Web Analytics Made Easy - Statcounter

من نمی‌خواهم بگویم FATF مهم نیست. اتفاقا خیلی مهم است. امریکا به خوبی توانسته این سازمان را به یک سازمان بین المللی تبدیل کند.

گروه اقتصاد کلان بازارنیوز: مجید شاکری، تحلیلگر اقتصادی در نشست بازار نیوز درباره تاثیر FATF بر روابط بانکی ایران گفت: واقعیت این است که موضوع  FATF در حال حاضر هیچ اثری در روابط بانکی بین المللی ما ندارد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!
یعنی اگر ما وارد لیست سیاه هم شویم هیچ اتفاقی برای شبکه بین بانکی ما نمی‌افتد. چون شبکه اننتقالات ایران در حال حاضر اساسا ارتباطی با جنس متعارف انتقالات ندارد.

وی افزود: من نمی‌خواهم بگویم FATF مهم نیست. اتفاقا خیلی مهم است. امریکا به خوبی توانسته این سازمان را به یک سازمان بین المللی تبدیل کند. یک نفر در توییترش نوشته بود «FATF دروازه ورود به سیستم بانکی جهان است. این خود ما هستیم که می‌توانیم دروازه را باز کنیم یا ببندیم.» من برایش نوشتم ما دروازه را که رد شویم یک خاکریز قطور وجود دارد. پس اگر عقلی وجود داشته باشد، نسبت به زمان و نحوه ورود به دروازه باید فکر کنیم.

شاکری ادامه داد: در کوتاه مدت FATF هیچ اثری بر انتقالات بانکی ایران نمی‌گذارد، زیرا جنس گارانتی‌هایی که منجر به ثبات ارز ایران به خصوص از خرداد و در مقطعی دیگر از شهریور ۹۸ به بعد شده است، با جنس FATF فرق دارد و اگر کسانی که بابت آن گارانتی‌ها آن راه را ایجاد می‌کنند، نخواهند ایجاد کنند، ده‌ها دلیل بهتر از FATF برای ایجاد نکردن این گارانتی‌ها دارند.

ما از لیست سیاه معلق شدیم یا خیر؟

شاکری درباره تاثیر تعلیق ایران از لیست سیاه اظهار داشت: آنچه که باعث بسته شدن روابط ما با دنیا در موضوع کارگزاری شده، خیلی بیشتر و موثرتر از لیست سیاه FATF است؛ فارغ از این که ما اصلا از لیست سیاه معلق شدیم یا خیر. این سوال مهمی است. زیرا درباره این که تعلیقی که در آن بند A. از تفسیر توصیه ۱۹ حفظ شده است و این که فایده دارد یا خیر، شکی وجود ندارد که بی فایده است.

FATF درباره فضای مالی کشور است، نه هر فرد ایرانی!

این تحلیلگر اقتصادی علت عدم خدمات بانکی به ایرانی‌ها در خارج از کشور را «فینسن» امریکا دانست و گفت: علت این که در جهان به یک ایرانی خدمات نمی‌دهند کانترمیجر FATF نیست.FATF درباره فضای مالی کشور ایران است. علت این که برای یک دانشجوی ایرانی در پاریس حساب باز نمی‌کنند، «FinCEN» است. FinCEN، همان FIU امریکایی‌هاست که یک سری رد فلگ دارد که درآن‌ها فرد ایرانی را واجد ریسک پولشویی می‌داند.FATF فضای مالی ایران را واجد ریسک پولشویی می‌داند. اگر کسی نخواهد به ما خدمات بدهد به دلیل FinCEN می‌تواند ندهد.

وی افزود: اگر بنا باشد کسی بهانه بیاورد، به اندازه مو‌های سر بهانه هست. اگر بنا باشد کسی با شما کار بکند از آسمان سنگ هم بیاید کار می‌کند. این حرف‌هایی که من می‌زنم به احتمال زیاد از جانب دوستانی که دیدگاه پولشویی به FATF دارند ناخوشایند است، اما من  دیدگاه سیاستگذارانه به این موضوع دارم. یعنی می‌گویم اگر من جای سیاست گذار باشم در این موضوع چه خواهم کرد.

با ادبیات نرماتیو مشکل دارم

شاکری از لزوم مسئولانه بودن نظرات پیرامون FATF سخن گفت و اظهار داشت: به نظر من حرف ما درباره FATF اولا باید مسئولانه باشد. یعنی اگر به پیشنهادی که ما می‌دهیم عمل شد، باید پاسخ بدهیم. ثانیا باید سیاستگذارانه باشد. یعنی نمی‌توانیم بگوییم این بد است یا  خوب، باید بگوییم سیاست گذار باید چه کار کند. ثالثا باید عملگرایانه باشد و نرماتیو نباشد که چون من متخصص ادبیات پولشویی هستم، و ادبیاتی که من خوانده ام می‌گوید این باید بشود و ما باید از جهان رفع بهانه کنیم (که من نمی‌دانم تا کجا باید رفع بهانه را ادامه دهیم) و یا معکوسش که می‌گویند FATF بد است و استکبار جهانی را بر ما حاکم می‌کند. من با این ادبیات نرماتیو مشکل دارم، چون نمی‌توانیم با این ادبیات سیاست گذاری کنیم.

وی در پایان گفت: می‌توانم بگویم قطعا در کوتاه مدت کانترمیجر شدن در FATF هیچ اثری در انتقالات پولی ما ندارد. این به معنی نیست که مطلوب است یا این که افرادی با سوار شدن بر موج انتظارات در رسانه‌ها و همزمانی این موضوع با بهمن ماه، فشاری بیاورند (که شاید بیاورند)، اما تصور من این است که در حال حاضر زور بانک مرکزی، خیلی بیشتر از آن است که این‌ها بتوانند کاری کنند.   فیلم اظهارات شاکری را در زیر می بینید: کد ویدیو دانلود فیلم اصلی لینک کوتاه خبر: bzna.ir/000GLl برچسب ها: روابط بانکی ، بانک ، شاکری ، FATF

منبع: بازار نیوز

کلیدواژه: روابط بانکی بانک شاکری لیست سیاه

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت bazarnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «بازار نیوز» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۷۰۶۲۳۸۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

راز استفاده نکردن ایران از موشک ها و پهپادهای پیشرفته تر در حمله به اسرائیل /چرا سپاه با اطلاع قبلی حمله کرد؟/هنوز همه ورق ها فاش نشده است!

به گزارش خبرگزاری خبرآنلاین، روزنامه اعتماد در یادداشتی نوشت؛

برخی از محافل رژیم صهیونیستی تلاش می‌کنند چنین وانمود کنند که اسراییل همه پهپادها و اغلب موشک‌های ایران را ساقط کرده و دستاوردهای مهمی در این زمینه کسب کرده‌ است تا در نتیجه بتوانند محدود بودن توانمندی‌های ایران را ثابت کنند.

این محافل درباره بازگرداندن کمک‌های غربی و جلب مجدد حمایت آنان از سوی رژیم اشغالگر سخن می‌گویند و می‌کوشند از طریق بازسازی صحنه، افکار عمومی جهان را از جنایات رژیم صهیونیستی در غزه به سوی اسراییل به عنوان کشوری کوچک که در برابر دشمنان شرور منطقه از خود دفاع می‌کند بکشانند.

اما این صحنه‌گردانی رژیم صهیونیستی در قبال حمله موشکی ایران تا حد زیادی مغالطه‌آمیز است با این هدف که افکار عمومی اسراییل و منطقه را به توانمندی‌های بازدارنده و نظامی رژیم اسراییل معطوف کند.

۱- نیت ایران در این حمله موشکی صرفا یک ضربه نظامی نبوده بلکه ضربه ترکیبی نظامی و سیاسی بوده است به این مفهوم که هدف ایران از حمله موشکی به سرزمین فلسطین اشغالی ضربه‌ای بوده است که از حجم تبلیغاتی گسترده‌ای برخوردار باشد که در عین حال دستاوردهای نظامی محدودی را نیز محقق سازد بی‌آنکه این حمله موشکی ایران را به جنگی گسترده سوق بدهد به این معنا که حمله‌ ایران حمله‌ای برنامه‌ریزی شده و رزمایشی محتاطانه بوده و هدف این ضربه شکل‌دهی موضع بازدارندگی جدیدی بوده است نه تا جایی که دامنه جنگ را گسترش بدهد یا منافع راهبردی ایران را در محدوده سرزمینی خود در معرض حمله امریکا یا اسراییل قرار بدهد.

۲- فقدان عامل غافلگیری آن طور که برخی می‌گویند ناشی از فاصله زیاد ایران با فلسطین اشغالی نبوده بلکه عمدی بوده و نشانه‌های آن روشن و بسیار است؛ از جمله اطلاع قبلی امریکا در مورد تاریخ حمله در همان شب حمله، آماده‌باش گسترده اسراییل چند ساعت پیش از حمله، اعلام مستقیم سپاه پاسداران به محض پرتاب پهپادها، و اعلام سپاه پاسداران در مورد برنامه ترکیبی این حمله به گونه‌ای که پس از پرتاب پهپادها، در لحظات پایانی نوبت به پرتاب موشک‌های بالستیک خواهد رسید؛ از این رو حمله موشکی پس از اعلام آن صورت گرفته، از این رو خود ایران عنصر غافلگیری را کنار نهاده است.

این بدان معناست که ایران عمدا در نظر داشت که حمله موشکی در همان حدی باشد که خود نیز آن را محدود خوانده است، یعنی حمله‌ای از قبل اعلام شده که بهانه پاسخ گسترده‌تر را از اسراییلی‌ها بگیرد و با هدف قرار دادن تعداد محدودی از اهداف نظامی در صحرای نقب و جولان اشغالی و به دور از مناطق مسکونی، این فرصت را برای امریکایی‌ها فراهم بیاورد تا بتوانند صهیونیست‌ها را متقاعد کنند که دست به اقدامی سریع و آشکار در عمق سرزمین ایران نزنند، از این رو پاسخ ایران پاسخی ترکیبی نظامی و سیاسی به شمار می‌رود.

کنار نهادن عمدی عنصر غافلگیری، عدم استفاده از موشک‌ها و پهپادهای پیشرفته‌تر، به کار نگرفتن گروه‌های محور مقاومت در منطقه، همه و همه باعث شد حمله‌ای که از نظر کمیت گسترده بود از نظر کیفی محدود باشد و این همان چیزی است که ایران آن را دنبال می‌کرد.

۳- به همان اندازه که رژیم صهیونیستی از دستاورد خود در هدف قرار دادن موشک‌های ایران صحبت می‌کند، این موفقیت مبتنی بر حمایت هم‌پیمانان رژیم اسراییل و در رأس آنها ایالات متحده امریکا و در وهله نخست منوط به اراده ایران است. از نظر راهبردی، وابستگی کامل رژیم صهیونیستی به هم‌پیمانان و شرکای بین‌المللی و منطقه‌ای خود و واداشتن یک کشور عربی که گفته می‌شود مجبور شد در هدف قراردادن موشک‌های ایران دست داشته باشد و نیز لایه‌های حفاظتی و حامیان اسراییل و ساز و کار آنها و نحوه همکاری و هماهنگی میان آنان، چه در داخل رژیم و چه در منطقه برملا شد.

۴- ایران به نوبه خود با سلاح‌هایی به اسراییل حمله نکرده است که اسراییل نسبت به آنها بی اطلاع باشد و یا انتظار استفاده از آنها را نداشته باشد در حالی که برخلاف اسراییل که همه ورق‌های دفاعی خود را فاش کرده، ایران همه ورق‌های هجومی خود را فاش نکرده است.

این رزمایش از نظر شناسایی قابلیت‌های دفاعی نظامی رژیم اسراییل و متحدانش و نحوه عملکرد آن به نفع ایران است که در صورتی که جنگ به ایران تحمیل شود، ایران و متحدانش در محور مقاومت متعاقبا می‌توانند در یک رویارویی جدی‌تر از آن بهره بگیرند.

۵-این حمله موشکی چشم‌انداز قدرت‌های تاثیرگذار در منطقه به‌ویژه ایران و امریکا را به نمایش می‌گذارد و آنچه مسلم است این است که ایران و ایالات متحده به دنبال یک رویارویی گسترده‌تر و همه‌جانبه‌تر نیستند و با این برداشت می‌توان جنبه کنونی و محدود حمله موشکی ایران را این گونه تفسیر کرد که میان ایران و ایالات متحده به نوعی برابری نسبی وجود دارد همچنان که با در نظر داشتن همین مساله می‌توان جنبه راهبردی این حمله را مورد بررسی قرار داد که برای مشخص شدن ویژگی‌های آن هنوز قدری نیاز به زمان است.

۲۷۳۰۲

برای دسترسی سریع به تازه‌ترین اخبار و تحلیل‌ رویدادهای ایران و جهان اپلیکیشن خبرآنلاین را نصب کنید. کد خبر 1896148

دیگر خبرها

  • امیرعبداللهیان در نیویورک: درصورت خطای اسرائیل، پاسخ فوری خواهیم داد | حجاب زن ایرانی، مشکل ما در منطقه نیست
  • عیار تسلیحات ایرانی در عملیات «وعده صادق» مشخص شد
  • معطلی ۲ روزه مسافران در فرودگاه شارجه امارات به روایت شهروند ایرانی + فیلم
  • مشکل بزرگ دولت بریتانیا؛ رومن آبراموویچ با پول فروش چلسی چه خواهد کرد؟
  • بانک‌هایی که بیشترین سود سپرده را می‌دهند
  • معرفی داوران مستند و نماهنگ جشنواره ملی فیلم اقوام ایرانی
  • راز استفاده نکردن ایران از موشک‌ها و پهپاد‌های پیشرفته‌تر در حمله به اسرائیل
  • خبر جدید بانک مرکزی درباره حذف کارت‌های بانکی/ از این پس با این روش خرید کنید
  • آغاز کهربا در ۶ بانک/ خرید با موبایل و بدون کارت اجرایی شد
  • راز استفاده نکردن ایران از موشک ها و پهپادهای پیشرفته تر در حمله به اسرائیل /چرا سپاه با اطلاع قبلی حمله کرد؟/هنوز همه ورق ها فاش نشده است!