Web Analytics Made Easy - Statcounter

اقدام ناصواب برخی رسانه‌های داخلی و خارجی در القای ناکارآمدی دولت و حاکمیت در کنترل یک بیماری خاص، که تعداد قابل توجهی از کشورهای بزرگ و حتی پیشرفته اروپایی را درگیر کرده است، پیش از اینکه یک انتقام سیاسی باشد، یک اقدام ضداجتماعی و جنایت روانی است!

به گزارش شبکه اطلاع رسانی راه دانا؛ به نقل از صبح قزوین؛ در دنیای مدرن امروز، رسانه‌ها بعنوان یکی از اصول غیرقابل انکار و عضو جدایی ناپذیر جامعه محسوب می‌شوند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

روزانه حجم قابل توجهی از مردم برای کسب اخبار و دریافت تحلیل‌های مختلف به رسانه‌ها مراجعه می‌کنند.

پیشتر مطبوعات و روزنامه‌ها نقش بیشتری در بازتاب اخبار و رویدادها بر عهده داشتند اما با پیشرفت تکنولوژی و افزایش ضریب نفوذ اینترنت، امروز رسانه‌های برخط و شبکه‌های متنوع اجتماعی جای مطبوعات و رسانه‌های قدیمی تر را گرفته اند و روزانه میزبان میلیون‌ها مخاطب در بستر فضای مجازی هستند.

دسترسی به اطلاعات و اخبار از حقوق اساسی افراد در جامعه محسوب می‌شود، شهروندان حق دارند که به اخبار و اطلاعات داخلی و خارجی دسترسی داشته باشند. در مقابل، مهم ترین رسالت رسانه‌های همگانی و مطبوعات نیز، آگاهی دادن و اطلاع رسانی به شهروندان، از ابعاد مختلف قضایای سیاسی، اجتماعی، فرهنگی، اقتصادی و امثال آنها در جامعه است.

رسانه‌ها در نهایت، عهده دار جهت دهی به افکار و اعتقادات و علایق و سلایق مخاطبانی هستند که خواسته و ناخواسته در معرض اخبار و تولیدات منتشر شده در فضای مجازی قرار دارند.

همچنین باید به این نکته توجه داشت که وجود رسانه آزاد بعد از قانون اساسی، نظام پارلمانی و احزاب سیاسی، بعنوان رکن چهارم دموکراسی، ضامن سلامت سیستم مدیریتی و حاکمیتی جامعه و مانعی برای قدرت طلبی و انحصارطلبی صاحبان قدرت و ثروت و حلقه ارتباط موثر جامعه و حاکمیت است. از این رو، سلامت و درستی و صداقت یک رسانه هم در میزان اثرگذاری آن رسانه نقش دارد.

در روزهای اخیر، خبر ورود ویروس کووید19 موسوم به «کرونا» به ایران بحث داغ و به خبر اول رسانه‌های داخلی و حتی رسانه‌های فارسی زبان خارجی تبدیل شد. شدت و حجم انعکاس اخبار و فراگیری این بیماری و شیوع و کشتار چندهزار نفری ناشی از این ابتلای هزاران شهروند چینی به این ویروس ناشناخته، موجب شد تا در کمترین زمان ممکن، اخبار و تحلیل‌های درست و غلط درباره کرونا در فضای مجازی منتشر و جامعه ایران را با یک شوک و اضطراب جدی مواجه شود.

تقریبا همه رسانه‌های مکتوب و برخط در روزهای اخیر موضوع کرونا را پوشش داده اند اما نکته قابل توجه، سیاه نمایی وضع موجود و تلاش برای القای اضطراب و ترس و ناامیدی و بن بست در جامعه ایرانی از سوی برخی از رسانه‌های داخلی و خارجی است.

رسانه‌هایی که تلاش دارند مدیریت کشور را فاقد صلاحیت مبارزه با کرونا و ناتوان از اداره امور و کنترل وضعیت بحرانی موجود جلوه دهند. موضوعی که با واقعیت در تعارض است.

هر چند عینک شک و تردیدی که این رسانه‌ها بر عملکرد مسئولان، روی چشم گذاشته اند، برای حفظ سلامت بخشی از سیستم مدیریتی ما ضرورتی حیاتی است، اما زمانی که مردم جامعه مدام در معرض اخبار منفی در مورد عملکرد دولتمردان خود قرار گیرند، به مرور، بی اعتمادی و یأس بر شهروندان غلبه پیدا می‌کند. در اینچنین شرایطی است که انتقاد سازنده جای خود را به دروغ پردازی و تخریب و سیاه نمایی می‌دهد.

یأس و ناامیدی اجتماعی در کنار عوارض منفی جامعه شناسانه، یک تاثیر محسوس رسانه ای نیز در پی دارد. مهم ترین تأثیر منفی سیاه نمایی رسانه ای، دلزدگی مخاطبان از رسانه‌ها و اخبار روز است.

زمانی که مردم از رسانه‌ها صرفا اخبار سیاه و ناامیدکننده دریافت کنند بعد از مدتی از فضای خبر دور شده و بی خبری را به زندگی در شرایط اضطراب خبری ترجیح می‌دهند و کاهش اثرگذاری، نخستین پیامد منفی این رویداد است.

اقدام ناصواب برخی رسانه‌های داخلی در القای ناکارآمدی دولت و حاکمیت در کنترل یک بیماری خاص، که تعداد قابل توجهی از کشورهای بزرگ و حتی پیشرفته اروپایی را درگیر کرده است، پیش از اینکه یک انتقام سیاسی باشد، یک اقدام ضداجتماعی و جنایت روانی است!

ناامیدی مردم از کنترل شرایط بحرانی موجود، نتیجه‌ای جز افزایش استرس و اضطراب و کاهش توانمندی و آمادگی‌های مقابله با این ویروس را نخواهد داشت. از این جهت، حفظ خونسردی و کنترل احساسات و هیجانات، اولین گام موثر در پیشگیری از «کرونا ویروس» است.

با اعلام رسمی تشخیص دو بیمار مبتلا به ویروس کرونا در استان قزوین، لازم است شهروندان گرامی ضمن بی اعتنایی به اخبار ضد و نقیض این رسانه‌ها، با رعایت دقیق بهداشت فردی، نسبت به همکاری ویژه با مراکز بهداشتی و درمانی و پرهیز از شرکت در تجمعات و گردهمایی‌ها ونیز لغو مسافرت‌های غیرضروری اهتمام ورزند تا به فضل الهی با غلبه و کنترل این ویروس ناخوانده، از این بحران نیز به سلامت عبور کنیم.

انتهای پیام/

منبع: دانا

کلیدواژه: رسانه های داخلی سیاه نمایی رسانه ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.dana.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «دانا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۷۰۸۰۱۱۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

نقش مهم حمایت والدین در سلامت روانی و احساسی فرزندان

خبرگزاری مهر، گروه استان‌ها: همه ساله یکم تا هفتم اردیبهشت‌ماه با هدف جلب همکاری‌های بین بخشی در راستای ارتقای سلامت جامعه به نام «هفته سلامت» نامگذاری می‌شود.

امسال با توجه به تأکیدات مقام معظم رهبری مبنی بر افزایش مشارکت مردم و بر اساس برنامه‌ها و اولویت‌های وزارت بهداشت، «سلامت خانواده با مردمی سازی» به عنوان شعار محوری هفته سلامت انتخاب شده است تا مفاهیم اساسی و وظایف جمعی در جهت تحقق پوشش همگانی سلامت تبیین شود.

با توجه به اینکه چهارمین روز از هفته سلامت با عنوان «سلامت خانواده و سلامت روانی اجتماعی» نامگذاری شده است در گفت‌وگو با دکتر پریسا قاسمی متخصص اعصاب و روان و عضو هیأت علمی دانشگاه علوم پزشکی گناباد به بررسی نقش خانواده‌ها در سلامت روان جامعه پرداختیم.

متخصص اعصاب و روان و عضو هیأت علمی دانشگاه علوم پزشکی گناباد در گفت‌وگو با خبرنگار مهر با بیان اینکه سلامت خانواده نقش بسیار مهمی در سلامت روان جامعه دارد، گفت: امنیت و سلامت محیط خانواده می‌تواند تأثیر مثبتی بر روحیه اعضای خانواده داشته باشد و این تأثیرات مثبت به جامعه منتقل می‌شوند.

روابط میان والدین و فرزندان؛ اساس سلامت روانی اعضای خانواده

قاسمی با تاکید بر اینکه روابط میان والدین و فرزندان اساس سلامت روانی اعضای خانواده را تشکیل می‌دهند، افزود: تأمین سلامت روانی افراد خانواده سهم به سزایی در تأمین و حفظ سلامت روان جامعه دارد و عدم تأمین سلامت روان خانواده می‌تواند آسیب‌های شدیدی بر پیکره جامعه وارد کند.

متخصص اعصاب و روان دانشگاه علوم پزشکی گناباد به لزوم آشنایی تمامی اعضای خانواده با مهارت‌های زندگی برای ایجاد و حفظ سلامت روان در خانواده اشاره و تصریح کرد: یکی از مخاطرات کنونی در محیط‌های خانواده، خودکشی در میان کودکان و نوجوان است که والدین نقش کلیدی در پیشگیری از آن دارند.

قاسمی از والدین خواست تا ضمن فراهم کردن فرصت ابراز وجود به فرزندان با آنها درباره احساسات و مشکلاتشان صحبت و گفت‌وگو کنند که این مساله در حفظ سلامت روانی خانواده نقش مؤثری دارد.

وی افزود: والدین باید به تغییرات رفتاری، افسردگی، اضطراب و سایر نشانه‌های هشدار دهنده فرزندان خود توجه تا آنها احساس حمایت و دلگرمی از سوی والدین را دریافت کنند.

متخصص اعصاب و روان با بیان اینکه صحبت در مورد خودکشی، کناره‌گیری از ارتباطات اجتماعی، نوسانات خلقی و استفاده یا افزایش مصرف الکل یا مواد مخدر ممکن است نشانه‌هایی از در معرض خطر خودکشی بودن فرد باشد، اظهار کرد: در کنار صحبت والدین، باید از مشاوره با متخصصان روانپزشکی و روانشناسی برای ارزیابی و درمان مشکلات عمیق‌تر استفاده کرد.

قاسمی با تاکید بر اهمیت ایجاد محیطی امن و بدون خشونت در خانه خاطرنشان کرد: ورزش، فعالیت‌های بدنی و تفریحات مناسب می‌تواند به بهبود سلامت روان خانواده کمک کند.

وی با بیان اینکه حمایت عاطفی مداوم اعضای خانواده به یکدیگر در سلامت روان خانواده مهم و ضروری است از والدین خواست تا همیشه با آرامش و حمایت از فرزندان به حرف‌های آنها با توجه کامل گوش دهند و از قطع کردن حرف‌های فرزندان (حتی اگر غیرمنطقی یا اغراق‌آمیز بود)، سرزنش کردن، تحقیر یا نادیده گرفتن احساسات و نگرانی‌های آنها خودداری کنند که این حمایت والدین تأثیر بسزایی در سلامت روانی و احساسی فرزندان دارد.

عضو هیأت علمی دانشگاه علوم پزشکی گناباد با بیان اینکه این توصیه‌ها جایگزین کمک حرفه‌ای متخصصین روانپزشکی و روانشناسان نمی‌شود، گفت: خانواده‌ها در زمان‌های بحرانی می‌توانند از طریق ارتباطات‌های تلفنی و اینترنتی با کارشناسان مداخله در بحران تماس بگیرند.

قاسمی خاطرنشان کرد: سامانه گویا ۰۲۱۴۰۳۰ وزارت بهداشت، مشاوره تلفنی ۱۴۸۰ سازمان بهزیستی، سامانه ۱۲۳ اورژانس اجتماعی، سامانه ۱۵۷۰ ویژه دانش آموزان، خط مداخله در بحران در بیمارستان روزبه تهران به شماره ۵۴۴۶۷۰۰۰ و عنوان ره آوا و سامانه چت نوشتاری به آدرس https://irancrisisline.org/get-help/text از مهمترین راههای ارتباطاتی ایجاد شده برای رفع مشکلات سلامت روان خانواده‌ها است.

کد خبر 6086181

دیگر خبرها

  • پنج شنبه سیاه فرودگاه‌های فرانسه
  • پنجشنبه سیاه در فرودگاه‌های فرانسه
  • در جنگ روانی مُفت و مجانی نبازیم!
  • طولانی‌ترین عفونت کرونا که ۶۱۳ روز طول کشید، بیش از ۵۰ جهش ایجاد کرد
  • یک همه‌گیری دیگر در راه است!
  • شایع‌ترین اختلالات روانی کرونا و آمار آن
  • باخت تیلور بار روانی را از تیم ملی کشتی کم کرد
  • شایع‌ترین اختلالات روانی در مبتلایان به کرونا را بشناسید
  • نقش مهم حمایت والدین در سلامت روانی و احساسی فرزندان
  • روزنامه جمهوری اسلامی : در کشوری که یک فساد بزرگ را "فساد نمایی" می نامید، می‌شود دم از عدالت زد؟