Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «جماران»
2024-04-16@09:35:36 GMT

«اضطراب از بیماری» سیستم دفاعی بدن را ضعیف می‌کند

تاریخ انتشار: ۸ اسفند ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۷۰۶۳۳۹۱

«اضطراب از بیماری» سیستم دفاعی بدن را ضعیف می‌کند

دکتر مریم حیدری روز پنجشنبه در گفت و گو با ایرنا در پاسخ به اینکه چگونه با تاثیرات روانی کرونا به ویژه در میان کودکان مقابله کنیم، افزود: افرادی که سلامتی و سیستم ایمنی قوی دارند، می‌توانند با بیماری کرونا مقابله کنند، اما باید توجه کرد که اضطراب از بیماری نیز از جمله عواملی است که سیستم دفاعی بدن را ضعیف و افراد را در مقابل بیماری آسیب پذیر می‌کند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی اظهار داشت: افرادی که اختلالات اضطرابی داشته و همچنین سابقه بیماری‌های روانی دارند، اگر احساس کنند که به خاطر شیوع کرونا ویروس، میزان اضطرابشان تشدید شده، باید حتما از متخصصان بهداشت روان (روانشناسان و روانپزشکان) کمک بگیرند.

این روانشناس در ادامه گفت: ورزش و تفریح از جمله راه‌های کنترل استرس بوده و همچنین افراد باید مطالعات لازم در خصوص راهکارهای کنترل استرس را مورد توجه داده و در صورت نیاز از روانشناسان و روانپزشکان کمک بگیرند.

حیدری افزود: والدین کودکانی که زمینه‌ اضطرابی دارند باید حتما از متخصصان امر کمک بگیرند و والدین سایر کودکان نیز باید در ابتدا اضطراب خود را کنترل کنند تا این اضطراب به فرزندشان منتقل نشود؛ سپس نکات مورد نیاز را با آرامش و به صورت معقولانه به کودکان منتقل کنند.

او توصیه کرد که والدین نباید اخباری را که در فضای مجازی مطالعه می‌کنند با صدای بلند و تنش‌زا در محیط خانه تکرار کنند، این موارد موجب ایجاد استرس در کودکان می‌شود، چرا که ذهن کودکان قابلیت تجزیه و تحلیل یک فرد بزرگسال را نداشته و ممکن است در ذهن خود فاجعه سازی کنند.

این روانشناس افزود: نباید در این مورد اطلاعات و نکات بهداشتی را از کودکان پنهان کنیم. این اطلاعات باید بسیار آرام و معقولانه به کودکان منتقل شود، نباید این بیماری را در مقابل چشمان کودکان بسیار فاجعه‌آمیز نشان دهیم؛ چنانچه کودکان در رعایت موارد بهداشتی کوتاهی کردند، نباید با پرخاش و تندخویی برخورد کنیم، بلکه باید با آرامش و در قالب داستانی آموزشی اطلاعات لازم به کودکان بدهیم.

براساس اعلام دانشگاه علوم پزشکی کرمانشاه یک‌ مورد تست ابتلا به ویروس کرونا در کرمانشاه مثبت اعلام شد که بیمار مذکور که تحت مراقبت سیستم‌درمانی بود، پس از اقدامات درمانی و مراقبت‌های پرستاری خوشبختانه بهبودی یافته و هم اکنون از بیمارستان ترخیص شده است.

سخنگوی ستاد مدیریت کرونا استان کرمانشاه نیز با اشاره به آغاز به کار آزمایشگاه مرجع تشخیص کرونا در کرمانشاه از روز چهارشنبه هفتم اسفند، گفت: از روز گذشته تاکنون ۱۰ نمونه از بیماران بستری شده مشکوک به کرونا در استان آزمایش شده که جواب همه آنها منفی بوده است.

منبع: جماران

کلیدواژه: انتخابات 98 بودجه 99 ویروس کرونا دانشگاه علوم پزشکی ذهن سیستم ایمنی فضای مجازی والدین انتخابات 98 بودجه 99 ویروس کرونا امام خمینی س سید مصطفی خمینی سید احمد خمینی سید حسن خمینی انقلاب اسلامی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.jamaran.news دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «جماران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۷۰۶۳۳۹۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

آبله مرغان؛ بیماری شایع اولین فصل سال

به گزارش گروه سلامت خبرگزاری علم و فناوری آنا؛مسعود مردانی با اشاره به اینکه احتمال ابتلا به آبله مرغان در فصل بهار افزایش می‌یابد، اظهار کرد: عامل ابتلا به آبله مرغان یک بیماری ویروسی حاد است که منجر به بروز تب و بثورات جلدی (جوش‌های پوستی) در فرد مبتلا خواهد شد.

وی افزود: درگذشته این بیماری مخصوص کودکان بود اما با افزایش سطح بهداشت در جامعه کودکان در مراحل ابتدایی زندگی به این بیماری مبتلا نمی‌شوند و در بزرگسالی با آبله مرغان درگیر می‌شوند.

استاد دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی با تاکید بر اینکه نشانه‌های ابتلا به آبله‌مرغان در بزرگسالان به مراتب شدیدتر از کودکان است خاطرنشان کرد: این بیماری ارتباط مستقیم با سن دارد، هر چه سن ابتلا افزایش یابد علامت‌های بیماری نیز شدید‌تر است.

مردانی یادآور شد: جوش‌های پوستی آبله مرغان در قسمت‌های مختلف بدن مانند سر، صورت، اندام و در برخی موارد در تمام بدن ظاهر می‌شود.

وی با بیان اینکه دوره حاد این بیماری هفت روز است تاکید کرد: در برخی افراد بهبود بین دو تا  سه هفته نیز ادامه دار است.

این متخصص بیماری‌های عفونی و گرمسیری با بیان اینکه به افراد توصیه می‌شود برای پیشگیری از ابتلا به این بیماری از دست دادن و دیده بوسی با مبتلایان خودداری کنند، خاطرنشان کرد: این بیماری واگیر‌دار است به شکلی که با کوچک‌ترین تماس با فرد آلوده، بیماری انتقال می‌یابد.

عضو هیئت علمی دانشگاه علوم پزشکی شهیدبهشتی با بیان اینکه معمولا این بیماری در کودکان سالم خفیف است و در موارد شدید، ضایعات می‌تواند تمام بدن را پوشش دهد اضافه کرد: ممکن است در گلو، چشم‌ها و غشاهای مخاط مجرای ادرار و واژن نیز نشانه‌هایی از بیماری ایجاد شود.

به گفته وی بثورات تاولی و خارش دار ناشی از عفونت آبله مرغان بین یک هفته تا 20 روز (بسته به شرایط فرد متفات است) پس از قرار گرفتن در معرض ویروس ظاهر خواهد شد  و معمولا حدود ۵ تا ۱۰ روز این بیماری نشانه‌های خود را دارد.

مردانی به برخی از نشانه‌های آبله مرغان که ممکن است یک یا دو روز قبل از بثورات ظاهر شوند اشاره کرد و افزود: تب (اغلب با تب خفیف ۳۷.۸ تا ۳۸.۹ درجه‌ی سانتی‌گراد شروع می‌شود)، کاهش اشتها، سردرد، خستگی و احساس ناخوشی عمومی از جمله نشانه‌های این بیماری است.

وی با بیان اینکه زمانی متوجه شدید خودتان یا فرزندتان، نشانه‌های ابتلا به آبله مرغان را دارد باید به پزشک عفونی یا عمومی مراجعه کنید، اضافه کرد: پزشک با معاینه‌ی ضایعات و در نظر گرفتن سایر علامت‌ها می‌تواند بیماری را تشخیص دهد، همچنین در صورت لزوم، برای کاهش شدت بیماری و درمان عوارض ناشی از آن، دارو تجویز می‌کند.

مردانی توصیه کرد: در صورت ابتلا به آبله‌مرغان ضایعات را نخارانید ممکن است خاراندن ضایعات شما را در معرض خطر عفونت باکتریایی قرار ‌دهد و همچنین می‌تواند باعث برجای ماندن محل ضایعات شود.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • ورود داروهای مخدر و آرام‌بخش های بنزودیازپین به عربستان ممنوع است/لزوم تزریق واکسن مننژیت+فیلم
  • به این دلایل به کودکتان زیاد بستنی ندهید
  • ورود داروهای مخدر و آرامبخش های بنزودیازپین به عربستان ممنوع است/لزوم تزریق واکسن مننژیت+فیلم
  • شیوع بیماری پوستی در پکتیکا
  • توصیه‌هایی برای پیشگیری از بیماری‌های شایع در فصل بهار/ از آلرژی فصلی تا ابتلا به آنفلوآنزا و کرونا
  • ترکیبی گیاهی برای لاغری، تقویت سیستم ایمنی و کاهش اضطراب
  • آبله مرغان؛ بیماری شایع اولین فصل سال
  • اختلال پردازش شنوایی کودکان قابل درمان است؟
  • پارک ها و جنگل ها سلامت روان کودکان را تقویت می کنند
  • کشور در محاصره ۳ ویروس و مسئولان در بیخیالی | در هفته چند نفر می‌میرند؟