Web Analytics Made Easy - Statcounter

اقتصاد آنلاین - اکرم شعبانی؛ کره جنوبی کشوری با ۵۱ میلیون نفر جمعیت است که در کمتر از ۵۰ روز بیش از ۱۵۰۰ مورد ابتلا به ثبت رسیده و این تعداد در حال افزایش نیز هست.

فایننشال تایمز در گزارشی درباره تاثیر شیوع کرونا در کره جنوبی و سایه آن بر اقتصاد این کشور و شرکت سامسونگ نوشته است:‌ شیوع ویروس کرونا با نام علمی کووید -۱۹ در دائجو چهارمین شهر بزرگ کره جنوبی نیز در خبرها اعلام شد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

در این میان انتقادات زیادی به دولت کره جنوبی مبنی بر عدم نظارت و کنترل کافی به خصوص در محدود کردن سفرها به چین و از چین به کره جنوبی مطرح شده است.

در حالی که مقامات بهداشت این کشور تلاش خود را برای مهار شیوع کرونا به کار گرفته‌اند، اما اکنون مهمترین شرکت کره جنوبی که در عین حال بزرگترین تولید کننده تلفن هوشمند و تراشه‌های رایانه‌ای در جهان است نیز با چشم انداز اختلال ناگهانی و آسیب بالقوه روبروست.

اگرچه تاکنون سامسونگ در برابر این شرایط مقاوم عمل کرده اما پس از دریافت نتیجه مثبت آزمایش کرونای یکی از کارکنان خود ناچار به توقف یکی از خطوط تولید خود شد. از آن زمان تاکنون دو هزار و ۵۰۰ کارگر این کارخانه برای مدت دو هفته ناچار در قرنطینه خانگی قرار گرفته‌اند.

پارک چونگ هون رییس بخش استاندارد چارترد در سئول در این باره می‌گوید اختلال اساسی‌تری که می‌تواند ایجاد شود «آسیب رساندن به بهبود اقتصادی شکننده کره جنوبی» است. با شیوع هر چه بیشتر ویروس در کره جنوبی و از کنترل خارج شدن تعداد مبتلایان و تاثیر آن بر تولید ریز تراشه‌ها در این کشور، بدترین سناریوی ممکن برای کره جنوبی رقم خواهد خورد.

سامسونگ چه اندازه برای کره جنوبی مهم است؟

تقریبا با هر معیار قابل سنجشی، سرنوشت چهارمین اقتصاد بزرگ آسیا از نزدیک با شرکت سامسونگ گره خورده است. این شرکت سال گذشته ۱۲.۵ درصد از تولید ناخالص کره جنوبی را به خود اختصاص داد. صادرات ۴۵ درصد از تولید ناخالص داخلی این کشور است در حالی که ریز تراشه‌های رایانه‌ای که محصول اصلی سامسونگ است، یک پنجم از کل صادرات این کشور را به خود اختصاص می‌دهند.

در حالی که طی سال گذشته سامسونگ با مساله رکود در بازار تراشه‌های کامپیوتری روبرو بود اما شرکت و تحلیل‌گران انتظار داشتند که سه ماهه نخست سال جاری کمبودهای بازار سال قبل را جبران کند، چرخه‌ای که نه تنها سود سامسونگ، بلکه سرمایه‌گذاری‌های شناور را نیز در کره جنوبی افزایش می‌داد.

سامسونگ کارفرمای برجسته‌ای در کره جنوبی است که بیش از ۱۸۰ هزار نفر به صورت مستقیم در این شرکت مشغول به کار هستند و تعداد زیادی از شرکت‌ها به شکل وابسته به سامسونگ فعالیت می‌کنند. بسیاری از فعالیت‌ها و خدمات کره جنوبی وابسته به فروش تجهیزات این شرکت هستند.

چرا عملکرد محلی سامسونگ اهمیت دارد؟

سامسونگ سال‌هاست که زنجیره تامین محصولات خود را به فراتر از چین و کره جنوبی رسانده و با موفقیت در حال گسترش به بازارهای کار ارزان‌تر از جمله ویتنام و هند است.

تحلیل‌گران بر این باورند که در مهمترین بخش‌های تجاری این شرکت که شامل تولید تراشه‌های رایانه‌ای و تلفن‌های هوشمند می‌شود به خصوص در رابطه با فناوری‌های حساس و ویژه هنوز تولیدات به امکانات کره جنوبی بستگی دارد.

شرکت‌های کره جنوبی بزرگترین سازندگان تراشه‌های حافظه در جهان هستند و تراشه‌های DRAM بیش از ۷۰ درصد بازار جهانی تراشه‌ها را به خود اختصاص داده است. در عین حال ۵۰ درصد از بازار جهانی تراشه‌های حافظه فلش در اختیار شرکت NAND است.

سامسونگ خود بزرگترین بازیگر این بازار است چرا که تمام تراشه‌های DRAM و بیش از ۷۰ درصد تراشه‌های NAND را در داخل کشور تولید می‌کند. در عین حال مشابه تمام تراشه‌های NAND و تقریبا مشابه نیمی از تراشه‌های DRAM نیز در داخل کره جنوبی به وسیله شرکت اس کی هاینیکس SK Hynix تولید می‌شود.

سامسونگ همچنین امکان تولید بیشتر تراشه‌های پردازنده خود را در کره جنوبی فراهم آورده است، اگرچه بخش کمی از آنها در کارخانه‌های ایالات متحده در اوستین تگزاس تولید می‌شوند. تراشه‌ها بدون تردید مغز هر رایانه‌ای هستند و معمولا بر اساس یک قرارداد تولید می‌شوند.

سامسونگ سهم ۲۰ درصدی از این بازارها را در اختیار دارد و به صورت مستقیم با بزرگترین شرکت نیمه هادی تایوان در رقابت است. در واقع این دو شرکت تنها شرکت‌های تولید کننده تراشه‌های پردازنده با تکنولوژی پیشرفته این صنعت تحت قرارداد برای طراحان تراشه مانند کوالکام Qualcomm و برادکام Broadcom به عنوان تنها سازندگان قطعات مورد نیاز اپل و هوآوی هستند.

همچنین شرکت سامسونگ در تلفن‌های هوشمند بیش از نیمی از قطعات مورد نیاز خود را در ویتنام تولید می‌کند، اگرچه علاوه بر تولید در هند، برخی از تلفن‌ها را برای بازار محلی گومی Gumi در ۲۰۰ کیلومتری جنوب شرقی سئول تولید می‌کند.

نکته مهم آنکه برخی از قسمت‌های اصلی مورد استفاده در تلفن‌های با کیفیت سامسونگ تنها در کره جنوبی تولید می‌شود، که این شامل نمایشگرهای OLED، شیشه‌های بسیار نازک و لولا برای تلفن‌های جدید با قابلیت تا شدن است.

کرونا چه اندازه احتمال ایجاد تخریب سامسونگ را دارد؟

سامسونگ درباره شیوع این ویروس اعلام کرده که هیچ تاثیری بر حجم تولید گومی بر اثر این جریان انتظار نمی‌رفت. اما تحلیل‌گران پیش بینی می‌کنند که اگر شیوع این بیماری ادامه دار باشد می‌تواند تخریب‌های قابل انتظاری در پی داشته باشد.

کیم یانگ وو تحلیل‌گر شرکت اس کی سکیوریتی SK Securities در یان باره عنوان کرده است: اگر فقط یکی از تولید کنندگان اصلی قطعات داخلی، تولید خود را معلق کند، کل زنجیره تامین تحت تاثیر قرار می‌گیرد. تحلیل‌گران همچنین عنوان می‌کنند که احتمال تعلیق تولید در کارخانه‌های تولید تراشه سامسونگ کمتر است چرا که تجهیزات به صورت ماشینی و خودکار در اتاق‌های تمیز و با کنترل بسیار پیشرفته با تجهیزات پیشرفته محافظتی تولید می‌شود. اما در صورت وجود هر گونه تعلیق امکان وجود هرج و مرج بسیار زیادی در بازارهای تراشه‌های داخلی حافظه وجود دارد.

فراتر از سواحل کره جنوبی، ادامه اختلال در عرضه در چین نیز با خطر روبروست به طوری که سامسونگ در ماه جاری به وسیله حمل و نقل هوایی فوری تولیدات ساخت چین را برای پاسخگویی به تقاضا به ویتنام منتقل کرد. در چنین شرایطی کارشناسان و تحلیل‌گران تاکید می‌کنند که تقاضای تراشه‌های رایانه‌آی در بازارهای جهانی در سال جاری رو به بهبود است اما چنین رویکردی می‌تواند با کندی اقتصادی جهانی تحت تاثیر قرار گیرد.

منبع: اقتصاد آنلاین

کلیدواژه: شیوع کرونا چین سامسونگ کره جنوبی ویروس ویروس کرونا شیوع کرونا تراشه های رایانه کره جنوبی تحلیل گران رایانه ای تراشه ها تلفن ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.eghtesadonline.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «اقتصاد آنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۷۰۷۶۸۵۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

عجیب، اما واقعی؛ پرسپولیس و استقلال قسطی فروخته شد

احسان خاندوزی وزیر اقتصاد و دارایی دقایقی پیش در یک برنامه تلویزیونی حضور یافت و در مورد واگذاری سهام پرسپولیس و استقلال صحبت کرد: امروز ۸۵ درصد سهام دو باشگاه پر طرفدار و مردمی استقلال و پرسپولیس در فرابورس به بخش غیر دولتی واگذار شد. دولت سیزدهم زمانی بر سر کار آمد که این ۲ باشگاه دچار محرومیت‌هایی شده بودند؛ در سال ۱۴۰۰ ستادی به عنوان ستاد واگذاری بین وزارتخانه‌های ورزش و جوانان و وزارت اقتصاد، سازمان خصوصی سازی و سازمان بورسی تشکیل شد و در اسفند ماه همان سال اولین گام برداشته شد؛ این در حالی بود که سه دولت قبل در این زمینه ناکام بودند.

او با اشاره به جزئیات این واگذاری عنوان کرد: در دولت سیزدهم بورسی شدن دو باشگاه از محل افزایش سرمایه بدون حق‌تقدم انجام و در سال ۱۴۰۱ تلاش شد تا از طریق عرضه به بخش‌های خصوصی و تعاونی فرایند مالکیت این دو باشگاه حل و فصل شود که از سوی بخش تعاونی و خصوصی اقبال نشد. تلاش دولت بر این بود تا مساله اتحاد مالکیت و بحث مدیریت و انضباط مالی را بتواند حل و فصل کند.

وزیر اقتصاد در مورد الزام ای اف سی توضیح داد: همزمان مساله جریمه آسیایی، فرصت اصلاح اقتصادی و مالی و مدیریت این ۲ باشگاه را فراهم کرد. در پایان سال ۱۴۰۲ تلاش شد تا از طریق کنسرسیومی از بانک‌های غیر دولتی و صنایع پتروشیمی این مساله حل و فصل شود که این اتفاق امروز در فرابورس محقق شد. طبق اطلاعاتی که در فرابورس قرار دادند ارزش نهایی سهام این دو باشگاه اعلام و با ارزش ۲ هزار و ۸۰۰ میلیارد تومان برای استقلال و ۳ هزار و ۲۰۰ میلیارد تومان برای پرسپولیس نهایی شد.

او در پایان گفت: با توجه به اینکه ۱۰ درصد معامله باید به عنوان نقدی و ۹۰ درصد اقساطی صورت می‌گرفت، امروز بخش نقدی قطعی شد و اقساط طی مهلت‌های ۶ ماهه به کنسرسیوم‌های بانکی و پتروشیمی اعلام شده است. روز چهارشنبه (پنجم اردیبهشت ماه) با حضور وزیر ورزش و جوانان برنامه‌ای در این زمینه برگزار خواهد شد.

 

منبع:ورزش سه 

دیگر خبرها

  • کارگران رکن اصلی جهش تولید و رونق اقتصادی هستند
  • مرگ کشاورزی با قطع روزانه برق چاه‌ها در اوج نیاز کشاورزان
  • خشم آمریکا از افزایش هزینه‌های دفاعی چین
  • مایکروسافت ظاهراً به‌دنبال افزایش همکاری با سامسونگ در حوزه هوش مصنوعی است
  • وزیر اقتصاد: سرخابی‌ها قسطی فروش رفتند
  • ۳۸۵ اردوی جهادی در خراسان جنوبی برگزار شد
  • عجیب، اما واقعی؛ پرسپولیس و استقلال قسطی فروخته شد
  • تحقق شعار سال در اولویت کاری شرکت ملی صنایع مس قرار دارد/ تلاش برای سرعت بخشیدن به طرح‌های توسعه‌ای
  • مدیران برای خارج‌شدن از بن‌بست اقتصادی بیشتر تلاش کنند
  • پرداخت ۵۶۷ میلیارد تومان تسهیلات اشتغال و تولید در خراسان جنوبی