Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «عصر ایران»
2024-04-20@01:04:55 GMT

علیرضا زالی: ورود محموله عظیم ماسک از انگلستان

تاریخ انتشار: ۱۰ اسفند ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۷۰۹۱۴۲۸

علیرضا زالی: ورود محموله عظیم ماسک از انگلستان

فرمانده مدیریت مقابله با کرونا در تهران گفت: در جلسه‌ای که با مجموعه وزارت دفاع و نیروهای مسلح داشتیم مقرر شد ترددهای بین پادگانی به حداقل رسانده شود.

به گزارش خبرنگار ایلنا، علیرضا زالی که در برنامه تهران 20 حضور یافته بود درباره آخرین بررسی‌ها و اخبار کروناویروس و کاهش ساعت کار ادارات و اثرگذاری آن در مقابله با کروناویروس گفت: کم‌کردن ساعت کاری به این جهت است که شرایط موجود در ادارات از نظر میزان تماس فیزیکی کاهش یابد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی در پاسخ به این سوال که چرا قرنطینه‌سازی شهرها انجام نمی‌شود، اظهار داشت: قرنطینه‌سازی چند سطح دارد و تجربه‌ای که در چین وجود دارد و به‌عنوان تجربه جهانی مطرح است بهترین مدل در سطوح قرنطینه سازی را ماندن مردم در منزل و کاهش تردد در سطح شهرها می‌دانند.

فرمانده مدیریت مقابله با کرونا در تهران با تاکید بر اینکه مهمترین مساله در قرنطینه‌سازی حضور افراد در منازل است، ادامه داد: بخشی از قرنطینه‌سازی به میزان محدودیت‌های اجتماعی برمی‌گردد.

زالی درباره مسافرت مردم گفت: به دلایل علمی می‌گویم مسافرت در این شرایط به مصلحت نیست و هدف از ماندن در منزل کاهش سرایت‌پذیری و کاهش خطر در جامعه است چراکه در سفر معمولا از تسهیلات کمتری برخورداریم و زمینه آسیب‌پذیری افزایش می‌یابد.

فرمانده مدیریت مقابله با کرونا در تهران درباره وضعیت سلامت سربازان در پادگان‌ها گفت: در جلسه ستاد ملی مبارزه با کرونا در این زمینه و نوع رویکرد در پادگان‌ها بحث شد و تقلیل حضور افراد در پادگان‌ها به گونه‌ای که ضرورت ایجاب می‌کند پیشنهاد شد. پروتکل‌هایی که مجموعه وزارت دفاع و نیروهای مسلح برای حفاظت از سربازان دارند در این جلسه توضیح داده شد و مقرر شد ترددهای پادگانی به حداقل رسانده شود. بخش عمده‌ای از افرادی که پادگان‌ها را ممیزی می‌کنند از لحاظ سلامت در پادگان‌ها استقرار داده شدند.

او با تاکید بر اینکه سلامت همه شهروندان برای ما اهمیت دارد، ادامه داد: در آینده ممکن است بخشی از نیروهای امدادی ما از سربازان و نیروهای مسلح باشند؛ در نتیجه سلامت سربازان به این دلیل که از ذخایر راهبردی ما هستند مورد اهمیت است.

زالی درباره کمبود و توزیع ماسک و مواد ضدعفونی در کشور اظهارداشت: در سطح شهر به طرز چشمگیری کمبود جدی ماسک و مواد ضدعفونی‌کننده وجود دارد که بخشی از آن به‌دلیل اقدامات سودجویان است. همین الان چندین انبار در استان تهران کشف شده که مقادیر قابل توجهی از مواد ضدعفونی کننده و ماسک و ژل را احتکار کرده بودند.

وی متذکر شد: روزهای اول ترسی در مردم شکل گرفت و میزان مصرف مواد ضدعفونی کننده افزایش یافت اما اکنون با توجه به منطقی‌شدن مصرف بازار به توازن نسبی می‌رسد. همچنین با کمک ستاد اجرایی حضرت امام(ره) محموله بسیار عظیمی از ماسک از انگلستان بارگیری شده که احتمالا فردا وارد کشور خواهد شد و یکی دو روز آینده با یک گشایش جدید در بازتولید ماسک مواجه خواهیم شد. با همکاری‌های انجام شده ظرفیت تولید داخل هم به‌صورت قابل توجهی افزایش یافته است.

زالی درباره زمان از بین رفتن کروناویروس در کشور گفت: باید بدانیم که مدت قابل توجهی با این ویروس درگیر خواهیم بود و برای خارج شدن آن از گردونه باید دو مورد اتفاق بافتد؛ اول اینکه اگر شرایط رطوبت و محیطی تغییر کند شانس بقای ویروس کم می‌شود اما اینکه چه زمانی می‌توانیم ویروس را حذف کنیم به مردم بر می‌گردد. تنها راه در هم شکستن چرخه بیولوژیکی همکاری مردم و رعایت بهداشت است. مردم باید بهداشت همگانی را رعایت کنند و تمام ترددهای غیرضروری شهری و بین‌شهری کاهش یابد.

او در ادامه گفت: تامین اجتماعی، نیروهای مسلح، صنعت نفت، بنیاد شهید و ... اعلام آمادگی کامل کرده‌اند تا ناوگان تحت کنترل خود را در اختیار ما قرار دهند. در شهر پردیس امکان این هست که یک بیمارستان متعلق به خیرین و یک بیمارستان متعلق به دولت را به سرعت و در چند روز وارد مدار کنیم.

زالی درباره هزینه‌های بستری شدن افراد در بیمارستان گفت: در پروتکل وزارت‌بهداشت آنهایی که به صورت سرپایی مراجعه می‌کنند و فاقد علائم بیماری هستند هزینه‌های سرپایی را می‌دهند اما کسی که کووید 19 مثبت شناخته شد و با علائم بالینی یا ظن بالینی بستری شد با دستور وزیر بهداشت تمام خدمات آنها رایگان خواهد بود.

لینک کوتاه: asriran.com/0030Mw

منبع: عصر ایران

کلیدواژه: ماسک انگلیس مقابله با کرونا نیروهای مسلح مواد ضدعفونی قرنطینه سازی پادگان ها زالی درباره

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.asriran.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «عصر ایران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۷۰۹۱۴۲۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

یاداشت|متنوع سازی مبادی واردات یک ضرورت است

باتوجه به آنکه یکی از آسیب های فرآیند واردات کالاهای اساسی در ایران انحصار واردات است، یک پیشنهاد برای کاهش قیمت واردات کالاهای اساسی واردات از کشور های مختلف توسط افراد مختلف است. - اخبار اقتصادی -

به گزارش خبرگزاری تسنیم، بعد از انقلاب سفید شاه که اثرات مخربی بر کشاورزی داشت، وابستگی ایران به واردات محصولات کشاورزی یا همان کالاهای اساسی شدت گرفت و همواره در طول سالیان گذشته بخش قابل توجهی از واردات کشور مربوط به واردات کالاهای اساسی می شود. غالب کالاهای اساسی وارداتی شامل مواردی مانند ذرت، برنج، دانه‌های روغنی، روغن‌های خوراکی، گوشت قرمز، کنجاله سویا، جو، قند و شکر و گندم می باشد. درواقع علاوه بر گندم، قند شکر و روغن می توان گفت با توجه به الگو غذای دام طیور، تولید مرغ و همچنین گوشت قرمز در کشور  نیازمند واردات از خارج کشور است.
به همین جهت همواره با رشد جمعیت در طول سالیان گذشته تقاضا برای وارادات کالاهای اساسی و به تبع آن تقاضا برای ارز افزایش یافته است. به طور تقریبی طبق آمار گمرک اگر واردات کشور را حدود 45 میلیارد دلار و سهم کالاهای اساسی را 15 میلیارد دلار می توان گفت بیش از یک سوم واردات کشور مربوط به کالاهای اساسی است.
در سال های وفور درآمدهای نفتی هیچگاه اذهان سیاست گذاران به سمت میزان ارزبری کالاهای اساسی نمی‌رفت اما در سال های اخیر و با شروع تحریم های نفتی و بانکی و تنگناهای ارزی به وجود آمده اهمیت ارزبری واردات کالاهای اساسی افزایش یافته است و به یکی از موضوعات مهم در خصوص مدیریت بازار ارز تبدیل شده است. دلیل  اصلی افززایش توجهات به واردات کالاهای اساسی  سهم بیش از 30  درصدی این کالاها از  تقاضا ارز برای واردات رسمی کشور است. از این رو تلاش برای دستیابی به روش هایی که بتوان قیمت نهایی یا ارز بری واردات این کالاها را کمتر کرد در کانون توجهات کارشناسان حوزه تجارت بین الملل قرار گرفته است.
موضوعی که در سال های اخیر همواره مورد غفلت قرار گرفته بود. درواقع در طول سال های گذشته هرگاه سخن  از کاهش تقاضا برای ارز از بازار  مطرح میشد، ذهن ها به سمت مقابله با قاچاق می رفت. به خصوص که طبق ادعای مرکز پژوهش ها عدد قاچاق سالانه بین 12 تا 20 میلیارد دلار است. در این میان همواره، میزان ارز تخصیصی به واردات کالاهای اساسی به عنوان عددی که نمی توان درباره کاهش آن صحبت کرد و راه حلی  برای کاهش آن وجود ندارد یاد می شد. اما در سال های اخیر، تنگناهای ارزی سبب شد تا نگاه ها به سوی چگونگی تامین ارز کالاهای اساسی و راه حل هایی برای کاهش ارزبری این محصولات در عین حفظ حجم واردات آن مطرح  شود.
یکی از پیشنهادهایی که در این زمینه مطرح شد متنوع سازی مبادی واردات کالاهای اساسی است. مقاله های مختلفی در طول این سال ها با موضوع نقش متنوع سازی مبادی واردات کالاهای اساسی و نقش متنوع سازی شرکای تجاری ایران برای مقابله با کاهش نوسانات اقتصادی تولید و انتشار یافته است. عمده این مقالات بر این نکته تاکید دارند که متنوع شدن شرکای  تجاری ایران می تواند این امکان را به صادر کنندگان بدهد تا با قیمت کمتری کالاهای اساسی را وارد کنند. نکته دیگر در این زمینه از بین بردن انحصار واردکنندگان این محصولات است.
درواقع باتوجه به آنکه یکی از آسیب های فرآیند واردات کالاهای اساسی در ایران انحصار واردات است و با ملاحظه آنکه این انحصار سبب قیمت گذاری انحصارگر می شود، یکی از پیشنهاد ها برای کاهش  قیمت واردات کالاهای اساسی واردات از کشور های مختلف توسط افراد مختلف است.
تامین کالاهای اساسی از کشورهای مختلف توسط افراد مختلف سبب می شود انحصار واردات این محصولات شکسته شود و زمینه رقابت قیمتی بر سر تصاحب بازار را فراهم شود و در نهایت به نفع مصرف کننده خواهد بود ضمن آنکه تا حدی فشار تقاضا بر بازار ارز را هم کاهش خواهد داد.
اما در مورد تنوع در مبادی کشوررهایی که از آن ها واردات کالاهای اساسی داریم باید به این نکته توجه کرد که این کالاها عمدتا از کشور برزیل و یا با واسطه از کشورهای ترکیه و امارات وارد می شود. این در حالی است که کشورهای روسیه، اوکراین و هند و برخی از کشورهای آسیای مرکزی امکان تامین بخش قابل توجهی از نیاز های داخل کشور را دارند.
چالش دیگر واردات کالاهای اساسی به شیوه کنونی از نحوه تسویه آن است که هزینه نهایی کالا را بالا می برد. واردکنندگان غالبا با توجه به شرایط تحریمی با استفاده از درهم امارات اقدام به تسویه با کشور مبدا می کنند که همین موضوع نیز به علت تبدیل ارز و هزینه آن، قیمت ارز را بالا می برد.
اینجاست که مزیت دیگر تنوع در مبادی ارزی آشکار می شود. ایران در مبادله با کشور روسیه چین و یا حتی هند می تواند با توجه به صادرات خود به این کشور ها هزینه های دور زدن تحریم را تا حد بسیار قابل توجهی کاهش دهد. بدین صورت که  با استفاده از ارزهای حاصل از صادرات در آن کشورها اقدام به تسویه کالاهای اساسی نماید.

علاوه بر همه موارد گفته شده، حذف شرکت های واسط مالی یا به اصطلاح تراستی که ذینفع نگه داشتن دلار در حساب های بانکی خود هستند و سود زیادی از واسطه گری کسب می کنند می تواند امکان سیاست گذاری بهتری را به بانک مرکزی بدهد.
در مجموع به نظر می رسد با توجه به همه مزیت های متنوع سازی مبادی  واردات، همه دستگاه ها اعم از وزارت صمت، بانک مرکزی و حتی وزارت امر خارجه می بایست برای تحققق این کار از همه ظرفیت های خود استفاده کنند. زیرا این موضوعی نیست که تنها از عهده یک دستگاه بر بیاید. برای نمونه اگر شرکت بازرگانی دولتی بخواهد واردات کالاهای اساسی را از برزیل به سمت روسیه تغییر دهد با مشکلاتی رو به رو خواهد شد که بخشی از آن را می بایست وزارت امور خارجه بخشی از آن را وزارت اقتصاد و وزارت صمت حل نماید. از این رو لزوم یک قرارگاه برای ذیل معاون اول ریاست جموری برای رسیدن به هدف متنوع سازی مبادی واردات ضروری به نظر می آید.

محمدرضا گلرومفرد*

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • فیل فودن: جود بلینگام هدیه‌ای از جانب خداست؛ انگلستان به او در بهترین حالت‌اش نیاز دارد
  • سرمایه‌گذاری عظیم برای انتقال آب به شهرک‌های صنعتی
  • کاهش ۶۰ درصدی ورود پرونده‌های قضایی تصادفات در هرمزگان
  • توصیه‌های علیرضا دبیر به ملی‌پوشان کشتی
  • درخواست بزرگ کودی رودز از WWE؛ کابوس آمریکایی به دنبال تاریخ‌سازی در انگلستان است
  • فولکس‌واگن‌های ارزان‌قیمت آماده ورود به بازار
  • محموله‌های بسته غذایی بنیاد مستضعفان به مناطق سیل‌زده کرمان اعزام شد
  • اوکراین:روسیه برای پاکسازی سنگرها از گاز اشک‌آور استفاده می کند
  • سالم‌سازی همبرگر با کاهش سدیم
  • یاداشت|متنوع سازی مبادی واردات یک ضرورت است