Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایرنا»
2024-04-23@07:33:49 GMT

نیاز قلعه بارده چهارمحال و بختیاری به مرمت

تاریخ انتشار: ۹ اسفند ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۷۰۷۰۶۲۲

نیاز قلعه بارده چهارمحال و بختیاری به مرمت

شدت بارندگی‌های ناشی از سامانه پرقدرت بارشی اخیر در چهارمحال و بختیاری باعث تخریب بخش‌هایی از قلعه تاریخی داراب‌خان بارده شهرستان بن در این استان شد.

مرمت و بازسازی قسمت‌هایی از قلعه تاریخی داراب خان بارده در سال‌های گذشته و امسال از سوی اداره کل میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی چهارمحال و بختیاری انجام شده بود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

اما اکنون با تخریب بخش‌هایی دیواره و برج تاریخی بارده پیگیری برای جذب اعتبارات مورد نیاز به‌منظور مرمت اضطراری و استحکام‌بخشی این قلعه در دستور کار اداره کل میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی چهارمحال و بختیاری قرار گرفت.

میراث‌فرهنگی برای مرمت اضطراری قلعه بارده اقدام کند

یکی از مالکان قلعه تاریخی بارده گفت: اداره کل میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی چهارمحال و بختیاری برای مرمت اضطراری این قلعه اقدام لازم را با فوریت در دستورکار قرار دهد.

احمد نامور در گفت‌وگو با خبرنگار ایرنا تاکید کرد:با توجه به شدت بارش‌های روزهای اخیر بخشی از دیوار و برج جبهه شرقی قلعه تاریخی بارده فروریخت.

وی افزود: در بخش مسکونی جبهه غربی و شمال‌غربی قلعه تاریخی بارده نیز نقاط نفوذپذیری در پشت‌بام‌ها ایجاد و باعث شده آب از سقف به درون اتاق‌ها چکه کند.

نامور تصریح کرد: این موضوع بسیار خطرآفرین و باعث نمناک شدن و سستی برخی پی‌ها و احتمال فروریختن بخش‌های دیگری از این بنای تاریخی شده است.

وی یادآور شد: انتظار می‌رود اداره کل میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی چهارمحال و بختیاری هر چه سریع‌تر نسبت به اختصاص اعتبار برای مرمت سریع‌تر و اضطراری بخش‌هایی از قلعه تاریخی بارده اقدام کند.

خیابان‌کشی عامل اصلی تزلزل بنای قلعه بارده شد

یکی دیگر از مالکان قلعه تاریخی بارده نیز گفت: سال‌های گذشته به‌دنبال خیابان‎‌کشی و انجام عملیات آسفالت از طریق فعالیت غلطک‌ها بخش‌هایی از بنای این قلعه به‌خصوص در قسمت برج‌ها و دیوارها متزلزل و سست شد.

داراب کرم‌پور در گفت‌وگو با خبرنگار ایرنا تاکید کرد: علاوه بر اعتراض‌های فراوان مالکان قلعه تاریخی بارده نسبت به فعالیت غلطک‌ها اما هیچ توجهی به این موضوع نشد.

وی اظهار داشت: همین عامل باعث شد تا قلعه تاریخی بارده دچار لرزش و ایجاد سستی و تزلزل در استحکام بنا شود.

کرم‌پور تصریح کرد:انتظار می‌رود اداره کل میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی چهارمحال و بختیاری برای قلعه تاریخی بارده پس از آسیب‌شناسی بنا نسبت به تهیه طرح کلی مرمت و اجرایی شدن آن اقدام لازم را انجام دهد.

وی افزود: با توجه به وسعت بنای قلعه تاریخی بارده مرمت آن نیاز جدی به طرح علمی و کارشناسی مرمت دارد.

کرم‌پور تاکید کرد: البته با اعتبارات قطره‌چکانی سالانه نمی‌توان گام موثری برای مرمت اساسی بنای قلعه تاریخی بارده برداشت و ضرورت دارد تا نسبت به جذب اعتبار مورد نیاز این بنا از محل ردیف‌های ملی پیگیری و اقدام لازم انجام شود.

مرمت اضطراری بخش‌های آسیب‌دیده قلعه بارده در دستورکار قرار گرفت

مدیرکل میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی چهارمحال و بختیاری نیز گفت:مرمت اضطراری بخش‌های آسیب‌دیده قلعه تاریخی بارده در دستورکار قرار گرفته است.

مهرداد جوادی در گفت‌وگو با خبرنگار ایرنا تصریح کرد: مرمت اضطراری بخش‌های آسیب‌دیده قلعه تاریخی بارده حداقل به ۲ میلیارد ریال اعتبار نیاز دارد.

وی یادآور شد: اداره کل میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی چهارمحال و بختیاری مکاتبه‌ها و پیگیری‌های لازم در این خصوص را از طریق وزارتخانه انجام می‌دهد.

جوادی اظهار داشت: در سال‌های گذشته ۷ میلیارد ریال از اعتبارات ملی و استانی میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی برای مرمت، استحکام‌بخشی، بام‌سازی، سبک‌سازی، اندود حفاظتی، اجرای شمع‌بندی حفاظتی و تخلیه نخاله‌های قلعه تاریخی بارده هزینه شده است.

امور مرمتی قلعه بارده با میراث‌فرهنگی و نگهداری با مالکان است

معاون میراث‌فرهنگی اداره کل میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی چهارمحال و بختیاری نیز گفت: امور مرمتی قلعه تاریخی بارده با این اداره کل و نگهداری آن با مالکان است.

کوروش باباییان در گفت‌وگو با خبرنگار ایرنا تاکید کرد: انجام امور مرمتی قلعه تاریخی بارده به‌لحاظ ثبت آن در فهرست آثار ملی با اداره کل میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی چهارمحال و بختیاری است.

وی افزود: اما به‌دلیل وجود بهره‌برداران و ساکنان خصوصی در قلعه تاریخی بارده نگهداری آن شامل عملیات برف‌روبی، نظافت پشت‌بام‌ها و درون بنا و بازگشایی ناودان‌ها با مالکان است.

باباییان تصریح کرد: به‌دنبال تخریب بخشی از دیوار و برج جبهه شرقی قلعه بارده، اداره کل میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی چهارمحال و بختیاری برای انجام امور حفاظتی این بنای تاریخی درخواست اعتبار مرمت اضطراری کرده است.

وی یادآور شد: پس از تخصیص اعتبار مورد نیاز، مرمت اضطراری این بنای تاریخی در سریع‌ترین زمان ممکن شروع می‌شود.

معاون میراث‌فرهنگی اداره کل میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی استان اظهار داشت: در سال‌جاری ۲۰۰ میلیون ریال برای کلاف‌کشی، اجرای کف‌فرش اضطراری، تعمیر و مرمت طاق‌ها، درزها و جرزها تخصیص یافته و هزینه شده است.

باباییان گفت: پیگیری به‌منظور اختصاص اعتبارات ملی برای مرمت کلی و اساسی قلعه بارده از مهمترین برنامه‌های اولویت‌دار اداره کل میراث‌فرهنگی ، گردشگری و صنایع‌دستی استان در کنار خواسته‌های اصلی مالکان این بنای تاریخی به‌شمار می‌رود.

به گزارشی ایرنا، با توجه به لزوم مرمت اضطراری برای جلوگیری از تخریب بیشتر بناهای مرتبط با قلعه تاریخی داراب خان بارده در پاییز سال‌جاری با بهره‌مندی از تجربه‌های استادکاران برای مرمت ابنیه آن از طریق شمع‌بندی و عملیات استحفاظی قسمت‌های آسیب دیده اقدام شد.

قلعه تاریخی بارده شهرستان بن چهارمحال و بختیاری مربوط به دوران قاجاریه و دارای ۵ هزار و ۵۰۰ متر مربع عرصه با زیربنای افزون‌بر ۸ هزار متر مربع است.

این بنای تاریخی ۱۱ مرداد ۱۳۸۴ به شماره ۱۲۴۰۴ در فهرست آثار ملی ایران به ثبت رسید.

از اواسط دهه ۷۰ هجری شمسی اقدامات مرمتی مختلفی بر روی قلعه تاریخی بارده انجام شده است.

قلعه تاریخی بارده هم‌اینک به‌عنوان یکی از جاذبه‌های گردشگری چهارمحال و بختیاری به‌شمار می‌‍‌رود و روستای بارده به دلیل جاذبه‌های مذهبی، تاریخی و صنایع‌دستی ویژه این روستا که فرش دستباف از آن جمله است، قابلیت‌های خاص و مطلوبی برای توسعه گردشگری روستایی دارد.

روستای بارده  شهرستان بن در ۵۰ کیلومتری مرکز چهارمحال و بختیاری واقع شده است.

میزان بارش در چهارمحال و بختیاری هفته اول اسفندماه در برخی نواحی از جمله کوهرنگ افزون‌بر ۲۰۰ میلیمتر گزارش شد.

برچسب‌ها چهارمحال وبختیاری مرمت میراث فرهنگی

منبع: ایرنا

کلیدواژه: چهارمحال وبختیاری مرمت میراث فرهنگی چهارمحال وبختیاری مرمت میراث فرهنگی گردشگری و صنایع دستی چهارمحال و بختیاری اداره کل میراث فرهنگی قلعه تاریخی بارده بنای تاریخی اضطراری بخش آسیب دیده مرمت اضطراری قلعه بارده برای مرمت بخش هایی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایرنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۷۰۷۰۶۲۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

آتش‌سوزی در ۶۷ میراث جهانی ایران

به گزارش خبرآنلاین ،مهناز اشرفی در مبحثی که به بررسی شعارهای ایکوموس (شورای جهانی بناها و محوطه‌های تاریخی) در سال‌های اخیر و مواردی که روی آنها تأکید شده پرداخت و درباره تاب‌آوری بناهای تاریخی در برابر آتش‌سوزی، اظهار کرد: در مقابل سایر بلایای طبیعی، آتش‌سوزی کمتر جدی گرفته شده است و شاید دلیل آن تکرار شدن سیل و زلزله و یا درک نشدن فشار توسعه و تغییر کاربری‌هاست که به ایجاد تغییرات و آسیب‌پذیری در بناها منجر شده و یا کمبود بودجه داشته است.

ایسنا در خبری نوشت:رییس پژوهشکده ابنیه و بافت‌های تاریخی فرهنگی افزود: در ۳۰ سال گذشته ۶۷ اثر ثبت‌شده در میراث جهانی مورد آتش‌سوزی واقع شده که بیشترین عوامل آن اختلالات الکتریکی، استفاده از وسایل گرمایشی نامناسب، اقدامات مرمتی گرمازا، سیگار کشیدن، نبود سیستم اطفای حریق، رعد و برق، نبود آگاهی و آموزش و ... بوده است.

پژوهشکده ابنیه و بافت‌های فرهنگی-تاریخی پژوهشگاه میراث‌فرهنگی و گردشگری در سال ۱۴۰۱ طرح راهنمای حفاظت از بناهای تاریخی در برابر آتش را منتشر کرد که آمادگی لازم را برای کنترل هرچه سریع‌تر آتش و کاهش خسارت‌ها فراهم می‌کند. این طرح درحالی ارائه شد که از دهه ۷۰ درباره راهِ کاهش آسیب‌های ناشی از آتش‌سوزی در بناهای تاریخی بحث می‌شد، اما با هر آتش‌سوزی بخش گسترده‌ای از بناها دچار آسیب و تخریب می‌شد؛ هرچند که هنوز معلوم نیست دستگاه‌ها هنگام آتش‌سوزی آیا به‌درستی به وظایف خود عمل می‌کنند. گزارش‌های بسیاری موجود است که در هنگام خاموش کردن آتش در بناهای تاریخی، بخشی از آن اثر حذف و یا تخریب شده است تا آتش ساده‌تر خاموش شود. افزون بر این، هنوز روشی برای پیشگیری از گسترش آتش در بسیاری از بناهای تاریخی تعریف نشده است، بارزترین مصداق در این باره بازارهای تاریخی در تهران، تبریز، زنجان، شیراز و اصفهان است که با هر آتش‌سوزی خسارات گسترده ماندگاری وارد شده است.

۲۳۳۲۱۷

برای دسترسی سریع به تازه‌ترین اخبار و تحلیل‌ رویدادهای ایران و جهان اپلیکیشن خبرآنلاین را نصب کنید. کد خبر 1897514

دیگر خبرها

  • افزایش تخصیص اعتبار برای تکمیل بازار جعفرخان بفروئیه
  • ماجرای انتقال اشیا تاریخی بروجرد به مخزن نگهداری قلعه فلک‌افلاک چه بود؟
  • اجرای ۸۰ پروژه مرمتی و عمرانی در آذربایجان غربی
  • مزایده کاروانسرا‌های ثبت جهانی برای مرمت و احیا مشکل قانونی ندارد
  • پیش‌بینی اتمام مرمت پل خاتون تا پایان سال ۱۴۰۳
  • نگاهی به حال و روز ناخوش گذر تاریخی ابولولو در آران و بیدگل + فیلم
  • مرمت پیکره گلی محوطه تاریخی کنارصندل جیرفت
  • تزریق روح تازه در کالبد بناهای تاریخی پایتخت
  • آتش‌سوزی در ۶۷ میراث جهانی ایران
  • ثبت ۱۲۶۱ اثر تاریخی گیلان در فهرست آثار ملی/ ترمیم و بازسازی بناهای تاریخی در اولویت است