Web Analytics Made Easy - Statcounter

شهرستان پلدختر پس‌ از سیل اخیر و کاهش دبی رودخانه کشکان در شرایط عادی قرار گرفته و مردم در حال بازگشت به خانه‌های خود هستند ولی راه ارتباطی روستاها هم‌چنان قطع است. ۰۸ اسفند ۱۳۹۸ - ۱۴:۱۱ استانها لرستان نظرات - اخبار استانها -

به گزارش خبرگزاری تسنیم از پلدختر، سال 1398 در پلدختر همراه با سیل تحویل شد و مردم این شهرستان برای در امان ماندن از خسارات سهمگین خانه‌های خود را ترک کردند تا آوارگی و خانه‌به‌دوشی سهم آنان از بهار باشد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

هنوز آثار و خسارات سیل فروردین در پلدختر پابرجا است که در اسفند امسال نیز سامانه بارشی سیل‌آسا به این شهرستان وارد شد و دبی رودخانه کشکان را به بیش‌ از سه هزار متر مکعب افزایش داد.

با هشدارهای هواشناسی اهالی حاشیه کشکان در شهرهای پلدختر، معمولان و روستاها منازل مسکونی خود را ترک کردند و 20 ساعت دلهره از وقوع سیلی دوباره آنان را روانه نقاط امن کرد.

دبی رودخانه کشکان در حال حاضر به کمتر از 1000 متر مکعب رسیده، بارندگی‌ها در شهرستان پلدختر تمام شده و شرایط عادی‌ است و مردم نیز در حال بازگشت به منازل خود هستند.

آب، گاز، برق، تلفن همراه و اینترنت در شهر پلدختر وصل است ولی گاز شهر معمولان به‌مدت 24 ساعت قطع شد که به‌محض فروکش کردن سیلاب در کمترین زمان هم‌اکنون وصل شده‌ است.

دیواره ساحلی شهر پلدختر به‌رغم افزیش دبی رودخانه کشکان به سه هزار متر مکعب در ثانیه و باوجود نیمه‌کاره بودن در برابر سیلاب مقاومت کرد و مانع از ورود آب به منازل حاشیه رودخانه کشکان و ضلع غربی شهر شد.

طغیان رودخانه کشکان جاده ترمیم‌شده معمولان و پلدختر به خرم‌آباد را بار دیگر تخریب کرد و با تخریب پل‌های روستایی ارتباط ده‌ها نفر از اهالی روستاها با مرکز این شهرستان قطع شده‌است.

به گفته معاون برنامه‌ریزی سازمان راهداری و حمل‌ و نقل جاده‌ای کشور که در پلدختر مستقر است سیلاب هشت دستگاه پل فلزی را که بعد از سیلاب فروردین ماه بازسازی شده‌بود تخریب کرد.

آب شرب 49روستای شهرستان پلدختر قطع شد

مرتضی کائیدی رئیس اداره آب‌ و فاضلاب روستایی پلدختر در گفت‌وگو با خبرنگار تسنیم در پلدختر با بیان اینکه سیلاب آب شرب 49 روستای این شهرستان را قطع کرده‌است، اظهار داشت: 25 روستای بخش مرکزی از جمله مجتمع واشیان به‌سبب قطعی برق و 24 روستا هم به‌سبب تخریب خطوط انتقال آب و تخریب شبکه‌ها قطع شده‌است.

وی با اشاره به اینکه بخشی از این روستاها که آب شربشان قطع‌شده در بخش معمولان قرار دارند، افزود: هیچ‌گونه راه ارتباطی به شهر معمولان وجود ندارد و به‌محض وصل‌ شدن راه ارتباطی اکیپ‌های شرکت آبفار به روستاها اعزام می‌شوند تا مشکلات به‌وجود آمده را برطرف و آب شرب روستاها را وصل کنند.

رئیس اداره آب‌ و فاضلاب روستایی پلدختر عنوان کرد: هفت اکیپ شرکت آبفار در آماده‌باش کامل قرار دارند و آماده خدمات‌رسانی به مردم هستند.

15واحد مسکونی در بابازید دچار آب‌گرفتگی شد

مرتضی کاییدی فرد بخشدار مرکزی پلدختر در گفت‌وگو با خبرنگار تسنیم در پلدختر با بیان اینکه سیلاب در پلدختر فروکش و خطر سیلاب برطرف شده‌است اظهار داشت: راه ارتباطی 30 روستای بخش مرکزی این شهرستان بر اثر سیل قطع‌شده که لیست روستاها را برای امداد هوایی در اختیار مسئولان مربوطه قرار داده‌ایم.

وی با بیان اینکه 15 واحد مسکونی درروستای بابازید و سه واحد مسکونی در روستای چم‌مهر دچار آب‌گرفتگی شد افزود: آب‌گرفتگی‌ها در روستاهای چم‌مهر و بابازید جزئی بوده و مشکل خاصی ایجاد نکرده‌است.

 برق همه روستاها به‌جز یک روستا وصل است

محمد طاهر متش‌پور رئیس اداره برق پلدختر نیز در گفت‌وگو با خبرنگار تسنیم با بیان اینکه 21 اکیپ اداره برق در این شهرستان در حالت آماده‌باش قرار دارند اظهار داشت: با اقدامات جهادی و تلاش‌های انجام‌شده برق کل شهرستان به‌جز روستای دمرود امیر افرینه وصل است.

وی با بیان اینکه راه ارتباطی روستای دمرود امیر افرینه با 30خانوار قطع است افزود: به‌محض باز شدن راه ارتباطی این روستا اکیپ‌های اداره برق برای برطرف کردن مشکل و وصل برق حضور پیدا خواهند کرد.

مردم پلدختر به خانه‌های خود برگردند

غلامرضا آقا میرزایی مدیرکل مدیریت بحران استانداری لرستان در گفت‌وگو با خبرنگار تسنیم در پلدختر با بیان اینکه بارش به اتمام رسیده و دبی رودخانه کشکان در حال کاهش است، اظهار داشت: از همراهی مردم شهرستان پلدختر که اطلاعیه‌های ستاد بحران را به  بهترین نحو گوش دادند قدردانی می‌کنیم، می‌توانیم به مردم بگوییم خطر برطرف شده و می‌توانند به منازل خود برگردند.

وی با اشاره به اینکه خطر سیلاب از شهرستان پلدختر برطرف شده‌است افزود: دیوار حفاظتی شهر پلدختر امروز نشان داد که مقاومت خوبی دارد.

مدیرکل مدیریت بحران استانداری لرستان عنوان کرد: 375 راه روستایی در استان لرستان بسته‌است که 47 مورد از آنها مربوط به شهرستان پلدختر است.

خسارات سیلاب ارزیابی می‌شود

غلام‌رضا آقامیرزایی مدیرکل مدیریت بحران استانداری لرستان با اشاره به اینکه آب شرب 71 روستای استان لرستان قطع است که 51روستا در شهرستان پلدختر قرار دارد، گفت: از امروز برآورد و ارزیابی خسارات سیلاب شروع شده و خسارت واحدهای مسکونی‌ که آسیب دیدند، پرداخت خواهد شد.

وی افزود: از مردم لرستان تقاضا داریم وسایل و منازل خود را بیمه کرده و تا این لحظه یک خسارت خودرو در استان لرستان به ما گزارش نشده‌است.

مدیرکل مدیریت بحران استانداری لرستان عنوان کرد: محور پلدختر به خرم‌آباد در سه نقطه مسدود شده و محور جایگزین چولهول به پل زال خواهد بود.

خسارت سیل به ابنیه و پل‌ها

حسن رضاییان فرماندار پلدختر در گفت‌وگو با خبرنگار تسنیم با بیان اینکه اوضاع در شهر پلدختر در حال بازگشت به وضعیت عادی است اظهار داشت: سیلاب راه ارتباطی 45روستای شهرستان پلدختر را قطع  وخسارات فراوانی به ابنیه و پلها وارد  کرده‌است.

وی افزود: دیوار ساحلی شهر پلدختر که بعد از سیلاب فروردین ماه احداث شده بود سازه آن در سیلاب امروز مقاومت خوبی در براب سیل از خود نشان داده‌است.

کاهش دبی رودخانه کشکان؛ مردم پلدختر به خانه‌های خود برگردندآب شرب 49 روستای شهرستان پلدختر قطع شددبی رودخانه کشکان در شهر پلدختر بیش‌ از 3000 هزار مترمکعب است

فرماندار پلدختر عنوان کرد: جاده پلدختر به خرم‌آباد بر اثر سیلاب مسدود و خسارات فراوانی را وارد کرده است.

راه ارتباطی 25 روستای معمولان قطع است

 سیدحبیب‌الله موسوی بخشدار معمولان  در گفت‌وگو با خبرنگار تسنیم در پلدختر با بیان اینکه با کاهش دبی رودخانه کشکان وضعیت شهر معمولان عادی است اظهار داشت: مردم در حال بازگشت به منازل خود هستند و گاز این شهر هم شب گذشته با تلاشهای پرسنل اداره گاز وصل شد.

وی با بیان اینکه سیلاب پل چم‌شهران را با خود برده افزود: راه ارتباطی 25روستای بخش معمولان بر اثر سیلاب قطع شده‌است.

سرپرست بخشداری معمولان عنوان کرد: برق وآب شرب روستاهای بخش معمولان وصل است و سیلاب خساراتی را به این بخش وارد کرده‌ است.

مسدودبودن راه ارتباطی 10روستای بخش مرکزی پلدختر

مرتضی کاییدی‌فرد نیز در گفت‌وگو با خبرنگار تسنیم در پلدختر با بیان اینکه دبی رودخانه کشکان به‌شدت فروکش کرده‌ است اظهار داشت: راه ارتباطی 10 روستای بخش مرکزی از جمله چم‌مهر بالا، چم‌مهر پایین، کیان‌آباد، تیمورآباد، پران‌پرویز، شرکت نفت سرکان، لیلان چم، چم رستمیان، چم‌مهدی و چشمه عبدلی هم‌چنان قطع است.

وی با بیان اینکه روستاهای چم‌مهر بالا وپایین راه ارتباطی ندارند، افزود: از مسئولان ذی‌ربط درخواست کردیم که به‌صورت هوایی به روستاهای که راه‌شان مسدود است امدادرسانی انجام شود.

بخشدار مرکزی پلدختر عنوان کرد: ارزیابی خسارات سیلاب به بخش مرکزی توسط دستگاه‌های ذی‌ربط آغاز شده‌ است.

سیلاب روزهای گذشته به‌وضوح از ضعف زیرساخت‌ها به‌ویژه نبود سازه‌های لازم برای مدیریت و مهار رواناب‌های استان لرستان  و شهرستان پلدختر حکایت دارد.

وقوع دو سیل ویرانگر در کمتر از یک‌سال نشان می‌دهد که برای کنترل 12 میلیارد مترمکعب رواناب لرستان باید با عزمی ملی و جهادی وارد میدان شویم.

گزارش از فیروزه حاتمی

انتهای پیام/ 646/ح

R41450/P1357/S6,72/CT7

منبع: تسنیم

کلیدواژه: مدیرکل مدیریت بحران استانداری لرستان دبی رودخانه کشکان روستای بخش مرکزی حال بازگشت شهرستان پلدختر خانه های خود استان لرستان راه ارتباطی خسارات سیل شهر پلدختر منازل خود قطع شده آب شرب قطع شد چم مهر

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.tasnimnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «تسنیم» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۷۰۶۴۴۰۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

۱۴۰۰واحد مسکونی برای مددجویان نهادهای حمایتی استان احداث شد

به گزارش خبرنگار مهر، زبیر موسوی ظهر سه شنبه در گفتگو با خبرنگاران افزود: سایت یکهزار و ۱۰ واحدی در دهدشت نیز پیشرفت کاری مطلوبی دارد و همچنین در شهرستان‌های لیکک، مارگون و دنا نیز واگذاری زمین و رفع معارضات انجام شده است.

وی بیان داشت: ۷۲۰ روستای بالای ۲۰ خانوار در استان وجود دارد که تا کنون طرح هادی برای همه این روستاها انجام و بازنگری طرح هادی در ۵۵۰ روستا نیز انجام شده است.

موسوی تصریح کرد: در سال گذشته، ۹۰۰ هزار متر مربع آسفالت معابر در روستاهای استان انجام شد و امیدواریم با تخصیص اعتبار این مهم ادامه یابد.

وی افزود: یکهزار و ۸۳۰ فقره سند مسکن روستایی و شهری در استان صادر شده و در قالب طرح منظومه روستایی نیز با هدف اشتغالزایی، کاشت گیاهان دارویی به صورت پایلوت در شهرستان گچساران در دستور کار قرار دارد.

موسوی اظهار داشت: رفع مشکلات مردم در روستاها به ویژه در حوزه اجرای طرح‌های هادی به جد در دستور کار این بنیاد قرار دارد.

وی افزود: تأمین زمین برای ساخت مسکن در سه شهرستان بویراحمد، باشت و دنا با مشکل مواجه است.

کد خبر 6086511

دیگر خبرها

  • بررسی آخرین وضعیت روستاهای برده میش و کپه‌کند بخش مرکزی مهاباد
  • جزئیات جدید از سیلاب در اصفهان | اعلام آخرین وضعیت محورهای این استان
  • ۵۶ هزار هکتار از اراضی پلدختر زیر کشت محصولات کشاورزی رفت
  • اعتباری برای روستاهای ضرر دیده از طرح «قمرود» پرداخت نشده است
  • دستگیری شکارچیان کبک وحشی و تیهو در پلدختر
  • از مراجعه به مناطق سیل‌خیز خوروبیابانک خودداری کنید
  • مردم از مراجعه به مناطق سیل‌خیز خوروبیابانک خودداری کنند
  • پرداخت تسهیلات به طرح‌های اشتغال‌زا در روستاهای دشتی
  • ۱۴۰۰واحد مسکونی برای مددجویان نهادهای حمایتی استان احداث شد
  • حضور مجدد استاندار سیستان و بلوچستان از مناطق سیل زده جنوب سیستان و بلوچستان