Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایرنا»
2024-04-24@10:41:38 GMT

کاسبی با کرونا

تاریخ انتشار: ۸ اسفند ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۷۰۵۹۵۷۱

کاسبی با کرونا

هنوز دو هفته از شناسایی اولین مورد ابتلا به کرونا در کشور نمی‌گذرد که برخی کاسبان سودجو کیسه جدید برای مردم دوخته و در این ایام دسترسی به آنچه را که بیشتر مورد توجه عموم است سخت تر از گذشته کرده‌اند.

ملزومات پیشگیری از کرونا مانند دستکش، ماسک، مواد شست و شو و ضدعفونی کننده و حتی میوه‌هایی که برای افزایش قوای جسمانی افراد از سوی پزشکان توصیه می‌شود، دستمایه عده‌ای سودجو قرار گرفته به طوری که با احتکار، گران فروشی، خودداری از عرضه و هزاران ترفند دیگر درصدد برآمده‌اند پولی به جیب بزنند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

در چند روز اخیر بازار مشهد از یک سو شاهد تخلفات صنفی متعدد در عرضه ملزومات پیشگیری از کرونا و از سوی دیگر گران فروشی میوه‌هایی مانند سیر و لیموترش بوده است.

رییس اتحادیه صنف فروشندگان میوه و سبزی مشهد در باره افزایش قیمت برخی اقلام به خبرنگار ایرنا گفت: به دلیل شیوع کرونا، قیمت چند نوع میوه مانند سیر، زنجبیل، لیمو شیرین و لیمو ترش در بازار این شهر طی هفته جاری افزایش قابل ملاحظه‌ای داشته است.

حسین مصدق افزود: هم اکنون هر کیلو سیر در عمده فروشی بین ۲۵۰ هزار تا ۴۰۰ هزار ریال به فروش می‌رسد در حالی که قیمت آن در هفته گذشته ۱۵۰ هزار تا ۲۵۰ هزار ریال بود.

وی ادامه داد: همچنین قیمت هر کیلو لیمو شیرین در عمده فروشی به ۸۰ هزار تا ۱۱۰ هزار ریال رسیده است در حالی که قیمت آن در هفته گذشته بین ۶۰ هزار تا ۸۵ هزار ریال بود.

وی گفت: قیمت هر کیلو لیموترش نیز نسبت به هفته قبل ۸۰ درصد افزایش پیدا کرده به طوری که هم اکنون هر کیلو لیموترش در خرده فروشی‌ها بین ۳۳۰ هزار تا ۴۰۰ هزار ریال به فروش می‌رسد.

مصدق افزود: قیمت هر کیلو زنجبیل نیز که چهار روز قبل در عمده فروشی‌ها بین ۳۷۰ هزار تا ۴۰۰ هزار ریال بود روز گذشته به یک میلیون و ۱۰۰ هزار ریال رسید.

دلایل گرانی کالا و تشدید بازرسی‌ها

از زمان گران شدن اقلام و ملزومات مورد نیاز مردم برای پیشگیری از کرونا گشت‌های بازرسی از سطح صنوف در شهر مشهد تشدید شده است به طوری که از ابتدای هفته جاری تاکنون چندین مورد تخلف مشاهده و پرونده تعزیراتی در این زمینه تشکیل شده است.

براساس اعلام بازرسی اصناف و تعزیرات حکومتی، کشف محموله‌ احتکار شده با سه هزار و ۸۹۷ عدد گالن و بطری و اسپری حاوی مواد ضدعفونی کننده از خانه‌ای در مشهد، کشف ۶ هزار عدد ماسک از یک فروشگاه تجهیزات پزشکی، گران فروشی تجهیزات پزشکی یک واحد صنفی و خودداری از فروش این ملزومات توسط ۲ واحد صنفی در مشهد از جمله پرونده‌های تشکیل شده تعزیراتی در این زمینه طی چند روز گذشته بوده است.

مدیر نظارت و بازرسی بر اصناف مشهد در این باره به خبرنگار ایرنا گفت: هر کالایی از هر نوع که برای پیشگیری از کرونا مفید باشد، در بازار مشهد به فراوانی یافت می‌شود.

امیر دلداری افزود: کرونا تقاضا برای برخی اقلام را افزایش داده و بر قیمت آنها اثر گذاشته است.

وی ادامه داد: در این میان عده‌ای سودجو اقدام به خودداری از عرضه، گران فروشی و احتکار کالاهای مورد نیاز مردم کرده‌اند که برای مقابله با آنها نظارت و گشت‌های بازرسی مشترک با نهادهای مختلف تشدید شده است.

وی در باره علت گران شدن میوه‌های مورد نیاز در این زمینه گفت: براساس تحقیقات انجام گرفته عرضه کنندگان لیموترش، گران شدن آن از مبدا تولید یعنی استان فارس را علت افزایش قیمت آن می‌دانند.

دلداری افزود: دلیل افزایش قیمت لیموشیرین و سیر و زنجبیل نیز افزایش تقاضاست که در این زمینه سه پرونده تخلف برای گران فروشی سیر در میدان بار مشهد تشکیل شده است.

تمهیدات مسوولان برای کاهش قیمت‌ها 

معاون هماهنگی امور اقتصادی استانداری خراسان رضوی نیز در باره مقابله با گران فروشی یا خودداری از عرضه ملزومات پیشگیری از کرونا به خبرنگار ایرنا گفت: تولید، توزیع و نظارت بر عرضه ملزومات پیشگیری از بیماری کرونا در این استان وارد مرحله جدید شده و دامنه فعالیت در این زمینه افزایش یافته است.

علی رسولیان افزود: از آنجا که تقاضا برای ملزومات پیشگیری از کرونا مانند ماسک، ژل یا مواد ضدعفونی کننده در این استان افزایش یافته، این مهم به کمبود و افزایش قیمت آن دامن زده است.

وی ادامه داد: براساس تصمیمات گرفته شده، تولید ملزومات پیشگیری از بیماری کرونا توسط کارخانجات استان افزایش می‌یابد تا از هرگونه کمبود در این زمینه جلوگیری شود.

وی گفت: سازمان صنعت، معدن و تجارت استان مکلف شده است از واحدهای تولیدی این ملزومات بخواهد که میزان تولید این لوازم را افزایش دهند.

رسولیان افزود: در صورتی که این واحدها سطح تولید خود را افزایش دهند، مشکلات منابع مالی، مالیات و دیگر مشکلات آنها به صورت ویژه و با سرعت پیگیری و برای حل آن چاره جویی خواهد شد.

وی ادامه داد: براساس تصمیمات کارگروه تنظیم بازار استان به همه نهادهای مستقر در مرزهای استان نیز ابلاغ شده است از خروج یا صادرات ملزومات پیشگیری از کرونا جلوگیری کنند تا هیچ کمبودی در این زمینه در بازار بوجود نیاید.

وی گفت: تعزیرات حکومتی خراسان رضوی نیز موظف شده است به صورت ویژه از مراکز توزیع ملزومات یاد شده از جمله داروخانه‌ها و مراکز تولید این اقلام بازدید کرده و در حضور قاضی و نماینده دانشگاه علوم پزشکی با هرگونه گران فروشی و عدم عرضه محصولات برخورد قانونی نموده و در صورت لزوم واحد متخلف را مهر و موم کند.

رسولیان افزود: وزارت بهداشت نیز در حوزه تامین‌، توزیع و نظارت بر عرضه ملزومات بهداشتی و پیشگیرانه برنامه‌هایی را تدوین کرده تا بتواند بازار را در این شرایط به نحو صحیح مدیریت کند و این ملزومات فقط از مسیرهای تعیین شده در اختیار مردم قرار گیرد.

برچسب‌ها ویروس کرونا مشهد اصناف پروندهٔ خبری کرونا در ایران؛ آخرین اخبار و گزارش‌ها

منبع: ایرنا

کلیدواژه: ویروس کرونا مشهد اصناف ویروس کرونا مشهد اصناف ملزومات پیشگیری از کرونا عرضه ملزومات افزایش قیمت گران فروشی هزار ریال قیمت آن

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایرنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۷۰۵۹۵۷۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

کاسبی با ترس و لرز/ چرا کاسبان در هر معامله بخشی از سرمایه خود را از دست می‌دهند (فیلم)

عصر ایران ؛ فرزانه احمدی _ ویدیویی در شبکه‌های اجتماعی منتشر شده که در آن یک فعال اقتصادی  چکی که قبل از عید از مشتری گرفته را نشان می‌دهد و رقم آن را به دلار با نرخ فعلی مقایسه می‌کند. در این مقایسه او 117 دلار ضرر کرده است.

گزارش را اینجا ببینید

وضعیت بسیاری از بنگاه‌های اقتصادی همین است. کاهش ارزش پول ملی و بالا رفتن نرخ ارز باعث شده است که بسیاری از کاسبان نتوانند به میزان قبل سود کنند. آنها در نهایت مجبورند قیمت کالا وو خدمات را افزایش بدهند. این در حالی است که رییس کل بانک مرکزی چند روز پیش گفته بود کاری به قیمت ارز آزاد نداریم و با قیمت ارز دولتی مایحتاج مردم را تامین می‌کنیم. این حرف او با انتقاد کارشناسان و نمایندگان مجلس روبه رو شد. 

این گزارش را در این باره ببینید. 

ویدئوهای دیدنی دیگر در کانال های آپارات و یوتیوب عصر ایران ???????????? کانال 1 aparat.com/asrirantv کانال 2 aparat.com/asriran کانال 3 youtube.com/@asriran_official/videos کانال عصر ایران در تلگرام

دیگر خبرها

  • برای حج تمتع هیچ نماینده‌ای از مجلس اعزام نمی‌شود/ افزایش قیمت ارز نرخ حج را گران کرده است
  • فیلم/ بهادری جهرمی: افزایش قیمت بدون مبنا گران فروشی است
  • پیش‌بینی اکثر تحلیل‌گران از قیمت طلا و سکه کاهشی است
  • تحریم‌های جدید اروپا تأثیری بر تجارت خارجی ایران نخواهد داشت/ افزایش قیمت کالاهای اساسی گران‌فروشی است
  • بیشترین نارضایتی مردم از خودرسازان چیست؟ | ویدئو
  • رسیدگی به ۲ هزار شکایت از خودروسازان در شورای رقابت
  • کاسبی با ترس و لرز/ چرا کاسبان در هر معامله بخشی از سرمایه خود را از دست می‌دهند (فیلم)
  • طلا باز هم گران شد/ ورق در بازار سکه برگشت
  • همه چیز، هر چیزی که قابلیت افزایش قیمت دارد، گران‌تر می‌شود
  • هشدار به فعالان بازار لوازم چاه ارت! افزایش قیمت ملزومات چاه ارت ۱۴۰۳