Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «خرداد»
2024-04-24@11:26:57 GMT

جدی‌ترین علائم بیماران بالینی کرونا

تاریخ انتشار: ۱۰ اسفند ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۷۰۸۶۷۱۵

خرداد: دانشیار طب اورژانس و سلامت در حوادث و بلایا با بیان اینکه نخستین علامت‌ها در مبتلایان به ویروس کرونا شامل تب، سرفه، درد و خستگی است، گفت: در ارزیابی‌های بالینی انجام شده از سوی پزشکان بر روی بیماران مبتلا به این ویروس مشخص شده که ۹۰.۹ درصد افراد تب، ۷۵ درصد سرفه و ۴۷ درصد نیز درد و خستگی داشته‌اند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!



به گزارش خرداد، غلامرضا معصومی روز شنبه در گفت: وگو با ایرنا افزود: این متاآنالیز بر اساس داده‌های هشت مقاله بر روی پنج هزار و ۷۳۲ بیمار مبتلا به کورونا ویروس COVID-۱۹ منتشر شده که طی آن پژوهشگران و پزشکان به نتایج ۹۵.۶ درصد سی‌تی اسکن غیر نرمال قفسه سینه، ۹۰.۹ درصد تب، ۷۰.۸ درصد سرفه، ۴۱ درصد خستگی عضلات و ۱۴.۸ درصد سندروم دیسترس تنفسی حاد دست یافته اند.

وی ادامه داد: از زمان آلوده شدن تا بروز نخستین علایم این ویروس تا بستری شدن فرد بیمار در بیمارستان با تشدید علایم هفت روز، کوتاهی و تنگی نفس هشت روز، در موارد شدید و البته با درصد کم سندرم حاد دیسترس تنفسی ۹ روز و بستری در بخش مراقبت‌های ویژه بین ۱۰ تا ۱۱ روز زمان می‌برد.

عضو هیات علمی دانشگاه علوم پزشکی ایران توضیح داد: کرونا ویروس‌ها خانواده بزرگی با چند صد نوع هستند که از این تعداد زیاد، ۶ نوع از آن‌ها تاکنون به‌عنوان ویروس بیماری‌زای انسان شناخته شده‌اند. از این ۶ مورد چهار نوع در حد آنفلوانزای خفیف هستند و دو تای دیگر به‌عنوان MERS و SARS شناخته شده است.

معصومی اضافه کرد: ویروسی که اخیرا در چین پیدا شده از این خانواده و احتمالا هفتمین مورد است، ولی تحقیقات در زمینه این ویروس که ناشناخته است، ادامه دارد. این ویروس جدید COVID-۱۹ نامیده شده است.

این متخصص طب اورژانس در ادامه به سوال‌های شایعی که در شبکه­‌های مجازی در خصوص بهداشت فردی، افراد در معرض خطر بیشتر از ویروس کرونا، علایم بیماری کرونا، درمان قطعی یا واکسن برای بیماری کرونا، استفاده از ماسک، زمان ظهور علائم این بیماری، حیوانات ناقل این بیماری، احتمال انتقال ویروس از سطوح، دریافت بسته پستی و نظایر آن پرسیده می‌شود، پاسخ داد.

۱. منظور از بهداشت فردی چیست؟

- شستشوی دست­ها: با مایعات ضدعفونی کننده الکل دار و یا آب و صابون. حداقل زمان ۲۰ ثانیه

- فاصله مناسب: توصیه می­شود حداقل یک متر فاصله بخصوص از افرادی که مشکوک هستند داشته باشیم.

- پرهیز از دست زدن به چشم­ها و دهان و بینی در محیط خارج از منزل

- مراقبت تنفسی: استفاده از آرنج خم شده و یا دستمال یکبار مصرف در زمان عطسه و سرفه

- ماندن در منزل بخصوص اگر احساس بیماری می­کنید. البته اگر سرفه و تنگی نفس و تب دارید حتما به پزشک مراجعه کنید.

- پیگیر بحث­ها و اطلاعات روز جهانی و ملی در این خصوص باشید.

- ورود به منزل با شستشوی دست­ها و درآوردن لباس­ها و جدا سازی آن‌ها و مجددا شستشوی دست­ها

۲. در چه افرادی احتمال خطر بیشتر از است؟

- سالخوردگان

- کسانی که بیماری زمینه­ای دارند. مانند فشارخون بالا، بیماری قلبی، دیابت

- افراد دچار کاهش ایمنی مانند مصرف کنندگان دارو‌های کاهش دهنده ایمنی و همچنین افراد مبتلا به سرطان

۳. علائم این بیماری کدام است؟

- به عنوان یک ویروس علائمی شبیه به سایر ویرو­س­ها دارد. اما احتمال یکسری علائم در این بیماری بیشتر است:

- علائم درگیری راه­های تنفسی تحتانی مانند سرفه و تنگی نفس در این بیماری بیشتر است. هرچند که می­تواند با گلودرد، بدن درد و تب نیز همراه باشد.

- علائم گوارشی مانند تهوع، استفراغ و اسهال در یک پنجم موارد دیده می­شود، ولی اینکه بیمار به تنهایی فقط این علائم را داشته باشد به ندرت دیده شده است و قاعدتا بیمار باید بدنبال علل دیگر نیز باشد.

۴. آیا درمان قطعی یا واکسن برای این بیماری ساخته شده است؟

- خیر تاکنون هیچ دارو و واکسن مشخصی برای این بیماری ساخته نشده است. بعضی از دارو‌هایی که قبلا برای بیماری­های دیگر ساخته شده بود، دیده شده که در این بیماری نیز در موارد شدید قابل استفاده هستند.

- آنتی بوتیک­ها هیچ تاثیر مثبتی بر این بیماری ندارند و شاید مصرف آن‌ها بیماری را بدتر هم بکند.

- کماکان موثرترین راه مبارزه پیشگیری است.

۵. استفاده از ماسک برای چه کسانی توصیه می­ شود؟

- استفاده از ماسک برای کسانی که علائم بیماری را دارند مانند سرفه و تب توصیه می­شود نه همه افراد جامعه

- استفاده از ماسک برای کسانی که با بیماران سرکار دارند مانند پزشکان و پرستاران نیز توصیه می­شود. البته کسانی که بیمار را در منزل مراقبت می­کنند نیز مشمول این بند هستند.

- استفاده از ماسک برای کسانی که مشکوک هستند مانند افرادی که مناطق پرخطر مسافرت کرده­اند و یا با افرادی که به این مناطق رفته­اند در تماس نزدیک هستند نیز توصیه می­شود.

۶. زمان ظهور علائم کی خواهد بود؟

بین ۱-۱۴ روز پس از تماس با ویروس، ولی معمولا ظرف ۵ روز علایم شروع می­شود.

۷. آیا حیوانات ناقل بیماری هستند؟

- کرونا ویروس­ها خانواده بزرگی هستند که در خفاش و بقیه حیوانات بسیار شایعند. بندرت انتقال از حیوانات به انسان دیده شده است. مانند گربه برای SARS و یا شتر برای MERS. اما هنوز انتقال COVID-۱۹ از حیوانات تایید نشده است.

- به رغم موارد فوق توصیه می­ شود با حیوانات تماس مستقیم نداشته باشید و مراقبت خوبی از غذا‌های تولید شده از آن‌ها مانند شیرو گوشت داشته باشید و خام خواری نکنید. (موارد استریلیزه و یا پاستوریزه شده مشمول این موارد نیستند.)

- احتمال بیمار شدن در تماس با حیوانات خانگی مانند گربه و سگ وجود ندارد.

۸. آیا احتمال انتقال از سطوح وجود دارد؟

- بله. ویروس می­تواند تا ۹ روز روی سطوح مختلف باقی بماند.

- با استفاده از مواد ضدعفونی کننده خیلی ساده می­ توان آن‌ها را از بین برد.

۹. آیا دریافت بسته پستی خطرناک است؟

- خیر. احتمال انتقال بیماری از طریق بسته­ های پستی بسیار کم است.

۱۰. چه اقداماتی می ­تواند برای شما خطرناک باشد؟

- سیگار یا قلیان کشیدن

- استفاده از دارو‌های گیاهی

- استفاده از چند لایه ماسک

- استفاده سرخود از دارو‌ها مانند آنتی بیوتیک

به گزارش ایرنا، رئیس مرکز روابط عمومی و اطلاع رسانی وزارت بهداشت امروز (شنبه) اعلام کرد: تعداد مبتلایان قطعی به ویروس کرونا در کشور تاکنون ۵۹۳ نفر هستند که ۱۲۳ نفر ترخیص شده و بهبود یافته و ۴۳ نفر فوت کرده‌اند. برچسب ها: کرونا ، علایم کرونا ، کرونا ویروسپ

منبع: خرداد

کلیدواژه: کرونا علایم کرونا استفاده از ماسک توصیه می شود دارو ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.khordad.news دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خرداد» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۷۰۸۶۷۱۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

خطر نادیده انگاری پاندمی‌های جدید

به گزارش گروه سلامت خبرگزاری علم و فناوری آنا؛ آنچه در قبال شیوع ویروس کرونا شاهد بودیم، هشداری بود که یک پاندمی چگونه می تواند جغرافیای انسانی و زیستی را پشت سر گذاشته و به بدن همه انسانها در تمامی نقاط دنیا رسوخ کند! در این میان باید به هشدارهای ناظر بر وقوع پاندمی های جدید توجه کرد، حتی اگر این فراگیری شدت و حدت کمتری نسبت به کوید-19 داشته باشد. 

دانشمندان هشدار دادند «آنفلوانزا» عامل بیماری‌زایی است که به احتمال زیاد در آینده نزدیک باعث ایجاد یک بیماری همه‌گیر جدید خواهد شد.به نوشته وبسایت گاردین،‌ یک نظرسنجی بین‌المللی که قرار است آخر هفته آینده منتشر شود، نشان می‌دهد ۵۷ درصد از متخصصان احتمال می‌دهند یک سویه از ویروس آنفلوانزا علت شیوع بعدی بیماری‌های عفونی مرگبار در سطح جهان خواهد بود.جان سلمانتون گارسیا از دانشگاه کلن که این مطالعه را انجام داده است، تاکید کرد:‌ «این باور که آنفلوانزا بزرگترین تهدید همه‌گیری در سطح جهان است بر اساس تحقیقات طولانی‌مدتی به دست آمده که نشان می‌دهد این ویروس به طور مداوم در حال تکامل و جهش است.»

آنچه ماجرا را جدی تر می سازد، معطوف به تکامل و جهش ویروس آنفلانزاست. اگرچه هربار تلاش می‌شود با سویه‌های مختلف آنفلوانزا به اندازه کافی مقابله شود و آنها فعلا در حد خطرناک ارزیابی نمی‌شوند،‌ این موضوع لزوما برای همیشه صادق نخواهد بود.»

بنا بر اطلاعات منتشرشده از این پژوهش،‌ ۲۱ درصد از کارشناسانی که در این مطالعه شرکت کردند،‌ اعتقاد دارند که محتمل‌ترین عامل بعدی همه‌گیری، پس از آنفولانزا، احتمالا ویروسی است به نام بیماری ایکس X که هنوز برای علم ناشناخته است. آنها درباره بیماری ایکس بر این باورند که همه‌گیری بعدی ممکن است از سوی میکروارگانیسمی که هنوز شناسایی نشده است ایجاد شود درست همانطور که ویروس عامل کووید-۱۹ پیدا شد و در سال ۲۰۱۹ همه‌گیری جهانی را شکل داد. در واقع، برخی از دانشمندان هنوز بر این باورند که سارس کوو-۲ Sars-CoV-2 (عامل کووید – ۱۹) همچنان یک تهدید محسوب می‌شود به طوری که ۱۵ درصد از دانشمندان این مطالعه، آن را محتمل‌ترین علت همه‌گیری در آینده نزدیک ارزیابی می‌کنند.وجه مشترک این تحقیق این است که آنفلوانزا تهدید شماره یک از نظر احتمال همه‌گیری از سوی بیشتر دانشمندان جهان معرفی می‌شود.

این نتایج در حالی ارائه خواهد شد که هفته گذشته نیز سازمان جهانی بهداشت نسبت به شیوع آنفلوانزای پرندگان ( سویه اچ۵ان۱ H5N1) که باعث میلیون‌ها مورد ابتلا در سراسر جهان شده است، ابراز نگرانی کرد. شیوع این بیماری در سال ۲۰۲۰ آغاز و تاکنون منجر به مرگ یا تلف شدن ده‌ها میلیون طیور و نابودی میلیون‌ها پرنده وحشی شده است.این ویروس به تازگی به گونه‌های پستانداران نیز گسترش یافته است به طوری که گزارش شده گاوهای اهلی در ۱۲ ایالت آمریکا آلوده شده‌اند و نگرانی‌ها در مورد خطرات این بیماری برای انسان بیش از پیش افزایش یافته است.این موارد مطالعاتی، هشدارهایی هستند که تصور نکنیم دوران شیوع پاندمی های فراگیر و خطرناک به پایان رسیده و پیش بینی ها و اقدامات لازم را در این خصوص صورت دهیم. 

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • شایع‌ترین اختلالات روانی کرونا و آمار آن
  • حجاج این ۲ توصیه پزشکی را جدی بگیرند
  • بیماری ایکس ؛ همه گیری بعدی جهانی در راه است؟
  • بیماری ایکس؛ همه‌گیری بعدی جهانی در راه است
  • ۲ توصیه مهم پزشکی به زائران خانه خدا | بخش عمده‌ سرماخوردگی‌ها کروناست | شیوع یک سویه بسیار واگیر کرونا
  • هشدار سازمان بهداشت جهانی در مورد اپیدمی جدید/ آیا ویروس جدید جای نگرانی دارد؟
  • اتفاقاتی که بعد از زیاده‌روی در مصرف هندوانه در بدن شما می‌افتد
  • خطر نادیده انگاری پاندمی‌های جدید
  • سندروم پس از کرونا چیست؟
  • آنفلوآنزا عامل یک بیماری همه‌گیر جدید در آینده!