Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «صراط نیوز»
2024-04-24@12:28:12 GMT

چطور با فشارهای روانی «کرونا» مقابله کنیم؟

تاریخ انتشار: ۱۰ اسفند ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۷۰۸۰۶۷۰

صراط:

در پی گزارش مواردی از ابتلا به کرونا در کشور، یک روانشناس با تاکید بر اینکه افرادی که دچار ناهنجاری‌های روانی هستند در این شرایط بیش از سایر افراد در معرض خطر هستند، می‌گوید: مهمترین وظایف هر فردی «ایجاد آرامش روانی» است.

امیرحسین آخوندی در گفت‌وگو با ایسنا، با بیان اینکه رفتار انسان‌ها ناشی از یادگیری و یادگیری ناشی از تجربه به دست می‌آید، می‌گوید: بروز ویروس کرونا اتفاق خاصی است چراکه طی چند دهه اخیر دنیا با موضوع این چنینی گریبانگیر نبوده‌ و افراد تجربه‌ای ندارند، به همین دلیل می‌بینیم که رفتار جدیدی از خود بروز می‌دهند؛ رفتارهایی که ممکن است برخی از آنها ناهنجار باشند، اما همانطور که گفته شد این نابه‌هنجاری رفتار کاملا طبیعی است زیرا در شرایط کاملا جدیدی قرار داریم.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی با تاکید بر اینکه رفتارهای مردم در شرایط کنونی محصول نگرانی است، ادامه می‌دهد: در حال حاضر مردم اخبار را از طریق رسانه‌ها و شبکه‌های اجتماعی و برخی شبکه‌های ماهواره‌ای که عموما طرفدار ثبات در کشور نیستند، پیگیری می‌کنند و از آنجایی که برخی اخبار ضد و نقیض است، مردم را از این بابت که مبادا درباره آمارها و... به آنها دروغ می‌گویند نگران می‌کنند.

آخوندی معتقد است: انسان‌ها زمانی که نگران می‌شوند شروع به فکر کردن می‌کنند، اما تا موضوعی نگرانی آنها را برطرف نکند از بین نمی‌رود که این عدم آگاهی درباره نحوه رفتار در شرایط موجب بروز رفتارهای غیرطبیعی می‌شود لذا اگر در این شرایط رفتارهای غیرمعمولی مشاهده می‌شود، این موضوع طبیعی است. زمانی که طی هفته اخیر اغلب افراد ماسک زده‌اند، دستکش به دست دارند، فردی با فرد دیگر دست نمی‌دهد و به طور کلی رفتارهای معمولی که مردم روزانه آن را انجام می‌دادند دیگر انجام نمی‌دهند، باعث می‌شود مردم احساس کنند اتفاقی در حال رخ دادن است. در همین میان افرادی که از سلامت روانی خوبی برخوردار نیستند استرس‌زاتر رفتار می‌کنند و باید به آنها حق داد و هیچکس نمی‌تواند فردی را به دلیل رفتارهایش سرزنش کند زیرا منشاء این رفتارها از ذهن است.

اما چه افرادی بیشتر در معرض فشار روانی هستند؟

این روانشناس با تاکید بر اینکه افرادی که دچار افسردگی، فوبیا، پارانوئید و ناهنجاری‌های روانی هستند در این شرایط بیش از سایر افراد در معرض خطر هستند، می‌افزاید: افرادی که از سلامت روان برخوردارند و از نظر شغلی، مالی و خانوادگی در شرایط خوبی هستند، از این شرایط موجود در جامعه راحت‌تر عبور می‌کنند اما افرادی که دچار ناهنجاری‌های روانی هستند، در شرایط عادی نگرانی‌ و استرس‌ دارند.

مردم در این شرایط باید چه کار کنند؟

وی در ادامه با بیان اینکه در این شرایط هر یک از افراد جامعه وظایفی برعهده دارند، می‌گوید: مهمترین وظایف هر فردی «ایجاد آرامش روانی» است؛ در این شرایط افراد باید آرامش روانی را در اجتماعات و خانواده حکم‌فرما کنند. باور اینکه هر بیماری علتی دارد و عوامل کنترل‌کننده و بازدارنده‌ای نیز برای آن وجود دارد که می‌توان از ابتلای افراد به کرونا جلوگیری کرد می‌تواند در ایجاد آرامش موثر باشد. به نظر می‌رسد تمرکز بر نحوه پیشگیری از ابتلا به کرونا بار روانی بسیار مثبتی دارد تا اینکه درباره شیوع، آمار قربانیان و ... صحبت شود.

این روانشناس تصریح می‌کند: همچنین افراد باید از دامن زدن به شایعات خودداری و حتی از بیان اطلاعاتی و اخباری هم که در مورد کرونا صحت دارند نیز پرهیز کنند. همیشه در همه اتفاقات بد تمرکز تمامی روانشناسان و مشاوران انحراف‌سازی افکار مردم به سمت اتفاقات مثبت با رعایت نکات ایمنی است. یکی از روش‌هایی که در درمان افسرده‌های روانی استفاده می‌شود بزرگنمایی نکردن مشکلات و کوچک‌نمایی نکردن مشکلات است. توصیه می‌شود افکار خود را از هجمه‌های منفی موجود منحرف کرده و به مسائل مثبت بیاندیشیم.

و اما وظیفه مسئولان

آخوندی در ادامه درباره وظایف قانون‌گذاران نیز معتقد است: بزرگترین وظایف قانون‌گذاران «اطلاع‌رسانی صحیح و اطمینان‌بخشی درست به شهروندان حتی اگر این اطلاعات بد باشند، است؛ این موضوع باعث می‌شود مردم به اخبار مثبتی که از طریق دولت به خبرگزاری‌های داخلی داده می‌شود اطمینان کنند و اگر اتفاقات بهتری در این شرایط رخ داد و راه درمانی کرونا نیز به دست آمد یا تعداد بهبودیافتگان اعلام شد مردم بتوانند به این اخبار اطمینان کنند. همچنین قانون‌گذاران سعی کنند بر روی اخبار مثبت تمرکز بیشتری داشته باشند. چراکه اخبار مثبت می‌تواند به شدت سطح روانی جامعه را مثبت کرده و بار روانی منفی را از دوش جامعه بردارد.

بنابر اظهارات وی، در شرایط کنونی برخی افراد از روی نادانی یا به دلایل خاصی اقدام به شایعه‌پراکنی می‌کنند؛ شایعه‌پراکنی‌هایی که می‌تواند بار روانی داشته باشد در همین راستا یکی از بزرگترین اقداماتی که دولت باید داشته باشد رفتار قاطعانه با شایع‌پردازهاست؛ یعنی به مردم اعلام شود که اطلاعاتی که از سوی شایع‌پردازها داده شده شایعه بوده است و پس از آن با آن افراد برخورد شود. این موضوع باعث می‌شود مردم نسبت به شایعه‌پردازی‌ها آگاه باشند و افرادی هم که قصد شایعه‌پراکنی دارند از انجام این کار دست بردارند.

این روانشناس در ادامه با اشاره به اینکه استفاده از برخی واژه‌ها و اصطلاحات دارای بار روانی است، ادامه می‌دهد: برخی مسئولان و حتی افرادی که دارای تحصیلات آکادمیک هستند در این شرایط اصطلاحاتی را به کار می‌برند که موجب رعب و وحشت در مردم می‌شود؛ به طور مثال زمانی که در چنین شرایط خاصی از اصطلاحاتی مانند «قرنطینه» استفاده می‌شود و باید توجه کرد این کلمات دارای بار روانی است. زمانی که از واژه‌های این چنینی استفاده می‌شود شاید ۸۰ درصد مردم و حتی افراد باسواد معنی این کلمات و اتفاقات را ندانند پس باید پس از بیان این واژه‌ها آن را برای مردم شفاف‌سازی کرد.

آخوندی معتقد است که در این شرایط سطح نگرانی جامعه بسیار بالاست و شاید برخی افراد با پیشینه روانی خاص این وضعیت را برنتابند. شاید تا هفته آینده روش درمانی ویروس کرونا به دست آید، اما باید توجه کرد که افرادی که به لحاظ روانی از وضعیت خوبی برخوردار نیستند، به دلیل شرایط موجود تا چند ماه ممکن است درگیر استرس‌ها،‌ نگرانی‌ها و حتی بدکاری‌های عصبی روانی شوند و تا مدت‌ها با آن درگیر باشند، لذا در این شرایط باید مسئولان سطح نگرانی جامعه را کاهش دهند.

منبع: صراط نیوز

کلیدواژه: فشار روانی افسردگی کرونا ناهنجاری های روانی صراط روانی هستند بار روانی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.seratnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «صراط نیوز» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۷۰۸۰۶۷۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

دستاورد حمله به اسرائیل از زبان سفیر سابق ایران در فرانسه

سفیر سابق ایران در فرانسه گفت: اسرائیل به عنوان یک جریان شیطانی تاثیرات بسیاری را در حوزه بین‌الملل از خود باقی گذاشته و امروز در میان جنگی جهانی (طوفان الاقصی) هستیم که مسیر آینده و تاریخ بشر را رقم می‌زند، چرا که هیچ جنگی به این عظمت نبوده است. - اخبار استانها -

به گزارش خبرگزاری تسنیم از مشهد، غلامرضا منتظمی در نشست تخصصی مسائل روز منطقه غرب آسیا و تبیین دستاوردهای عملیات وعده صادق در مشهد اظهار داشت: امروز اسرائیل 10 درصد توان خود را در منطقه و 90 درصد آن را در غرب قرار داده بنابراین در اولی از ابزارهای نظامی و در دومی از ابزارهای نرم استفاده می‌کند و علاوه بر اسرائیلی که در منطقه در حال جنگ است، اسرائیلی هم در غرب و دیگر نقاط جهان وجود دارد که مسئولان بسیاری را تحت تاثیر جنگ روانی قرار داده‌ است.

وی ادامه داد : به این ترتیب باید این دو جبهه را با هم مدیریت کنیم و این جنگ عظیم را با کمترین تاثیر پشت سر بگذاریم.

منتظمی با تاکید بر اینکه امروزه مسئولیت بزرگی بر دوش فعالان فرهنگی وجود دارد، خاطرنشان کرد: زیرا در جبهه دوم که جبهه جنگ نرم است، فعالان فرهنگی باید هوشیار باشند و با فعالیت‌های خود کاری کنند تا علاوه بر جنگ نظامی در عرصه روانی و فرهنگی هم موفق شویم.

سفیر سابق ایران در فرانسه و کنگو گفت : 65 درصد تا 95 درصد افکار جهان در مقابل اسرائیل قرار گرفته است و چون ایران به اسرائیل حمله کرده، یک محور اصلی در این جنگ محسوب می‌شود.

منتظمی افزود:در ناآرامی‌های 1401 نظام جهانی در مقابل ایران قرار گرفته بود، اما امروز حدود 200 روز است که اسرائیل در حال قتل‌عام است و نظام جهانی هیچگونه مداخله‌ای نمی‌کند، از این جهت جنگ غزه بسیار عظیم و پیچیده محسوب می‌شود و این درحالی است که با توجه به اینکه ایران اسرائیل را مورد هدف خود قرار داده، مشخص است که در این جنگ وارد شده و با افتخار نقشی اساسی و بین‌المللی در آن ایفا می‌کند.

90 درصد فعالیت‌های اسرائیل در حوزه جنگ نرم است

وی ادامه داد: حاج نادر طالب‌زاده، مصداقی از سردار سلیمانی ، اما در حوزه جنگ نرم است که در سال‌های فعالیت خود، زحمت‌های بسیاری را کشیده و او معتقد بود که 90 درصد حضور اسرائیل که در جنگ نرم قرار دارد، باورهای دینی و اعتقادات مردم ایران را نشانه گرفته است و در عرصه جنگ‌ روانی و فرهنگی مصمم قدم برمی‌دارند.

منتظمی تصریح کرد:همان طور که غرب برنامه‌هایی برای فرهنگ در نظر گرفته است، باید فعالان فرهنگی هم در این زمینه فعال باشند و کمک کنند تا کاری را که حاج قاسم سلیمانی در منطقه انجام داد ، ما نیز در عرصه جنگ نرم انجام بدهیم و برای اینکه غرب را بشناسیم باید از کتاب‌های مناسبی که نوشته شده و مورد تاکید حاج نادر طالب‌زاده و تیم عظیم آنهاست، استفاده کنیم یکی از این کتاب‌ها کتاب قدرت لابی صهیونیستی در ایتالیا نوشته کلودیو موفا است.

وی اضافه کرد: باید در انتخاب کتاب هوشیار باشیم تا بتوانیم شناخت درستی به دست آوریم، چرا که ایران به عنوان تنها کشور روی زمین که این چنین قدرتمند با صهیونیست مقابله می‌کند، باید شناخت مطلوبی از دشمن و غرب به دست آورد.

سفیر سابق ایران در فرانسه و کنگو با تاکید بر اینکه برای اینکه بتوانیم در جنگ رسانه‌ای موفق باشیم، باید الگوی مطلوبی را مدنظر قرار دهیم، همچنین افزود: مرحوم نادر طالب‌زاده در این خصوص معتقد بود که برای مقابله با جنگ روانی باید شناخت مطلوبی از اطلاعات عملیات دشمن به دست آورد و در مقابل آن‌ها عملیات مطلوبی را انجام داد. همچنین شهید باقری هم در این خصوص گفته است؛ برای پیروزی نیازمند 100 درصد شناسایی هستیم و اگر به صددرصد شناسایی برسیم، حتما پیروز میدان می‌شویم.

دبیر اجرایی کنفرانس افق نو عنوان کرد: اگر مردم ایران این جنگ‌ روانی را در 4 دهه پس از پیروزی انقلاب متوجه نشده‌اند، در اغتشاشات دو سال گذشته قطعا متوجه شدند و اکنون در قتل‌عام غزه باید این امر برای مردم ایران تبیین شود، زیرا در غیر این صورت مانند سال 1401 که در خصوص حجاب دچار چالش و ناهنجاری شدیم، در خصوص دیگر اعتقادات مردم هم دچار چالش می‌شویم و دشمن اعتقادات دینی مردم را دگرگون می‌کنند.

منتظمی با بیان اینکه جنگ نرم نسبت به ایران کاملا ریشه خارجی دارد، گفت: این اوامر منشا داخلی ندارد، زیرا در سال‌های قبل از انقلاب هیچگاه چنین جنگ‌ روانی صورت نگرفته بود، اما در طی این 45 سال پیروزی انقلاب، دشمنان خارجی محور خانواده‌ را در نظر گرفته و برای دگرگونی آن با جریانی شیطانی صهیونیستی در حال تلاش شبانه‌روزی هستند.

انتهای پیام/282/.

دیگر خبرها

  • پزشکیان: اجبار و گشت ارشاد نتیجه عکس می‌دهد
  • پزشکیان : امروز در مجلس اولویت عده‌ای موضوع حجاب است/ این موضوع با زور و گشت ارشاد نتیجه‌ عکس خواهد داد
  • شایع‌ترین اختلالات روانی کرونا و آمار آن
  • همه چیز درباره انگ اجتماعی
  • شایع‌ترین اختلالات روانی در مبتلایان به کرونا را بشناسید
  • گشت ارشاد تنها راه مقابله با بی‌حجابی عامدانه/ امر به معروف با نگاه از بالا به پایین منجر به بی‌نظمی اجتماعی می‌شود
  • این چای برای افراد مبتلا به فشار خون توصیه شده
  • سندروم پس از کرونا چیست؟
  • افرادی که این اختلالات را دارند بیشتر افسرده می شوند
  • دستاورد حمله به اسرائیل از زبان سفیر سابق ایران در فرانسه