Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ساعت24»
2024-04-25@04:48:47 GMT

آیا منطقه آماده یک جنگ تمام عیار می شود؟

تاریخ انتشار: ۱۰ اسفند ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۷۰۷۹۵۲۷

آیا منطقه آماده یک جنگ تمام عیار می شود؟

ساعت 24-ترکیه بر روی مواضعش در خصوص ادلب پافشاری می کند و ناظران وقوع یک جنگ میان سوریه و ترکیه را دور از ذهن نمی دانند. وضعیت ادلب هنوز نامشخص است و ترکیه همچنان برای سوری ها خط و نشان می کشد. اردوغان خطر جنگ با دمشق را جدی اعلام کرده و ضرب الاجلی برای بازگشت نیروهای اسد به خطوط قبلی تعیین کرده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

از سوی دیگر قدرت های غربی تنها به هشدار دادن در خصوص وضعیت ادلب بسنده کرده اند و مذاکرات با روسیه که از آن به عنوان راه حلی برای عبور از بحران یاد می شد، به جایی نرسیده است. به نظر می رسد که وقوع یک جنگ بین سوریه و دمشق، در صورتی که اردوغان بر مواضع فعلی خود پافشاری کند، قریب الوقوع باشد. درخبرانلاین با صباح زنگنه، کارشناس امور خاورمیانه در مورد وضعیت ادلب به گفتگو نشستیم:

حلب بلاخره ازاد شده و دیگر همه منتظر تعیین تکلیف ادلب هستند. یک دو دستگی عمیقی در خصوص ادلب شکل گرفته که به نظر می رسد حداقل با روش هایی که فعلا طرفین در پیش گرفته اند قابل حل نباشد. به نظر شما چه سناریوهایی پیش پای سوریه و ترکیه در خصوص ادلب وجود دارد؟

در حلب کار تمام شده و این شهر ازاد شده. می شود گفت که ارتش سوریه پیشرفت خوبی داشته است و امنیت این منطقه هم حالا دیگر برقرار است. ازادی حلب زمینه را به شدت برای ازادسازی ادلب فراهم کرده است. حلب شهر بزرگ و یک مرکز اقتصادی است و در حال حاضر ارتش سوریه، مسلط به ازادراه بین حلب و دمشق شده است و راه ورود نیروهای نظامی به منطقه فراهم شده است. اما برای ادلب سه سناریو قابل پیشبینی است:

اول اینکه ترکیه به توافق سوچی پایبند بماند و  بر مناطقی که نیروهای نظامی سوریه حضور ندارند نظارت کند. اگر ارتش ترکیه عقب نشینی کند و نیروهای دمشق بتوانند وارد منطقه شوند، این توافق محکم خواهد شد.

دومین احتمال این است که ترکیه گروه های وابسته به خودش که مسلح هستند  و بین آنها گروه های تروریستی هم وجود دارد، توافق کند و این گروه ها را داخل خاک خودش راه داده و آنجا مستقر کند. در این میان فقط گروه هایی مثل جبهة النصره باقی می مانند که به راحتی سوریه می تواند تکلیف آنها را مشخص کند.

اما اخرین احتمال این است که سوریه بخواهد بر موضعی که اکنون انتخاب کرده پافشاره کند و با استمرار از ناتو، بخواهد به صورت نظامی نیروهای دولتی را عقب بنشاند و به صورت قهرآمیز بر ادلب مسلط شود. اگر چنین اتفاقی بیفتد معنیش این است که یک جنگ جدی در خواهد گرفت . اما هنوز نمی توان گفت که در صورت درخواست ترکیه آیا ناتو چنین چیزی را قبول می کند یا نه و ایا روسیه هم پشت سر سوریه در میاید یا خیر. حتی ممکن است در چنین شرایطی، شاهد توقف فعالیت ارتش سوریه هم باشیم.

وقوع کدامیک از این احتمالات بیشتر است؟ در ظاهر اردوغان قصد کوتاه امدن ندارد و دولت سوریه هم برای باز پس گرفتن تمامیت ارضی خود جدیت نشان می دهد.

اینکه کدام یکی از این احتمالات مطرح است، بستگی به این دارد که ایا اردوغان در داخل کشورش پشتیبانی نیروهای نظامی و مردمی را خواهد داشت یا نه. یا اینکه او خودش را در دامی خواهد انداخت که خودش حفر کرده است. حتی ممکن است در صورتی که او نتواند به این وضعیت سروسامان دهد، اتفاقی مانند ورود صدام به کویت برای او بیفتد و یک ناکامی بزرک نصیبش شود.

اما اتفاق که بیش از همه انتظارش می رود این است که ترکیه یک راه میانه را انتخاب کند. به خصوص بعد از اینکه نیروهای سوری هم به نیروهای نظامی ترکیه حمله کردند، بعید نیست که اردوغان تلاش کند تا با حضور ایران و روسیه در سوچی به توافق تازه ای برسد که نسبت به توافق قبلی در آن تجدید نظرهایی صورت گرفته باشد. ترکیه می خواهد که در این توافق جدید، هزینه کمتری پرداخت کند و از این نظر، یک مذاکره و نتیجه آن برای اردوغان بسیار مهم است.

این وضعیت پیش امده تا کجا ادامه خواهد داشت؟ به نظر شما پیدا کردن یک راه حل برای مسئله ادلب چطور خواهد بود؟

دولت سوریه اراده جدی برای ازادسازی کامل خاک این کشور دارد، اگر ترکیه همانطور که ادعا می کند دلش برای مسائل انسانی در ادلب می سوزد، می تواند در داخل خاک خود جایی برای این افراد باقی مانده در ادلب تعیین کند. به نظر می رسد که راه حل این بحران این است که ترکیه به واقعیت های میدانی و حقوق بین الملل توجه بیشتری کند و حق سوری ها در ازادسازی خاک کشورشان را پذیرفته و به آن پایبند باشد. اگر ترکیه به دنبال برخی توافقات باشد که وضعیت را به یک قرن پیش برگرداند، اتفاقات خوبی در سوریه و در انتظار اردوغان نخواهد بود.

باید انتظار داشت که با افزایش تلفات نیروهای ترکیه در داخل سوریه، مشکلات داخلی اردوغان بیشتر شود. او در داخل ارتش مخالفانی دارد که این اتفاقات به اختلافات دامن می زند و از طرف دیگر هم احزاب مخالفی دارد که منتظر دیدن خطا از سوی او هستند. اگر اوضاع همینطور پیش برود، حتی ممکن است اختلافات با اردوغان تا جایی پیش برود که او در انتخابات بعدی اکثریت پارلمان را هم از دست بدهد.

نباید فراموش کرد که ترکیه در حال حاضر دچار یک سری مشکلات اقتصادی شده و همزمان ارزش لیر هم سقوط کرده است. مجموع این عوامل در نارضایتی مردم از اقدامات اردوغان در حوزه سیاست خارجه دخیل است. در حال حاضر حتی اروپا حاضر به کمک و پول بیشتر دادن به ترکیه نیست و برای ترامپ هم ورود به این مهلکه ای که به راه افتاده، خوشایند نخواهد بود. چرا که ایالات متحده متوجه شده که با ورود به وضعیتی که اردوغان در سوریه ایجاد کرده است، تنها اوضاع را پیچیده تر خواهد کرد. به نظر من عقل و تدبیر ایجاب می کند که اردوغان، به روش های مسالمت امیز برگردد و دست از روش های نظامی و خواسته های نامعقول بردارد.

منبع: خبرآنلاین

منبع: ساعت24

کلیدواژه: نیروهای نظامی یک جنگ

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.saat24.news دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ساعت24» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۷۰۷۹۵۲۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

ترکیه منطقه حایل در شمال عراق ایجاد می کند/ حمله زمینی گسترده به شمال عراق بعد از سفر اردوغان

به گزارش جماران به نقل از روزنامه حریت، ارتش ترکیه قصد دارد بعد از پایان سفر  رجب طیب اردوغان رئیس جمهور این کشور به عراق، عملیات زمینی گسترده علیه حزب پ.ک.ک به شمال عراق انجام دهد.

روزنامه حریت نوشت که قرار است اردوغان امروز دوشنبه به عراق سفر کند و انتظار می رود که ارتش ترکیه عملیات نظامی گسترده ای را در شمال عراق علیه پ.ک.ک در ماه های تابستان انجام دهد.

اردوغان بارها تأکید کرده بود که آنکارا انتظار دارد که مساله امنیت مرزهای ترکیه با عراق در تابستان حل شود. به گفته اردوغان ترکیه همچنین تلاش می کند که گذرگاه امنی به عمق 30 تا 40 کیلومتر داخل سوریه ایجاد کند.

این روزنامه ترکیه ای در ادامه نوشت که  آنکار پیش بینی می کند که به واسطه این عملیات همه طول مرزها ترکیه با عراق که بالغ بر 378 کیلومتر است به روی تروریست ها بسته شود.

«عبدالقادر سلفی» روزنامه نگار نزدیک به دولت ترکیه نیز  نوشت: اردوغان رئیس جمهور ترکیه گفت که منطقه ای که امنیت مرزهای مان با عراق را تأمین می کند می بندیم. انشاءالله بالاخره این تابستان مشکل مربوط به مرزهای مان با عراق را حل می کنیم. بعد از سفر اردوغان به عراق عملیات زمینی گسترده علیه پ.ک.ک انجام می شود. این بار مفهوم این عملیات کاملا متفاوت خواهد بود.

سلفی افزود: برای انجام این عملیات با مشارکت دولت مرکزی در بغداد، دولت خودمختار اردبیل و نیروهای الحشد الشعبی برنامه ریزی می کنیم. نیروهای زمینی ما با حمایت نیروی هوایی در اراضی عراق پیشروی خواهند کرد. هدف از این عملیات نیز ایجاد خط امن به عمق 30 تا 40 کیلیومتر داخل اراضی عراق است. حمله به پایگاه های ما در روزهای 22 و23 دسامبر و 24 ژانویه ایجاد این منطقه حایل را امری قطعی کرده است.

 

دیگر خبرها

  • اردوغان: دیگر روابط تجاری با اسرائیل نداریم
  • اردوغان: دیگر تجارت گسترده گذشته با اسرائیل را نداریم
  • اردوغان: روابط تجاری ترکیه با اسرائیل متوقف شد
  • کدهای سفر اردوغان به عراق
  • السودانی: امنیت ترکیه و عراق به هم گره خورده است
  • ترکیه منطقه حایل در شمال عراق ایجاد می کند/ حمله زمینی گسترده به شمال عراق بعد از سفر اردوغان
  • آماده نبرد تمام عیار با اسرائیل هستیم
  • حزب الله: آماده نبرد تمام عیار با اسرائیل هستیم/ ایران مقتدر حمایت گسترده‌ای از مقاومت دارد
  • حزب الله: آماده نبرد تمام عیار با اسرائیل هستیم
  • فصل جدید ترکیه-حماس؟