Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «خبرآنلاین»
2024-03-28@10:51:29 GMT

تولید الکتریسیته از باران!

تاریخ انتشار: ۷ اسفند ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۷۰۵۷۱۲۶

تولید الکتریسیته از باران!

بهره برداری از چرخه آب و تولید برق از روزهای بارانی، می‌تواند یکی از راه‌های رشد مصرف انرژی تجدید پذیر باشد. تاکنون دانشمندان نتوانسته اند از قطرات آب برای تولید مقدار قابل توجهی انرژی استفاده کنند اما ممکن است در این زمینه پیشرفت‌هایی صورت گرفته باشد.

در حالی که هنوز نتوانسته‌ایم چترهایی را بسازیم که دو برابر ژنراتورها نیرو تولید می‌کنند، اما آخرین دستاورد دانشمندان نشان می‌دهد می‌توان از قطرات باران در مقیاس قابل قبول و مقرون به صرفه نیرو تولید کرد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

در این دستاورد هر قطره باران می‌تواند انرژی کافی برای روشن شدن 100 لامپ LED را به وجود آورد. 

مهندس پزشکی Wang Zuankai از دانشگاه هنگ کنگ می‌گوید: تحقیقات ما نشان می‌دهد که قطره 100 میکرولیتری آب که از ارتفاع 15 سانتی متری رها می‌شود، می‌تواند جریانی بیش از 140 ولت تولید کند که برای روشن شدن 100 لامپ LED کوچک کافی است. 

دانشمندان سالیان سال است که به دنبال تولید چنین انرژی از قطرات آب هستند اما فیزیک تبدیل انرژی قطرات باران به جریان الکتریکی سخت‌تر از آن چیزی است که تصور می‌شود. 

یکی از پیشرفت‌هایی که این تیم در تولید برق بر پایه قطرات (DEG) ایجاده کرده، استفاده از فیلم و صفحات پلی تترا فلئورو اتیلن (تفلون) بود که قادر است با برخورد مداوم قطرات باران یک سطح باردار را ایجاد کند تا به تدریج به اشباع مناسبی برسد. 

تیم دریافت با برخورد قطرات با این صفحه و پخش شدن آن، قطرات می‌توانند مانند یک پل عمل کنند که دو الکترود را به یکدیگر متصل می‌کند (الکترودهای آلومینیم و قلع اکسید ایندیوم که با تفلون پوشیده شده است). قطرات مانند مقاومت و پوشش سطحی به عنوان خازن عمل می‌کند. 

محققان می‌گویند این فرآیند می‌تواند در هر مکانی که آب به یک سطح جامد برخورد می‌کند مانند پوسته قایق، درون بطری آب یا بالای چتر اعمال شود. با این وجود محققان امیدوارند تا بتوانند در 5 سال آینده اولین نمونه از این سیستم را به وجود آورند.

sciencealert.com

2121
 

کد خبر 1353277

منبع: خبرآنلاین

کلیدواژه: فناوری الکتریسیته

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.khabaronline.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرآنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۷۰۵۷۱۲۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

رشد ۲۵ برابری ظرفیت نیروگاه‌های تولید پراکنده برق

به گزارش «تابناک»، حبیب قراگوزلو مدیرعامل برق منطقه‌ای تهران در گفت و گو با خبرنگار مهر با اشاره به برنامه‌های این شرکت برای سال ۱۴۰۳ اظهار د اشت: در حوزه افزایش ظرفیت تولید پراکنده برای سال ۱۴۰۳ به میزان ۳۱۳ مگاوات پروژه در برق منطقه‌ای تهران تعریف شده که معادل ۳ برابر ظرفیت در نظر گرفته شده برای سایر شرکت‌های برق منطقه‌ای است.

وی با تاکید بر اهمیت حرکت به سمت انرژی‌های تجدیدپذیر اضافه کرد: در حوزه تولید پراکنده شرکت برق منطقه‌ای تهران اولین برق منطقه‌ای کشور است که موفق به اخذ مجوز فروش گواهی ظرفیت به میزان ۸۱ مگاوات در بورس انرژی شده است که منجر به تأمین مالی نزدیک به ۸,۰۰۰ میلیارد ریال در این بخش برای سال آتی خواهد شد.

قراگوزلو گفت: با بهره برداری از این پروژه‌ها ضمن کسب موفقیت جدید در جلب مشارکت بخش خصوصی، امکان تأمین بخشی از انرژی مصرفی شبکه و تقویت شبکه جهت گذر از پیک بار تابستان محقق خواهد شد و از مزایای افزایش راندمان تبدیل انرژی، تعویق هزینه‌های توسعه شبکه، پیک سایی و کاهش تلفات برق، بهبود سطح ولتاژ و کاهش هزینه‌های انتقال نیرو بهره مند خواهیم شد.

وی تأثیر اجرای این پروژه‌ها را برای مردم با اهمیت دانست و گفت: نصب و راه اندازی این مولدها، موجب تأمین برق پایدار، کاهش مدیریت مصرف‌های احتمالی، افزایش راندمان تبدیل انرژی و حفظ بهتر ذخایر و کاهش آلودگی زیست محیطی می‌شود.

دیگر خبرها

  • حل ناترازی ها مهمترین اولویت انرژی کشور در ۱۴۰۳
  • پنجره‌های خورشیدی، انقلاب آینده در معماری شهری
  • رشد ۲۵ برابری ظرفیت نیروگاه‌های تولید پراکنده برق
  • آخرین وضعیت نیروگاه بوشهر
  • خداحافظی طولانی کثیف‌ترین سوخت فسیلی جهان
  • فناوری عید؛ چگونه «عید» را در زندگی تولید و تکثیر کنیم؟
  • اقتصاد عید؛ چگونه «عید» را در زندگی تولید و تکثیر کنیم؟
  • تولید بیش از ۸ میلیارد کیلو وات ساعت انرژی خالص در نیروگاه نکا
  • تولید ۸ میلیارد و ۳۸۲ میلیون کیلووات ساعت انرژی خالص در نیروگاه نکا
  • سهم ایران از بازار داغ برق منطقه ۰.۲ درصد است