Web Analytics Made Easy - Statcounter

معاون نظارت، بازرسی و حمایت از مصرف‌کننده سازمان صنعت، معدن و تجارت استان مرکزی با بیان اینکه در ایام پایانی سال اولویت با کالاهای مورد نیاز مردم است گفت: بیش از ۵۰ نقطه در سطح استان برای عرضه سیب و پرتقال پیش‌بینی شده است. ۱۰ اسفند ۱۳۹۸ - ۱۵:۳۷ استانها مرکزی نظرات - اخبار استانها -

به‌گزارش خبرگزاری تسنیم از اراک، در آستانه سال نو به‌منظور تامین مایحتاج و کاهش دغدغه خانواده‌ها به خصوص اقشار متوسط و ضعیف، نیاز است که گام اساسی در سامان بازار نوروزی برداشته شود و با تدابیر خاص، مداخله هدفمند، راهبردهای کاربردی و کارشناسی و نظارت اصولی تعادل در عرضه و تقاضا به بهترین شکل ایجاد شود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

اگرچه هر سال برای تنظیم بازار نوروزی و افزایش توان خرید اقشار مختلف مردم تولیدکنندگان، عمده فروشان و خرده فروشان تنوع اجناس مختلف خود را از لحاظ کیفیت و قیمت بیشتر می‌کنند تا آحاد جامعه بتوانند اجناس مختلف را خریداری کنند اما نیاز است تا دستگاه‌های نظارتی از قبیل سازمان صنعت و معدن، تعزیرات حکومتی و اتاق اصناف نیز با حساسیت تیم‌های بازرسی را روانه بازار کنند تا ضمن جلوگیری از فروش کالاهای قاچاق، مناسبات بازار در کیفیت، رعایت قیمت و تاریخ مصرف کالاها به بهترین شکل رقم زده شود.

مسئولان و دست‌اندرکاران استان مرکزی معتقدند که در آستانه نوروز امسال ساماندهی بازار با حضور تیم‌های نظارتی و بازرسی و همکاری اصناف در این استان شرایط مناسبی دارد و نظم و آرامش مطلوبی حاکم است.

طرح ویژه نظارت بر بازار تا پایان ماه مبارک رمضان به‌طور پیوسته

محمدجواد قربانیان، معاون نظارت، بازرسی و حمایت از مصرف‌کننده سازمان صنعت، معدن و تجارت استان مرکزی در این‌باره با اشاره به اقدامات صنعت و معدن به مناسبت نظارت بر بازار نوروز به خبرنگار تسنیم گفت: طرح نظارتی ویژه نوروز از ابتدای اسفندماه شروع شده و تا پایان تعطیلات ادامه دارد و بعد از طرح نوروزی هم طرح ماه مبارک رمضان را داریم که می‌توان گفت تا پایان ماه مبارک رمضان، نظارت‌ها را به صورت ویژه داریم.

طرح نظارت بر بازار شب عید در اردبیل اجرا می‌شود؛ تامین میوه مورد نیاز مردم برای عید نوروزآغاز نظارت بر بازار شب عید از ابتدای اسفندماه؛ همکاری 200 ناظر افتخاری با اصناف استان فارس«کرونا» حریف بازار شب عید بیرجند نشد

بیش از 50 بازرس در سطح استان کار نظارت بر بازار نوروز را برعهده دارند

وی افزود: در این راستا بیش از 50 بازرس در سطح استان کار نظارت را برعهده دارند، اتاق اصناف و اتحادیه‌ها هم موضوع نظارت را به عنوان سطح نخست نظارت انجام می‌دهند.

معاون نظارت، بازرسی و حمایت از مصرف‌کننده سازمان صنعت، معدن و تجارت استان مرکزی تصریح کرد: تلفن 124 سازمان صنعت و معدن و سامانه www.124.ir سازمان که به صورت اپلیکیشن بوده و در آپ هم قابلیت دسترسی دارد گزارشات را دریافت می‌کنند و رسیدگی را مانند سراسر کشور انجام می‌دهیم.

توزیع میوه شب عید در بیش از 50 نقطه در استان

قربانیان بیان کرد: در ایام پایانی سال اولویت با کالاهای مورد نیاز مردم است، بحث تنظیم بازار کالاها را داریم که اولویت نخست بوده، تا کالا در سطح بازار باشد، خوشبختانه تاکنون گزارشی در خصوص کمبود کالاها نداشتیم.

وی ادامه داد: میوه شب عید استان هم تامین شده که توزیع آن انجام می‌شود و نظارت بر آن هم برعهده سازمان صنعت و معدن است، بیش از 50 نقطه در سطح استان برای عرضه سیب و پرتقال پیش‌بینی شده است.

انتهای پیام/712/ی

R7980/P/S6,73/CT7

منبع: تسنیم

کلیدواژه: نظارت بر بازار سطح استان استان مرکزی سازمان صنعت بازار نوروز صنعت و معدن بیش از 50 شب عید

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.tasnimnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «تسنیم» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۷۰۸۷۱۴۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

شکلات از طلا سبقت گرفت!

به گزارش خبرگزاری خبرآنلاین،جهان برای دهه‌ها از شکلات ارزان لذت می‌برد؛ درختان پیرتر شدند و آفات محصول در کشورهای غرب آفریقا، شایع شد. وضعیت آب و هوایی نامناسب در کشورهای ساحل عاج و غنا که تقریباً نیمی از سهم بازار جهانی کاکائو را دارند نیز کاهش تولید این محصول را تسریع کرد. همه این عوامل دست به دست هم داد تا قیمت کاکائو، رشد بی سابقه‌ای را تجربه کند و کام تولید کنندگان و مصرف‌کنندگان تلخ شود.

اقتصاد نیوز نوشت: بر اساس آنچه سازمان بین‌المللی کاکائو (ICCO) برآورد کرده، میزان تولید کاکائو در سال ۲۰۲۴ از میزان تقاضای آن عقب می‌افتد و بر این اساس برآورد می‌شود که تولید کاکائو با کسری ۳۷۴ هزار تنی روبرو خواهد شد.

در همین زمینه تریستان فلچر، تحلیگر بازار کالا به بلومبرگ اعلام کرد که زخم‌های این بحران ممکن است برای مدت طولانی در نوسانات بازار کاکائو قابل مشاهده باشد. به گفته او برخی فعالان بازار، سوداگرانه با سرعت بیشتری وارد می‌شوند و به سرعت نیز این بازار را ترک می‌کنند؛ موضوعی که به بی‌نظمی این بازار می‌افزاید و این، بدان معناست که بازارها به احتمال زیاد، تشدید نوسان را تجربه می‌کنند.

آنطور که اکونومیست تایم از وضعیت بازار گزارش داده است، معاملات آتی این هفته به رکورد ۱۱۱۲۶ دلار در هر تن رسید؛ سطحی که قبلاً برای اکثر معامله گران غیرقابل تصور بود و تقریباً دو برابر نقطه اوج قبلی است که آن هم در دهه ۱۹۷۰ ثبت شده بود. به نظر می‌رسد این پایان ماجرای نوسان در بازار این کالا نیست. آنچنان که سیتی گروپ پیش بینی کرده، قیمت‌ها در چند ماه آینده به ۱۲۵۰۰ دلار می‌رسند و بعید نیست که قیمت کاکائو، مرز ۲۰ هزار دلار را نیز در سال جاری بشکند.

بر اساس گزارش ها، آنچه در زمینه کاکائو اتفاق می‌افتد، اکنون نه تنها هشدار برای صنایع وابسته به این کالا را فعال کرده بلکه زنگ خطری برای صنعت قهوه نیز هست که تنها در دو کشور متمرکز شده است: برزیل و ویتنام.

با این حال وضعیت رشد قیمت کاکائو، بی تردید صنایع وابسته به این کالا در جای جای دنیا را تحت تاثیر قرار می‌دهد و در این اوضاع، بررسی وضعیتی که صنایع شیرینی و شکلات ایران نیز متاثر از آن خواهد شد، حائز اهمیت است که در این گزارش به آن می‌پردازیم.

وضعیت بازار شکلات ایران پس از افزایش قیمت‌ها
گردش مالی صنعت شیرینی و شکلات در کشور حدود ۱۶ تا ۱۷ هزار میلیارد تومان برابر با ۳۷۰۰ تن اعلام شده است؛ حجمی از محصولات که حدود ۳۰ درصد مواد اولیه‌اش وارداتی است و سایر مواد مورد نیاز آن در داخل تولید می‌شود.

بررسی آمار گمرکات ایران گواه این موضوع است که عمده واردات مواد اولیه این صنعت برای تولید کنندگان ایرانی از کشور ترکیه صورت می‌گیرد؛ رقمی حدود ۷۹ میلیون دلار برابر با ۱۹۰۳۱ تن است؛ کشوری که طی سال‌های اخیر ازجمله مهم‌ترین شرکا تجاری ایران محسوب می‌شود.

به طور کلی پودر کاکائو، دانه کاکائو و خمیر کاکائو برای طعم دادن به محصولات غذایی مختلف و برای طعم دار کردن «محصولات شکلاتی» مانند شربت ها، تاپینگ ها، شیر شکلات، مخلوط کیک‌های آماده و مواد دارویی استفاده می‌شود.

براساس این جدول که بر مبنای داده‌های گزارش آماری سالانه گمرک ایران تهیه شده، حجم واردات گروه کالایی کاکائو -اعم از پودر کاکائو، دانه کاکائو، خمیر کاکائو و روغن کاکائو در سال ۱۴۰۲- نزدیک به ۴۱.۶ هزار تن؛ معادل ۱۶۴.۱ میلیون دلار بوده است.

گزارش‌های جهانی حکایت از آن دارد که ارزش هر تن کاکائو در بازارهای جهانی اکنون از ۲ هزار و ۵۰۰ دلار به ازای هر تن، به ۱۱ هزار و ۱۲۵ دلار رسیده؛ رقمی که از رشدی معادل ۵۲۵ درصد حاکی است.

طبق آمارهای رسمی بازار جهانی و داده‌های گمرک ایران، در سال گذشته مجموعا ۴۱ هزار و ۵۸۴ تن کاکائو و زیرمجموعه این گروه کالایی به ارزش ۱۶۴ میلیون و ۱۱۱ هزار دلار وارد ایران شده است.

با فرض اینکه قیمت گروه کالایی کاکائو در تمام زیر مجموعه‌ها ثابت در نظر گرفته شود و حجم واردات این کالاها در سال ۱۴۰۳ را بدون تغییر نسبت به سال گذشته یعنی حدود ۴۱.۶ تن در نظر بگیریم، ارزش دلاری واردات این محصول به کشور با احتساب رشد حدود ۶.۵ برابری که در بازار جهانی این کالا رخ داده، رقمی بالغ بر یک میلیارد دلار برآورد می‌شود.

مهم‌ترین نکته‌ای که پس از محاسبه این عدد به ذهن می‌رسد این است که استراتژی فعالان صنعت شیرینی و شکلات ایران دستخوش تغییر خواهد شد؟؛ مساله‌ای که باید موضوع محدودیت حجم منابع ارزی را نیز به آن افزود.

علاوه بر این، اگر مشکلاتی که این صنعت در سال‌های گذشته با آن‌ها دست و پنجه نرم کرده را به وضعیت افزایش قیمت بی سابقه کاکائو در جهان اضافه کنیم؛ آینده این صنعت و تصمیم گیری فعالان برای نحوه فعالیت در آن به سوالی جدی تبدیل خواهد شد؛ مسائلی از قبیل افزایش ۳۰۰ درصدی هزینه انبارداری در سال گذشته، نبود برنامه منسجم در خطوط حمل و نقل کشور (غیر فعال شدن ۲۸ خط کشتیرانی به دلیل تحریم‌ها)، عدم همکاری منسجم بنادر که منجر به رسوب کالاها در گمرکات می‌شود و ...؛ عواملی که با پابرجا ماندن‌شان در کنار هم، نه تنها سهم کشورمان در بازارهای جهانی به میزان قابل توجهی از دست می‌رود بلکه عرصه برای فعالیت تولیدکنندگان داخلی نیز تنگ‌تر خواهد شد. همچنین وضعیت اشتغال حدود ۶۵ هزار نفر که به طور مستقیم به این صنعت وابسته هستند نیز در هاله‌ای از ابهام قرار خواهد گرفت.

۲۲۰

برای دسترسی سریع به تازه‌ترین اخبار و تحلیل‌ رویدادهای ایران و جهان اپلیکیشن خبرآنلاین را نصب کنید. کد خبر 1898929

دیگر خبرها

  • تشدید گشت های نظارتی بر بازار شهرستان دهلران
  • اجرای طرح نظارت بر بازار لاستیک خودرو در مازندران
  • شکلات از طلا سبقت گرفت!
  • گزارش‌هایی از تخلفات مجتمع‌های بین راهی قم اعلام شد
  • نظارت‌های صنفی در چهارمحال و بختیاری تشدید می‌شود
  • آغاز طرح نظارت بر مراکز عمده توزیع لاستیک در مازندران
  • کمبود نقدینگی از مهم‌ترین مسائل توزیع برق مرکزی
  • برخورد ویژه با ۵ گروه کالایی قاچاق در تهران
  • اجرای طرح تشدید نظارت بر کالا‌های اساسی در لرستان
  • تشدید نظارت‌ها بر بازار ادامه دارد