Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایرنا»
2024-04-23@12:04:45 GMT

آتلانتیک: احتمالا به کرونا مبتلا می‌شوید

تاریخ انتشار: ۷ اسفند ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۷۰۵۷۱۳۲

آتلانتیک: احتمالا به کرونا مبتلا می‌شوید

این نشریه در گزارش خود تاکید کرد که اکثر موارد ابتلا، خطرناک نیستند، اما مهار این ویروس، چالشی تاریخی خواهد بود.

در این گزارش آمده است: ویروس کرونا شبیه ویروس های آنفلوانزاست، زیرا هر دو حاوی رشته های واحد RNA  هستند. به طور معمول، چهار نوع ویروس کرونا انسان را آلوده می کنند و باعث سرماخوردگی می شوند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

این باور وجود دارد که این ویروس ها در انسان تکامل یافته اند تا گسترش حداکثری داشته باشند. این یعنی اینکه فرد بیمار می شود ولی لزوما نمی میرد.

 در مقام مقایسه، دو شیوع ویروس کرونایی قبلی شامل سارس (SARS) و مرس (MERS) بود که اولین بار در حیوانات دیده شد. در نهایت، این دو ویروس سارس و مرس هر یک کمتر از یک هزار نفر را در انسان ها کشت.

گزارش شده است که کووید – ۱۹ (کرونا) بیش از دو برابر این تعداد را به کشتن داده است. این ویروس در حالی که کشنده است، اما خیلی کشنده نیست.

جهان با سرعت بی سابقه و بسیج منابع به آن پاسخ داده است. ویروس جدید بسیار سریع شناسایی شد. کار روی تولید واکسن برای آن در حال انجام است. سازمان بهداشت جهانی در مورد این بیماری وضعیت نگرانی بین المللی اعلام کرده است. با این همه، شیوع همچنان ادامه دارد.

«مارک لیپسیچ» استاد همه گیرشناسی دانشگاه هاروارد در مورد ویروس کرونا گفت: از نظر من، نتیجه احتمالی این اقدامات این است که ویروس در نهایت قابل کنترل نخواهد بود.

مهار، اولین گام برای پاسخ به هر گونه شیوعی است. در مورد کووید – ۱۹، احتمال جلوگیری از ابتلا به بیماری و اپیدمیک شدن آن ظرف چند روز وجود دارد. از ماه ژانویه (دی ماه)، چین شروع به محاصره مناطق بزرگتری کرد، این اقدامات از شهر ووهان شروع شد و در نهایت حدود ۱۰۰ میلیون نفر قرنطینه شدند. با این همه، ویروس بیش از ۲۰ کشور جهان را آلوده کرده است.

لیپسیچ مدعی شد که ظرف یک سال آینده، حدود ۴۰ تا ۷۰ درصد از مردم سراسر جهان به این ویروس آلوده خواهند شد. وی در عین حال گفت که این بدان معنا نیست که همه مبتلایان، بیماری های وخیمی خواهند داشت.

لیپسیچ معتقد است که این ویروس در سطح وسیعی  رو به گسترش است، برخی از متخصصان همه گیرشناسی بر این باورند که احتمالی ترین  نتیجه این شیوه، یک بیماری فصلی جدید است. اگر این بیماری به شدت وخامت خود ادامه دهد، فصل سرما از این پس با فصل کووید – ۱۹ همراه خواهد بود.

حتی اگر تخمین های لیپسیچ دقیق نباشد، پیش آگهی کلی، خطرناک بودن کرونا را تغییر نمی دهد.

در ابتدا، به پزشکان در آمریکا توصیه می شد که روی افراد آزمایش نکنند، مگر اینکه به چین رفته باشند یا با افراد مبتلا به این بیماری در تماس بوده باشند. طی دو هفته گذشته، شروع به غربالگری افراد در پنج شهر آمریکا شد تا در مورد تعداد واقعی از این بیماری تحقیق شود. اما آزمایش ها هنوز در سطحی گسترده در دسترس نیست.

با وجود اطلاعات اندک، پیش شناخت بیماری دشوار است. اما نگرانی از اینکه این ویروس فراتر از حد مهار باشد، باعث رقابت جهانی برای ساخت واکسنی برای آن شده است.

واکسن ها نیاز به یک آزمایش طولانی دارند تا مشخص شود که آیا واقعا مردم را در برابر بیماری محافظت می کنند یا نه.

اگرچه توالی ژنتیکی در حال حاضر بسیار سریع است، اما ساخت واکسن علمی شبیه به هنر است. این فرآیند، شامل کشف یک دنباله ویروسی است که باعث می شود حافظه سیستم ایمنی بدن از خود محافظت کند، اما باعث ایجاد پاسخ التهابی حاد نمی شود که خود علائم را به وجود می آورد.

در سال های اخیر، نمونه های جدید نویدبخش سرعت دادن به پیشرفت واکسن بوده اند.

در مجموع، حدسیات مبنی بر این است که به ۱۲ تا ۱۸ ماه زمان نیاز است تا محصول اولیه، ایمن و موثر تلقی شود.

حتی اگر برنامه ریزی یک ساله به واقعیت تبدیل شود، محصول جدید همچنان به تولید و توزیع نیازمند است.

ساخت واکسن بسیار دشوار، پرهزینه و پرخطر است، به طوری که در سال های ۱۹۸۰ زمانی که شرکت های دارویی شروع به پرداخت هزینه های قانونی درمورد مضرات ادعایی واکسن ها شدند، بسیاری تصمیم گرفتند که از تولید واکسن صرف نظر کنند.

در این میان، سرمایه گذاری طولانی مدت دولت ها برای تولید واکسن حائز اهمیت است، زیرا تولید واکسن، داروهای ضد ویروسی و سایر ابزارهای حیاتی به دهه ها سرمایه گذاری جدی نیاز دارد، حتی اگر تقاضا کم باشد.

برچسب‌ها ویروس کرونا تولید واکسن چین سازمان جهانی بهداشت پروندهٔ خبری هراس جهانی از ویروس کرونا

منبع: ایرنا

کلیدواژه: ویروس کرونا تولید واکسن چین سازمان جهانی بهداشت ویروس کرونا تولید واکسن چین سازمان جهانی بهداشت ویروس کرونا تولید واکسن

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایرنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۷۰۵۷۱۳۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

آنفلوآنزا عامل یک بیماری همه‌گیر جدید در آینده!

متخصصان علوم پزشکی هشدار دادند آنفلوآنزا عامل بیماری‌زایی است که به احتمال زیاد در آینده نزدیک باعث ایجاد یک بیماری همه‌گیر جدید خواهد شد.

به گزارش ایسنا، یک نظرسنجی بین‌المللی که قرار است آخر هفته آینده منتشر شود، نشان می‌دهد ۵۷ درصد از متخصصان احتمال می‌دهند یک سویه از ویروس آنفلوآنزا علت شیوع بعدی بیماری‌های عفونی مرگبار در سطح جهان خواهد بود.

«جان سلمانتون گارسیا» از دانشگاه کلن که این مطالعه را انجام داده است، تاکید کرد: این باور که آنفلوآنزا بزرگترین تهدید همه‌گیری در سطح جهان است بر اساس تحقیقات طولانی‌مدتی به دست آمده که نشان می‌دهد این ویروس به طور مداوم در حال تکامل و جهش است.

این کارشناس افزود: اگرچه هربار تلاش می‌شود با سویه‌های مختلف آنفلوآنزا به اندازه کافی مقابله شود و آن‌ها فعلا در حد خطرناک ارزیابی نمی‌شوند، اما این موضوع لزوما برای همیشه صادق نخواهد بود.

جزئیات این نظرسنجی شامل ارزیابی نظر ۱۸۷ دانشمند جهانی قرار است در کنگره میکروبیولوژی بالینی و بیماری‌های عفونی (ESCMID) فاش شود که آخر هفته آینده در بارسلونا برگزار می‌شود.

براساس بخشی از اطلاعات منتشرشده از این پژوهش، ۲۱ درصد از کارشناسانی که در این مطالعه شرکت کردند، اعتقاد دارند محتمل‌ترین عامل بعدی همه‌گیری پس از آنفلوآنزا، احتمالا ویروسی است به نام بیماری ایکس X که هنوز برای علم ناشناخته است.

آن‌ها درباره بیماری ایکس بر این باورند که همه‌گیری بعدی ممکن است از سوی میکروارگانیسمی که هنوز شناسایی نشده است، ایجاد شود درست همانطور که ویروس عامل کووید-۱۹ پیدا شد و در سال ۲۰۱۹ همه‌گیری جهانی را شکل داد. در واقع برخی از دانشمندان هنوز بر این باورند که سارس کوو-۲ (عامل کووید – ۱۹) همچنان یک تهدید محسوب می‌شود به طوری که ۱۵ درصد از دانشمندان این مطالعه، آن را محتمل‌ترین علت همه‌گیری در آینده نزدیک ارزیابی می‌کنند.

سایر میکروارگانیسم‌های کشنده - مانند ویروس‌های لاسا، نیپا، ابولا و زیکا – تنها از سوی یک تا دو درصد از پاسخ‌دهندگان به‌عنوان تهدید‌های جدی جهانی ارزیابی شدند.

به گفته «جان سلمانتون گارسیا»، مسئول این مطالعه جهانی آنفلوآنزا تا حد زیادی تهدید شماره یک از نظر احتمال همه‌گیری از سوی بیشتر دانشمندان جهان معرفی می‌شود.

این نتایج در حالی ارائه خواهد شد که هفته گذشته نیز سازمان جهانی بهداشت نسبت به شیوع آنفلوآنزای پرندگان (سویه اچ۵ان۱ H ۵ N ۱) که باعث میلیون‌ها مورد ابتلا در سراسر جهان شده است، ابراز نگرانی کرد. شیوع این بیماری در سال ۲۰۲۰ آغاز و تاکنون منجر به مرگ یا تلف شدن ده‌ها میلیون طیور و نابودی میلیون‌ها پرنده وحشی شده است.

این ویروس به تازگی به گونه‌های پستانداران نیز گسترش یافته است به طوری که گزارش شده گاو‌های اهلی در ۱۲ ایالت آمریکا آلوده شده‌اند و نگرانی‌ها در مورد خطرات این بیماری برای انسان بیش از پیش افزایش یافته است.

«اد هاچینسون»، ویروس‌شناس دانشگاه گلاسکو در این زمینه گفته است ظهور ویروس آنفلوآنزای پرندگان در گاو‌ها تعجب‌آور است، زیرا خوک‌ها تاکنون به این ویروس مبتلا شده بودند، اما تا همین اواخر گزارشی از ابتلای گاو‌ها نبود و این موضوع را نباید دست‌کم گرفت.

به گفته او، ابتلای گاو‌ها به ویروس آنفلوآنزای پرندگان به این معنا است که خطر ورود ویروس به حیوانات مزرعه بیشتر شده و نگرانی درباره انتقال از حیوانات مزرعه به انسان نیز افزایش می‌یابد.

با توجه به گزارش‌ها درباره شیوع آنفلوآنزای پرندگان، دانشمندان نسبت به چشم‌انداز یک بیماری همه‌گیر آنفلوآنزا هشدار می‌دهند. اگرچه آن‌ها همچنین خاطرنشان می‌کنند که واکسن‌هایی علیه بسیاری از گونه‌های آنفلوآنزا از جمله آنفلوآنزای پرندگان قبلا ساخته شده است و می‌توان امیدوار بود که غافلگیری کووید-۱۹ رخ ندهد.

در عین حال کارشناس دانشگاه کلن و انجام‌دهنده این مطالعه جدید، نسبت به فراموش کردن رعایت نکات بهداشتی هشدار داده و گفت: مردم به عادت‌های قبلی نظیر سرفه کردن در دستانشان و سپس دست دادن با افراد دیگر بازگشته‌اند. ماسک زدن کنار گذاشته شده و به بسیاری از عادت‌های خطرناک قبلی برگشته‌ایم؛ این‌ها ممکن است ما را پشیمان کنند.

دیگر خبرها

  • حجاج این ۲ توصیه پزشکی را جدی بگیرند
  • ۲ توصیه مهم پزشکی به زائران خانه خدا | بخش عمده‌ سرماخوردگی‌ها کروناست | شیوع یک سویه بسیار واگیر کرونا
  • سندروم پس از کرونا چیست؟
  • دانشمندان واکسنی ساخته‌اند که می‌تواند با هر گونه سویه ویروسی مبارزه کند
  • آنفلوآنزا عامل یک بیماری همه‌گیر جدید در آینده!
  • درمان هپاتیت سی رایگان شد
  • درمان هپاتیت سی رایگان شد/ تخمین وجود ۲۰۰۰۰۰ بیمار در ایران
  • همه‌گیری بعدی احتمالا از ویروس آنفلوانزا ایجاد می‌شود
  • هشدار دانشمندان: همه‌گیری بعدی احتمالا از ویروس آنفلوانزا ایجاد می‌شود
  • آغاز واکسیناسیون روتاویروس و پنوموکوک در جنوب و جنوب شرق کشور تا ۱۰ روز آتی