Web Analytics Made Easy - Statcounter

مدیرکل دفتر کنترل سیلاب و آبخوان‌داری سازمان جنگل‌ها، مراتع و آبخیزداری ضمن اشاره به اینکه تنها در حدود ۱۰ درصد حوضه‌های آبخیز کشور فعالیت‌های آبخیزداری و آبخوان‌داری انجام شده است، گفت: هر هکتار فعالیت آبخیزداری و آبخوان‌داری با احتساب نرخ تورم به دو میلیون تومان بودجه احتیاج دارد.

 

درحالی لرستان از ابتدای امسال تاکنون دو سیل خسارت‌بار را از سر گذرانده است که سازمان هواشناسی هشدار می‌دهد در آینده اقلیم کشور به سویی حرکت خواهد کرد که میانگین بارش‌ها کم اما بارش‌های سیل‌آسا بیشتر خواهد شد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

فعالیت‌های آبخیزداری و آبخوان‌داری همواره به عنوان یکی از راهکارهای مقابله با سیل که سازگار با طبیعت نیز هستند معرفی می‌شوند. برای مثال سازمان جنگل‌ها اعلام کرده است که بر اساس مطالعه مراکز تحقیقاتی کشور  اجرای پروژه های آبخوانداری و پخش سیلاب در کوهدشت لرستان باعث شد که طی سیل فروردین امسال ضریب سیلاب از ۱۰ به دو کاهش پیدا کند و به عبارتی ۸۰ درصد جلوی وقوع سیل شدید گرفته شود.

 

ابوالقاسم حسین‌پور - مدیرکل دفتر کنترل سیلاب و آبخوان‌داری سازمان جنگل‌ها، مراتع و آبخیزداری- درباره آخرین اقدامات سازمان جنگل‌ها برای کنترل سیل در لرستان اظهار کرد: حوضه آبخیز استان لرستان ازجمله حوضه‌های سیل‌خیز کشور است و در سال ۹۸ نیز به یکی از نقاط پرمخاطره سیل در کشور تبدیل شد. سازمان جنگل‌ها مطالعات آبخیزداری در سطح حوضه‌های آبخیز لرستان را توسعه داده و در نقاط جدیدی از جمله بالادست شهر پل‌دختر فعالیت‌های آبخیزداری را اجرایی کرده است.

 

وی با اشاره به اینکه به طور کلی تنها در حدود ۱۰ درصد حوضه‌های آبخیز کشور فعالیت‌های آبخیزداری و آبخوان‌داری انجام شده است، تصریح کرد: این رقم برای استان لرستان نیز تاحدودی صادق است. لرستان در حال حاضر یکی از استان های سیل‌خیز و آسیب‌پذیر ما است و نیاز به فعالیت‌های بیشتری برای کنترل سیل دارد.

 

به گفته مدیرکل دفتر کنترل سیلاب و آبخوان‌داری سازمان جنگل‌ها، استان لرستان سرشاخه حوضه آبخیز استان خوزستان است و ما اگر به دنبال کنترل سیل و کاهش خسارت آن در استان خوزستان هستیم باید در استان‌هایی مانند لرستان که سیلاب آن‌ها به دشت خوزستان منتهی می‌شود فعالیت‌های آبخیزداری و آبخوان‌داری را انجام دهیم.

 

حسین‌پور در ادامه با بیان اینکه به سازه‌های آبخیزداری در لرستان طی سیل دو روز اخیر خوشبختانه آسیبی وارد نشد، گفت: ما فاصله زیادی تا پوشش تمام حوضه‌های آبخیز کشور به فعالیت‌های آبخیزداری داریم البته طی دو سال اخیر با اختصاص منابع مالی از صندوق توسعه ملی ، فعالیت‌ها با سرعت بیشتری انجام می‌شود و امیدواریم که این اقدامات متناسب با نیاز کشور تداوم داشته باشد.

 

مدیرکل دفتر کنترل سیلاب و آبخوان‌داری سازمان جنگل‌ها، در پایان اطهارکرد: هر هکتار فعالیت آبخیزداری و آبخوان‌داری با احتساب نرخ تورم به دو میلیون تومان هزینه احتیاج دارد اما متاسفانه این رقم برای اختصاص بودجه به سازمان جنگل‌ها یک میلیون تومان در نظر گرفته می‌شود که برای انجام فعالیت‌های آبخیزداری و آبخوان‌داری به طور مطلوب کافی نیست.

منبع: انرژی امروز

کلیدواژه: حوضه های آبخیز کشور فعالیت ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت energytoday.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «انرژی امروز» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۷۰۷۴۳۵۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

ایمن سازی و رفع ۴۸۷ نقطه پرحادثه راه‌های کشور

داریوش امانی معاون وزیر راه و شهرسازی و رییس سازمان راهداری و حمل و‌نقل جاده ای، اظهار کرد: از ۸۸۷ نقطه پرحادثه مصوب با پلیس راه، ۴۰۰ نقطه پرحادثه در سال گذشته رفع و ۴۸۷ نقطه باقی‌مانده دیگر نیز امسال ایمن سازی خواهد شد.

امانی گفت: در مسیر گذرگاه‌های اربعین کشور نیز ۱۲۰ نقطه پرخطر شناسایی شده که تاکنون ۷۰ نقطه برطرف و تا ایام اربعین امسال بیشتر آن‌ها ایمن‌سازی و رفع می‌شوند.

وی افزود: سال گذشته برای رفع نقاط پرحادثه، بهسازی، روشنایی، نصب نیوجرسی، خط کشی و روکش آسفالت در مسیرهای منتهی به مرزهای اربعین حسینی، ۲۵۰۰ میلیارد تومان پروژه تعریف شد که امسال نیز همین اقدام در دست انجام است.

منبع: سازمان راهداری 

 

باشگاه خبرنگاران جوان اقتصادی راه و شهرسازی

دیگر خبرها

  • ایران خواستار اشتراک دانش، فناوری و حمایت مالی کشور‌ها در بهبود حوزه‌های آبخیزداری مناطق خشک و نیمه‌خشک
  • انسداد ۲۵۷ حلقه چاه غیرمجاز در لرستان
  • ایمن سازی و رفع ۴۸۷ نقطه پرحادثه راه‌های کشور
  • افت ۲۵ متری سفره‌های آبخوان منطقه کاشمر
  • کاهش ۷۰ درصدی خسارات سیل با اجرای عملیات آبخیزداری
  • ۲۰۷ میلیون مترمکعب سیلاب‌های شمال کرمان مدیریت شد
  • رئیس سازمان انرژی اتمی: امنیت نیروگاه‌ها و مراکز هسته‎‌ای کشور به طور صددرصد برقرار است/ با عبور از سال ۱۴۰۰ تا به امروز ظرفیت فعال در سایت‌های ۲ و ۳ سه نیروگاه اتمی بوشهر در مقایسه با پیش از آن ۱۲ برابر شده است
  • حوضه آبریز «مرزی شرق» از کم بارشی سالیانه خارج شد
  • برای مقابله با وقوع سیلاب‌ها راهی جز آبخیزداری و آبخوان‌داری وجود ندارد
  • نشست بین المللی شورای حکام مدیریت جامع حوزه‌های آبخیزداری