Web Analytics Made Easy - Statcounter

رویداد۲۴ هر چند بازار خرید و فروش ماسک و الکل و ژل‌های ضدعفونی کننده و البته مواد غذایی به شدت داغ است، اما بسیاری از مشاغل و صنوف در آستانه نوروز با کسادی شدیدی روبرو هستند.

در حالی که فروش رستوران‌ها، فست فودی‌ها و واحد‌های صنفی عرضه کننده کله پاچه و جگر و ... با کاهشی آشکار روبرو شده است، برخی از رستوران داران از احتمال تعطیلی در هفته‌های باقیمانده سال با هدف کاهش هزینه‌ها خبر می‌دهند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


فعالان این حوزه می‌گویند همه واحد‌های عرضه کننده غذای آماده این روز‌های با کسادی مواجه هستند، هر چند اتحادیه رستوران داران میزان کاهش فروش را ۳۰ درصد اعلام می‌کند، معاون وزیر بازرگانی از کاهش ۷۵ درصدی ورود مواد غذایی به رستوارن ا خبر داد و تاکید کرد اگر تا قبل از این فلان رستوران ۱۰۰ واحد گوشت و مرغ و ... خریداری می‌کرد این حجم به ۲۵ واحد رسیده است و این بدان معناست که فروش رستوران‌ها در معرض کاهشی شدید قرار دارد.

با شیوع ویروس کرونا کمتر کسی ریسک خرید غذای آماده را به جان می‌خرد و یکی از رستوران داران در منطقه مرکزی شهر در پاسخ به این سئوال که حجم فروش شما چه تغییری کرده است؟ گفت: غالبا کارگران فصلی و کسانی که امکان تهیه غذا درخانه به هیچ وجه را ندارند از ما غذا می‌خرند البته در روز‌های اخیر خیلی از این افراد به خوردن کیک بسته بندی و شیر یا حتی نوشابه بسته بندی بسنده می‌کنند و غذا نمی‌خرند.

برخی از رستوران داران می‌گویند با کاهش شدید فروش شب عید در نحوه تسویه حساب با کارکنانشان خلل ایجاد شده و زیانی سنگینی متوجه آن‌ها شده است. برخی به محض رویارویی با سئوال کننده به عنوان خبرنگارمی پرسند آیا تمهیداتی برای کاهش مالیات تحت تاثیر شرایط کنونی اندیشیده شده است؟ سئوالی که لازم است مقامات وزارت امور اقتصادی و دارایی با شفافیت بدان پاسخ گویند.

سوت رکود در بازار پوشاک

داغ‌ترین فصل بازار پوشاک در شب عید با گره خوردن به ماجرای کرونا با رکودی جدی مواجه شده است.

منطقه جمهوری و فردوسی که بورس خرید و فروش لباس محسوب می‌شود، شب عید با خلوتی بی‌سابقه‌ای رورو هستند. هر چند اکثر مغازه‌ها باز هستند، اما کارکنان و فروشندگانشان می‌گویند کمتر کسی ریسک خرید لباس را می‌کند چرا که می‌رتسند لباس‌ها به یوروس کرونا آلوده باشند.

مسئول یکی از واحد‌های لباس فروشی مردانه در این خصوص گفت: من مغازه را دائم ضدعفونی می‌کنم و حتی روی لباس‌ها الکل و آب اسپری کردم، اما با این حال مشتری کم است و فکر می‌کنم با این وضعیت فروش زیان شدیدی را متحمل شویم. وی تاکید کرد: احتمالا پس از فروکش کردن بحران کرونا بتوان با برگزای حراج‌هایی کمی از این زیان را جبران کرد، اما در کل امسال هنوز بازار نه در بخش لباس زنانه، نه مردانه و نه بچه گانه به راه نیفتاده است و مشکلات در پرداخت هزینه اجاره و مالیات و ... بالا می‌رود.

بازار پوشاک

قنادی‌ها نگران فروش پایان سال

هر چند وزارت صنعت، معدن تجارت از تامین کالا‌های اساسی مورد نیاز اعم از روغن و شکر و آرد در پایان سال خبر می‌دهد، اما قنادی‌ها معتقدند امسال با کاهش شدید فروش روبروخواهند بود چرا که مردم کمتر ریسک خرید شیرینی و مواد غذایی را از بیرون به جان می‌خرند.

یکی از قنادان در خیابان شهید دستگردی در پاسخ به این سئوال که انتظار دارید کرونا چه میزان بر کاهش فروش شما تاثیر بگذارد، گفت: بعید می‌دانم امسال شیرینی تازه خریدار داشته باشد مگر اینکه کارخانه‌های معتبر نسبت به عرضه شیرینی بسته بندی اقدام کنند. در عین حال آجیل باز هم خریدار ندارند و کسانی که واقعا قصد خرید دارند اجیل بسته بندی کارخانه‌ای می‌خرند.

وی گفت: تصور می‌کنم امسال سالی استثنایی برای قنادان خواهد بود و همین هفته اخیر نیز میزان فروش قنادان با سقوط شدیدی، حتی بیش از ۶۰ درصد در بسیاری مناطق روبرو شده است و حجم پخت شیرینی باهدف پیشگیری از زیان با کاهشی شدید روبروست.

قنادی

کارگران فصلی بیکار ماندند

در حالی که ماه پایانی سال داغ‌ترین فصل کاری کارگران روزمردی است که برای خانه تکانی و تعمیرات کوچک و ... به کار گرفته می‌شدند، امسال شرایط تغییری جدی کرده است. شرکت‌های خدماتی نظافت منازل و راهرو‌ها با کاهش شدید مشتریان روبرو هستند. مسئول یک شرکت خدماتی در شرق تهران دراین خصوص گفت:غالبا مشتریان ما در پایان سال را طبقه متوسط و برخوردار تشکیل می‌دادند، اما در این یک هفته با کنسلی بسیاری از قرار‌های پایان هفته روبرو شدیم. اغلب خانواده‌ها با ترس از شیوع کرونا می‌گویند خانه‌تکانی را خودشان و بدون کمک انجام می‌دهند و در نتیجه کار ما به شدت کساد شده است. این وضعیت برای سایر کارگران فصلی در بازار‌ها و ... نیز وجود دارد.

مشتریان حضوری کم شدند

در شرایطی که قیمت‌ها در بازار طلا و سکه و ارز در این هفته با رشدی آشکار مواجه است، فعالان بازار ارز از کاهش محسوس مشتریان حضوری برای این اقلام روبرو هستند. بازار ارز تحت تاثیر سقوط آزاد مسافرت‌های خارجی در نوروز امسال با کاهش شدید تقاضا روبروست، اما آنچه زمینه رشد شدید قیمت‌ها در این بازار را فراهم کرد قرار گرفتن ایران در لیست سیاه اف‌ای‌تی‌اف بود. شاید اگر این اتفاق رخ نمی‌داد بازار ارز تحت تاثیر کاهش تقاضا با کاهش قیمت مواجه می‌شد.

با این حال فعالان بازار می‌گویند این رشد شدید قیمت در سایه نبود مشتری است و هر چه می‌گذرد شمار مشتریان حضوری برای خرید کالا نیز کاهش می‌یابد. این وضعیت البته به بازار مسکن نیز تسری یافته و بساری از مشاوران املاک از کاهش تعداد مشتریان خبر می‌دهند.

بازار خودرو می‌تازد

بازار خودرو که با رکودی دامنه دار در سال جاری مواجه است حالا نیز با کاهش شدید تعداد مشتریان مواجه شده، اما قیمت خودرو تحت تاثیر افزایش قیمت ارز از یک سو و عدم ایفای بخشی از تعهدات خودروسازان از سوی دیگر با رشد قابل توجه روبروست. نکته مهم اینجاست که دلالان در شرایط کنونی از هیچ فرصتی برای مانور و قدرت نمایی نمی‌گذرند؛ این فرصت خواه در بازار ماسک و ژل باشد خواه میوه و مواد غذایی یا ارز و خودرو. منبع: خبرآنلاین لینک کوتاه: www.rouydad24.ir/000rZ1 برچسب ها: رویداد24 ، ویروس کرونا ، ویروس کرونا در ایران سرگرمی

منبع: رویداد24

کلیدواژه: رویداد24 ویروس کرونا ویروس کرونا در ایران رستوران داران کاهش شدید مواد غذایی بسته بندی تحت تاثیر

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.rouydad24.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «رویداد24» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۷۰۷۶۳۰۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

فروش خودرو با دلار برای فرار از مالیات

برخی از نمایشگاه‌داران خودرو، برای آنکه مالیات پرداخت نکنند، از خریداران خودرو می‌خواهند بخشی یا کل پول خودرو را به جای ریال، دلار بدهند. - اخبار رسانه ها -

به گزارش گروه رسانه‌های خبرگزاری تسنیم، شنیده‌ها و بررسی‌های میدانی روزنامه «ایران» نشان می‌دهد که برخی از نمایشگاه‌داران خودرو، برای آنکه مالیات پرداخت نکنند، از خریداران خودرو می‌خواهند که بخشی یا کل پول خودرو را به جای ریال، دلار بدهند. اتحادیه نمایشگاه‌داران خودرو نیز این موضوع را تأیید و عنوان کرده است این اتفاق از سوی نمایشگاه‌داران و دفاتر فروش خودرو که مجوز ندارند، رخ می‌دهد.

الزام به میدان آمدن نهادهای نظارتی
اتحادیه نمایشگاه‌داران خودرو اعلام کرده است که بیش از 80 نمایشگاه خودرو که مجوز و پروانه صنفی داشتند به خاطر مبحث مالیات و ناتوانی در پرداخت آن، مجموعه خود را تعطیل کردند. اسد کرمی، ‌رئیس اتحادیه نمایشگاه‌داران خودرو به «ایران» گفت: نمایشگاه‌داران خودرو، منظور مجموعه‌هایی که پروانه صنفی دارند، معتمد مردم و خریداران خودرو هستند؛ لذا خیلی از افراد که قصد خرید خودرو دارند، پول را به حساب نمایشگاه‌دار واریز می‌کنند تا خودرو امانی از نمایشگاه‌دار خریداری کنند. لذا رفت و آمد پول این گمانه را ایجاد می‌کند که درآمد نمایشگاه‌دار از فروش خودرو بوده است و عملاً نمایشگاه‌داران مشمول مالیات سنگین می‌شوند، البته در مقابل نمایشگاه‌هایی که مجوز ندارند، با شیوه‌های دیگر جابه‌جایی پول را انجام می‌دهند و بعضاً سر مردم هم کلاه می‌گذارند. کرمی ادامه داد: باید هر چه سریع‌تر وضعیت نمایشگاه‌ها و دفاتر فروش خودرو که مجوز ندارند، مشخص شود. اتحادیه از نظر قانونی نمی‌تواند واحدهای بدون مجوز را قلع و قمع کند اما قطعاً با همکاری نهادهای نظارتی بازار خودرو می‌توان واحدهای بدون مجوز را که در حال شناسایی هستند تعیین تکلیف کرد.

فرار مالیاتی و قول تخفیف خوب
حضور و تقویت نمایشگاه‌های غیرمجاز در دولت گذشته سبب شده است، ‌آنها روز به روز پا را فراتر گذاشته و عرصه خرید خودرو را بر مردم تنگ‌تر کنند. محمدحسین سبزواری از فعالان بازار خودرو درباره خرید و فروش خودرو با دلار در گفت‌و‌گو با «ایران» بیان داشت: از اواخر سال گذشته فروش خودرو با دلار در برخی از نمایشگاه‌های خودرو آغاز شده و توجیه نمایشگاه‌هایی که به این سمت رفته‌اند، فرار مالیاتی است. برخی از نمایشگاه‌داران برای آنکه خریداران را ترغیب کنند که دلار به جای ریال بدهند، قول تخفیف خوب هم می‌دهند، لذا چند وقتی است که شاهد بروز چنین اتفاق‌هایی در سطح شهر هستیم.

او تصریح کرد: فروش خودرو با ارز رایج کشورهای دیگر، اقدامی خلاف قانون است و هیچ فروشنده خودرویی نباید خریدار را ملزم به انجام چنین کاری کند،‌ بنابراین ضرورت دارد که اتحادیه نمایشگاه‌داران خودرو، جلوی این اتفاق را بگیرند.
این فعال بازار خودرو با بیان اینکه فروش خودرو با دلار، بیشتر در نمایشگاه‌ها و دفاتر فروش خودرویی است که عرضه‌کننده خودروهای خارجی هستند، ‌اظهار داشت: اگر چنین امری باب شود، مردم در خرید خودرو با مشکلات متعددی روبه‌رو خواهند شد و این امر باعث بر هم خوردن فضای بازار خودرو و حتی اقتصاد کشور می‌شود.
 
ویراژ دلار و سکه در معاملات کالایی
مراد نجاریان، ‌عضو اتاق بازرگانی ایران هم درباره اینکه چرا دلار وارد خرید و فروش خودرو شده است در گفت‌و‌گو با «ایران» ‌اظهار داشت: اول از همه باید تأکید کرد که چنین رویه‌ای معضل جدید برای اقتصاد کشور است. اگر قرار باشد هر صنف و شغلی برای فروش اجناس خود، ‌طلب دلار کند، اقتصاد کشور ضعیف‌تر خواهد شد.

او افزود: مهم‌ترین مشکلی که بازار ارز با آن روبه‌رو است، صف تقاضا برای خرید دلار است؛ باید مردم وضعیتی را که کشور به سبب تحریم در آن گرفتار است، ‌درک کنند و حس وطن‌پرستی داشته باشند به هیچ عنوان نباید برای حفظ ارزش پول خود، ‌به سمت خرید دلار بروند. اگر مردم جلوی این اتفاق را بگیرند، ‌دیگر نمایشگاه‌داران خودرو و سایر مشاغل، برای فروش کالا، از خریدار‌طلب دلار نمی‌کنند و در چنین شرایطی بازار به آرامش می‌رسد.

‌عضو اتاق بازرگانی ایران یادآورشد: همه ما به ریال حقوق دریافت می‌کنیم، به ریال محصول و کالای خود را در بازار داخلی به فروش می‌رسانیم و به ریال خدمات دریافت و ارائه می‌کنیم لذا دلار نباید در مسائل روزمره زندگی نقش‌آفرین باشد. در سطوح بالاتر مانند واردات مواد اولیه، صادرات، واردات کالاهای غیرنفتی و غیره، دلار و سایر ارزها اثرگذار است که در این خصوص دولت سیاست و راهکارهای مشخص خود را دارد. با آنکه خیلی‌ها این موضوع را می‌دانند اما همچنان برای خرید دلار و سکه از خود، تمایل نشان می‌دهند.

نجاریان بیان داشت: برای آنکه نقش دلار در اقتصاد ایران کمرنگ‌تر شود و فرصت‌ها از سودجویان گرفته شود، ‌توصیه‌ام به سیاستگذاران این است که همکاری و پیمان‌های دوجانبه و چندجانبه را فعال کنند و فضایی ایجاد شود که به غیر از دلار، با سایر ارزها بتوان همکاری تجاری داشت. با کمرنگ شدن نقش دلار در فضای تجارت، مبادلات و حضور سایر ارزها می‌توان جایگاه دلار را متزلزل کرد و اقتصاد کشور را بهبود بخشید. این فعال اقتصادی تأکید کرد: مردم باید این را بدانند که با خرید دلار، به کاهش ارزش پول ملی کشور کمک می‌کنند و این خواسته بدخواهان جمهوری اسلامی ایران است. از همین رو ضرورت دارد که همه ما در هر صنف و شغلی کمک کنیم ارزش پول ملی کشور حفظ شود.
او تصریح کرد: نه تنها در حوزه خودرو، بلکه در سایر حوزه‌ها هم دیده شده که برای خرید و فروش انواع کالا، پای دلار و سکه به میان آمده است. این امر نشان می‌دهد که کشور با تقاضاهای غیرعرف روبه‌رو است؛ این اتفاق بشدت بر اقتصاد اثر می‌گذارد. اگر می‌خواهیم شرایط اقتصادی کشور دچار بهم ریختگی نشود، نباید این اقدام تورمی را انجام دهیم و این وظیفه ماست.

این فعال اقتصادی اظهار داشت: سال‌جاری جهش تولید با مشارکت مردم نامگذاری شده است؛ برای عبور از بحران‌ها و جلوگیری از افزایش نرخ تورم باید فعالیت‌ها را به سمت و سویی هدایت کرد که سوداگران امکان فعالیت نداشته باشند، بنابراین از مردم می‌خواهیم که به جای فعالیت‌های سوداگرانه و خرید و فروش کالا بر مبنای دلار با هدف کسب سود، ‌سرمایه‌های خود را به سمت تولید ببرند و همچنین سیاستگذاران تلاش کنند که سودجویان امکان فعالیت در نوسانات ارزی نداشته باشند و به بهانه‌های مختلف چون عدم پرداخت مالیات، درخواست‌های غیرمنطقی از خریداران برای معامله با دلار نکنند. باید در نظر داشت طی چند هفته اخیر درخواست‌های غیرعرفی فرصت‌طلبان باعث شده که تقاضای مردمی برای خرید دلار افزایش پیدا کند و به تبع آن شاهد افزایش نرخ ارز در بازار باشیم.

مصداق بارز سود‌جویی غیرمتعارف
رضا فراهانی، فعال بازار خودرو نسبت به فروش خودرو با دلار و سکه هشدار داد و به «ایران» گفت: این امر مصداق بارز سودجویی غیرمتعارف است. برخی از فعالان بازار خودرو به بهانه پرداخت نکردن مالیات به این سمت وسو رفته‌اند و حتی به مشتریان خود می‌گویند که اگر دلار پرداخت کنند، نوسان قیمت شامل حال آنها نخواهد شد.
فراهانی با تأکید بر اینکه تقاضا برای خرید ارز در بازار افزایش یافته است و این خریدها واقعی نیست، افزود: طی چند روز اخیر شاهد افزایش نرخ ارز در بازار بودیم، درست است که مسائل سیاسی بر نرخ ارز اثر می‌گذارد اما بخشی از تقاضاها برای خرید ارز در بازار، با هدف خرید خودرو است؛ نمایشگاه‌داران متوجه نیستند که با انجام درخواست این چنینی به خودشان و کشور ضرر می‌زنند.  وی تأکید کرد: وقتی تقاضا برای خرید ارز به صورت کاذب افزایش پیدا می‌کند به صورت مستقیم می‌تواند بر نرخ کالا و خدمات اثر بگذارد و انتظار تورمی ایجاد کند؛ این مقوله بر معیشت همه اثر منفی می‌گذارد؛ لذا اگر می‌خواهیم کمک کنیم نرخ تورم بالاتر نرود باید با توجه به شرایط کشور، اقدامات خود را پیش ببریم.

منبع: ایران آنلاین

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • سهام‌داران هیجانی خرید و فروش نکنند
  • فروش خودرو با دلار برای فرار از مالیات
  • کاهش قیمت در بازار سکه و طلا/ رکود بر بازار حاکم است
  • سقوط بازار‌های مالی جهان پس از پاسخ ایران به تجاوزات رژیم صهیونیستی
  • سقوط بازار‌های مالی در جهان پس از پاسخ ایران به اقدامات تجاوزگرانه رژیم صهیونیستی
  • سقوط بازارهای مالی در جهان پس از پاسخ ایران به اسرائیل
  • سقوط بازارهای مالی در جهان پس از پاسخ ایران به رژیم صهیونیستی
  • حذف تخفیف در بازار لوازم خانگی/ عرضه و تقاضا کم شد
  • بازیگران اصلی بازار سینمای ایران چه اشخاص و سازمان‌هایی هستند؟
  • بازیگران اصلی بازار سینما