهد بود و تعداد مبتلایان افزایش پیدا خواهد کرد.

نگران وضع گیلان هستیم
سخنگوی وزارت بهداشت متاسفانه وضع گیلان را نگران کننده دانست گفت: در گیلان از نظر افزایش تعداد مبتلایان وضعیت نگران کننده‌تر است، با توجه به سفر‌ها به این استان نگرانی خود را نسبت به وضع گیلان به ویژه شهر رشت اعلام می‌کنیم و درخواست داریم که مردم از سفر به و از گیلان خودداری کنند.

جهانپور در پاسخ به سوالی درباره سنین فوتی‌ها اظهار کرد: ابتلا به این بیماری در گروه‌های مختلف سنی رخ می‌دهد، اما عموما موارد فوتی در افراد بالای ۶۰ سال و بیماران مبتلا به بیمازی‌های زمین‌های مصرف کننده دارو‌های سرکوب کننده سیستم ایمنی دیده می‌شود و در کودکان و نوجوانان گزارش فوت از چین نداریم، اما بیماری نوپدید است و رفتار اپیدمیولوژیک آن به طور کامل شناخته شده نیست.

او در واکنش به اینکه برخی رسانه‌های معاند از کمبود ماسک و اقلام بهداشتی سوء استفاده کرده اند، اظهار کرد: در رسانه‌های رسمی کشور‌های معاند با ایران شاهد هستیم که این اقلام با کمبود جدی مواجه شده است و این اقلام با قیمت ۶ تا ۱۵ برابری در کشور‌های اروپایی غربی، اروپای جنوبی، آمریکای شمالی، آسیایی و ایران به فروش می‌رسد.

او ادامه داد: این در حالی است که ما تولید کننده هم هستیم و کشور‌های صرف وارد کننده با مشکل بسیاری مواجه هستند، امروز ۴۰ در کشور دنیا ردپای ویروس کووید ۱۹ را اعلام کرده اند، کمبود ماسک و اقلام ضدعفونی کننده حتی در بزرگترین صادرکنندگان محصولات بهداشتی و حفاظتی هم وجود دارد و بسیاری از این کشور‌ها با بحران رو به رو هستند، اما ما با بحران مواجه نیستیم و اولین قدم برای رفع کمبود ماسک و اقلام ضدعفونی کننده حذف توزیع از نظام داروخانه است.

استان‌های اولویت دار توزیع رایگان ماسک و محلول ضدعفونی
جهانپور افزود: هر چه تولید می‌شود به ترتیب اولویت این اقلام در زمان و مکان مناسب توزیع خواهد شد، در قم توزیع پک‌های بهداشتی آغاز شده و گیلان و تهران در اولویت‌های بعدی خواهند بود و اگر بیش از نیاز این اقلام در دسترس بود از طریق داروخانه‌ها اقدام به توزیع خواهیم کرد.

سخنگوی وزارت بهداشت گفت: امروز خرید و فروش مجاز نداریم و سازمان تعزیرات حکومتی با متخلفان برخورد می‌کند و ظرف روز‌های گذشته توانستند با محتکران برخورد کنند، وزارت دفاع و صمت تمام قد در کنار تولیدکنندگان حاضر و تولیدکنندگان سه شیفت در حال تولید هستند و در روز‌های آینده وضعیت دسترسی بهنر خواهد شد.

جهانپور تاکید کرد: باید تقاضا را به سمت منطقی شدن و نیاز واقعی ببریم، اید توجه داشت که بخشی از نیاز مردم به دلیل اضطراب و وسواس مردم است و این اظطراب‌ها به تقاصای بی مورد دامن زده است، تاکید می‌کنم که درباره ماسک توصیه برای افراد عادی و سالم نداریم و اولویت‌ها را مجبور هستیم لحاظ کنیم و قاعدتا تا مادامی که در گروه‌های پرخطر دخیره کافی و دپو و دخیره استراتژیک نداشته باشیم این اقلام را در مبادی دیگری توزیع نخواهیم کرد.

منبع: پارسینه

کلیدواژه: کرونا جهانپور تعطیلی تجمعات ضدعفونی کننده وزارت بهداشت خواهد شد استان ها کووید ۱۹ کشور ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.parsine.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «پارسینه» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۷۰۵۴۲۴۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

بیماری ایکس ؛ همه گیری بعدی جهانی در راه است؟

یک نظرسنجی بین‌المللی که بنابر اعلام «گاردین» آخر هفته آینده منتشر می‌شود، نشان می‌دهد ۵۷ درصد از متخصصان احتمال می‌دهند یک سویه از ویروس آنفلوآنزا علت شیوع بعدی بیماری‌های عفونی مرگبار در سطح جهان خواهد بود.   به گزارش ایسنا، «جان سلمانتون گارسیا» از دانشگاه کلن که این مطالعه را انجام داده است، تاکید کرد: این باور که آنفلوآنزا بزرگترین تهدید همه‌گیری در سطح جهان است بر اساس تحقیقات طولانی‌مدتی به دست آمده که نشان می‌دهد این ویروس به طور مداوم در حال تکامل و جهش است.   این کارشناس افزود: اگرچه هربار تلاش می‌شود با سویه‌های مختلف آنفلوآنزا به اندازه کافی مقابله شود و آن‌ها فعلا در حد خطرناک ارزیابی نمی‌شوند، اما این موضوع لزوما برای همیشه صادق نخواهد بود.   جزئیات این نظرسنجی شامل ارزیابی نظر ۱۸۷ دانشمند جهانی قرار است در کنگره میکروبیولوژی بالینی و بیماری‌های عفونی (ESCMID) فاش شود که آخر هفته آینده در بارسلونا برگزار می‌شود.   براساس بخشی از اطلاعات منتشرشده از این پژوهش، ۲۱ درصد از کارشناسانی که در این مطالعه شرکت کردند، اعتقاد دارند محتمل‌ترین عامل بعدی همه‌گیری پس از آنفلوآنزا، احتمالا ویروسی است به نام بیماری ایکس X که هنوز برای علم ناشناخته است.   آن‌ها درباره بیماری ایکس بر این باورند که همه‌گیری بعدی ممکن است از سوی میکروارگانیسمی که هنوز شناسایی نشده است، ایجاد شود درست همانطور که ویروس عامل کووید-۱۹ پیدا شد و در سال ۲۰۱۹ همه‌گیری جهانی را شکل داد. در واقع برخی از دانشمندان هنوز بر این باورند که سارس کوو-۲ (عامل کووید – ۱۹) همچنان یک تهدید محسوب می‌شود به طوری که ۱۵ درصد از دانشمندان این مطالعه، آن را محتمل‌ترین علت همه‌گیری در آینده نزدیک ارزیابی می‌کنند.   سایر میکروارگانیسم‌های کشنده - مانند ویروس‌های لاسا، نیپا، ابولا و زیکا – تنها از سوی یک تا دو درصد از پاسخ‌دهندگان به‌عنوان تهدید‌های جدی جهانی ارزیابی شدند.   به گفته «جان سلمانتون گارسیا»، مسئول این مطالعه جهانی آنفلوآنزا تا حد زیادی تهدید شماره یک از نظر احتمال همه‌گیری از سوی بیشتر دانشمندان جهان معرفی می‌شود.   این نتایج در حالی ارائه خواهد شد که هفته گذشته نیز سازمان جهانی بهداشت نسبت به شیوع آنفلوآنزای پرندگان (سویه اچ۵ان۱ H ۵ N ۱) که باعث میلیون‌ها مورد ابتلا در سراسر جهان شده است، ابراز نگرانی کرد. شیوع این بیماری در سال ۲۰۲۰ آغاز و تاکنون منجر به مرگ یا تلف شدن ده‌ها میلیون طیور و نابودی میلیون‌ها پرنده وحشی شده است.   این ویروس به تازگی به گونه‌های پستانداران نیز گسترش یافته است به طوری که گزارش شده گاو‌های اهلی در ۱۲ ایالت آمریکا آلوده شده‌اند و نگرانی‌ها در مورد خطرات این بیماری برای انسان بیش از پیش افزایش یافته است.   «اد هاچینسون»، ویروس‌شناس دانشگاه گلاسکو در این زمینه گفته است ظهور ویروس آنفلوآنزای پرندگان در گاو‌ها تعجب‌آور است، زیرا خوک‌ها تاکنون به این ویروس مبتلا شده بودند، اما تا همین اواخر گزارشی از ابتلای گاو‌ها نبود و این موضوع را نباید دست‌کم گرفت.   به گفته او، ابتلای گاو‌ها به ویروس آنفلوآنزای پرندگان به این معنا است که خطر ورود ویروس به حیوانات مزرعه بیشتر شده و نگرانی درباره انتقال از حیوانات مزرعه به انسان نیز افزایش می‌یابد.   با توجه به گزارش‌ها درباره شیوع آنفلوآنزای پرندگان، دانشمندان نسبت به چشم‌انداز یک بیماری همه‌گیر آنفلوآنزا هشدار می‌دهند. اگرچه آن‌ها همچنین خاطرنشان می‌کنند که واکسن‌هایی علیه بسیاری از گونه‌های آنفلوآنزا از جمله آنفلوآنزای پرندگان قبلا ساخته شده است و می‌توان امیدوار بود که غافلگیری کووید-۱۹ رخ ندهد.   در عین حال کارشناس دانشگاه کلن و انجام‌دهنده این مطالعه جدید، نسبت به فراموش کردن رعایت نکات بهداشتی هشدار داده و گفت: مردم به عادت‌های قبلی نظیر سرفه کردن در دستانشان و سپس دست دادن با افراد دیگر بازگشته‌اند. ماسک زدن کنار گذاشته شده و به بسیاری از عادت‌های خطرناک قبلی برگشته‌ایم؛ این‌ها ممکن است ما را پشیمان کنند. کانال عصر ایران در تلگرام

دیگر خبرها

  • وضعیت استخدام پرستاران دوران کرونا
  • تبریز؛ فقیرترین کلانشهر کشور در حوزه هوشندسازی/ افزایش تلفات تصادفات درون شهری نگران کننده است
  • طولانی‌ترین عفونت کرونا که ۶۱۳ روز طول کشید، بیش از ۵۰ جهش ایجاد کرد
  • قابل توجه فعالان اقتصادی
  • جهانپور: قلیان اکسیژن دیگر سرگرمی نیست بلکه مخدر است + فیلم
  • قلیان اکسیژن پرتگاهی جدید برای جوانان/ جهانپور: قلیان اکسیژن دیگر سرگرمی نیست بلکه مخدر است + فیلم
  • شایع‌ترین اختلالات روانی در مبتلایان به کرونا را بشناسید
  • حجاج این ۲ توصیه پزشکی را جدی بگیرند
  • بیماری ایکس ؛ همه گیری بعدی جهانی در راه است؟
  • ۲ توصیه مهم پزشکی به زائران خانه خدا | بخش عمده‌ سرماخوردگی‌ها کروناست | شیوع یک سویه بسیار واگیر کرونا