Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایرنا»
2024-04-24@02:21:16 GMT

کرونا و آوار شایعات در قم

تاریخ انتشار: ۸ اسفند ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۷۰۶۴۷۴۶

کرونا و آوار شایعات در قم

اگر چه وزارت بهداشت و دانشگاه علوم پزشکی قم بارها تاکید کرده است مردم اخبار را تنها از طریق منابع رسمی و تأییدشده دنبال کنند ولی به نظر می‌رسد علاقه به شنیدن اخبار تازه پیرامون این ویروس پر هیاهو، به بازار شایعات دامن زده است.

یک بار با انتشار فیلم منتسب به یک پرستار در یکی از بیمارستان‌های قم، بار دیگر به نقل از فلان دکتر قمی، همه و همه فارغ از میزان صحت و سقم یا انگیزه افراد برای انتشار این مطالب، قطعا یک نتیجه مشخص دارد، بی‌اعتمادی به آمارهای رسمی و ایجاد رعب و وحشت در میان مردم.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

شایعاتی که در کسری از ثانیه در شبکه‌های اجتماعی منتشر و انبوه باز نشر آن، بر بار روانی این بیماری افزوده است.

از آمار مبتلایان تا توصیه‌های من‌درآوردی، از ابتلای فلان مسئولان و فلان عالم به کرونا تا القای وضعیت بحرانی از جمله موضوع‌هایی است که حجم بالایی از شایعات کرونایی را در روزهای اخیر به خود اختصاص داده است. بازار رفیق و آشنای پزشک و پرستار داشتن در فلان بیمارستان هم که در شبکه های اجتماعی داغِ داغ است.

خبرنگار ایرنا همچنین کسب اطلاع کرده است که به دلیل فضای روانی شدید پیرامون ابتلا به این ویروس، یکی از بیماران قمی که علائم آنفولانزا داشته، از ترس ابتلا به کرونا، دچار سکته شده است که همین موضوع نشان از بار سنگین روانی پیرامون این ویروس است.

خبر داری؟! 

«یکی از پرستارهای کامکار خبر داد که دیشب (....) تا فوتی داشتن، همه جوان و بدون سابقه بیماری .. خیلی سفارش کرد که مراقب باشید و شوخی نگیرید این ویروس رو ..گفت از خونه خارج نشید ..».

«یکی از فامیل های دورمون در اثر کرونا فوت کرد گفتن اصلا اجازه ندادن تشیع بشه حتی شستشو هم ندادن (...) میلیون حق دفن و کفن گرفتن خاکش کردن فقط قبر رو به خانواده ش  نشون دادن»؛ « همسایه ما هر روز یه لیست از مردگان ارائه میده ، کاملا معلومه که چرت و پرت میگه ... ینی من واقعا از حرفای بی مدرک و دلیلش خسته شدم ،رومم نمیشه بهش بگم بسه دیگه !!!»

این‌ها نمونه‌های از این شایعات است.

لایو یکی از پرستاران  بیمارستان کامکار و ادعای مرگ چند نفر از بیماران این بیمارستان بر اثر کرونا، نیز یکی از این موضوعات داغ‌ فضای مجازی در ۲۴ ساعت اخیر بوده است، فیلمی که پس از سر و صدای فراوان در شبکه‌های اجتماعی، شب گذشته با یک لایو دیگر توسط همان پرستار اصلاح و از احساساتی شدن خود برای بیان این صحبت‌ها عذرخواهی کرده بود.

دانشگاه علوم پزشکی قم در اطلاعیه شماره یک خود ضمن تاکید بر پیگیری اخبار از طریق منابع و رسانه‌های رسمی آورده است: «همشهریان و رسانه های محترم نظر به ضرورت و اهمیت ویژه اطلاع رسانی دقیق و صحیح از وضعیت اخیر، مقتضی است انتشار اخبار و اطلاعات ارسالی از مبادی مختلف خودداری نموده و منحصرا اطلاعیه ها و اخبار صادره از سوی وزارت بهداشت و دانشگاه علوم پزشکی قم به عنوان مرجع اصلی را منتشر نمائید.»

یک منبع آگاه در دانشگاه علوم پزشکی قم در گفت و گو با خبرنگار ایرنا تاکید کرد که بسیاری از مطالب منتشرشده در شبکه‌های اجتماعی غیر صحیح، نادرست و در برخی موارد از اساس کذب دانست و گفت:« به نظر می رسد برخی از مردم هم علاقمند به شنیدن شایعات هستند.»

وی گفت: « وزارت بهداشت آخرین و دقیق ترین آمار ابتلا به ویروس کرونا و تعداد فوتی های ناشی از این بیماری را روزانه اعلام و هیچگونه پنهانکاری در این زمینه وجود ندارد، اطلاع رسانی شفاف و دقیق پیرامون این بیماری جزو خطوط قرمز وزارت بهداشت است. مثبت بودن قطعی ابتلا به کرونا منوط به انجام ۲ آزمایش است و تا زمانی که جواب این آزمایش ها مشخص نشود، امکان اعلام قطعی به کرونا وجود ندارد»

آخرین آمارها 

رئیس مرکز روابط عمومی و اطلاع رسانی وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی اعلام کرد: آمار ابتلای قطعی به ویروس کرونا در کشور به ۲۴۵ نفر و فوت ناشی از آن در مجموع به ۲۶ نفر رسیده است.

کیانوش جهانپور روز پنجشنبه در گفت‌وگو با خبرنگار سلامت ایرنا درباره آخرین آمار ابتلای قطعی و فوت ناشی از ویروس کرونا افزود: از روز گذشته تاکنون با توجه به افزایش آزمایشگاه‌های تشخیص ویروس کرونا، ۱۰۶ ابتلای قطعی تشخیص داده شده و در این بازه زمانی هفت نفر فوت کرده‌اند. در نتیجه در مجموع ۲۴۵ نفر ابتلای قطعی و ۲۶ نفر فوت ناشی از ویروس کرونا در کشور داریم.

وی ادامه داد: از این ۱۰۶ ابتلای قطعی جدید، ۳۸ نفر در تهران، ۲۳ نفر در گیلان، هفت نفر در قم، یک نفر در همدان، هشت نفر در اصفهان، هفت نفر در مازندران، پنج نفر در اردبیل، سه نفر در البرز، یک نفر در خراسان رضوی، سه نفر در سمنان، دو نفر در کرمانشاه، سه نفر در لرستان، یک نفر در کردستان، یک نفر در یزد، یک نفر در آذربایجان غربی و دو نفر در آذربایجان شرقی تشخیص داده شده است.

جهانپور بامداد پنجشنبه در حساب توییتر خود نوشته بود: تعداد آزمایشگاه‌های مورد تایید برای تشخیص کرونا از دو آزمایشگاه به هفت و تا پایان هفته ۱۵ و ظرف هفته آتی به ۲۲ آزمایشگاه خواهد رسید. این ظرفیت آزمایشگاهی در مقایسه با کشورهای همتراز، کم نظیر و حتی در پیک نمودار شیوع بیماری کووید ۱۹ پاسخگوی نیاز خواهد بود.

عطش آمار و اطلاعات مردم را باید دریافت

به نظر می رسد، یکی از نیازهای حیاتی امروز جامعه، اطلاع‌رسانی و شفاف‌سازی بیشتر است و توجه بیشتر به آموزش و بویژه آموزش سوادرسانه ای و ابعاد مختلف جنبه روانی این بیماری تا عطش آماری و غریزه کسب اطلاعات بیشتر، هر چه بهتر پاسخ مناسب بگیرد.

بویژه آنکه انتشار این بیماری از قم موجب شده است تا رسانه‌های بیگانه فرصت را برای عقده‌گشایی پرداخته و در ویژه‌برنامه‌هایی به بزرگنمایی و سیاه نمایی از این شهر بپردازند، موضوعی که با اخبار و فیلم‌های منتشر شده و مستند از داخل بیمارستان‌های محل نگهداری بیماران مبتلا به کرونا در قم طی روزهای اخیر این تلاش تا حد زیادی خنثی شده است. 

اما در این میان، فعالان فضای مجازی مدال مضحک ترین این موج سازی ها را به یک شبکه معروف سلطنت طلب داده اند که در گافی جالب درحالی‌که بیش از ۱۰ سال از رحلت آیت‌الله بهجت می‌گذرد، این شبکه مدعی شد که ایشان برای شفای کرونا توصیه‌هایی داشته‌است. /

برچسب‌ها ویروس کرونا قم گیلان آنفولانزا وزارت بهداشت درمان و آموزش پزشکی پروندهٔ خبری کرونا در ایران؛ آخرین اخبار و گزارش‌ها هراس جهانی از ویروس کرونا

منبع: ایرنا

کلیدواژه: ویروس کرونا قم گیلان آنفولانزا وزارت بهداشت درمان و آموزش پزشکی ویروس کرونا قم گیلان آنفولانزا وزارت بهداشت درمان و آموزش پزشکی دانشگاه علوم پزشکی قم شبکه های اجتماعی وزارت بهداشت ابتلای قطعی اطلاع رسانی ویروس کرونا یک نفر

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایرنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۷۰۶۴۷۴۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

خطر نادیده انگاری پاندمی های جدید

به گزارش گروه سلامت خبرگزاری علم و فناوری آنا؛ آنچه در قبال شیوع ویروس کرونا شاهد بودیم، هشداری بود که یک پاندمی چگونه می تواند جغرافیای انسانی و زیستی را پشت سر گذاشته و به بدن همه انسانها در تمامی نقاط دنیا رسوخ کند! در این میان باید به هشدارهای ناظر بر وقوع پاندمی های جدید توجه کرد، حتی اگر این فراگیری شدت و حدت کمتری نسبت به کوید-19 داشته باشد. 

دانشمندان هشدار دادند «آنفلوانزا» عامل بیماری‌زایی است که به احتمال زیاد در آینده نزدیک باعث ایجاد یک بیماری همه‌گیر جدید خواهد شد.به نوشته وبسایت گاردین،‌ یک نظرسنجی بین‌المللی که قرار است آخر هفته آینده منتشر شود، نشان می‌دهد ۵۷ درصد از متخصصان احتمال می‌دهند یک سویه از ویروس آنفلوانزا علت شیوع بعدی بیماری‌های عفونی مرگبار در سطح جهان خواهد بود.جان سلمانتون گارسیا از دانشگاه کلن که این مطالعه را انجام داده است، تاکید کرد:‌ «این باور که آنفلوانزا بزرگترین تهدید همه‌گیری در سطح جهان است بر اساس تحقیقات طولانی‌مدتی به دست آمده که نشان می‌دهد این ویروس به طور مداوم در حال تکامل و جهش است.»

آنچه ماجرا را جدی تر می سازد، معطوف به تکامل و جهش ویروس آنفلانزاست. اگرچه هربار تلاش می‌شود با سویه‌های مختلف آنفلوانزا به اندازه کافی مقابله شود و آنها فعلا در حد خطرناک ارزیابی نمی‌شوند،‌ این موضوع لزوما برای همیشه صادق نخواهد بود.»

بنا بر اطلاعات منتشرشده از این پژوهش،‌ ۲۱ درصد از کارشناسانی که در این مطالعه شرکت کردند،‌ اعتقاد دارند که محتمل‌ترین عامل بعدی همه‌گیری، پس از آنفولانزا، احتمالا ویروسی است به نام بیماری ایکس X که هنوز برای علم ناشناخته است. آنها درباره بیماری ایکس بر این باورند که همه‌گیری بعدی ممکن است از سوی میکروارگانیسمی که هنوز شناسایی نشده است ایجاد شود درست همانطور که ویروس عامل کووید-۱۹ پیدا شد و در سال ۲۰۱۹ همه‌گیری جهانی را شکل داد. در واقع، برخی از دانشمندان هنوز بر این باورند که سارس کوو-۲ Sars-CoV-2 (عامل کووید – ۱۹) همچنان یک تهدید محسوب می‌شود به طوری که ۱۵ درصد از دانشمندان این مطالعه، آن را محتمل‌ترین علت همه‌گیری در آینده نزدیک ارزیابی می‌کنند.وجه مشترک این تحقیق این است که آنفلوانزا تهدید شماره یک از نظر احتمال همه‌گیری از سوی بیشتر دانشمندان جهان معرفی می‌شود.

این نتایج در حالی ارائه خواهد شد که هفته گذشته نیز سازمان جهانی بهداشت نسبت به شیوع آنفلوانزای پرندگان ( سویه اچ۵ان۱ H5N1) که باعث میلیون‌ها مورد ابتلا در سراسر جهان شده است، ابراز نگرانی کرد. شیوع این بیماری در سال ۲۰۲۰ آغاز و تاکنون منجر به مرگ یا تلف شدن ده‌ها میلیون طیور و نابودی میلیون‌ها پرنده وحشی شده است.این ویروس به تازگی به گونه‌های پستانداران نیز گسترش یافته است به طوری که گزارش شده گاوهای اهلی در ۱۲ ایالت آمریکا آلوده شده‌اند و نگرانی‌ها در مورد خطرات این بیماری برای انسان بیش از پیش افزایش یافته است.این موارد مطالعاتی، هشدارهایی هستند که تصور نکنیم دوران شیوع پاندمی های فراگیر و خطرناک به پایان رسیده و پیش بینی ها و اقدامات لازم را در این خصوص صورت دهیم. 

 

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • حجاج این ۲ توصیه پزشکی را جدی بگیرند
  • بیماری ایکس ؛ همه گیری بعدی جهانی در راه است؟
  • بیماری ایکس؛ همه‌گیری بعدی جهانی در راه است
  • ۲ توصیه مهم پزشکی به زائران خانه خدا | بخش عمده‌ سرماخوردگی‌ها کروناست | شیوع یک سویه بسیار واگیر کرونا
  • هشدار سازمان بهداشت جهانی در مورد اپیدمی جدید/ آیا ویروس جدید جای نگرانی دارد؟
  • خطر نادیده انگاری پاندمی‌های جدید
  • خطر نادیده انگاری پاندمی های جدید
  • سندروم پس از کرونا چیست؟
  • آنفلوآنزا عامل یک بیماری همه‌گیر جدید در آینده!
  • درمان هپاتیت سی رایگان شد