Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایسنا»
2024-04-24@06:10:49 GMT

۲ اصل کلیدی برای کاهش شیوع کرونا

تاریخ انتشار: ۹ اسفند ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۷۰۶۹۹۱۶

۲ اصل کلیدی برای کاهش شیوع کرونا

با رعایت این ۲ اصل یعنی "خود ناقل پنداری" و به حداقل رساندن جابجایی جمعیتی (مسافرت) و گردهمایی‌های انسانی می‌توان ضریب رو به رشد و شیوع این ویروس را در سطح جهان کاهش داد.

به گزارش ایسنا، عصر ایران نوشت: «ویروس مرموز و موزی کرونا پا به خیلی از کشورهای دنیا باز کرده و در سطح جهانی در حال گسترش است. با وجودی که این ویروس در اغلب موارد به وسیله سیستم ایمنی بدن شکست داده می‌شود اما در برخی موارد معدود هم می‌تواند خطرآفرین بوده و مبتلایان را راهی بیمارستان و مرکز مراقبت‌های ویژه کند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

شیوع این بیماری و ضریب گسترش آن در کشورهای جهان بی‌نظیر است و همه شواهد نشانگر این است که این بیماری به اغلب کشورهای دنیا راه خواهد یافت.

اما ۲ نکته خیلی حیاتی درباره جلوگیری از روند رو به گسترش شیوع این بیماری وجود دارد:

۱- نکته نخست این که برای مهار و جلوگیری از شیوع بیشتر این ویروس، همه مردم چه آنهایی که علایم دارند و چه ندارند باید خود را ناقل بالقوه فرض کرده و مراقبت‌های بهداشتی را کاملا و موبه مو به مورد اجرا گذارند. به بیان دیگر هرفردی باید خود و دیگری  را ناقل این بیماری فرض کرده و سعی کند طوری رفتار کند که این ویروس را به دیگری منتقل نکند یا از فرد مقابل نگیرد.

راه‌های عدم انتقال این ویروس بارها و بارها تکرار شده و مدام از طریق رسانه‌ها تکرار می‌شود که در صدر آنها شستشوی مداوم و مکرر دست‌ها، دست ندادن و روبوسی نکردن و جلوگیری از گسترش ترشحات تنفسی با سرفه و عطسه  به‌ویژه در فضاهای مسقف و شلوغ و حتی در خانه است.

۲- نکته دیگر درباره مهار این ویروس این است که یکی از راه‌های غلبه بر این ویروس جلوگیری از شیوع آن از طریق حداقل جابه‌جایی جمعیت‌های انسانی است. به بیان دیگر هر فردی در هر جایی که هست همان جا بماند و تعاملات اجتماعی و عمومی خود را موقتا تعطیل کند و از خانه بیرون نرود؛ مگر با رعایت اصول بهداشتی و ضرورت انجام کارهای روزانه واجب از جمله خرید و کار و... .

با رعایت این ۲ اصل یعنی "خود ناقل پنداری" و به حداقل رساندن جابجایی جمعیتی (مسافرت) و گردهمایی‌های انسانی می‌توان ضریب رو به رشد و شیوع این ویروس را در سطح جهان کاهش داد و فرصتی در اختیار نظام بهداشت و سلامت قرار داد تا با شیبی کم بتوانند بیماران را درمان کرده و ترخیص کنند. در غیر این صورت و در شرایطی که بدون رعایت ۲ اصل مورد تاکید، اگر مبتلایان به یکباره افزایش یابند و ضریب مبتلایان به نحو محسوس و زیادی افزایش یابد خطر اصلی این است که ظرفیت نظام بهداشتی در بسیاری از کشورهای جهان از جمله در ایران کفاف بستری بیماران بدحال را ندهد و آمار تلفات این ویروس از چیزی که هست فراتر رود.»

انتهای پیام

منبع: ایسنا

کلیدواژه: کروناویروس

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.isna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۷۰۶۹۹۱۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

شیوع آنفلوانزای پرندگان در آمریکا

به گزارش خبرنگار مهر به نقل از سی ان ان، این هشداری است که توسط دانشمند ارشد سازمان جهانی بهداشت، دکتر «جرمی فارار» صادر شد.

فارار گفت: «ما باید مراقب باشیم که اگر مورد H۵N۱ به انسان با سرایت انسان به انسان را مشاهده کردیم فوراً با دسترسی به واکسن‌ها، درمان‌ها و تشخیص‌ها پاسخ دهیم.»

در موارد نادر، H۵N۱ می‌تواند انسانی را آلوده کند که به طور مداوم در تماس نزدیک با حیوانات آلوده بوده است، همانطور که در اوایل این ماه در یک گاودار تگزاسی اتفاق افتاد، اما تاکنون انتقال انسان به انسان به ندرت مشاهده شده است.

با این حال، این ویروس عمدتاً در پستاندارانی ظاهر می‌شود که نسبت به پرندگان بسیار نزدیک به انسان هستند.

فارار گفت: «البته نگرانی بزرگ این است که این ویروس اکنون تکامل یافته و توانایی آلوده کردن انسان‌ها را داراست.»

به گفته سازمان جهانی بهداشت، تعداد تلفات ممکن است فاجعه بار باشد: از سال ۲۰۰۳، تنها ۸۸۹ مورد ابتلاء به آنفلوانزا مرغی انسانی در سراسر جهان شناخته شده است، اما در ۴۶۳ (۵۲٪) از این موارد، فرد مبتلا فوت کرده است.

ویروس دخیل در یک مورد انسانی گزارش شده در این ماه در تگزاس توسط مرکز کنترل و پیشگیری از بیماری‌های ایالات متحده مورد مطالعه قرار گرفته است و گفته شده که به نظر می‌رسد نسبت به داروهای ضد ویروسی موجود آسیب پذیر است.

شیوع فعلی H۵N۱ در میان گله‌های گاو ایالات متحده در هشت ایالت تگزاس، نیومکزیکو، کانزاس، داکوتای جنوبی، آیداهو، میشیگان، اوهایو و کارولینای شمالی گزارش شده است.

کد خبر 6086946

دیگر خبرها

  • شیوع آنفلوانزای پرندگان در آمریکا
  • حجاج این ۲ توصیه پزشکی را جدی بگیرند
  • ۲ توصیه مهم پزشکی به زائران خانه خدا | بخش عمده‌ سرماخوردگی‌ها کروناست | شیوع یک سویه بسیار واگیر کرونا
  • خطر نادیده انگاری پاندمی‌های جدید
  • خطر نادیده انگاری پاندمی های جدید
  • جایگزینی گوشت گاو با ماهی می‌تواند از مرگ زودهنگام جلوگیری کند
  • جلوگیری از مرگ زودهنگام با جایگزینی گوشت گاو با ماهی
  • جایگزینی گوشت گاو با ماهی می تواند از مرگ زودهنگام جلوگیری کند
  • هشدار متخصصان درباره همه‌گیریِ بعدی جهانی
  • سپاه پاسداران در عرصه سلامت گره‌گشا است/ دوران شیوع کرونا جلوه‌ای از خدمت‌رسانی به مردم