Web Analytics Made Easy - Statcounter

رئیس سازمان جهاد کشاورزی خوزستان گفت: بر اثر هجوم ملخ‌ها ۲۰۰ هزار بهره بردار بخش کشاورزی دچار خسارت و آسیب جدی می‌شوند. ۱۰ اسفند ۱۳۹۸ - ۱۰:۴۶ استانها خوزستان نظرات - اخبار استانها -

به گزارش خبرگزاری تسنیم از اهواز، کیخسرو چنگلوایی شامگاه جمعه در نشست ستاد هماهنگی، پیشگیری و پاسخگویی به بحران خوزستان با موضوع هجوم ملخ‌ها، اظهار داشت: وضعیت هجم ملخ امسال متفاوت‌تر از سال گذشته بوده و هجوم ملخ‌ها با تعداد بیشتری صورت گرفته است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی افزود: پیش‌بینی می‌شود که میزان هجوم و تعداد ملخ‌های مهاجم به خوزستان 7 برابر سال گذشته باشد.

رئیس سازمان جهاد کشاورزی خوزستان تصریح کرد: سال گذشته دسته‌های ملخ مهاجم ورودی به استان یک تا یک و نیم کیلومتر طول داشتند اما امسال تعداد دسته‌های ملخ 7 کیلومتر تا 10 کیلومتر است.

چنگلوایی گفت: ملخ ها استعداد تشکیل دسته به ابعاد 30 تا 40 کیلومتر را نیز دارند که میزان تغذیه آنها 60 تا 150 هزار تن در روز است.

وی افزود: مسئله هجوم ملخ‌ها به استان و خسارتی که آنها به کشاورزی استان می‌زنند باید جدی گرفته شود و فعلا جنوب کرمان، هرمزگان، فارس، بوشهر و سیستان و بلوچستان با هجوم ملخها درگیر هستند.

رئیس سازمان جهاد کشاورزی خوزستان یادآور شد: در خوزستان نخستین هجوم دسته‌های ملخ را در هندیجان، بخبعله، شوش، دزفول و به صورت انفرادی در اندیمشک داشتیم.

چنگلوایی با تأکید بر هجوم قریب‌الوقوع ملخ ها به استان و تبعات جبران ناپذیر اقتصادی آن برای بخش کشاورزی خوزستان، گفت: هیچ راهی برای مقابله با هجوم ملخ ها و مهار آنها به جز راه شیمیایی وجود ندارد و سایر راه‌ها مانند روش مکانیکی، ژنتیکی و بیولوژیکی تنها به درد کتابها می خورد.

وی افزود: در دنیا هم این کار در حال انجام است و برای نابودی تعداد دسته‌های ملخ مهاجم مبارزه شیمیایی در دستور کار قرار می‌گیرد.

رئیس سازمان جهاد کشاورزی خوزستان گفت: راه مقابله شیمیایی با هجوم ملخ‌ها استفاده از سمپاش، اتومایزر، توربولاینر و در نهایت استفاده از هواپیما برای سمپاشی است.

انتقاد شدید استاندار خوزستان از فرمانداران/همه امکانات ‌برای مقابله با هجوم ملخ‌ها بسیج شود975 هکتار از اراضی کشاورزی استان بوشهر علیه ملخ‌های صحرایی سم‌پاشی شدسرپرست وزارت جهاد کشاورزی در بوشهر: 20 میلیارد تومان اعتبار برای مبارزه با ملخ صحرایی تخصیص یافت

وی ادامه داد: در نقاطی که امکان استفاده از هواپیما، بهپاد و یا سمپاشی دستی را داشته باشیم به همان روش عمل می کنیم.

چنگلوایی گفت: امسال شرایط بسیار بدتر و نگران کننده تر بوده و در میان همه استان‌ها وضعیت استان بسیار متفاوت تر است زیرا خوزستان کشور را از لحاظ امنیت غذایی حمایت و تامین می‌کند.

رئیس سازمان جهاد کشاورزی خوزستان افزود: در صورت وقوع اتفاقی ناگوار برای بخش کشاورزی خوزستان در اثر هجوم ملخها 200 هزار بهره بردار بخش کشاورزی دچار خسارت و آسیب جدی می شوند که محل ارتزاق آنها از کشاورزی است.

وی عنوان کرد: جهاد کشاورزی خوزستان به تنهایی قادر به مقابله با ملخ ها به دلیل گستردگی هجوم آنها نیست و همه باید به ما کمک کنند.

رییس سازمان جهاد کشاورزی خوزستان گفت: خوزستان تنها استانی بود که سال گذشته برای مقابله با هجوم ملخ ها اعتبار مالی به آن اختصاص داده شد.

به گفته چنگلوایی ملخ مخرب ترین افت کشاورزی است و به همه چیز از زراعت تا باغبانی حمله می کند و حتی تالاب های استان نیز در خطر هستند.

وی اضافه کرد: شاید این گفته شوخی به نظر برسد ولی اگر شرایطی پیش آید که ملخ سبزینه ای برای تغذیه نداشته باشد حتی تیرهای چوبی برق را هم می خورد.

رئیس سازمان جهاد کشاورزی خوزستان گفت: خطر ملخ کمتر از کرونا نیست و حداقل تا سه ماه آینده در استان حضور دارند.

چنگلوایی ادامه داد: برخی اقدامات برای مقابله با مهارملخ ها انجام شده که از جمله این اقدامات استقرار هواپیما در دزفول و حضور خلبانان و گروه‌های فنی مقابله با ملخ در فرودگاه دزفول و یکشنبه آینده نخستین پرواز برای مقابله با ملخ‌ها و سمپاشی آغاز می‌شود.

وی افزود: برای مقابله با هجوم ملخ‌ها باید ستادی در هر شهرستان تشکیل و از امکانات شهرها برای مقابله با هجوم ملخ ها استفاده شود. همچنین از شهرداری و اداره راه شهرسازی برای ترمیم باندهای پرواز هواپیماها درخواست کمک داریم.

رئیس سازمان جهاد کشاورزی خوزستان گفت: برای پرواز هواپیماهای سمپاش نیاز به اعتبار مالی داریم و باید اعتباری برای آن درنظر گرفته شود.

چنگلوایی بیان کرد: ظرفیت بسیار خوبی در بخش پهپادهای نیروی هوافضای سپاه در استان وجود دارد و سپاه برای کمک به بحث سمپاشی و استفاده از یگان بهپادی خود اعلام آمادگی کرده است، از ارتش هم درخواست کمک داریم.

انتهای پیام/344/ش

R41468/P/S6,57/CT11

منبع: تسنیم

کلیدواژه: برای مقابله با هجوم ملخ ها دسته های ملخ بخش کشاورزی سال گذشته ملخ ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.tasnimnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «تسنیم» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۷۰۸۱۱۹۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

برداشت کلزا از مزارع شهرستان کرخه

به گزارش خبرگزاری صدا و سیمای استان خوزستان، مدیر جهاد کشاورزی شهرستان کرخه گفت: در سال زراعی جاری بالغ بر۳ هزار و ۲۷۶هکتار از اراضی زراعی شهرستان به کشت محصول کلزا اختصاص یافت.

علیرضا رضایی افزود: میانگین عملکرد کلزا در شهرستان ۱/۷ تن در هکتار برآورد شده است و پیش بینی می‌شود که درحدودبیش از۵۵۰۰تن کلزا از این مزارع استحصال شود.
وی ادامه داد: تمام برنامه ریزی‌ها و هماهنگی‌های لازم برای برداشت، خرید و انتقال محصول کلزا انجام گرفته است و   دو مرکز خرید تعاونی روستایی اتحاد روستای عبدالخان پاییند و  دهخدا در روستای خویس بخش شاوور درحال تحویل محصول کلزای کشاورزان هستند.

مدیر جهاد کشاورزی شهرستان کرخه اظهار کرد: کلزا یکی از محصولات استراتژیک است که روغن این محصول به دلیل داشتن اسید‌های چرب اشباع نشده از کیفیت بسیار بالایی برخوردار بوده و علاوه بر این کاشت دانه روغنی کلزا به دلیل تناوب زراعی با غلات باعث حاصلخیزی و بهبود ساختمان خاک، کاهش آفات و بیماری‌های گندم و افزایش عملکرد می‌شود.

 

دیگر خبرها

  • آغاز برداشت چغندرقند از مزارع دزفول
  • برداشت چغندر قند در دزفول
  • درخواست سازمان جهاد کشاورزی از شالیکاران گیلانی
  • هشدار به کشاورزان، برای مبارزه با آفات علیه سن گندم
  • عوامل خسارت‌زای زنگ زرد گندم و سن غلات مزارع فارس مدیریت می‌شوند
  • مدیریت عوامل خسارت‌زا زنگ زرد گندم و سن غلات در فارس
  • برداشت حدود ۶۰ هزار تن چغندر قند از مزارع خوزستان
  • خسارت میلیاردی سیل به کشاورزان گراشی
  • برداشت کلزا از مزارع شهرستان کرخه
  • طلایی شدن مزارع کلزا در شهرستان میاندوآب