Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایرنا»
2024-04-25@16:19:45 GMT

کمدی سازی تراژدی کرونا

تاریخ انتشار: ۸ اسفند ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۷۰۵۹۶۳۶

کمدی سازی تراژدی کرونا

در همین گیر و دار کرونا از ترس و ناامیدی در برابر فائق آمدن بر آن تا بازار داغ شایعات و خالی شدن داروخانه ها از ماسک و محلول های ضد عفونی و شست و شو که همگی نشان دهنده نهایت تشویش و نگرانی افکار عمومی است که پاسخی درخور برای رسیدن به بازگشت شرایط عادی را دریافت نمی کند، مواردی از عادی سازی مساله کرونا و گاهی نگاه های همراه با طنز هم دیده می شود جریانی که می تواند مصداقی برا کمدی سازی مساله مهمی همچون کرونا باشد که مساله ای جهانی است و قاطعیتی درخور را می طلبد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

در حالیکه ویروس کرونا در حال درگیر کردن تمامی شهرها و استان های کشور است اما رویکردی قاطع که افکار عمومی را به سامانی برساند مشاهده نمی شود، همچنان در داروخانه ها و جاهای احتمالی دیگر ماسک و ضد عفونی کننده ها وجود ندارند.

استان لرستان از جمله استان هایی است که تا دیروز گفته می شد هیچ موردی از موارد ابتلا در آن اعلام نشده است ولی با آمدن جواب تست موارد مشکوک بعد از یک هفته، حالا مسوولان بهداشت و درمان این استان اعلام کردند کرونا به لرستان هم وارد شده است و 2 مورد یکی در خرم آباد و یکی در بروجرد کرونایی شده اند! که به نظر می رسد به جای عادی جلوه دادن کرونا باید تلاش شود دست کم استان هایی که هنوز آلوده نشده اند را از این ویروس پاک نگه داشت!

افکار عمومی بعد از در به دری تهیه ماسک، و دستکش و محلول های ضد عفونی که گاه گفته می شود ماسک خوب است و گاه می گویند اصلا ویروس از چنان قدرت نفوذی برخوردار است که از فیلتر ها هم عبور می کند میزان استیصال و درماندگی اش به وضوح مشهود است و این حیرانی را چه در فضای مجازی و چه در عالم واقع می توان مشاهده کرد.

و البته اخبار و واقعیاتی مبنی بر درگیر شدن کادر درمان و پزشکی در مواجه با این ویروس بیشتر نگران کننده است و در مقابل البته مسوولانی را می بینیم که تست آنها مثبت شده است و در شبکه های اجتماعی به اشتراک می گذارند و برخی خود را مشکوک به مثبت بودن می دانند و البته اطرافیانشان سریع می آیند و تکذیب می کنند.

به هر روی چه آن مسوولی که با خوشبینی و خنده خبر از کرونایی شدن خودش می دهد و چه آن مسوولی که با اعلام مثبت بودن تست کرونای خودش، وصیت نامه می نویسد ، هر دو واقعیت یک ماجرا هستند و تفاوت در نوع نگرش به مساله کرونا را نشان می دهد یکی بازتاب دهنده ای از افکار عمومی مشوش دارد و یکی هم البته خوشبین به اینکه ما کرونا را شکست خواهیم داد و حتی برخی در شبکه های اجتماعی کمپین این شکست را دوست دارند و کمپین این شکست را به راه انداخته اند. 

امید این که کرونا گرفتن مسوولان نمایشی نباشد چون اعتماد عمومی مردم در این ماهه به اندازه کافی آسیب دیده است و توان هیچ ضربه دیگری را ندارد!

در عین حال یک رسانه ملی و سراسری بنام صدا و سیما داریم که گاه گزارشگران خیابانی آن ، آنچنان از مدح و ستایش کرونا گزارش می گیرند که گویی باید منتظر کمپین من یک کرونایی هستم بود! گزارش هایی که بنظر می رسد در عادی سازی ماجرای کرونا گاه زیاده روی می شود! البته باید یادآور شد ؛ اینکه رسانه ای با این همه فراگیری سعی در القای این داشته باشد که ماسک خوب نیست ! ماسک به درد نمی خورد! حالا نزدی هم نزدی! راهکاری برای مبارزه با احتکار ماسک از سوی برخی سودجویان بازاری نیست.

این گونه نگاه به مساله کرونا آنهم در شرایطی که افکار عمومی هیچ نشانه ای که دلالت بر کنترل رشد سریع کرونا داشته باشد نمی بیند بیشتر به طنز شباهت دارد که تلاش دارد از تراژدی همچون کرونا، کمدی سازی کند.

باید رویکردی قاطع تر در مقابل کرونا در پیش گرفت اینکه بیش از اندازه آن را عادی دانست و یا اینکه افکار عمومی را با این هجم از نگرانی و سرگردانی به حال خود رها کرد هیچ کدام نمی توانند راهگشا باشند.

اصولی را خوب است در مورد ماجرای کرونا ویروس در نظر داشت اینکه؛  اصالت با سرعت نیست اصالت با صحت اخبار است و برای یافتن منابع رسمی و مسئولیت پذیر تلاش شود  اما در مقابل مسئولان هم باید پاسخگو باشند و محدود کردن اینکه اخبار را باید از یک منبع دنبال کرد باعث عدم پاسخگویی همان یک منبع نشود.

عقلانیت در مواجهه با کرونا به معنای یک رفتار محکم اما با آرامش است و بهتر آن است در هجمه های خبری و احساسی مرتبط با ویروس کرونا این آرامش و جدیت را دنبال کرد.

در این خصوص فاطمه خمرنیایی روزنامه نگار و دانش آموخته علوم ارتباطات می گوید: در قرن حاضر سرنوشت واقعیات را انعکاس آنها در افکار عمومی معلوم می کند و می توان گفت هر اتفاقی در گام نخست یک رخداد رسانه ای محسوب می شود و باید با این نگاه برای آن برنامه ریزی کرد و دانست که؛ افکار عمومی پدیده ای است که در قرن بیستم و در عصر تولد رسانه ها و شکوفایی ارتباطات و رسانه ها به اوج خود رسیده است.

وی گفت: هزاره سوم دوران پرشتاب فناوری ارتباطی و اطلاعاتی است که چهره زندگی، شیوه اندیشیدن، تولید و بازتولید، مصرف، تجارت، مدیریت، جنگ و صلح را در جهان گرگون کرده است در گیر و دار و چنین وضعیتی، شناخت افکار عمومی که از ویژگی های جوامع مردم سالار و پشتوانه قدرت و حاکمیت سیاسی است از جایگاه والایی برخوردار است.

این کارشناس علوم ارتباطات گفت: افکار عمومی در مجموع دیدگاه های مطرح شده از سوی گروهی از مردم پیرامون موضوعاتی است که به دلیل اهمیت و ارزش ویژه خود ، مورد استقبال و توجه همگان قرار می گیرد از این رو پیوسته با نوعی ارزش گذاری همراه است و در واقع نوعی داوری درباره حوادث و اتفاقات روز و یا حوادث و رخدادهایی است که در آینده روی خواهد داد را دارد.

افکار عمومی این روزها درگیر هراسی گسترده از کرونا است که شمه هایی از این هراس را می توان در رفتار وزندگی مردم بخوبی مشاهده کرد نگرانی هایی که گاه به دلیل ضد و نقیض هایی در مواجهه با این ویروس دی که گاه چگونه،  واقعیت قربانی می شود و تاوان آن را هم تک تک ما یعنی مردم با حال روحی و روانی خسته و سردرگم پس می دهند.

از احتکار ماسک ها بگیر تا تیم های تست کرونایی در منازل؛ تا جایی که وزارت بهداشت نوشت به هیچ وجه تیمی برای تست کرونا به در منازل اعزام نمی شود و هر گونه مراجعه تحت این عنوان کلاهبرداری است.

هر چند اگر در شرایط آرام تری به سر می بردیم اندکی درنگ تمام پاسخ ها را به ما می داد و اینکه کجا و در چه حادثه ای و ماجرایی تجربه زدن در خانه به خانه را داشته ایم که بیایند و حالمان را خوب کنند و همین کافی است تا این شایعات را هم باور نکنیم.

ولی افکار عمومی این روزها حال خوش و آرامی ندارد که تحلیل کند و به جواب برسد!افکار عمومی درگیر ترس از ماجراهایی فراتر از کرونا شده است همان چیزی که چه تلاش کند اوضاع را عادی نشان دهد و چه تلاش شود اوضاع را هراس انگیز نشان دهد حاصلش به حال ناخوش و ناپایدار مردم می انجامد.

برچسب‌ها کرونا بروجرد ویروس کرونا کمیته کشوری کرونا لرستان علائم کرونا پروندهٔ خبری پرونده | پیشنهادهایی برای پیشگیری از کرونا

منبع: ایرنا

کلیدواژه: کرونا بروجرد ویروس کرونا لرستان علائم کرونا کرونا بروجرد ویروس کرونا لرستان علائم کرونا افکار عمومی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایرنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۷۰۵۹۶۳۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

سلبریتی‌ها و سندروم فتوشاپ سازی

طی چند روز گذشته که خبر بیماری ترانه علیدوستی در شبکه‌های اجتماعی به اصطلاح ترند و وایرال شده شاهد انتشار انواع و اَشکال عکس‌هایی بوده‌ایم که از طریق فوت‌و‌فن فتوشاپ یا تمهیدات هوش مصنوعی، او را بر تخت بیمارستان نشان می‌دهد که هر بار یکی از بازیگران یا چهره‌های سرشناس در کنارش ایستاده است.

به گزارش عصر ایران؛ یکی از مهم‌ترین عکس‌هایی که دست‌مایۀ این جعل‌های فتوشاپی قرار گرفته است مربوط به بستری شدن «الناز شاکردوست» است که ظاهرا سر صحنه یکی از فیلم‌ها مصدوم و به بیمارستان منتقل شده بود و برخی از بازیگران در آن زمان به عیادتش رفته بودند.

در یکی از این جعل‌های فتوشاپی، سر ترانه علیدوستی را به جای الناز شاکردوست گذاشته‌اند و سر حمید علیدوستی پدر ترانه را به جای مهران مدیری! جالب این‌که آن‌قدر این جعل ناشیانه است که حتی مو‌های مهران مدیری را بر صورت پدر ترانه علیدوستی (که خود نیز به عنوان ستارۀ پیشین فوتبال شهرت و محبوبیت دارد) گذاشته بودند یا به این فکر نمی‌کردند حمید علیدوستی لباس زمستانی به تن دارد که با هوای بهاری اکنون همخوانی ندارد.

آنچه بر تاسف این سندرم فتوشاپ‌سازی می‌افراید، استفاده برخی از صفحات سینمایی و خبری در اینستاگرام و تلگرام از همین عکس‌ها و اخبار جعلی است که حتی به اخلاق حرفه‌ای خود هم پای‌بند نیستند و بدون آزمودن صحت خبر به انتشار آن دست می‌زنند.

این حجم بالای تولید اخبار و تصاویر جعلی، صرفا برای جذب فالوئر بیشتر و منافع مالی و کاری برآمده از آن صورت گرفته و مصداقی از بی اخلاقی رسانه‌ای است و یا بی اطلاعی و ساده‌انگاری.

البته زندگی سلبریتی‌ها و کنج‌کاوی برای کشف رخداد‌های آن، در همه جای دنیا وجود دارد، اما جعل عکس و خبر برای جلب فالوئر و دنبال‌کننده بیشتر را نمی‌توان ذیل فرهنگ هواداری قرار داد.

به نظر می‌رسد این سندروم ناشی از نوعی اختلال عاطفی در بخشی از جامعه ماست که نیازمند توجه‌اند. توجهی افراطی که برای جلب نظر دیگران به خود، به جعل خبر دست زده و با خبرسازی‌های کذب، کمبود توجه خود را جبران و ارضا می‌کند. ظهور و گسترش هوش مصنوعی و کاربرد عمومی آن هم بر شدت این سندرم افزوده و شاهد جعل انواع و اقسام عکس و ویدئو‌هایی هستیم که اغلب با تصویری از سلبریتی‌ها گره می‌خورد و به تولید محتوا‌های کاذب و جعلی می‌انجامد که صرفا به مثابه تمهیدات سودجویانه مورد استفاده قرار می‌گیرد.

واقعیت این است که پاپاراتزی‌ها هم در جهان رسانه‌ای، قواعد و قوانین خود را دارند و در دایره اخلاق حرفه‌ای فعالیت می‌کنند. آنچه در شبکه‌های اجتماعی ما به واسطه فناوری‌های نوین دیجیتالی صورت می‌گیرد نوعی دست‌کاری در واقعیت است و می‌تواند مصداق فریب افکار عمومی به مثابه جرم هم تعریف شود. این جعل‌سازی‌ها نه نت‌ها به اعتماد عمومی خدشه وارد می‌کند بلکه زیست فردی سلبریتی‌ها را هم دچار مخاطراتی می‌سازد.

اگر بخواهیم این رخداد را در یک خوانش کلی‌تر جامعه‌شناسانه مورد تحلیل قرار دهیم باید آن را مصداقی از گفتمان ابتذال بدانیم که متاسفانه بر زیست-مجازی ما حاکم شده و سلامت روایت و سلامت روانی را تهدید می‌کند.

گاه برخی از این محتوا‌های ساختگی مصداق شوخی و کمدی است که صرفا برای خنده و سرگرمی تولید می‌شوند و همه کارکرد آن را می‌دانند مثل شوخی تصویری که چند سال پیش با عباس جدیدی در گرفتن عکس سلفی شده بود، اما جعل عکسی که در ارتباط با خبر بیماری ترانه علیدوستی صورت گرفته نه شوخی کردن با خبر که شوخی گرفتن خبر و اطلاع رسانی بود و می‌تواند آسیب‌های اجتماعی گزنده‌ای در پی داشته باشد و اخلاق عمومی را در سراشیب سقوط قرار دهد. سوء استفاده از شهرت فقط توسط افراد مشهور صورت نمی‌گیرد بلکه گاهی با شهرت آن‌ها صورت می‌گیرد و این هشداری است تا بفهمیم در جهان رسانه‌ای امروز، رعایت اخلاق رسانه‌ای ضرورت بیشتری دارد.

دیگر خبرها

  • جنگ رسانه‌ای نیازمند استراتژی است
  • سندروم فتوشاپ‌سازی از سلبریتی‌ها
  • سندروم فتوشاپ سازی از سلبریتی‌ها
  • افکار عمومی جهان مصمم به متوقف کردن جنایات جنگی در نوار ‎غزه است
  • کنعانی: افکار عمومی جهان بیدار شده است
  • سلبریتی‌ها و سندروم فتوشاپ سازی
  • طولانی‌ترین عفونت کرونا که ۶۱۳ روز طول کشید، بیش از ۵۰ جهش ایجاد کرد
  • جذب ۲۱ هزار پرستار بویژه نیروی طرحی دوران کرونا/ تدوین لایحه مادی و معنوی پرستاران
  • شکاف بین دولتمردان صهیونیست‌زده با افکار عمومی در غرب غیرقابل‌انکار است
  • «بمبی که آمریکا در خاورمیانه نمی بیند»: واشنگتن در حال تکرار اشتباه نادیده گرفتن افکار عمومی جهان عرب است/ آمریکا دود برخاسته از آتش زیرخاکستر غزه را ندید/ انقلاب رسانه های اجتماعی در جنگ غزه