Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایرنا»
2024-04-18@20:08:58 GMT

ایران محل ترانزیت مبادلات اقتصادی بین هند و روسیه

تاریخ انتشار: ۸ اسفند ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۷۰۵۸۷۲۹

ایران محل ترانزیت مبادلات اقتصادی بین هند و روسیه

به گزارش هندو بیزینس لاین، به رغم سفر دونالد ترامپ به هند و ارائه پیشنهادات تجاری، این سفر نتوانست هند را از گامی در پیشبرد استفاده از زیرساخت‌های حمل و نقل برای ارتباط خیلی سریعتر با روسیه از طریق ایران که در کانون توجه تحریم‌های آمریکا قرار دارد، منصرف کند.  

در همین رابطه "کالیانا راما" مدیر شرکت کانتینر هند (Concor) گفت: طی سه ماه، تجار هند و روسیه می‌توانند کالا را بین دو کشور از طریق ایران جابجا کنند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

 

سخنان راما در حالی عنوان می‌شود که روز سه شنبه توافق نامه‌ای میان شرکت کانتینر هند با لوژستیک شرکت تابعه راه آهن روسیه (RZD) برای حمل بار بین هند و روسیه به امضا رسید.  

راما در ادامه با اشاره به توافقنامه حمل و نقلی با روسیه گفت: این اقدام از با کاهش زمان و هزینه حمل و نقل در مقایسه با حمل و نقل موجود از طریق کانال سوئز بسیار با منفعت‌تر برای صادرکنندگان و واردکنندگان میان هند و روسیه است.  

وی افزود: مسیر جدید (عبور از ایران) باعث کاهش شدید زمان جابجایی کالاها خواهد شد (از حدود ۴۰ روز به ۲۵-۲۸ روز) زیرا باعث جلوگیری از مسیر حرکت دریایی فعلی از طریق کانال سوئز و همچنین در نتیجه صرفه جویی قابل توجهی در هزینه خواهد شد.  

کومار اذعان داشت: شرکت حمل و نقل هند امیدوار است که شرایط مطلوبی را از بندر چابهار ایران، که شامل معافیت‌های تحریم‌های آمریکا است، دریافت کند.  

بندر چابهار در مناسبات اقتصادی و سیاسی منطقه از اهمیت استراتژیک برخوردار است و می‌تواند در مناسبات سیاسی – اقتصادی، هند و آسیای مرکزی نقش مهمی را ایفا کند. 

«سابرامانیام جایشانکار» وزیر امور خارجه هند روز جمعه، ۱۸ بهمن ماه در جلسه شورای تجاری هند و آسیای مرکزی در دهلی نو اظهار داشت: هند قصد دارد با استفاده از بندر چابهار در ایران، مبادلات تجاری خود با آسیای مرکزی را گسترش دهد. پتانسیل بسیاری میان هند و آسیای مرکزی برای گسترش تجارت وجود دارد، اما نبود ارتباط زمینی مانع توسعه مبادلات تجاری هند و آسیای مرکزی شده است. این مساله باید از طریق بندر چابهار حل شود. 

هند، ایران و افغانستان معتقدند که بندر چابهار به یک نقطه ارتباطی و حیاتی برای ارسال کالاهای هندی به افغانستان و فراتر از آن در آسیای مرکزی تبدیل خواهد شد. دولت هند در بودجه پیشنهادی خود برای توسعه بندر چابهار در سال ۲۱-۲۰۲۰ را با دو برابر افزایش نسبت به سال گذشته، حدود ۱۴ میلیون دلار اعلام کرد. وزیر امور خارجه هند در این زمینه گفت: افزایش بودجه بندر چابهار نشان دهنده تعهد هند برای توسعه این بندر و همچنین قاطعیت دهلی نو برای تبدیل آن به یک گزینه مناسب ارتباطی است.

بندر چابهار به علت موقعیت استراتژیک و دستیابی به آب‌های آزاد بین‌المللی جایگاه ویژه‌ای در مبادلات تجاری کشورمان با سایر کشورهای منطقه دارد. این بندر به علت نزدیکی به کشورهایی نظیر هند، افغانستان، پاکستان و آسیای میانه، اهمیت ویژه‌ای در ترانزیت کالا به این کشورها دارد. 

چابهار تنها بندر اقیانوسی ایران، یکی از نقاط کلیدی در حاشیه خلیج فارس و دریای عمان بوده و در کریدور شمال – جنوب نقش مهمی ایفا می‌کند. این بندر در مسیر ترانزیتی شرق – غرب قرار گرفته و فوریت‌های مختلف اقتصادی و جغرافیایی در زمینه ترانزیت و ترانشیب دارد. بندر چابهار متشکل از دو پایانه شهید بهشتی و شهید کلانتری است که هر کدام پنج لنگرگاه دارند و مساحتی حدود ۴۸۵ هکتار را اشغال کرده‌اند. 
 

برچسب‌ها هند روسیه تحریم بندر چابهار آسیای مرکزی دونالد ترامپ

منبع: ایرنا

کلیدواژه: هند روسیه تحریم بندر چابهار آسیای مرکزی دونالد ترامپ دونالد ترامپ هند روسیه تحریم بندر چابهار آسیای مرکزی دونالد ترامپ هند و آسیای مرکزی بندر چابهار هند و روسیه حمل و نقل

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایرنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۷۰۵۸۷۲۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

زمینه همکاری و توسعه روابط بین کرمان و روسیه وجود دارد

معاون استاندار کرمان گفت: زمینه همکاری و توسعه روابط بین کرمان و روسیه وجود دارد و فعالان اقتصادی و گردشگری استان کرمان از توسعه این روابط استقبال می‌کنند. - اخبار استانها -

به گزارش خبرگزاری تسنیم از کرمان، رحمان جلالی، معاون سیاسی امنیتی استانداری کرمان صبح امروز در دیدار آندری ژیلتسوف سرکنسول روسیه در اصفهان با بیان اینکه به کرمان، دیار اسطوره مقاومت و مبارزه با تروریست در جهان خوش آمدید، اظهار داشت: کرمان یک استان دارای پیشینه تاریخی است و مورخان می‌گویند با مطالعه خوب تاریخ کرمان راهی به تاریخ عالم باز می‌شود.

وی با بیان اینکه کرمان موقعیت جغرافیایی خوبی دارد و دارای هر چهار اقلیم آب و هوایی است که همین موضوع باعث شده در هر چهار فصل بتوان از ظرفیت‌های مختلف استان بهره‌برداری کرد، ادامه داد: کرمان به بهشت معادن و کشاورزی معروف است.

معاون سیاسی امنیتی استانداری کرمان با اشاره به اینکه بیش از 90 نوع محصولات کشاورزی از زراعی و باغی در استان کرمان کشت می‌شود، گفت: سالانه 10 میلیون تن محصول کشاورزی در استان کرمان تولید می‌شود.

وی با بیان اینکه انواع مواد معدنی در استان کرمان وجود دارد، افزود: کرمان 14 قله دارد که مورد توجه کوهنوردان است و رتبه نخست را در بحث آثار تاریخی و باستانی در ایران به خود اختصاص داده و 10 اثر ثبت جهانی داریم.

جلالی با اشاره به اینکه بیش از هفت هزار اثر تاریخی در کرمان وجود دارد که از این تعداد 700 اثر ثبت ملی شده است، ادامه داد: 60 رشته صنایع دستی در استان کرمان وجود دارد و صنایع دستی بی‌نظیری در این استان تولید می‌شود.

همکاری با ایران اولویت سیاست خارجه روسیه است

معاون سیاسی امنیتی استانداری کرمان با بیان اینکه استان کرمان یک چهارراه اقتصادی و ترانزیتی در کشور است، گفت: سالانه حجم کالای زیادی از طریق استان کرمان به سایر نقاط کشور جابه‌جا می‌شود.

وی با اشاره به اینکه نقاط مشترک ایران و روسیه بسیار زیاد است که یکی از این نقاط مشترک مبارزه با استکبار است، افزود: آمریکا و اسرائیل پشت انفجار تروریستی در کرمان و مسکو بودند.

جلالی با بیان اینکه تروریست انواع مختلف دارد که یک بخش آن اقتصادی است و استکبار با تبلیغات منفی به‌دنبال کاهش روابط اقتصادی بین ایران و سایر کشورها است، ادامه داد: آمریکا از توسعه روابط بین ایران و روسیه هراس دارد و ما باید هوشیارانه این روابط را توسعه بدهیم.

وی با اشاره به اینکه کرمان یکی از نقاط امن کشور و جهان است و گردشگران زیادی از نقاط مختلف ایران و جهان به کرمان سفر می‌کنند، گفت: یکی از راه‌هایی که می‌شود با تبلیغات منفی مبارزه کرد، گذاشتن تورهای گردشگری از روسیه به کرمان است.

معاون سیاسی امنیتی استانداری کرمان با بیان اینکه اعتقاد داریم که زمینه همکاری و توسعه روابط بین کرمان و روسیه وجود دارد و فعالان اقتصادی و گردشگری استان کرمان از این موضوع استقبال می‌کنند، افزود: استاندار کرمان در ماموریت کاری حضور دارند و مشتاق دیدار با سرکنسول روسیه در ایران بودند.

انتهای پیام/511/

دیگر خبرها

  • حجم مبادلات تجاری ایران و ازبکستان به یک میلیارد دلار می رسد
  • مبادلات تجاری ایران و ازبکستان افزایش می‌یابد
  • گلریزان ۴۰ میلیارد ریالی فعالان اقتصادی بندر امیرآباد
  • چک‌های ۵۰۰ هزار تومانی در راه بازار / نقدینگی افزایش می‌یابد؟
  • تشریح مصوبات شورای تأمین استان درخصوص سنگ آهن مرکزی ایران-بافق 
  • تشریح مصوبات شورای تأمین استان یزد در خصوص سنگ آهن مرکزی ایران-بافق
  • زمزمه های ورود ایران چک های ۵۰۰هزار تومانی به بازار/ زلزله رشد نقدینگی در راه است؟
  • نشست فعالان اقتصادی استان کرمان با سرکنسول روسیه + تصاویر
  • پیگیری توسعه روابط اقتصادی و گردشگری ایران و روسیه
  • زمینه همکاری و توسعه روابط بین کرمان و روسیه وجود دارد