Web Analytics Made Easy - Statcounter

خبرگزاری مهر - گروه استان‌ها: این روزها که تب ویروس کرونا جامعه را فرا گرفته تقریباً در هر محفلی وارد می‌شوی یا حتی در فضای مجازی هر صفحه‌ای را باز می‌کنی، صحبت از کرونا است.

اتفاقی که بخشی از آن را می‌توان واکنش طبیعی جامعه به فراگیری بیماری دانست که سرعت انتقال آن به دیگر افراد بالاست و مردم نگرانند که مبادا خود یا یکی از بستگانشان مبتلا به این ویروس شوند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

اما بخش دیگری از این همه استرس و نگرانی در فضای جامعه قطعاً غیرعادی بوده و باید تلاش کرد تا استرس و نگرانی افسارگسیخته در جامعه کاهش یابد.

سلامتی مهم‌ترین داشته هر انسانی است و در صورت عدم سلامتی، دیگر داشته‌ها تقریباً هیچ است بدون شک با بروز ویروس کرونا، همگان به این باور رسیدند که سلامتی مهم‌ترین داشته هر انسانی است و در صورت عدم سلامتی، دیگر داشته‌ها تقریباً هیچ است و این مسأله امروز برای همه ما به خوبی ملموس بوده و هست.

آنچه در مقابله با شیوع بیماری به ما کمک می‌کند، داشتن اطلاعات کافی و چگونگی درمان آن است که متأسفانه در مورد ویروس کرونا جامعه پزشکی در دنیا هنوز به نتایج مشخص و قاطعی نرسیده که بتواند با انتقال دانسته‌های خود به مردم جلوی گسترش روزافزون این بیماری را بگیرد.

اما بسیار واضح است که کرونا نیز بیماری بسیار خطرناکی نبوده و چیزی شبیه آنفولانزا یا بیماری‌های شایع در سال‌های نه‌چندان دور مثل سارس است.

بر اساس تاکید همه پزشکان، پرستاران و کادر درمانی مهم‌ترین عامل مقابله با این ویروس رعایت نکات بهداشتی به‌ویژه شستشوی مداوم دست‌هاست که به نظر می‌آید کار بسیار ساده‌ای بوده و تنها باید در این زمینه کمی حواسمان را بیشتر جمع کنیم.

آنچه در مورد کرونا تاکید می‌شود این است که مرگ و میر ناشی از آن بسیار پایین بوده و جای نگرانی زیاد نیست، پس به فرض مثال اگر خدای ناکرده دچار این ویروس هم شویم در صورت مراقبت به راحتی می‌توان طول درمان این بیماری را سپری کرد و بهبود یافت.

بیشتر مراقب افرادی باشیم که ناراحتی تنفسی یا قلبی دارند و یا کهنسال هستند اما در اینجا باید بیشتر مراقب افرادی باشیم که ناراحتی تنفسی یا قلبی دارند و یا کهنسال هستند؛ البته باز هم صرف بیمار شدن این گروه‌ها به معنی مرگ ۱۰۰ درصد نیست اما این عزیزان دیرتر بهبود می‌یابند و نیاز به توجه بیشتر دارند.

نکته مهم این است که جامعه ما یک جامعه کاملاً مذهبی بوده و به معاد و قیامت باور دارد؛ در باور مذهبی ما مرگ پایان زندگی نیست و حتی شکلی از مرگ یعنی شهادت بسیار هم شیرین است؛ ما باور داریم که خارج از اراده خداوند هیچ جنبده‌ای حرکت نخواهد کرد و همه چیز در ید قدرت اوست، پس این همه نگرانی بیهوده است.

قطعاً داشتن آرامش روحی در کنار رعایت نکات بهداشتی و مواردی که پزشکان توصیه کردند می‌تواند به همه ما کمک فراوانی کند تا حتی در صورت ابتلاء به این بیماری راحت‌تر با آن مقابله کنیم.

امروز باید بپذیریم که استرس و نگرانی بیش از حد هیچ مشکلی را درمان نکرده و تنها سیستم ایمنی بدن را ضعیف خواهد کرد.

در این روزها علاوه بر رعایت نکات بهداشتی، باید به تقویت سیستم ایمنی بدن هم توجه داشت و تغذیه سالم یکی از مهم‌ترین اتفاقاتی است که حتماً باید مورد توجه قرار بگیرد.

اما در راستای مدیریت این بیماری در استان همدان ملاقات بیماران در بیمارستان‌های استان همدان ممنوع شده است.

معاون درمان دانشگاه علوم پزشکی همدان در همین خصوص از ممنوع بودن ملاقات بیماران در بیمارستان‌های استان همدان خبر داد و گفت: ستاد کرونا در دانشگاه علوم‌پزشکی همدان به منظور پیشگیری از شیوع بیماری‌های تنفسی از جمله کرونا، ملاقات بیماران در تمام بیمارستان‌های سطح استان را از ۲ روز گذشته ممنوع اعلام کرده است.

ابراهیم جلیلی با تاکید بر اینکه از همه شهروندان استان همدان درخواست داریم در این زمینه همکاری داشته باشند، گفت: مردم به هیچ وجه برای ملاقات به درب بیمارستان‌ها مراجعه نکنند.

اماکن ورزشی در استان همدان تا ۲۰ اسفندماه تعطیل است

معاون توسعه ورزش اداره‌کل ورزش و جوانان همدان نیز گفت: تمام اماکن و مسابقات ورزشی در استان همدان تا ۲۰ اسفندماه تعطیل و لغو شده است.

کاوه صولتی در گفتگو با خبرنگار مهر در خصوص تعطیلی اماکن ورزشی در استان همدان اظهار کرد: با توجه به تصمیمات گرفته شده در کمیسیون ماده ۵ باشگاه‌ها برای جلوگیری از شیوع ویروس کرونا و حفظ و صیانت از سلامت ورزشکاران با هماهنگی مسئولان بهداشتی تمام اماکنی که هرگونه فعالیت‌های گروهی و تیمی در آن برگزار می‌شود و ورزشکاران با یکدیگر تماس دارند شامل استخرها، سالن‌ها و باشگاههای ورزشی دولتی و خصوصی تا ۲۰ اسفند ماه تعطیل است.

معاون توسعه ورزش اداره‌کل ورزش و جوانان همدان در خصوص لغو مسابقات ورزشی عنوان کرد: تمام مسابقات به جز رقابت‌های لیگ برتر فوتبال، دسته یک و ۲ تعطیل شده است.

وی اضافه کرد: همچنین اردوها، اعزام‌ها، سمینارها، همایش‌ها و کلاس‌های آموزشی نیز لغو شده است.

صولتی گفت: این تمهیدات به منظور پیشگیری از ابتلای مردم استان همدان به بیماری کرونا ویروس اتخاذ شده تا از شیوع بیماری در بین مردم استان همدان جلوگیری به عمل آید.

آمادگی مالی شورای شهر همدان برای کمک به مقابله با ویروس کرونا

رئیس کمیسیون برنامه، بودجه و امور مالی شورای شهر همدان نیز از آمادگی مالی شورا برای کمک به مقابله با ویروس کرونا خبر داد.

اکبر کاووسی امید بابیان اینکه از رئیس دانشگاه علوم پزشکی برای حضور در صحن دعوت و آمادگی خود را برای تأمین اعتبار مالی اعلام کردیم، افزود: دانشگاه علوم پزشکی باید درخواست داده تا ما منابع مالی را در اختیارشان قرا ر دهیم.

وی با اشاره به اینکه، شهرداری در خصوص نکاتی بهداشتی که باید در اماکن و سرویس‌های بهداشتی عمومی رعایت شود تصمیماتی گرفته است، عنوان کرد: این تصمیمات بر اساس مصوبات ستاد مبارزه با کرونا گرفته شده است.

معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی ابن سینا همدان نیز از دایر شدن ایستگاه‌های آموزش همگانی پیشگیری از بیماری کرونا ویروس در مناطق پرتردد استان همدان خبر داد و گفت: مهمترین هدف کارشناسان حاضر در این ایستگاه‌ها آموزش مردم و پاسخ به سوال‌ها است.

منوچهر کرمی اظهار کرد: در این ایستگاه‌ها علاوه بر پاسخ به سوال‌های شهروندان، برگه‌های حاوی هشدارهای وزارت بهداشت درباره پیشگیری از بیماری کرونا ویروس و نحوه جلوگیری از ابتلاء به این ویروس در اماکن مختلف نیز پیش بینی شده که در اختیار متقاضیان قرار می‌گیرد.

طبق آخرین اطلاعات منتشر شده تاکنون یک نفر در استان همدان به علت ابتلاء به ویروس کرونا جان خود را از دست داده و یک مورد مثبت مبتلا به کرونا ویروس نیز در این استان شناسایی شده و تحت درمان است.

با تمام این تفاسیر اما به نظر می‌آید کرونا یک خاصیت خوب هم داشت؛ این بیماری باعث شد تا در شلوغی و هیاهوی زندگی روزمره امروزی به ویژه در شهرهای بزرگ مردم کمی بیشتر با خود خلوت کنند که این خلوت می‌تواند بسیار مفید باشد چراکه می‌توان اندیشید به راهی که تا امروز در زندگی آمده‌ایم و راهی که قرار است ادامه دهیم.

کرونا به آدم‌ها فرصت تفکر داد؛ فرصت اینکه به داشته‌های هر چند کوچکشان بیشتر فکر کنند و برای آنچه دارند شکرگزار باشند.

آنچه مسلم است کرونا حداقل یک هفته تا ۱۰ روز دیگر مهمان ماست و یا حتی کمی بیشتر و این زمان، فرصت بسیار خوبی است که کمتر از خانه بیرون برویم و به جای استرس و نگرانی بیش از حد بیشتر فکر کنیم، ایده‌پردازی کنیم، کتاب بخوانیم، بنویسم، فیلم ببینیم و به برخی کارهایی که مدت‌ها دنبال فرصتی برای انجام آن‌ها بودیم، بپردازیم.

انسان‌ها با امید زنده‌اند و هنوز هم ذهن همه ما پر است از رویاهایی که دوست داریم روزی به آن‌ها دست پیدا کنیم؛ پس نگرانی بیهوده ما را از رسیدن به رویاهایمان باز خواهد داشت و بهتر است از کرونا نه برای خود و نه دیگران هیولا نسازیم و با آن مبارزه کنیم تا شکستش دهیم.

کرونا می‌میرد اما رویاهای ما دوباره جان می‌گیرد؛ پس به روزهای خوب، روزهای پر از امید و روزهای روشن فکر کنیم.

منبع: جماران

کلیدواژه: انتخابات 98 بودجه 99 ویروس کرونا اداره کل ورزش و جوانان استرس تغذیه شهرداری وزارت بهداشت انتخابات 98 بودجه 99 ویروس کرونا امام خمینی س سید مصطفی خمینی سید احمد خمینی سید حسن خمینی انقلاب اسلامی دانشگاه علوم پزشکی استان همدان استرس و نگرانی بیمارستان ها کرونا ویروس ویروس کرونا مهم ترین

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.jamaran.news دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «جماران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۷۰۷۵۴۱۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

بیماری ایکس؛ همه‌گیری بعدی جهانی در راه است

یک نظرسنجی بین‌المللی که بنابر اعلام «گاردین» آخر هفته آینده منتشر می‌شود، نشان می‌دهد ۵۷ درصد از متخصصان احتمال می‌دهند یک سویه از ویروس آنفلوآنزا علت شیوع بعدی بیماری‌های عفونی مرگبار در سطح جهان خواهد بود.

به گزارش ایسنا، «جان سلمانتون گارسیا» از دانشگاه کلن که این مطالعه را انجام داده است، تاکید کرد: این باور که آنفلوآنزا بزرگترین تهدید همه‌گیری در سطح جهان است بر اساس تحقیقات طولانی‌مدتی به دست آمده که نشان می‌دهد این ویروس به طور مداوم در حال تکامل و جهش است.

این کارشناس افزود: اگرچه هربار تلاش می‌شود با سویه‌های مختلف آنفلوآنزا به اندازه کافی مقابله شود و آن‌ها فعلا در حد خطرناک ارزیابی نمی‌شوند، اما این موضوع لزوما برای همیشه صادق نخواهد بود.

جزئیات این نظرسنجی شامل ارزیابی نظر ۱۸۷ دانشمند جهانی قرار است در کنگره میکروبیولوژی بالینی و بیماری‌های عفونی (ESCMID) فاش شود که آخر هفته آینده در بارسلونا برگزار می‌شود.

براساس بخشی از اطلاعات منتشرشده از این پژوهش، ۲۱ درصد از کارشناسانی که در این مطالعه شرکت کردند، اعتقاد دارند محتمل‌ترین عامل بعدی همه‌گیری پس از آنفلوآنزا، احتمالا ویروسی است به نام بیماری ایکس X که هنوز برای علم ناشناخته است.

آن‌ها درباره بیماری ایکس بر این باورند که همه‌گیری بعدی ممکن است از سوی میکروارگانیسمی که هنوز شناسایی نشده است، ایجاد شود درست همانطور که ویروس عامل کووید-۱۹ پیدا شد و در سال ۲۰۱۹ همه‌گیری جهانی را شکل داد. در واقع برخی از دانشمندان هنوز بر این باورند که سارس کوو-۲ (عامل کووید – ۱۹) همچنان یک تهدید محسوب می‌شود به طوری که ۱۵ درصد از دانشمندان این مطالعه، آن را محتمل‌ترین علت همه‌گیری در آینده نزدیک ارزیابی می‌کنند.

سایر میکروارگانیسم‌های کشنده - مانند ویروس‌های لاسا، نیپا، ابولا و زیکا – تنها از سوی یک تا دو درصد از پاسخ‌دهندگان به‌عنوان تهدید‌های جدی جهانی ارزیابی شدند.

به گفته «جان سلمانتون گارسیا»، مسئول این مطالعه جهانی آنفلوآنزا تا حد زیادی تهدید شماره یک از نظر احتمال همه‌گیری از سوی بیشتر دانشمندان جهان معرفی می‌شود.

این نتایج در حالی ارائه خواهد شد که هفته گذشته نیز سازمان جهانی بهداشت نسبت به شیوع آنفلوآنزای پرندگان (سویه اچ۵ان۱ H ۵ N ۱) که باعث میلیون‌ها مورد ابتلا در سراسر جهان شده است، ابراز نگرانی کرد. شیوع این بیماری در سال ۲۰۲۰ آغاز و تاکنون منجر به مرگ یا تلف شدن ده‌ها میلیون طیور و نابودی میلیون‌ها پرنده وحشی شده است.

این ویروس به تازگی به گونه‌های پستانداران نیز گسترش یافته است به طوری که گزارش شده گاو‌های اهلی در ۱۲ ایالت آمریکا آلوده شده‌اند و نگرانی‌ها در مورد خطرات این بیماری برای انسان بیش از پیش افزایش یافته است.

«اد هاچینسون»، ویروس‌شناس دانشگاه گلاسکو در این زمینه گفته است ظهور ویروس آنفلوآنزای پرندگان در گاو‌ها تعجب‌آور است، زیرا خوک‌ها تاکنون به این ویروس مبتلا شده بودند، اما تا همین اواخر گزارشی از ابتلای گاو‌ها نبود و این موضوع را نباید دست‌کم گرفت.

به گفته او، ابتلای گاو‌ها به ویروس آنفلوآنزای پرندگان به این معنا است که خطر ورود ویروس به حیوانات مزرعه بیشتر شده و نگرانی درباره انتقال از حیوانات مزرعه به انسان نیز افزایش می‌یابد.

با توجه به گزارش‌ها درباره شیوع آنفلوآنزای پرندگان، دانشمندان نسبت به چشم‌انداز یک بیماری همه‌گیر آنفلوآنزا هشدار می‌دهند. اگرچه آن‌ها همچنین خاطرنشان می‌کنند که واکسن‌هایی علیه بسیاری از گونه‌های آنفلوآنزا از جمله آنفلوآنزای پرندگان قبلا ساخته شده است و می‌توان امیدوار بود که غافلگیری کووید-۱۹ رخ ندهد.

در عین حال کارشناس دانشگاه کلن و انجام‌دهنده این مطالعه جدید، نسبت به فراموش کردن رعایت نکات بهداشتی هشدار داده و گفت: مردم به عادت‌های قبلی نظیر سرفه کردن در دستانشان و سپس دست دادن با افراد دیگر بازگشته‌اند. ماسک زدن کنار گذاشته شده و به بسیاری از عادت‌های خطرناک قبلی برگشته‌ایم؛ این‌ها ممکن است ما را پشیمان کنند.

دیگر خبرها

  • شایع‌ترین اختلالات روانی در مبتلایان به کرونا را بشناسید
  • حجاج این ۲ توصیه پزشکی را جدی بگیرند
  • بیماری ایکس ؛ همه گیری بعدی جهانی در راه است؟
  • بیماری ایکس؛ همه‌گیری بعدی جهانی در راه است
  • هشدار سازمان بهداشت جهانی در مورد اپیدمی جدید/ آیا ویروس جدید جای نگرانی دارد؟
  • سندروم پس از کرونا چیست؟
  • تاکید قالیباف بر لزوم اتفاق نظر دولت و مجلس برای مقابله با مشکلات ارزی
  • آنفلوآنزا عامل یک بیماری همه‌گیر جدید در آینده!
  • درمان هپاتیت سی رایگان شد
  • درمان هپاتیت سی رایگان شد/ تخمین وجود ۲۰۰۰۰۰ بیمار در ایران