Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایرنا»
2024-04-18@13:16:52 GMT

رویکرد قوه قضاییه ظلم زدایی است

تاریخ انتشار: ۷ اسفند ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۷۰۵۵۵۲۰

رویکرد قوه قضاییه ظلم زدایی است

سعیدرضا عاملی بعد از ظهر چهارشنبه در مراسم امضای تفاهم نامه با معاون فرهنگی قوه قضاییه که در محل دبیرخانه شورای عالی انقلاب فرهنگی برگزار شد، اظهار داشت: شورای عالی انقلاب فرهنگی به عنوان یک نهاد فرا قوه ای، همکاری روسای سه قوه را در نظام سیاست گذاری کشور هماهنگ می کند و این همکاری از اهمیت زیادی برخوردار است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


وی با بیان اینکه بخش قابل توجهی از مصوبات ۳۶ ساله شورای عالی انقلاب فرهنگی به قوه مجریه اختصاص دارد، گفت: همکاری با قوه قضاییه می تواند به اجرایی شدن مصوبات شورای عالی انقلاب فرهنگی کمک کند و این همکاری، جنبه نظارتی و صیانتی نسبت به مصوبات شورا دارد.
دبیر شورای عالی انقلاب فرهنگی افزود: با حضور حجت الاسلام رییسی در قوه قضاییه، زمینه این همکاری بیشتر فراهم شد و در هر موضوعی که پیشنهاداتی به قوه قضاییه مطرح کردیم، رییس قوه آن را پذیرفت و استقبال کرد.
عاملی از تشکیل کمیته مشترک میان شورای عالی انقلاب فرهنگی و قوه قضاییه خبر داد و خاطرنشان کرد: برای تعدادی از موارد، کمیته مشترکی عبارت از بکارگیری ظرفیت های قوه قضاییه و سازمان های تابعه در اجرایی سازی راهبردها و اقدامات ملی مصوب شورای عالی انقلاب فرهنگی تشکیل دادیم.
وی در این باره یادآور شد: اسناد شورای عالی انقلاب فرهنگی گستره زیادی دارد، اما برخی اسناد مانند نقشه جامع علمی کشور، مهندسی فرهنگی، تحول آموزش و پرورش و امور نخبگان مربوط به ستادهای علم و فناوری کشور است که از اهمیت ویژه ای برخوردار بوده و مطالبه مقام معظم رهبری است.
استاد تمام دانشگاه تهران، اجرایی شدن را طبیعت مصوباتی دانست که جنبه قانونی دارد یا در حکم قانون است و در این باره گفت: اگر در اجرا مشکلی ایجاد شود بعد نظارتی قوه قضاییه می تواند به اجرایی شدن آن کمک کند.
دبیر شورای عالی انقلاب فرهنگی درباره دیگر بندهای توافق نامه این شورا با معاونت فرهنگی قوه قضاییه اظهار داشت: ارتقاء، کارآمدسازی و بهره گیری اقتصادی از علم و فناوری از طریق بازپروری و ساماندهی مجدد نظام حقوقی مرتبط و زیرنظام های آن می تواند صورت گیرد، یکی از این زیرنظام ها، مالکیت فکری و تدوین متن پیشنهادی منشور حقوق فرهنگی و حقوقی در تعامل دو جانبه است.
به گفته عاملی، سیاست‌گذاری علمی، فرهنگی و اجتماعی همچنین تقویت ساز و کارهای تعالی فرهنگ حقوقی و قضایی، افزایش آگاهی های عمومی به قانون حقوق و تکالیف فردی و اجتماعی اهمیت ویژه ای دارد.
وی افزود: یکی از جنبه های نیازمند تقویت، ایجاد فرهنگ توجه به حقوق فردی، اجتماعی، سیاسی، ارتقاء سوابق حقوقی و ایجاد حساسیت نسبت به موضوعات حقوقی در جامعه است؛ چرا که اهمیت کلیدی دارد.
استاد تمام دانشگاه تهران، تاکید کرد: تعامل و تبادل آمار و اطلاعات در حوزه های فرهنگی، علمی، فناوری، اقتصاد دانش بنیان و هرگونه موضوع جدید در راستای پیشبرد اهداف مشترک در این توافق نامه دیده شده است.
وی درباره ضمانت همکاری در این توافق نامه گفت: توافق نامه میان شورای عالی انقلاب فرهنگی و معاونت فرهنگی قوه قضاییه در ۶ ماده تنظیم شده است و زیرماده های آن زمینه اجرای مصوبات شورای عالی انقلاب فرهنگی را فراهم می کند.
عاملی اظهار داشت: البته قصد افزایش موارد کیفری را نداریم؛ چرا که جنبه معطوف به حقوق مدنی اهمیت دارد و می توان از آن، الزاماتی که برای اجرا می شود، فراهم کرد.

برچسب‌ها سید سعیدرضا عاملی قوه قضاییه شورای عالی انقلاب فرهنگی

منبع: ایرنا

کلیدواژه: سید سعیدرضا عاملی قوه قضاییه شورای عالی انقلاب فرهنگی سید سعیدرضا عاملی قوه قضاییه شورای عالی انقلاب فرهنگی شورای عالی انقلاب فرهنگی قوه قضاییه توافق نامه

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایرنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۷۰۵۵۵۲۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

سند ملی «سبک پوشش اسلامی - ایرانی» به تصویب اولیه رسید

به گزارش جماران؛ اعضای شورای عالی انقلاب فرهنگی ضمن تصویب اولیه سند ملی «سبک پوشش اسلامی- ایرانی» بر ضرورت اقناع‌سازی،‌ رفع شبهات نسل جوان و تبیین اهمیت موضوع عفاف و حجاب در کنار الزام به رعایت قانون در این زمینه تاکید کردند.

در نخستین جلسه شورای عالی انقلاب فرهنگی در سال ۱۴۰۳ که عصر امروز-  سه‌شنبه - به ریاست سید ابراهیم رئیسی برگزار شد، گزارش عملکرد یکساله شورای انقلاب فرهنگی از جمله ۹۹ مصوبه این شورا در سال گذشته در حوزه مسائل فرهنگی، اجتماعی، تعلیم و تربیت و علم و فناوری مورد بحث و بررسی قرار گرفت.

همچنین «واگذاری تنظیم بازار کسب و کارهای بازی‌محور به وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی» و «واگذاری ماموریت بزرگداشت سنت دانشگاهی و نظام آموزش عالی ایران به دانشگاه تهران» از جمله مصوبات جلسه امروز شورای عالی انقلاب فرهنگی بود.

در این جلسه مباحث مفصلی نیز درباره موضوع عفاف و حجاب مطرح و بر ضرورت اقناع‌سازی،‌ رفع شبهات نسل جوان و تبیین اهمیت موضوع در کنار الزام به رعایت قانون در این زمینه به‌ویژه در ادارات دولتی و همچنین اجرای وظایف دستگاه‌های فرهنگی و آموزشی در حوزه عفاف و حجاب تاکید شد.

در همین راستا مقرر شد دستگاه‌های مسئول در حوزه عفاف و حجاب تا هفته آینده برنامه‌های اجرایی،‌ ایجابی و فرهنگی خود را که در حوزه وظیفه شورای عالی انقلاب فرهنگی است،‌ جهت بررسی و تصویب به دبیرخانه این شورا ارائه نمایند.

دیگر خبرها

  • انتخاب ۱۰ رئیس دانشگاه و مرکز آموزشی و تحقیقاتی کشور
  • با مصوبه کنکوری شورای‌عالی انقلاب فرهنگی استفاده از تک‌ماده برای ۴ درس امتحانات نهایی ممکن شد
  • سند ملی «سبک پوشش اسلامی‌ایرانی» تصویب شد
  • تایید انتخاب ۱۰ رئیس دانشگاه‌ و مرکز آموزشی و تحقیقاتی کشور
  • سند ملی «سبک پوشش اسلامی - ایرانی» به تصویب اولیه رسید
  • تصویب اولیه سند ملی سبک پوشش اسلامی- ایرانی
  • تصویب سند ملی «سبک پوشش اسلامی- ایرانی» در شورای انقلاب فرهنگی
  • تصویب اولیه سند ملی «سبک پوشش اسلامی- ایرانی»
  • تصویب اولیه سند ملی «سبک پوشش اسلامی - ایرانی»
  • آمادگی مشهد برای راه اندازی شهرجهانی نوآوری و فناوری‌های صنایع فرهنگی کشور