Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «قدس آنلاین»
2024-04-25@19:54:34 GMT

تطبیق حوادث با نشانه‌های ظهور اصولی نیست

تاریخ انتشار: ۱۰ اسفند ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۷۰۷۸۸۵۱

تطبیق حوادث با نشانه‌های ظهور اصولی نیست

 گسترش برخی مشکلات و سختی‌ها از جمله بلایای طبیعی و بیماری‌های همه‌گیر را از رخدادهای آخرالزمان برشمرده‌اند و این روزها که نه فقط کشور ما بلکه بسیاری از کشورهای جهان با چنین مشکلاتی دست به گریبانند، این نکته بیشتر از گذشته ذهن مردم را به خود مشغول ساخته است. برای تبیین این موضوع و نسبت آن با مقوله انتظار، با حجت‌الاسلام مهدی یوسفیان، عضو هیئت علمی مرکز تخصصی مهدویت به گفت‌وگو نشستیم که از نظر می‌گذرانید.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

مریم احمدی شیروان/

 گسترش برخی مشکلات و سختی‌ها از جمله بلایای طبیعی و بیماری‌های همه‌گیر را از رخدادهای آخرالزمان برشمرده‌اند و این روزها که نه فقط کشور ما بلکه بسیاری از کشورهای جهان با چنین مشکلاتی دست به گریبانند، این نکته بیشتر از گذشته ذهن مردم را به خود مشغول ساخته است. برای تبیین این موضوع و نسبت آن با مقوله انتظار، با حجت‌الاسلام مهدی یوسفیان، عضو هیئت علمی مرکز تخصصی مهدویت به گفت‌وگو نشستیم که از نظر می‌گذرانید.

ما فقط ظاهر حوادث را می‌بینیم

حجت‌الاسلام یوسفیان می‌گوید: نه فقط در دین اسلام بلکه در ادیان مسیحیت، یهود، زرتشت و در تمام ادیان آسمانی به این نکته توجه شده که فضای آخرالزمان از جهات مختلف مشکلات و سختی‌هایی را به همراه دارد؛ بخشی از این سختی‌ها به رفتارهای اختیاری انسان برمی‌گردد مانند فضای عقیدتی و اخلاقی جامعه، کسب و کار، اقتصاد، برخوردهای مردم، فقر، بی‌رحمی، خشونت و... که مردم رفتارهای خوبی با هم ندارند؛ البته نه به این معنا که اکثریت مردم بداخلاق، بدعقیده، خشن یا فاسد باشند بلکه در فضای عمومی جامعه این بلیه‌ها شایع می‌شود؛ به طور نمونه گروهی محدود یا چند نفر خاص با بی‌رحمی و توانایی خود فضای زندگی عمومی مردم را مختل کرده یا با سرمایه و قدرتی که دارند بازار را دچار اغتشاش می‌کنند؛ در این حالت بازار به هم می‌ریزد اما به این معنا نیست که عموم مردم اهل تباهی هستند.

او ادامه می‌دهد: بخش دیگری از فضای آخرالزمان که در متون مقدس به آن اشاره شده، فضای کیهانی است؛ منظور از فضای کیهانی حوادث طبیعی آسمانی و زمینی است، مانند باران‌های بی‌موقع و سیل‌آسا، خشکسالی‌ها، قحطی‌ها و... همچنین در روایات به بیماری‌ها و فضای سلامت جامعه هم اشاره شده است اما باید دقت شود که ما گاهی ظاهر اتفاق و حادثه‌ای را می‌بینیم و درباره آن قضاوت می‌کنیم؛ در حالی که در واقع و پس از تجزیه و تحلیل پی می‌بریم که این طور نیست.

در سختی‌ها بیشتر به یاد خدا باشیم

عضو هیئت علمی مرکز تخصصی مهدویت می‌افزاید: در حوادث اخیر کشور تنها به ظاهر رویداد نگاه می‌کنیم که به‌ طور مثال سیل خرابی‌هایی گسترده داشته اما اینکه آیا باطنی هم دارد یا نه ما نمی‌دانیم. در مورد بیماری‌ها هم در روایات داریم که افراد زیادی به مرگ سفید از دنیا می‌روند؛ دو نوع مرگ داریم یکی مرگ سرخ که ناشی از قتل و خونریزی و دیگری مرگ سفید و بی‌صدا که به مرگ‌های بر اثر بیماری‌های مختلف مانند وبا، طاعون و... گفته می‌شود.

او خاطرنشان می‌کند: صحبت از بیماری‌های متعددی است که در طول قرن‌های پیشین هم با آن‌ها مواجه بوده‌ایم. در کشور خودمان به وفور قحطی و خشکسالی داشته‌ایم همین طور زلزله‌ها و سیل‌های سنگین، بیماری‌های واگیردار و... که بر اثر آن میلیون‌ها نفر از بین رفته‌اند؛ این موارد چیزی نیست که در چند سال اخیر اتفاق افتاده باشد و ما را به آخرالزمان هدایت کند؛ این تطبیق دادن‌ها اصولی نیست.

یوسفیان در مورد نحوه مواجهه با این موارد نیز تصریح می‌کند: با در نظر گرفتن کلیت متون مقدس با چند نکته روبه‌رو می‌شویم؛ ابتدا اینکه انسان در هر حال، چه فضای آرام و چه فضای سخت باید با خدا ارتباط داشته باشد؛ تضرع و دعا کرده و دست نیاز او پیش خدا همیشه به آسمان بلند باشد؛ انسان باید دعا کردن را همیشه انجام دهد اما در موارد سختی بیشتر به آن ممارست و مداومت کند.

دعا و صبر کمک می‌کند انسان از مسیر خارج نشود

این استاد حوزه و دانشگاه عنوان می‌کند: درباره آخرالزمان دعاهایی وجود دارد که دعاهای انسانی و پایه است؛ مانند دعای «اَللّهُمَّ عَرِّفْنی نَفْسَکَ، فَاِنَّکَ اِنْ لَمْ تُعَرِّفْنی نَفْسَکَ، لَمْ اَعْرِف نَبِیَّکَ؛ اَللّهُمَّ عَرِّفْنی رَسُولَکَ، فَاِنَّکَ اِنْ لَمْ تُعَرِّفْنی رَسُولَکَ، لَمْ اَعْرِفْ حُجَّتَکَ؛ اَللّهُمَّ عَرِّفْنی حُجَّتَکَ، فَاِنَّکَ اِنْ لَمْ تُعَرِّفْنی حُجَّتَکَ، ضَلَلْتُ عَنْ دینی»؛ این دعا به معرفت امام برمی‎‌گردد یا دعای کوتاه «یا اَللَّهُ یا رَحْمنُ یا رَحِیمُ یا مُقَلِّبَ القُلُوبِ ثَبِّتْ قَلْبِی عَلی دِینِکَ» که دعایی برای بقای ایمان و ثبات قدم در عقیده و عدم انکار آن حضرت تا ظهور اوست.

او می‌گوید: بخشی از دعاهای اعتقادی بیان می‌کند که انسان در فراز و نشیب زندگی در زمانی که امام ظاهر یا غایب است باید در مسیر باشد. بخشی از دعاها به فضاهای عمومی انسان نیز برمی‌گردد که در گذشته و حال بوده و هست؛ مانند وقتی انسان در برابر ظالمی قرار می‌گیرد. بر اساس آنچه در متون دینی آمده انسان باید در برابر هر حادثه‌ای صبر داشته باشد و عجولانه برخورد نکند. باید در هر حادثه به درستی دقت کند و در برابر آن حادثه تسلیم نشده و توقع بی‌جا نداشته باشد. خداوند در قرآن کریم فرموده است که به شکل‌های مختلفی شما را امتحان و ابتلا می‌کنم، خوشا به حال انسان‌های صابر.

منتظر واقعی تسلیم حوادث نمی‌شود

یوسفیان در پایان تأکید می‌کند: انسان باید در برابر حوادث ناگوار برخورد مناسب انجام دهد؛ نه اینکه به عنوان نشانه آخرالزمان بودن همه چیز را رها کند و بر این باور باشد اگر در برابر حوادث واکنش مناسبی نداشته باشد آقا(عج) ظهور خواهد کرد و با این کار خود و دیگران را به مخاطره انداخته یا به کشتن دهد. اگر بیماری‌ای در جامعه شایع می‌شود مانند آنچه این روزها در جامعه شاهد هستیم باید برخورد مناسبی برای پیشگیری و درمان آن صورت بگیرد؛ باید متولیان امر برنامه‌های سیاستی و حکومتی لازم را داشته باشند؛ برخورد با بلایا در سیره اهل بیت(ع) نیز به همین صورت است و اهل بیت(ع) در برابر حوادث و پیشامدها دست روی دست نگذاشته و در روایات به این کار توصیه نکرده‌اند.

منبع: قدس آنلاین

کلیدواژه: آخرالزمان ظهور امام زمان عج

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.qudsonline.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «قدس آنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۷۰۷۸۸۵۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

ابتلای ۶ نفر به تب کریمه کنگو در این استان/ یک نفر فوت شد

به گزارش خبرآنلاین، رئیس گروه بیماری‌های قابل انتقال از حیوان به انسان، مرکز مدیریت بیماری‌های واگیر وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی با بیان اینکه در سال گذشته ۷۷ مورد تب کریمه کنگو در کشور شناسایی شده است، گفت: در سال جاری نیز تاکنون ۶ مورد بیمار در استان سیستان و بلوچستان داشته‌ایم که متاسفانه یک نفر از این مبتلایان فوت شده است.

«محمدرضا شیرزادی» رئیس گروه بیماری‌های قابل انتقال از حیوان به انسان، مرکز مدیریت بیماری‌های واگیر، وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی در گفت‌وگو با ایلنا درباره شیوع بیماری تب کریمه کنگو گفت: تب خونریزی دهنده کریمه کنگو یک عفونت ویروسی است که از طریق گزش کنه بین دام‌ها گسترش می‌یابد، اما در دام‌ها علائم خاصی را ایجاد نمی‌کند تا دامدار متوجه شود که دام مبتلا به تب خونریزی دهنده کریمه کنگو است.

وی ادامه داد: ویروس تب خونریزی دهنده کریمه کنگو به مدت یک هفته در بدن دام می‌ماند و اگر در این مدت دام ذبح شده و قطعه قطعه شود، خطر انتقال این ویروس به کسی که این دام را ذبح کرده و یا گوشت تازه آن را قطعه قطعه کرده است وجود دارد. از سوی دیگر گزش کنه آلوده هم می‌تواند باعث انتقال بیماری به انسان شود.

رئیس گروه بیماری‌های قابل انتقال از حیوان به انسان، مرکز مدیریت بیماری‌های واگیر، وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی خاطرنشان کرد: یک یا دو هفته بعد از انتقال ویروس علائم بیماری پدیدار می‌شود که معمولا هم با تب شدید همراه است. یک معضل بزرگ در بیماری تب خونریزی دهنده کریمه کنگو این است که اگر این بیماری در افراد به موقع تشخیص داده نشود و درمان نشوند به دنبال تب، بدن درد و سردرد علائم دیگری مانند خونریزی در فرد نیز ظاهر می‌شود و ممکن است دچار خونریزی از بینی، خونریزی زیر پوستی، استفراغ خونی، اسهال خونی و… شود و این خون آلوده ممکن است باعث انتقال بیماری به سایر افراد در تماس با او شود. بنابراین یکی دیگر از راه‌های مهم انتقال این بیماری انتقال از فرد مبتلا به افراد سالم است.اگر در بیمارستان احتیاطات خاص در مورد بیمار انجام نشود، خطر انتقال بیماری به کارکنان بیمارستان، پرستاران و پزشکان منتقل می‌شود.

وی ادامه داد: در سال ۱۴۰۲ نیز ۷۷ مورد مبتلا تشخیص داده شد و شش مورد منجر به فوت گردید. تاکنون نیز ۵ مورد مبتلا به تب خون‌ریزی‌دهنده کریمه کنگو را در استان سیستان و بلوچستان داشته‌ایم که یک مورد هم فوت شده است. این موارد به دنبال ذبح دام و قطعه قطعه کردن گوشت آن‌ها آلوده شده اند.

رئیس گروه بیماری‌های قابل انتقال از حیوان به انسان، مرکز مدیریت بیماری‌های واگیر تاکید کرد: ذبح دام در کشتارگاه مانع از گسترش بیماری در جامعه می‌شود.

۴۷۲۳۶

برای دسترسی سریع به تازه‌ترین اخبار و تحلیل‌ رویدادهای ایران و جهان اپلیکیشن خبرآنلاین را نصب کنید. کد خبر 1898539

دیگر خبرها

  • بی‌خوابی نشانه چه بیماری‌هایی است؟
  • توصیه‌هایی برای انتخاب رشته صحیح و اصولی
  • درد قفسه سینه نشانه چه بیماری است؟
  • جهان در خطر: تنها راه جلوگیری از همه‌گیری‌های حیوانی چیست؟
  • کوتاه شدن قد و علائم قوز پشتی؛ نشانه‌هایی که احتمال ابتلا به پوکی استخوان را گوشزد می‌کند
  • وضعیت تجهیزات آتش نشانی در ایران چگونه است؟
  • (ویدئو) بهترین اتفاقی که این روزها می‌توانست در اصفهان بیفتد!
  • دینِ انسانیت در حال فراگیر شدن است
  • ابتلای ۶ نفر به تب کریمه کنگو در این استان
  • ابتلای ۶ نفر به تب کریمه کنگو در این استان/ یک نفر فوت شد