Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «مهر»
2024-04-25@15:13:31 GMT

تاثیر ۸۰ درصدی سدها در مدیریت سیلاب

تاریخ انتشار: ۹ اسفند ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۷۰۷۲۴۶۹

تاثیر ۸۰ درصدی سدها در مدیریت سیلاب

حامد محرمی، کارشناس حوزه آب در گفتگو با خبرنگار مهر با بیان اینکه اکثریت کارشناسان حوزه آب با مؤثر بودن سدها در مدیریت سیلاب موافق هستند، گفت: موضوعی که محل بحث برخی از متخصصان است، محل ساخت سد است؛ با این محوریت که در چه نقاطی باید سد ساخت. به طور مثال رودخانه می سی سی پی در ایالات متحده آمریکا و همچنین کشور آلمان به طور کلی و طبیعی موقعیت مناسبی برای سدسازی ندارند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

موضوع مهم در خصوص کنترل سیلاب‌ها با سد، وجود ساختگاه یا امکان ساخت سد است.

وی افزود: در سیلاب‌هایی که امسال در کشور شاهد آن بودیم، سدها نقش به سزایی در مدیریت سیلاب‌ها داشتند، اما به دلیل تعارض هدف ذخیره سازی با مهار سیلاب‌های بزرگ، ذخیره سازی در سدها با مشکل رو به رو شده است.

محرمی میزان خسارات ناشی از سیلاب در کشور را حدود یکهزار میلیارد تومان اعلام کرد و ادامه داد: هدف از احداث سدهای خوزستان اغلب، ذخیره سازی آب برای مصارف شرب، کشاورزی یا صنعتی است. بنابراین روند سیلاب‌ها نیز در این استان به سوی ذخیره سازی آب و افزایش ذخیره مخازن سدهای این استان پیش رفت.

به گفته این کارشناس حوزه آب، سدها در بهترین حالت حدود ۵۰ درصد از سیلاب‌ها را می‌توانند ذخیره کنند. در ایام بارندگی‌ها اخیر رهاسازی حجم مناسب آب از سدهای کشور را شاهد بودیم. از ابتدای سال جاری شاهد تغییر الگوی بارش در کشور به سمت پر بارشی بودیم، اما به طور مثال اگر میانگین بارندگی در منطقه زاگرس مرکزی حدود ۶۵ میلی متر در طول سال آبی بود، عمده این بارش که رقم حدود ۳۰ تا ۴۰ میلی متری را شامل می‌شود در یک مدت زمان کوتاه اتفاق افتاد.

وی اظهار داشت: طی ۲ سال گذشته الگوی بارش نسبت به ۱۰ سال پیش از آن کاملاً متفاوت شده و ما شاهد افزایش بارش‌های سیل آسا در زاگرس و حوضه کارون هستیم. احتمال می‌رود دوره خشکی و دما افزایش یابد و از طرفی بارش‌ها در دوره کم اما شدت زیاد داشته باشیم. این موضوع می‌تواند ذخیره سازی و کنترل سیلاب سدها را تحت تأثیر قرار دهد.

این کارشناس حوزه آب توضیح داد: آسیب‌های زیست محیطی سدهای جنوب اکوهیدرولوژیک نیست و ما بیشتر مشکل تخصیص و حاکمیت آب داریم که سدها در این معادله تنها ابزار هستند.

محرمی میزان تأثیرگذاری سدها در مدیریت سیلاب را حدود ۷۰ تا ۸۰ درصد پیش بینی کرد و گفت: در استان لرستان به دلیل بلاتکلیفی سد معشوره و شرایط رودخانه کشکان شاهد خسارات بیشتری بودیم. اگر در خوزستان سدهای کارون، دز و کرخه وجود نداشت با فاجعه رو به رو می‌شدیم به نحوی که شهر اهواز تا ۴ متر زیر آب می‌رفت. البته به طور کلی مشکلات بیش از آنکه سخت افزاری باشد مربوط به مدیریت مخازن می‌شد.

کد خبر 4865065 عرفانه تاجیکی

منبع: مهر

کلیدواژه: حامد محرمی خسارات سیلاب سیل خوزستان سیل لرستان سدسازی ویروس کرونا بانک مرکزی ایران قیمت دلار بورس وزارت جهاد کشاورزی قیمت نفت وزارت صنعت معدن و تجارت بازار سهام قیمت سکه بهار آزادی بورس تهران تولید نفت قیمت یورو محمد اسلامی مدیریت سیلاب ذخیره سازی سیلاب ها حوزه آب

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.mehrnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «مهر» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۷۰۷۲۴۶۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

سدهای خراسان جنوبی در حالت پایدار و مطمئن هستند

به گزارش خبرگزاری صداوسیمای خراسان جنوبی، عباس سارانی در جلسه مدیریت بحران شهرستان زیرکوه گفت: در حال حاضر تمامی سدهای استان در وضعیت پایدار و سالم هستند و ورودی و خروجی به مخازن سدها به صورت لحظه ای کنترل شده و برای مهار سیلاب های احتمالی آمادگی کامل را دارند. 

سارانی با تکذیب خبر شکسته شدن سد در این استان گفت: سازه‌‌های کوچکی که برای مهار آب و سیلاب احداث می‌شود، سد نیستند بلکه بند خاکی نامیده می‌شوند. 

وی با بیان اینکه دو بند خاکی در حاجی آباد بر اثر سیلاب دچار خسارت شدندافزود: این بندها در ده‌های گذشته بنا به درخواست مردم و با مشارکت آنان توسط نهادهایی غیر از وزارت نیرو احداث شده بودند، که این شرکت در خصوص پایداری و بهره برداری اینگونه بندها به متولیان آن تأکیدات و تذکرات لازم را اعلام کرده است.

سارانی با اشاره به بارندگی بی سابقه 60 میلیمتری در 24 ساعت گذشته در شهرستان زیرکوه گفت: در حوزه شهرستان زیرکوه سد مخزنی حاجی آباد با حجم مخزن 4 میلیون و 700 هزار متر مکعب وجود دارد که بر اثر بارش های اخیر 2 میلون و 700 هزار متر مکعب آبگیری شده و برای مهار سیلابهای بعدی هیچگونه مشکلی ندارد.

دیگر خبرها

  • سدهای خراسان جنوبی در حالت پایدار و مطمئن هستند
  • سیلاب هزار و ۳۰۰ میلیارد ریال به آزادشهر و رامیان خسارت زد
  • کدام نواحی ایران در معرض خشکسالی شدید هستند؟/ کاهش ۱۱ درصدی بارش‌ها در دهه ۱۳۹۰-۱۴۰۰
  • فواید و مضرات باران ۴۸ ساعته مازندرانی‌ها
  • افزایش ذخایر آبی سدهای مازندران
  • آخرین وضعیت بارش‌ها، سیلاب و آب‌گرفتگی در اصفهان / تداوم بارش‌ها در استان
  • این سد از بروز فاجعه انسانی در سیستان و بلوچستان جلوگیری کرد
  • کاهش ۵۰ درصدی مصرف آب‌های زیرزمینی در افق ۱۴۲۰
  • اختراعی با قدمت دوهزار سال| یخچال‌هایی در دل کویر
  • ذخیره غیر اصولی آب به خاطر ترس از خشکسالی