Web Analytics Made Easy - Statcounter

یکی از مقامات ارشد دولت واشنگتن اعلام کرد، رئیس جمهوری آمریکا تمایل دارد با رهبران روسیه، چین، انگلیس و فرانسه -پنج عضو دائم شورای امنیت سازمان ملل- دیدار و درباره کنترل تسلیحاتی گفت‌وگو کند.

به گزارش ایسنا، به نقل از خبرگزاری رویترز، این مقام مطلع گفت: دونالد ترامپ، رئیس جمهوری آمریکا می‌خواهد از این نشست برای پیش‌برد یک توافق کنترل تسلیحاتی سه‌جانبه با روسیه و چین استفاده کند اما زمان برگزاری این نشست هنوز مشخص نیست.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

 

وی که خواست نامش فاش نشود، افزود: آمریکا از این فرصت استفاده خواهد کرد تا  روسیه و چین را به عضویت در چهارچوب بین‌المللی کنترل تسلیحاتی دعوت کند و مانع یک رقابت تسلیحاتی هزینه‌بر شود.

ولادیمیر پوتین، رئیس جمهوری روسیه ایده برگزاری نشستی میان پنج عضو دائم شورای امنیت را با هدف گفت‌وگو درباره مسائل مختلف جهانی مطرح کرده است. روسیه و چین هیچ‌کدام عضو کشورهای گروه هفت نیستند که در سال جاری میلادی نشست سالانه خود را در کمپ دیوید واقع در مریلند برگزار خواهد کرد.

این مقام درباره مکان برگزاری نشست پنج عضو دائم شورای امنیت گمانه‌زنی نمی‌کند اما یکی از گزینه‌های منطقی می‌تواند مجمع عمومی سازمان ملل باشد؛ جایی که رهبران جهان سالانه در ماه سپتامبر در مقر سازمان ملل گردهم می‌آیند.

این مقام مذکور گفت: ترامپ صریحا اعلام کرده که برای دیدار با تمامی رهبران جهان در هر لحظه‌ای با هدف پیش‌برد منافع ملی آمریکا آماده است. آمریکا با دیگر اعضای دائم شورای امنیت برای سازماندهی و برگزاری چنین نشستی همکاری خواهد کرد.

ترامپ تلاش کرده است تا چین را برای پیوستن به روسیه و آمریکا در مذاکرات حول محور یک توافق کنترل تسلیحاتی که جایگزین پیمان استارت جدید ۲۰۱۰ می‌شود، متقاعد کند؛ پیمان استارت جدید ۲۰۱۰ میان واشنگتن و مسکو فوریه سال آتی منقضی می‌شود.

زرادخانه‌های اتمی آمریکا و روسیه بیشتر از زرادخانه‌های اتمی چین است اما تقویت نظامی پکن در منطقه آسیا-اقیانوسیه به سیاستمداران و متحدان آمریکا هشدار می‌دهد. چین پیشنهاد ترامپ را رد کرده و تاکید دارد که نیروی اتمی کوچک‌ترش ماهیت دفاعی داشته و تهدیدی برای کشورهای دیگر محسوب نمی‌شود.  

به گفته مقام مذکور، روسیه و چین هر دو از جلوگیری از آمریکا برای به روز رسانی نیروهای اتمی‌اش سود می‌برند. روسیه، چین و آمریکا به عنوان اعضای دائم شورای امنیت و قدرت‌های نظامی برتر جهان ملزم هستند تا خطر رقابت تسلیحاتی را کاهش داده و در زمینه کنترل تسلیحاتی مشارکت کنند. عدم انجام این اقدامات بی‌مسئولیتی محسوب می‌شود.

انتهای پیام

منبع: ایسنا

کلیدواژه: دونالد ترامپ معاهده استارت جدید دائم شورای امنیت کنترل تسلیحاتی روسیه و چین

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.isna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۷۰۷۹۱۶۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

روسیه پیش‌نویس قطعنامه آمریکا درباره استقرار تسلیحات هسته‌ای در فضا را وتو کرد

روسیه پیش‌نویس قطعنامه تحت حمایت آمریکا و ژاپن که خواستار عدم توسعه تسلیحات هسته‌ای جهت استقرار در فضا می‌شد را وتو کرد.

به گزارش ایسنا، سیزده عضو شورای امنیت به این پیش‌نویس رای مثبت داده و چین تنها کشوری بود که به آن رای ممتنع داده بود.

پیش از به رای گذاشته شدن این پیش‌نویس، چین و روسیه خواستار اعمال اصلاحاتی در آن شده بودند که خواستار ممنوعیت قرارگیری هرگونه سلاحی در فضا می‌شد.

این اصلاحیه با هفت رای موافق، هفت رای مخالف و یک رای ممتنع نتوانست به تصویب برسد.

انتهای پیام

دیگر خبرها

  • ممانعت روسیه از تصویب قطعنامه آمریکایی استقرار سلاح در فضا
  • سفیر روسیه کمک تسلیحاتی آمریکا به اوکراین را مضحک خواند
  • واکنش مسکو: به قطعنامه سلاح‌های هسته‌ای در فضا
  • روسیه قطعنامه آمریکا درباره عدم استقرار سلاح‌های هسته‌ای در فضا را وتو کرد
  • روسیه پیش نویس قطعنامه آمریکا درباره استقرار تسلیحات هسته ای در فضا را وتو کرد
  • روسیه پیش‌نویس قطعنامه آمریکا درباره استقرار تسلیحات هسته‌ای در فضا را وتو کرد
  • رویترز: آمریکا به صورت مخفیانه به اوکراین موشک دوربرد ارسال کرده است
  • ابراز تمایل نیجر به خرید سلاح از روسیه به موازات برنامه‌ریزی برای خروج نظامیان آمریکا
  •  تأسف فرانسه از افزایش استفاده از حق وتو در شورای امنیت
  • آماده‌سازی بسته کمک تسلیحاتی جدید آمریکا به اوکراین