Web Analytics Made Easy - Statcounter

سیلاب طی روزهای گذشته خسارت های بی شماری به بخش های مختلف استان ایلام وارد کرده که این خسارت ها نیازمند توجه دولت است.

خبرگزاری شبستان - ایلام: بارش باران طی سه روز گذشته علاوه بر جای شدن سیلاب، باعث وارد شدن خسارت های فراوانی به بخش های مختلف زیرساختی، کشاورزی، عشایری، آبرسانی، جاده ها و پل های استان ایلام شده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

 

طبق گفته رئیس گروه پیش بینی هواشناسی استان ایلام طی سه روز گذشته بخش میمه شهرستان دهلران با ۱۹۷ و شهر بدره با ۱۹۴ میلیمتر بارندگی بیشترین دریافت نزولات جوی را به خود اختصاص داده است.

 

«مجتبی مهین پرست»  تصریح کرد: کمترین بارش باران نیز متعلق به شهرستان مهران با ۴۷ میلیمتر بارندگی بود که طی روزهای دوشنبه تا چهارشنبه ثبت شد.

 

رییس گروه پیش‌بینی هواشناسی ایلام یادآور شد: ایستگاه شهرستان ایلام در منطقه فرودگاه ۱۴۰ میلیمتر و در داخل شهر نیز ۱۲۵ میلیمتر دریافت باران را در طی فعالیت این سیستم باران‌زا ثبت کرده است.

 

۳۰۵ میلیون متر مکعب سیلاب مخرب در پشت سد‌های استان مهار شد

طبق گفته مدیر عامل آب منطقه استان ایلام طی سه روز گذشته بیش از ۳۰۵ میلیون متر مکعب سیلاب مخرب در پشت سد‌های استان (دویرج، کنگیر، ایلام، گلال و سیمره) مهار شده است.

 

«علی پور احمد» تصریح کرد: قطعا اگر این میزان سیلاب مخرب توسط سدها مهار نمی شد، شاید خسارت های بیشتری به استان وارد می گردید.

 

سیلاب یک قربانی گرفت

بر اثر باش های سیل آسای استان ایلام  و جاری شدن سیلاب یک نفر سه شنبه این هفته با سقوط در کانال رو باز جان خود را از دست داد.

 فرمانده انتظامی شهرستان ایلام در این ارتباط گفت: روز سه شنبه مرد 42 ساله در پی شدت بارش باران، قربانی سیلاب در شهرستان ایلام شد. 

 

سرهنگ «جمال  موسوی» یادآور شد: با حضور ماموران مشخص شدکه اين  مرد میانسال  روز گذشته پس از خارج شدن از منزل دیگر به خانه برنگشته و تلاش برای پیدا کردن وی توسط خانواده اش منجر به نتیجه نشده است.

 

وی خاطرنشان کرد: با تلاش ماموران امدادی و نیروی انتظامی جسد بی جان این مرد میانسال از سیلاب بیرون آورده شد.

 

خسارت ۲۰۰ میلیارد تومانی سیل به زیرساخت های راه و مسکن استان

مدیرکل راه و شهرسازی ایلام نیز در خصوص خسارت های سیل ابراز کرد: بر اثر بارندگی های سیلابی طی دو شبانه روز گذشته بیش از ۱۵۱ میلیارد تومان خسارت به زیرساخت بخش راه و مسکن این استان وارد شده است.

 

«علی اصغر کاظمی» تصریح کرد:  بر اثر جاری شدن سیل ۶۱۷ کیلومتر راه اصلی و فرعی و ۲۳۲ کیلومتر راه روستایی و تعداد ۳۳۲ دستگاه ابنیه فنی( پل) آسیب دیده است.

 

مدیرکل راه و شهرسازی ایلام میزان خسارت برآورده شده به بخش مسکن شهری و روستایی را نیز ۵۵ میلیارد تومان عنوان کرد.

 

خسارت ۳۰ میلیارد ریالی به بخش کشاورزی

رئیس سازمان جهادکشاورزی ایلام گفت: بارش های سیلابی ۴۸ ساعت گذشته ۳۰ میلیارد ریال خسارت به اراضی کشاورزی این استان وارد کرده است.

 

«سید محمدتراب میری» افزود: بیشترین خسارت های وارده متعلق به اراضی زراعی و باغی شهرستان های سیروان و دره شهر شامل اراضی زراعی گندم و کلزا بوده است.

 

وی خاطرنشان کرد: کارشناسان جهاد کشاورزی در نقاط مختلف استان برای بررسی و جمع بندی نهایی خسارت ها در حال ارزیابی وضعیت اراضی زراعی و باغی استان هستند و طی روزهای آتی آخرین وضعیت اراضی کشاورزی مشخص می شود.

 

خسارت ۲۱ میلیارد ریالی به زیرساخت های عشایر ایلام

مدیر کل امور عشایری استان ایلام نیز در این خصوص یادآور شد:  ۲۱ میلیارد ریال طبق برآوردهای اولیه به زیرساخت های عشایری استان خسارت ناشی از سیلاب وارد شده است.

«علی سلیمی» تصریح کرد: این میزان خسارت به ایل راه ها، پل ها، زیرساخت های عمرانی و چندین حلقه چشمه عشایری وارد شد و امکان افزایش این میزان خسارت وجود دارد.

 

همچنین طبق گفته  مدیرعامل جمعیت هلال احمر ایلام، امداد رسانی به ۱۹ خانوار سیل زده در قالب ۷۴ نفر حادثه دیده بر اثر بارش‌های سیل آسای ۲ روز گذشته انجام گرفته است.

 

«حسین عارفی» خاطرنشان کرد: از شب گذشته تاکنون ۱۴ مورد تخلیه آب منزل توسط نیرو‌های امدادی در شهرستان‌های ایوان و چرداول صورت گرفته است.

 

نکته قابل توجه در خصوص جاری شدن سیل در مناطق مختلف استان ایلام که منجیر به کاهش خسارت ها شد، پیش بینی های لازم و آمادگی اعضای ستاد مدیریت بحران استان در تمام نقاط استان به ویژه در مناطق پرخطر  در پی پیش بینی هواشناسی مبنی بر شدت میزان بارندگی ها و احتمال وقوع سیل بود که نقش مهمی در راستای کاهش میزان این خسارت ها داشته است. 

 

اما جبران این خسارت ها نیازمند توجه دولت و مسئولان مرتبط است و لازم است  با تزریق اعتبارات مناسب بازسازی و تعمیر زیرساخت های آسیب دیده ناشی از سیل در استان باشیم.

          

 

 

 

 

 

 

 

 

پایان پیام/676

منبع: شبستان

کلیدواژه: وقوع سیلاب بارندگی و سیلاب سیلاب خسارت سیلاب استان ایلام روز گذشته خسارت ها پیش بینی وارد شد شدن سیل بر اثر

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت shabestan.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «شبستان» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۷۰۶۳۳۴۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

اجرای طرح تولید قراردادی با هدف خودکفایی گوشت قرمز

بنابر آمار سالانه یک میلیون تن گوشت قرمز مورد نیاز است که در سنوات گذشته ۱۰۰ هزارتن گوشت بواسطه تامین نیاز صنعت وارد می شد، اما بواسطه شرایط خشکسالی و کشتار دام های مولد در سال گذشته، مسئولان وزارت جهاد با اتخاذ سیاست های تولید قراردادی و واردات دام‌پایه پروار بدنبال افزایش تولید و رسیدن به خودکفایی گوشت قرمز هستند. براین اساس طرح تولید قردادی دام از زمستان سال گذشته در بین جامعه عشایر کلید خورد.

 دولت از اجرای طرح تولید قراردادی گوشت دام عشایر دو هدف  تامین گوشت مورد نیاز کشور و حمایت از جامعه تولید کننده عشایری را دنبال می کند که طبق اعلام مسئولان جامعه عشایر، دام ها از اواخر خرداد روانه بازار می شود و مرحله بعد از اواخر تیرماه باید آغاز شود که با استمرار این طرح طی ۵ سال امکان تامین ۵۰ درصد کسری نیاز کشور از طریق واردات وجود دارد.

چندی پیش مجتبی نوروزی رئیس سازمان دامپزشکی گفت: ده ها سال است که سالانه ۱۰۰ تا ۱۲۰ هزار تن گوشت قرمز از طریق واردات تامین می شود، اما اعتقاد ما برآن است که در داخل کشور ژن هایی وجود دارد که اگر کارهای پرورشی انجام دهیم، امکان خودکفایی در دام سبک و سنگین وجود دارد.

نوروزی می گوید: بنابر برنامه ریزی صورت گرفته مبنی بر لقاح نژاد دام های کشور با نژادهای پرتولید پیش بینی می شود که در سنوات آتی به خودکفایی در حوزه گوشت قرمز برسیم.

تولید قراردادی دام راهی برای رسیدن به خودکفایی گوشت قرمز

منصور پوریان رئیس شورای تامین کنندگان دام گفت: تولید دام به نسبت سال های گذشته رشد گسترده ای داشته به طوریکه طبق گزارش سازمان آمار افزایش تولید شامل همه دام های موجود روستایی، عشایری و پرواری است که براین اساس باید برنامه ریزی مناسبی صورت بگیرد تا تولید دچار آسیب نشود.

به گفته او، تولید قراردادی دام از زمستان سال گذشته آغاز شد و بدین منظور پشتیبانی امور دام نهاده در اختیار تولیدکنندگان گذاشت که دام زیادی به وفور موجود است.

پوریان ادامه داد: هم اکنون دام زیادی آماده کشتار وجود دارد که باید بخشی از آن ذخیره سازی و بخش دیگر وارد بازار مصرف شود، اما بازار به خاطر بحث واردات و توزیع مناسب اشباع شده است که همین امر موجب شده تا گوشت زیادی روی دست تولیدکننده بماند.

رئیس شورای تامین کنندگان دام با بیان اینکه تولید قراردادی دام عشایر از زمستان سال گذشته آغاز شد، افزود: سال گذشته تولید قراردادی در برنامه عشایر اجرا شد که دام آن از اواخر خرداد وارد بازار می شود که توسط پشتیبانی باید خریداری و کشتار شود. همچنین بخش زیادی دام توسط پرواربندها تولید که طی روزهای آتی به بازار عرضه می‌شود.

او با بیان اینکه امکان خودکفایی گوشت قرمز وجود دارد، گفت: اکنون به میزان کافی دام و گوشت در کشور موجود است و همواره دام های زیادی در دامداری داریم که جوابگوی نیاز کشور است و همواره با تولید قراردادی و حمایت از بخش تولید امکان رسیدن به خودکفایی وجود دارد.

تهاتر نهاده در ازای تولید دام سبک در ۴ قطب کشور 

در همین ارتباط حسین دماوندی نژاد گفت: برای تهاتر دام با نهاده برنامه‌ریزی صورت گرفته و چهار قطب در کشور را به منظور اجرای این برنامه شناسایی کرده‌ایم و کار در استان‌ها با دام سبک آغاز شده است.

معاونت امور دام هدف از تولید قراردادی و تهاتر دام با نهاده را تامین گوشت قرمز از منابع داخلی و کاهش هزینه تولید برای تولیدکنندگان عنوان کرد.

افزایش ۴۵ هزارتنی تولید گوشت قرمز از طریق تولید قراردادی 

در ادامه فضل خرم مدیرعامل اتحادیه تعاونی های عشایر گفت: سال گذشته با حمایت دولت به رغم تمامی تنگناها و مشکلات، قرارداد ۱۲۲ هزارتن تامین نهاده دامی در ازای تولید قراردادی گوشت قرمز را با جامعه عشایر منعقد کردیم که تاکنون ۹۵ هزارتن نهاده در اختیار جامعه عشایر قرار گرفته است.

به گفته او، با توجه به انعقاد قرارداد تولید قراردادی ۵۰۰ هزار راس دام، از اواخر خرداد دام های تولیدی روانه بازار می شود.

مدیرعامل اتحادیه تعاونی های عشایر ادامه داد: مرحله بعدی تولید قراردادی دام از اواخر تیرماه منعقد می‌شود که گوشت آن در ماه‌های آذر، دی و بهمن عرضه می‌شود.

او گفت: امسال برای ۱.۵ میلیون راس تولید قراردادی دام با عشایر قرارداد منعقد می‌کنیم که براین اساس ۳۰ هزارتن گوشت قرمز در نیمه دوم سال به بازار از این‌ محل عرضه می‌شود.

مدیرعامل اتحادیه تعاونی عشایر با بیان اینکه سال گذشته ۱۹۵ هزارتن گوشت قرمز تولید شد، افزود: برآوردها حاکی از آن است که امسال حداقل ۴۵ هزارتن به میزان تولید سال قبل افزوده شود.

او با بیان اینکه ۴۰ درصد دام سبک در اختیار جامعه عشایر است، گفت: بنابر آمار مجموع تولید سالانه گوشت قرمز ۸۶۰ هزارتن است که ۴۲۰ تا ۴۳۰ هزارتن آن از دام سبک و مابقی از دام سنگین است.

خرم گفت: براساس آمار سالانه با احتساب مصرف داخل ۱۰۰ هزارتن کسری نیاز کشور از طریق واردات تامین می‌شود که طی ۵ سال آینده از طریق تولید قراردادی ۵۰ درصد از کسری نیاز کشور از طریق جامعه عشایر تامین می‌شود.

بنابر اذعان مسئولان، سرانه مصرف گوشت قرمز به ۷ کیلو رسیده است که براین اساس با اعمال حمایت های لازم از بخش تولید امکان تامین نیاز کشور وجود دارد، کمااینکه در پی سیاست های اخیر وزارت جهاد در راستای تنظیم بازار، جمعیت دام سبک و سنگین افزایش پیدا کرده به طوریکه با مازاد دام روبرو هستیم.

باشگاه خبرنگاران جوان اقتصادی صنعت ، تجارت و کشاورزی

دیگر خبرها

  • وضعیت جاده‌های استان یزد / خسارت ۶۰۰۰ میلیارد تومانی سیل سال گذشته
  • تاسیسات آب و فاضلاب ایلام خسارت دید
  • خسارت باد شدید به برخی از مناطق استان ایلام
  • خسارت باد شدید به خودروها و برخی از منازل شهر ایلام
  • اجرای طرح تولید قراردادی با هدف خودکفایی گوشت قرمز
  • سیلاب به بیش از ۲ هزار و ۱۵۰ واحد مسکونی سیستان و بلوچستان خسارت زد
  • خسارت گسترده سیلاب به کشاورزیِ جنوب سیستان و بلوچستان
  • پرداخت بیش از ۱۴ هزار میلیارد ریال تسهیلات مسکن در ایلام
  • خسارت میلیاردی سیل به بخش کشاورزی سیستان‌وبلوچستان
  • سیلاب به بیش از ۲ هزار واحد مسکونی سیستان و بلوچستان خسارت زد