Web Analytics Made Easy - Statcounter

رویداد۲۴ درحالی لرستان از ابتدای امسال تاکنون دو سیل خسارت‌بار را از سر گذرانده است که سازمان هواشناسی هشدار می‌دهد در آینده اقلیم کشور به سویی حرکت خواهد کرد که میانگین بارش‌ها کم، اما بارش‌های سیل‌آسا بیشتر خواهد شد. فعالیت‌های آبخیزداری و آبخوان‌داری همواره به عنوان یکی از راهکار‌های مقابله با سیل که سازگار با طبیعت نیز هستند معرفی می‌شوند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

برای مثال سازمان جنگل‌ها اعلام کرده است که بر اساس مطالعه مراکز تحقیقاتی کشور اجرای پروژه‌های آبخوانداری و پخش سیلاب در کوهدشت لرستان باعث شد که طی سیل فروردین امسال ضریب سیلاب از ۱۰ به دو کاهش پیدا کند و به عبارتی ۸۰ درصد جلوی وقوع سیل شدید گرفته شود.

ابوالقاسم حسین‌پور  مدیرکل دفتر کنترل سیلاب و آبخوان‌داری سازمان جنگل‌ها، مراتع و آبخیزداری درباره آخرین اقدامات سازمان جنگل‌ها برای کنترل سیل در لرستان اظهار کرد: حوضه آبخیز استان لرستان ازجمله حوضه‌های سیل‌خیز کشور است و در سال ۹۸ نیز به یکی از نقاط پرمخاطره سیل در کشور تبدیل شد. سازمان جنگل‌ها مطالعات آبخیزداری در سطح حوضه‌های آبخیز لرستان را توسعه داده و در نقاط جدیدی از جمله بالادست شهر پل‌دختر فعالیت‌های آبخیزداری را اجرایی کرده است. بیشتر بخوانید: لحظه ورود سیلاب در تهران +فیلم شروع سیل در لرستان +فیلموی با اشاره به اینکه به طور کلی تنها در حدود ۱۰ درصد حوضه‌های آبخیز کشور فعالیت‌های آبخیزداری و آبخوان‌داری انجام شده است، تصریح کرد: این رقم برای استان لرستان نیز تاحدودی صادق است. لرستان در حال حاضر یکی از استان‌های سیل‌خیز و آسیب‌پذیر ما است و نیاز به فعالیت‌های بیشتری برای کنترل سیل دارد.

به گفته مدیرکل دفتر کنترل سیلاب و آبخوان‌داری سازمان جنگل‌ها، استان لرستان سرشاخه حوضه آبخیز استان خوزستان است و ما اگر به دنبال کنترل سیل و کاهش خسارت آن در استان خوزستان هستیم باید در استان‌هایی مانند لرستان که سیلاب آن‌ها به دشت خوزستان منتهی می‌شود فعالیت‌های آبخیزداری و آبخوان‌داری را انجام دهیم.

حسین‌پور در ادامه با بیان اینکه به سازه‌های آبخیزداری در لرستان طی سیل دو روز اخیر خوشبختانه آسیبی وارد نشد، گفت: ما فاصله زیادی تا پوشش تمام حوضه‌های آبخیز کشور به فعالیت‌های آبخیزداری داریم البته طی دو سال اخیر با اختصاص منابع مالی از صندوق توسعه ملی، فعالیت‌ها با سرعت بیشتری انجام می‌شود و امیدواریم که این اقدامات متناسب با نیاز کشور تداوم داشته باشد.

مدیرکل دفتر کنترل سیلاب و آبخوان‌داری سازمان جنگل‌ها، در پایان اطهارکرد: هر هکتار فعالیت آبخیزداری و آبخوان‌داری با احتساب نرخ تورم به دو میلیون تومان هزینه احتیاج دارد، اما متاسفانه این رقم برای اختصاص بودجه به سازمان جنگل‌ها یک میلیون تومان در نظر گرفته می‌شود که برای انجام فعالیت‌های آبخیزداری و آبخوان‌داری به طور مطلوب کافی نیست. منبع: ایسنا لینک کوتاه: www.rouydad24.ir/000rWc خبر های مرتبط

منبع: رویداد24

کلیدواژه: رویداد24 سیل سیل لرستان حوضه های آبخیز سازمان جنگل ها کنترل سیل فعالیت ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.rouydad24.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «رویداد24» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۷۰۶۱۱۳۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

استقرار ۴۳ تیم‌ عملیاتی برای مقابله با سیلاب در سیستان و بلوچستان

به گزارش خبرگزاری مهر، مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب سیستان و بلوچستان از استقرار ۴۳ تیم عملیاتی واکنش سریع آبفا برای مقابله با سیلاب در استان خبر داد و گفت: پیرو صدور هشدار قرمز هواشناسی تمام تمهیدات لازم اعم از آماده‌باش کامل نیروهای عملیاتی، استقرار تمام تجهیزات و ماشین‌آلات سنگین، ناوگان آبرسانی سیار و ایمن‌سازی خطوط برق منابع تولید تا پایان بحران اتخاذ شده است.

علیرضا قاسمی افزود: برای مقابله با بحران سیل و جلوگیری از اختلال در روند خدمات‌رسانی به مردم مرکز و جنوب سیستان و بلوچستان، همزمان با اعلام هشدار قرمز هواشناسی جلسه مدیریت بحران تشکیل و اقدامات لازم برای پیشگیری و یا کاهش آسیب‌های احتمالی ناشی از سیلاب مصوب و ابلاغ شد.

وی افزود: در همین راستا برای روزهای بحرانی پیش‌رو از هم‌اکنون ۸۶ نیروی عملیاتی در قالب ۴۳ تیم واکنش سریع و ماشین‌آلات سنگین در پنج شهرستان زابل، زاهدان، سراوان، ایرانشهر و چابهار مستقر شده است.

مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب سیستان و بلوچستان از ذخیره‌سازی آب در مخازن ذخیره مناطق شهری و روستایی که در معرض آسیب‌پذیری بالا قرار دارند خبر داد و گفت: پایش و رصد مستمر کلر مازاد و کدورت آب در مناطقی که منابع تولید در حاشیه رودخانه‌ها و یا از سدها آب است نیز در دستور کار قرار دارد.

وی ادامه داد: ایمن‌سازی خطوط برق در حاشیه رودخانه‌ها و مسیل‌ها و ایمن‌سازی و ایجاد خاکریز در اطراف منابع تولید (چاه‌ها) و ایستگاه‌های پمپاژ آب و فاضلاب در معرض سیلاب از دیگر اقدامات لازم برای مقابله با آسیب‌های احتمالی ناشی از سیل است.

کد خبر 6079874

دیگر خبرها

  • آبخیزداری ومدیریت هفتاد میلیون متر مکعب روان آب در جنوب کرمان
  • هدر رفت باران در روزگار کم‌آبی
  • اجرای پروژه مشارکتی آبخیزداری و آبخوان‌داری با اعتبار ۳۵ میلیارد تومانی در اقلید
  • پاکسازی ۱۴۵۰ هکتار از اراضی کشاورزی لرستان در برابر بیماری قارچی زنگ زرد
  • استقرار ۴۳ تیم‌ عملیاتی برای مقابله با سیلاب در سیستان و بلوچستان
  • آبخیزداری و آبخوان‌داری باید مورد توجه جدی قرار بگیرد
  • آبگرفتی معابر و سرریز شدن سازه‌ آبخیز داری در بندرخمیر+فیلم
  • آبگرفتی معابر و سرریز شدن سازه‌های آبخیز داری در بندرخمیر+فیلم
  • فعالیت ۲۲ هزار آموزشگاه آزاد و ۶۵۷ مرکز دولتی فنی‌حرفه‌ای در کشور
  • تمهیدات استان یزد برای مقابله با سیلاب‌های احتمالی