Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «مهر»
2024-04-20@06:30:24 GMT

شخم زمستانه در ۹۰ هزار هکتار از اراضی شالیزاری گیلان

تاریخ انتشار: ۱۰ اسفند ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۷۰۷۹۳۸۰

شخم زمستانه در ۹۰ هزار هکتار از اراضی شالیزاری گیلان

علی درجانی در گفتگو با خبرنگار مهر با اشاره به بارش نزولات آسمانی مناسب در ماه‌ها و هفته‌های گذشته، اظهار کرد: همانند سال‌های گذشته شالیکاران نسبت به شخم زمستانه شالیزارهای خود با استفاده از نزولات آسمانی اقدام کرده‌اند.

وی با بیان اینکه در همین راستا از دی امسال ۹۰ هزار هکتار از اراضی شالیزاری استان گیلان یعنی معادل ۳۸ درصد شخم زمستانه زده‌اند، گفت: پیش بینی می‌شود که این مقدار تا پایان امسال به ۸۰ درصد برسد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

رئیس سازمان جهاد کشاورزی گیلان با اشاره به اینکه استان دارای ۲۳۸ هزار هکتار اراضی شالیزاری دارد که ۱۷۲ هزار هکتار تحت پوشش شبکه آبیاری و زهکشی سد سفیدرود است، افزود: بیشترین آب سد سفید رود برای نشا و آبیاری استفاده می‌شود که نیازمند مصرف بهینه هستیم.

وی در ادامه به برخی مزایای شخم زمستانه اشاره و تصریح کرد: مدیریت مصرف و از بین رفتن کانون‌های زاد آوری آفات گیاهی به ویژه کرم ساقه خوار برنج از مزایای شخم زمستانه شالیزارها است.

درجانی همچنین به توزیع بیش از هزار و ۶۵۰ تن بذر گواهی شده در میان شالیکاران خبر داد و گفت: این بذرها از نوع بومی و پرمحصول اعم از هاشمی، خزر و گیلانه و برخی اقلام دیگر است.

وی با بیان اینکه این بذرها با نظارت سازمان جهاد کشاورزی و مرکز تحقیقات برنج توسط چهار شرکت تولید می‌شود، بیان کرد: این میزان بذر توزیع شده ۳۳ هزار هکتار معادل ۱۴ درصد اراضی شالیزاری را پوشش می‌دهد.

رئیس سازمان جهاد کشاورزی گیلان با اشاره به افزایش ۴۰ درصدی تولید بذر برنج در استان، اظهار کرد: دولت برای حمایت و توسعه این حدود حدود ۳۰ میلیارد ریال یارانه اختصاص داده است.

کد خبر 4865418

منبع: مهر

کلیدواژه: جهاد کشاورزی گیلان شخم زمستانه انتخابات 98 ویروس کرونا انتخابات مجلس شورای اسلامی مجلس شورای اسلامی ایلام بوشهر تعطیلی مدارس سیلاب گرگان شهرکرد بارش باران شیراز قزوین بارش برف اراضی شالیزاری شخم زمستانه هزار هکتار

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.mehrnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «مهر» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۷۰۷۹۳۸۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

رفع تداخل ۷۰ درصد از اراضی کشاورزی و منابع ملی سامان

حجت الله رئیسی مدیر جهاد کشاورزی سامان گفت: مساحت کل اراضی شهرستان ۴۵ هزار و ۴۵۲ هکتار می‌باشد که از این میزان، ۴۵ پلاک به مساحت ۲۷ هزار و ۷۰ هکتار شامل رفع تداخلات می‌شود.

وی افزود: مجموع ۳۳ پلاک سوادجان، حرمی، چشمه سنگ، چلوان، قریه صادق آباد، چم نار، قوچان، قارقوش، برمه، لره، چم عالی، چم کاکا، کراب، گرکاچی، ایلبگی، لاغدنبه، یالانچی، چم خرم، چم زین، خلیل آباد، محمد آباد، گردکان، دولابی و بنکلو، یاسه چاه، یاشولجه، نیسانیه، چم چنگ، گلستان، فولاد آباد، مزارع صادق آباد، گرایلی، شهری جان و حسین آباد جمعاً به مساحت کل ۱۴۸۸۸٫۲۴ هکتار مطرح، تحت بررسی و جهت اخذ مصوبه نهایی به دبیرخانه کمیسیون رفع تداخلات استان ارسال شد که بر اساس مصوبات اخذ شده از کمیسیون مذکور ماهیت حدوده ۵۰ هکتار از اراضی دارای سابقه کشت و احیاء در دهه‌های ۴۰ و ۵۰ شمسی، از ملی به غیر ملی تغییر و به زارعین و کشاورزان ذینفع واگذار گردید به طوری که از کل مساحت اراضی مطرح شده در کارگروه رفع تداخلات شهرستان ۲۲۳۴٫۴۳ هکتار به عنوان اراضی غیرملی (مستثنیات) و ۱۲۶۵۴٫۲۹ هکتار نیز به عنوان اراضی ملی تثبیت گردید. 

رئیسی اظهار کرد: از ۳۳ پلاک مصوب شده، تعداد ۲۰ پلاک نیز توسط مدیریت امور اراضی استان در سامانه CMS سازمان امور اراضی کشور جهت بهره برداری و اقدام لازم بارگذاری شد.

بیشتر بخوانید

صدور ۱۶۱ مجوز تغییر کاربری زمین‌های کشاورزی در چهارمحال و بختیاری

وی گفت: پلاک‌های باقی مانده شامل ۱۲ پلاک کهرداش سوادجان، کاهکش، گرمدره، مارکده، شوراب کبیر، موات یاسه چاه، موات پلنگستان، موات هوره، کمربر ایلبگی، کوه شیراز، یالانچی و گاوچر می‌باشند که ۵ پلاک در حال رسیدگی در کارگروه رفع تداخلات شهرستان می‌باشد و مابقی نیز در حال رسیدگی جهت طرح کارگروه شهرستانی می‌باشد.

رئیسی اضافه کرد: یکی از وظایف اصلی ما تثبیت مالکیت و رفع تداخلات اراضی و صدور اسناد کشاورزی می‌باشد که خوشبختانه شهرستان سامان توانسته نزدیک به ۷۰ درصد از اراضی را رفع تداخل کند و این فعالیت را با کیفیت به اتمام برساند و ۳۰ درصد باقیمانده نیز جز برنامه‌های سال ۱۴۰۳ می‌باشد.

باشگاه خبرنگاران جوان چهارمحال و بختیاری شهرکرد

دیگر خبرها

  • ۱۹۰ هکتار از اراضی ملی ساوه رفع تصرف شد
  • تجهیز و نوسازی ۱۵۰ هکتار شالیزار آمل
  • بهره‌برداری ازطرح جامع زیرساخت اراضی در مازندران
  • کشاورزان مازندران به استقبال کشت زراعی جدید رفتند
  • نخستین نشاء برنج در مازندران
  • تجهیز و نوسازی ۱۵۰ هکتار از شالیزار‌های آمل
  • مبارزه با بیماری «زنگ زرد» در ۴۰۰ هکتار از اراضی لرستان
  • رفع تداخل ۷۰ درصد از زمین‌های کشاورزی و منابع ملی شهرستان سامان
  • رفع تداخل ۷۰ درصد از اراضی کشاورزی و منابع ملی سامان
  • نشاکاری ۱۰ درصد شالیزار‌های فریدونکنار