Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایسنا»
2024-04-16@10:09:55 GMT

گام اول؛ پیاده‌سازی ۵G در فناوری بی‌سیم ثابت

تاریخ انتشار: ۱۰ اسفند ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۷۰۷۸۲۱۲

گام اول؛ پیاده‌سازی ۵G در فناوری بی‌سیم ثابت

معاون وزیر ارتباطات با بیان این‌که گام اول در حوزه توسعه اینترنت نسل پنجم این است که ۵G را در فناوری بی‌سیم ثابت پیاده‌سازی کنیم، گفت: اگر می‌خواهیم رگولاتوری نسل پنج تلفن همراه داشه باشیم، باید به بازارهای عمودی که در نسل پنج فعال می‌شوند، فکر کنیم مثل حوزه انرژی یا حمل و نقل و همه باید به عنوان کاربردهای نسل پنج مورد استفاده قرار گیرند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

به گزارش ایسنا، کشورهای بسیاری در سراسر جهان از جمله ایالات متحده آمریکا، کانادا، استرالیا، چین، کره جنوبی، ژاپن و بسیاری از کشورهای اروپایی و غیره با همکاری بزرگترین اپراتورهای جهان در حال برقراری نسل پنجم اینترنت همراه ۵G هستند و در این زمینه فعالیت‌های گسترده‌ای را انجام داده‌اند. بسیاری از بزرگترین شرکت‌های مخابراتی و اپراتورهای فعال در جهان نظیر نوکیا، اریکسون، هواوی، ال‌جی نیز به‌شدت در حال رقابت برای راه‌اندازی نخستین شبکه اتصال به اینترنت نسل پنجم هستند.

نسل پنجم شبکه تلفن همراه ۵G، استانداردهای پیشنهادی برای نسل جدید ارتباطات سیار است که پس از نسل چهارم شبکه تلفن همراه فعلی ارائه می‌شود و سازمان تنظیم مقررات و ارتباطات رادیویی نیز برای فعالان بخش برای ارایه نظر در تدوین نقشه راه‌گذار کشور به نسل پنجم فناوری‌های ارتباطات سیار (۵G)، یک مهلت در نظر گرفته بود که با توجه به درخواست فعالان بخش، این فراخوان تا پانزدهم اسفند ۹۸ تمدید شد.

موضوعات تخصصی مربوط به مدیریت منابع محدود فرکانسی، ارزیابی اپراتورها از تقاضای قابل انتظار برای خدمات ۵G در پنج سال آینده، روش‌های کاهش هزینه اپراتورها در راه‌اندازی این خدمات و الزامات اپراتورها قبل از گذر کامل به ۵G مانند تحول دیجیتالی در فرایندهای داخلی و خدمات قابل ارایه به کاربران از موضوعاتی بود که در نظرسنجی از اپراتورهای ارتباطی شامل نظرات اپراتورهای تلفن همراه و FWA (فناوری بی‌سیم ثابت) مطرح شده است.

در این راستا حسین فلاح جوشقانی - رئیس سازمان تنظیم مقررات و ارتباطات رادیویی - در گفت‌وگو با ایسنا، با بیان اینکه اگر ایران در وضعیت تحریم نبود، پیش از این ورود به عرصه اینترنت نسل پنج را آغاز کرده بود، افزود: ما اکنون در حال مطالعه هستیم و برای ضوابط و نقشه راه این فناوری هم به اپراتورهای ارتباطی فراخوان دادیم. اولین گام این است که در حوزه FWA  بتوانیم ۵G را پیاده‌سازی و باندهای فرکانسی را پیاده کنیم.

وی ادامه داد: طبق برنامه‌ریزی‌های صورت گرفته، بناست فعالیت در این حوزه تا سال ۱۴۰۰ شروع شود و تا سال ۲۰۲۳ و ۲۰۲۴ به بلوغ در این حوزه برسیم. البته این اقدامات سرمایه‌گذاری سنگینی می‌خواهد که با توجه به شرایط تحریم، ممکن است خیلی از وندورها با ما کار نکنند، بنابراین اگر می‌خواهیم رگولاتوری نسل پنج تلفن همراه داشه باشیم، باید به بازارهای عمودی که در نسل پنج فعال می‌شوند فکر کنیم مثل حوزه انرژی یا حمل و نقل و همه باید به عنوان کاربردهای نسل پنج مورد استفاده قرار گیرند.

او با بیان این‌که اپراتورها برای دریافت تجهیزات نسل پنج برنامه‌ریزی دارند، گفت: عمده‌ترین وندوری که در زمینه نسل پنج فعالیت دارد، هوآوی است و با وجود اینکه وندورهای دیگر همه با کارت‌های آمریکا بازی می‌کنند، اما شرکتی که هنوز هم در ایران مانده و به ما کمک می‌کند، هوآوی است. البته اگر وندورهای دیگر که بالغ هستند هم در ایران حضور داشته باشند و با ما همکاری کنند، ما از این فضا استفاده می‌کنیم. پیش از این هم ما مولتی‌وندور بودیم و شرکت‌هایی مانند نوکیا و اریکسون در بازارمان بودند.

فلاح ادامه داد: این‌که شبکه روی چند وندور باشد، باعث ایجاد رقابت می‌شود، اما شرایط ما کمی خاص است و این شرکت‌ها الان از بازار ایران رفتند و حتی ممکن است برای پشتیبانی از تجهیزاتی که در ایران دارند هم دچار مشکل شویم. اما هوآوی همچنان به کارش با ما ادامه می‌دهد. البته این شرکت هم شرایط خاص خودش را می‌سنجد اما در چارچوب‌هایی که دارد و مقررات بین‌المللی که برای خود قائل است که ممکن است بعضی از آنها از نظر ما درست نباشد، کارش را انجام می‌دهد.

پیش از این نیز علیرضا یاری - رئیس پژوهشکده سیاست‌پژوهی و مطالعات راهبردی فاوا در پژوهشگاه ICT - با اشاره به اقدامات انجام‌شده برای توسعه نسل پنجم بیان کرد: پژوهشکده سیاست‌پژوهی و مطالعات راهبردی فعالیت خاصی درباره ۵G انجام نمی‌دهد و بیش‌ترین فعالیت‌ها در پژوهشکده فناوری ارتباطات ماست. همچنین پژوهشگاه توانسته یک آزمایشگاه تست ۴G با رویکرد ۵G راه‌اندازی کند که مجهز به پلت‌فرم هوش مصنوعی جهت مدیریت منابع شبکه ارتباطی بوده و درصدد است بتواند در بومی‌سازی و مهاجرت از نسل ۳ و ۴ در شبکه امروزی ما به نسل ۵ نقش مهمی ایفا کند.

انتهای پیام

منبع: ایسنا

کلیدواژه: نسل پنجم اینترنت همراه تلفن همراه نسل پنجم نسل پنج

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.isna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۷۰۷۸۲۱۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

غار نخجیر؛ زیبایی بی‌بدیل خلقت

به گزارش خبرگزاری صداوسیمای مرکز اراک؛ راهنمای گردشگری غار نخجیر دلیجان می‌گوید: غار طبیعی نخجیر هفتاد میلیون سال قدمت دارد و در سال ۱۳۸۳ زیرسازی و کار پیاده راه سازی و نورپردازی آن شروع شد. در سال ۱۳۸۹ نیز مورد بهره برداری قرار گرفت.

شعبانی با بیان اینکه این غار سه طبقه است، افزود: طبقه زیرین دریاچه غار است و امکان دسترسی ندارد، اما ۲ طبقه دیگر با آماده‌سازی و ایجاد پیاده راه‌سازی و کف‌سازی به طول هزار و ۲۰۰ متر، در دسترس عموم برای بازدید قرار دارد.

از خصوصیات غارچال نخجیر می‌توان به تالار‌های متعدد، حوضچه‌های آب، راهرو‌های طولانی، مسیر‌های مشکل در بعضی از نقاط و چکنده و چکیده‌های بلورین بسیار متنوع و زیبا و حتی در نقاطی منحصر به فرد اشاره کرد.

غار چال نخجیر از تالار‌های مختلفی تشکیل شده که زیباترین تالار آن، به اسم چهلستون است. از دیگر تالار‌های غار می‌توان به سفره عروس، دریاچه، برزخ، باغ وحش، چهلچراغ و تالار زیبایی‌ها اشاره کرد.

این غار به دلیل وجود مناظر بکر طبیعی و جذابیت‌های حیرت آور فراوان از اهمیت خاصی در جذب گردشگر برخوردار است.

در گنجینه شگفتی این غار اسرارآمیز، سنگ‌های تزئینی با اشکال متنوع مانند عقاب، لاک پشت، گوزن، انسان، کبوتر و تندیس‌های عظیم الجثه بلورین ایجاد شده است که بیشتر آنان از جنس آهک است.

کد ویدیو دانلود فیلم اصلی

دیگر خبرها

  • کارگروه بین‌الملل حوزه اتصال‌پذیری و ارتباطات تشکیل می شود
  • تولید و تجاری‌سازی ۱۷ محصول از گیاهان دارویی توسط یک شرکت فناور
  • شعار سال چگونه در حوزه ارتباطات و فناوری اطلاعات محقق می‌شود؟
  • افزایش سرعت اینترنت ثابت و همراه در کشور
  • پیامک ۴ تومان گران می شود
  • حوزه پزشکی در دوران گذار از مدرن به پزشکی شخصی‌سازی است
  • اینوتکس ایران هم‌گام با تغییراتِ حوزه مدیریت دانش
  • تسریع توسعه بازی‌سازی با هوش مصنوعی / پیشرفت صنعت بازی سازی در ایران مستلزم حمایت دست‌اندرکاران آموزشی و پژوهشی
  • غار نخجیر؛ زیبایی بی‌بدیل خلقت
  • افزایش تعاملات ایران و کره‌جنوبی در حوزه ارتباطات