Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ساعت24»
2024-03-28@13:34:16 GMT

مردم تک‌صدایی مجلس را دوست دارند، شما مشکلی دارید؟

تاریخ انتشار: ۱۱ اسفند ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۷۰۹۴۴۹۴

مردم تک‌صدایی مجلس را دوست دارند، شما مشکلی دارید؟

ساعت 24-آقای ایمانی، با وجود رد صلاحیت بیش از 93 درصد کاندیدای اصلاح‌طلب، همانطور که انتظار می‌رفت، اصولگرایان توانستند پیروز این دوره از انتخابات شوند. به نظر شما علت این پیروزی چیست؟

اگر اصلاح‌طلبان این آمار 93 درصد را گفته‌اند که محل استناد نیست. من بارها در مصاحبه‌های قبلی‌ام گفته‌ام که اصلاح‌طلبان باید ادعای‌شان در زمینه ردصلاحیت کاندیداهای خود را ثابت کنند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

آنها برای راستی‌آزمایی ادعای خود، باید آمار نام‌نویسی کاندیداهای اصلاح‌طلب را در حوزه‌های انتخابیه با جزییات منتشر کنند تا معلوم شود که 9 درصد ردصلاحیت شده‌اند یا 93 درصد. اما متاسفانه این کار را نمی‌کنند؛ به این دلیل که می‌دانند نتیجه‌اش چه خواهد بود. مشکل اصلاح‌طلبان ردصلاحیت‌شان نبوده است؛ بلکه مشکل این بوده که اصلاح‌طلبان بسیار کم برای انتخابات یازهمین دوره مجلس نام‌نویسی کردند. به این دلیل که می‌دانستند به‌خاطر عملکردشان رای قابل‌توجهی را از آن خود نمی‌کنند. از این تعداد کمی هم که نام‌نویسی کردند، طبیعتا تعدادی ردصلاحیت می‌شوند؛ همچنان که در میان اصولگرایان هم تعدادی رد صلاحیت شدند. اما مشکل اصلاح‌طلبان این رد صلاحیت‌ها نیست؛ به این دلیل که اصلاح‌طلبان در تهران حداقل 2 لیست منتشر کردند؛ این بدان معنا است که دست‌کم 45 نفر کاندیدا در تهران داشته‌اند و از این 45 نفر، دست‌کم یک نفر می‌توانست جزو 30 نفر اول تهران باشد اما این امر محق نشد. چرا اصلاح‌طلبان واقعیت‌ها را باور نمی‌کنند؟ واقعیت این است که مردم در این دوره از اصلاح‌طلبان استقبال نکردند. همچنان که در بسیاری از ادوار انتخابات مردم از اصولگرایان هم استقبال نکردند. چرا اصلاح‌طلبان مدام موضوع رد صلاحیت‌ها را تکرار می‌کنند؟! آنقدر این موضوع را تکرار کرده‌اند که خودشان هم باورشان شده است.

در بعضی از استان‌ها ردصلاحیت‌ها، کاندیدایی برای اصلاح‌طلبان نگذاشت. این موضوع را می‌توان در تایید ردصلاحیت‌های گسترده عنوان کرد.

اصلا کاندیدای اصلاح‌طلبی نبوده است. من عنوان کردم که اگر اصلاح‌طلبان آمار بدهند که به عنوان مثال در حوزه انتخابیه بردسکن ما 2 کاندیدا داشتیم و هر دو هم رد صلاحیت شده‌اند، من حرف‌شان را قبول می‌کنم.

در شیراز، علی اکبری و بهرام پارسایی که نمایندگان اصلاح‌طلب مجلس دهم بودند و برای کاندیداتوری در انتخابات یازدهمین دوره مجلس هم نام‌نویسی کرده بودند، رد صلاحیت شدند و گفتند که در استان فارس کاندیدای خاصی ندارند.

باید توجه کرد که در آن حوزه چند کاندیدای اصلاح‌طلب داشته‌اند. طبیعی است که بعضی از افراد رد صلاحیت می‌شوند. اگر در حوزه انتخابیه شیراز برای مثال 5 نفر نماینده مجلس می‌خواهد و در مجموع 3 نفر کاندیدای اصلاح‌طلب نام‌نویسی کرده‌اند و هر 3 نفر رد صلاحیت شده باشند، اصلاح‌طلبان ادعای رد صلاحیت گسترده می‌کنند، در صورتی که اصلا کاندیدایی نام‌نویسی نکرده است.

من نمی‌خواهم نگاه بدبینانه داشته باشم که اصلاح‌طلبان به دلیل عملکرد ضعیفی که داشته‌اند و می‌دانستند که مردم در این دوره از آنها استقبال نمی‌کنند، نام‌نویسی نکردند. بلکه باور من این است که مثلا در تهران چرا از کاندیداهای اصلاح‌طلب کاملا شناخته‌شده مانند علیرضا محجوب، مجید انصاری، سهیلا جلودارزاده و... حتی یک نفر هم نتوانست رای بالای مردم را بیاورد و جزو 30 نفر اول باشد. این مساله نشان‌دهنده آن است که مردم در این دوره به اصلاح‌طلبان روی خوشی نشان ندادند؛ چرا که اگر مردم از آنها استقبال می‌کردند، با وجود ردصلاحیت‌های کاندیدای‌شان، همانند انتخابات مجلس دهم، 30 نفر اول تهران باید اصلاح‌طلب می‌بودند. اصلاح‌طلبان هنگامی که رای مردم را می‌آورند، در بوق و کرنا می‌کنند که مردم آنها را انتخاب کردند و مردم از اصولگرایان بیزار هستند اما هنگامی که می‌دانند دیگر مردم با رای‌شان آنها را حمایت نمی‌کنند، ادعا می‌کنند که حذف‌شان کرده‌اند. در نتیجه این رفتار صادقانه با مردم نیست. اصلاح‌طلبان این موضوع را باید قبول کنند که به دلیل عملکرد ضعیف‌شان در این دوره دیگر رای مردم را نیاوردند. البته ممکن است که عملکرد 4سال آینده اصولگرایان هم ضعیف باشد و مردم در انتخابات آینده به آنها هم رای ندهند.

بر اساس آمار، مشارکت مردم در این دوره انتخابات بسیار پایین‌تر از تمام ادوار گذشته بوده است که یکی از علت‌های این مشارکت پایین، نارضایتی عمومی از مجموعه حاکمیت است. نظر شما درباره علت این مشارکت پایین در انتخابات چیست؟

در کدام دوره تورم 40 درصدی داشتیم در حالی که شاهد این میزان مشکلات بیکاری و اقتصادی و از طرف دیگر بی‌تدبیری‌هایی که وجود داشته مانند گرانی بنزین، حوادث تلخ آبان‌ماه، سقوط هواپیمای اوکراینی، شهادت سردار سلیمانی و جان باختن چند نفر از مردم کرمان در مراسم تشییع سردار سلیمانی و همچنین شیوع کرونا که پیش از انتخابات شروع شد، بودیم. با وجود این حوادث که به فاصله کمی قبل از انتخابات اتفاق افتاد، شما انتظار داشتید چند درصد از مردم پای صندوق رای بیایند؟ آیا در انتخابات گذشته سابقه این همه حوادث تلخ آن هم در نزدیکی انتخابات داشته‌ایم؟ نارضایتی کلی وجود دارد که به‌طور مشخص از عملکرد دولت است؛ چون مساله اقتصادی که در راس مشکلات است، به دولت مربوط می‌شود. همین 40درصد از مردمی هم که به پای صندوق‌های رای آمدند، آن‌هم با وجود این مشکلات، بسیار انگیزه داشته‌اند.

تاثیر غیبت اصلاح‌طلبان در این پیروزی نسبتا غیررقابتی اصولگرایان، چه بود؟

رقابت یعنی چه؟! حرف من این است که تمام شرایط برای کاندیداهای هر دو جناح یکسان بوده است. بنابراین علت مشارکت پایین مردم، رد صلاحیت اصلاح‌طلبان نبوده است؛ بلکه علت آن عملکرد جریان اصلاح‌طلب بوده است. مردم به دلیل عملکرد ضعیف اصلاح‌طلبان، با آنها قهر کرده‌اند. هرچند این به معنی قهر همیشگی نیست ممکن هم هست که اصولگرایان به سرنوشت اصلاح‌طلبان دچار شوند. همچنان که بارها این موضوع تکرار شده است. ما در ادوار انتخابات دیده‌ایم که مردم جناحی رای نمی‌دهند، مردم بر مبنای میزان خدمت کاندیداها به جامعه رای می‌دهند. حال اگر این حوادث و شرایط سخت کشور نبود، شک نکنید که میزان مشارکت بالای 70 درصد بود و بازهم اصولگرایان پیشتاز انتخابات بودند. توجه به اصولگرایان به دلیل قهری است که مردم با اصلاح‌طلبان داشته‌اند. همچنان که اگر مردم قهر نمی‌کردند، در همین تهران 30 نفر اول اصلاح‌طلب بودند. عملکرد اصلاح‌طلبان در اداره کشور به‌شدت زیرسوال است و بهتر آن است که خودشان اعتراف و عذرخواهی کنند. اما آنها هروقت که در جایگاه قدرت هستند، می‌گویند ما نمی‌توانیم کاری را انجام دهیم چون نهاد قدرت و دولت پنهان وجود دارد؛ زمانی هم که از قدرت توسط مردم برکنار می‌شوند، بحث رد صلاحیت گسترده را مطرح می‌کنند. گویی نمی‌خواهند باور کنند که مردم در مقاطعی آنها را نپسندیدند؛ همان‌طور که در مقاطعی هم دست رد به سینه اصولگرایان ‌زدند. من نقش ردصلاحیت را کم‌تاثیر می‌دانم. این ادعای من هم شخصی نیست؛ بلکه آمار آن را تایید می‌کند. ولی حتی اگر تمام کاندیداهای اصلاح‌طلبان هم تایید صلاحیت می‌شدند، نتیجه تهران همین بوده که الان به دست آمده است. مثلا شما ببینید در تهران افراد شاخصی که رد صلاحیت شدند، مطهری، صادقی و مولاوردی بود، فرض کنید این 3 نفر هم تایید صلاحیت می‌شدند و رای هم می‌آوردند، در این صورت باز هم 27نفر دیگر اصولگرا بودند. حال اما اصلاح‌طلبان پس از پایان انتخابات، از مردم تشکر کردند؟! مانند کاری که اصولگرایان در انتخابات دهم مجلس انجام دادند و از رای مردم در بیانیه‌ای تشکر کردند. اصلاح‌طلبان هم که خیلی ادعای توسعه سیاسی دارند، در بیانیه‌ای از مردم تشکر کنند.

آیا می‌توان گفت در انتخابات مجلس دهم، مردم از عملکرد اصولگرایان ناراضی بوده‌اند که لیست امید پیروز قاطع انتخابات مجلس شد؟

من این‌را قبول ندارم. در انتخابات مجلس دهم، مردم تمایل داشتند به علت مسائلی مانند برجام، به اصلاح‌طلبان رای بدهند به این دلیل که در آن دوره، مساله اصلی کشور برجام بود و مردم تمایل داشتند به اصلاح‌طلبان که جناح موافق دولت بود، رای دهند. اما به هر دلیلی مردم خواستند که به اصلاح‌طلبان رای دهند و رغبتی به اصولگرایان نشان ندهند. در این دوره از انتخابات هم مردم به اصولگرایان اعتماد کردند. علتش هم رد صلاحیت نبود، بلکه عملکردی بود که مردم از اصلاح‌طلبان دیدند.

به نظر شما تک‌صدایی شدن مجلس، چه تبعاتی را برای جامعه و آینده کشور دارد؟

تک‌صدایی در مجلس یازدهم وجود ندارد. مگر این نبوده است که مردم به اصلاح‌طلبان رای نداده‌اند؟ مردم تک‌صدایی دوست دارند، شما حرفی دارید؟!

به هر حال اصولگرایانی که وارد مجلس می‌شوند، تنها صدای طیف‌های نزدیک به خود هستند که به آنها رای داده‌اند.

مشکل اصلاح‌طلبان این است که همیشه می‌خواهند در قدرت باشند و اگر دور از قدرت باشند، تمام بازی را به هم می‌زنند. باید قبول کنند که مردم یک دوره به آنها رای می‌دهند و یک دوره رای مردم را نمی‌آورند. همانطور که در انتخابات ریاست‌جمهوری 96 به روحانی رای دادند و به رییسی رای ندادند؛ در آن دوره کسی مگر چیزی گفت؟!

با وجود اختلاف میان طیف‌های مختلف اصولگرایی که به مجلس راه پیدا کردند، تکلیف ریاست مجلس چگونه می‌شود؟

2 طیف رسمی از اصولگرایان در مجلس یازدهم حاضر هستند که عملا به وحدت رسیده‌اند؛ یکی از آنها جریان ائتلاف است که متشکل از چندین حزب اصولگرا است و دیگری هم طیف پایداری‌ها هستند. به تعبیری دیگر حداکثر 2 طیف در مجلس داریم. اینکه در زمان انتخابات افرادی لیست‌هایی بی‌نام و نشان ارایه دادند، این لیست‌ها محل‌اعتنا نیست. حال در پاسخ به اینکه رییس مجلس چه کسی خواهد بود، باید بگویم که افرادی هستند که احتمال ریاست در آنها وجود دارد. اما من تصورم این است که احتمال ریاست قالیباف بسیار زیاد است. بر این مبنا که با اختلاف بسیار فاحش، نفر اول تهران شده است؛ همچنین با توانایی‌ها و قابلیت‌هایی که دارا است، فکر می‌کنم در مجموع این مجلس روی ریاست قالیباف بچرخد. اگرچه بر سر این موضوع هم اختلافاتی به وجود می‌آید، ولی احتمال ریاست قالیباف بیشتر است.

وضع اصلاح‌طلبان که احتمالا اقلیتی ضعیف در مجلس یازدهم خواهند بود، چگونه می‌شود؟

ما از این نوع اقلیت‌ها در ادوار مجلس داشته‌ایم. برای مثال اقلیتی که اصولگرایان در مجلس ششم داشتند. این اقلیت‌ها می‌توانند تاثیرگذار باشند و اینکه از چه جناحی باشند، اهمیتی ندارد. اتفاقا یکی از مشکلات مجلس دهم این بود که دو فراکسیون امید و ولایی، تقریبا وزن یکسانی داشتند و همین مساله کار را برای تصمیم‌گیری در مجلس دشوارتر می‌کرد. مجلس اگر یک فراکسیون اکثریت و اقلیت داشته باشد، روان‌تر و بهتر در کشور ظاهر می‌شود. بنابراین اقلیت هم می‌تواند موثر باشد، مشروط بر اینکه یک کار تشکیلاتی منسجم و درخور توجه انجام دهند. از نظر من مسعود پزشکیان به عنوان نماینده اصلاح‌طلب مجلس یازدهم، می‌تواند رییس فراکسیون اقلیت اصلاح‌طلبان باشد. به این دلیل که سابقه نایب‌رییسی مجلس دهم را دارند و هم از پختگی کاملی برخوردارند، نقش موثری را می‌توانند در تشکیل فراکسیون منسجم ایفا کنند.

در دو لیست اصلی اصولگرایان، بسیاری از کاندیداها ناشناخته بودند. فکر می‌کنید این افراد کم‌تجربه قادر به حل مشکلات کشور هستند؟

به هر حال وقتی قرار باشد که از چهره‌های جوان استفاده شود، ممکن است که برای افکار عمومی ناشناخته و جدید باشند، هرچند که فکر نمی‌کنم نسبت به لیست امید تعداد این چهره‌های جدید بیشتر باشد. در لیست امید 25 چهره ناشناخته وجود داشت.

این چهره‌های جدید سابقه فعالیت سیاسی نداشتند، حال چگونه بدون سابقه چشمگیر فعالیت سیاسی در لیست اصولگرایان جای گرفتند و عده‌ای از آنها هم وارد مجلس شدند؟

این افراد در کارنامه خود سابقه فعالیت سیاسی، اقتصادی یا مدیریتی و مطبوعاتی داشتند و با احمد مازنی که در «لیست امید» هم بودند و رای هم آوردند بسیار تفاوت دارند. چون در زمان انتخابات دهمین دوره مجلس، هیچ سابقه سیاسی، هنری، ورزشی، و... از ایشان نبود.

ما هرچه قدر برای پیدا کردن رزومه بعضی از این چهره‌های جوان، جست‌وجو کردیم و حتی از برخی چهره‌های اصولگرا درباره این افراد پرس‌وجو کردیم، چیزی عایدمان نشد.

شما درباره هرکدام از این افراد که می‌خواستید بدانید، از من بپرسید؛ من به شما سابقه‌اش را می‌گویم.

انتخابات مجلس یازدهم با پیروزی جناح راست به پایان رسید. آینده کشور را با روی کار آمدن اصولگرایان چگونه ارزیابی می‌کنید؟

ما در این یک سال و اندی باقیمانده از دولت آقای روحانی، کمک خواهیم کرد که دولت فعال‌تر باشد و کشور را بهتر اداره کند. به این دلیل که مجلس دهم، مجلس قوی نبود.

منبع: روزنامه اعتماد

منبع: ساعت24

کلیدواژه: احمدی نژاد کاندیدای اصلاح طلب مردم در این دوره اصلاح طلبان اصلاح طلبان اصلاح طلبان انتخابات مجلس مجلس یازدهم لیست امید رد صلاحیت داشته اند صلاحیت ها نام نویسی مجلس دهم رای مردم تک صدایی نفر اول

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.saat24.news دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ساعت24» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۷۰۹۴۴۹۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

صحبت‌های جالب نامزد‌های انتخابات مجلس که از آخر اول شدند!

گروه سیاسی باشگاه خبرنگاران جوان- محمد امیرحسینی؛ انتخابات دوازدهمین دوره مجلس شورای اسلامی و ششمین دوره مجلس خبرگان رهبری در روز ۱۱ اسفند ۱۴۰۲ برگزار شد و قرار است دور دوم انتخابات مجلس شورای اسلامی در روز جمعه ۲۱ اردیبهشت ۱۴۰۳ برگزار شود.

هادی طحان‌نظیف سخنگوی شورای نگهبان اعلام کرده بود در مجموع صلاحیت بیش از ۱۵ هزار ۲۰۰ نفر از داوطلبان کاندیداتوری انتخابات مجلس شورای اسلامی مورد تایید قرار گرفت و حدود ۷۵ درصد از داوطلبان تاییدصلاحیت شدند.

از تهران که شلوغ‌ترین حوزه انتخابیه از نظر تعداد نامزد بود ۳۵۴۵ نفر برای انتخابات مجلس تاییدصلاحیت شده بودند که از این تعداد، ۱۴ نفر اول توانستند حد نصاب ۲۰ درصد را کسب کنند و به مجلس دوازدهم راه یابند، اما نفرات شانزدهم تا سی‌ام موفق به کسب این حدنصاب نشدند.

انتخابات دور دوم مجلس در تهران میان نفر پانزدهم تا چهل و ششم دور اول انتخابات برگزار می‌شود.

وزارت کشور در انتخابات مجلس دوازدهم علاوه براینکه اسامی و تعداد آرای نفرات اول انتخابات را اعلام کرد اسامی و تعداد آرای نامزد‌هایی که در تهران کمترین میزان رای را داشتند هم اعلام کرد که آقای نیما مومن شوقی با ۳۶ رای، آقای حسین سقط کار خوشحال با ۳۵ رای و آقای داود محمدبیگی کاسوایی با ۳۳ رای کمترین میزان رای را در حوزه انتخابیه تهران، ری، اسلامشهر، شمیرانات و پردیس به‌دست آوردند.

با توجه به اینکه همیشه نفرات اول انتخابات مورد توجه مردم و رسانه‌ها هستند، اما این بار برای شنیدن صحبت‌های نفرات آخر انتخابات به سراغ سه نامزدی که در تهران کمترین میزان رای را آوردند، رفتیم تا صحبت‌ها، نظرات و اینکه چه شد کمترین میزان رای را آوردند بشنویم البته آقای داود محمدبیگی کاسوایی که نفر آخر انتخابات مجلس در تهران است حاضر به مصاحبه نشد.

در ابتدا به سراغ آقای حسین سقط کار خوشحال رفتیم که متن این مصاحبه به شرح ذیل است:

باشگاه خبرنگاران جوان: به‌عنوان سوال اول خودتان را برای ما معرفی کنید.

من حسین سقط کار خوشحال هستم و در مخابرات کار می‌کنم.

باشگاه خبرنگاران جوان: چند سال دارید؟

 ۵۳ سال

باشگاه خبرنگاران جوان: درباره فامیلی‌تان برای ما بفرمایید به چه معناست؟

سَقَط کار به معنای کار‌های منبت‌‌کاری و ظریف‌کاری است و آن سَقَطی که به معنای کشتن و نابود کردن است، نیست.

باشگاه خبرنگاران جوان: اصالتا اهل کجا هستید؟

لاهیجان

باشگاه خبرنگاران جوان: تحصیلاتتان چیست؟

دارای مدرک دکتری مدیریت بازرگانی شاخه کارآفرینی هستم.

باشگاه خبرنگاران جوان: چند تا بچه دارید؟

دو تا

باشگاه خبرنگاران جوان: هدفتان چه بود از اینکه در انتخابات شرکت کردید؟

بالاخره هر کسی در درون خود چیز‌هایی می‌بیند که می‌تواند به جامعه کمک کند؛ هدفم کمک کردن بود. ما در جامعه بودیم و رنج‌هایی را کشیدیم و لمس می‌کنیم. نظر شخصی من این است که خواسته‌های مردم، آنها که منطقی هستند باید مطرح شود.

باشگاه خبرنگاران جوان: به نظرتان چه کمکی می‌توانستید به مردم کنید؟

هر آدمی یک رای دارد و با آن رایی که می‌دهد می‌تواند از مردم دفاع کند و یک پرزنتی از موضوعی که دارد بتواند با آن مردم را قانع کند. اینکه یک نفر برود شق‌القمر کند بالطبع نمی‌شود لذا در حد معمول از خواسته‌های مردم آنها که معقول و در راستای حکومت هستند، دفاع کنیم.

باشگاه خبرنگاران جوان: با توجه به چهره‌های سرشناسی که در تهران بودند چرا از لاهیجان و یا یک شهر کوچک برای انتخابات ثبت‌نام نکردید؟

بعضی‌ها وقتی امتحان کنکور می‌دهند می‌گویند اگر فلان رشته را قبول شدم فلان رشته را می‌خوانم؛ بعضی دیدگاه‌ها این‌طوری است که فقط می‌خواهند بیایند داخل، اما دیدگاه من این نبود که فقط بخواهم به داخل بروم. چون من کار و همه چیزم در تهران است و خیلی از مسائل را در تهران لمس کردم لذا ترجیح دادم در تهران باشم حالا امسال نشد سال‌های دیگر بالاخره تجربه‌ای است برای آدم.

باشگاه خبرنگاران جوان: تبلیغات انتخاباتی هم داشتید؟

نه، من زیاد انجام ندادم.

باشگاه خبرنگاران جوان: حتی در فضای مجازی هم تبلیغ نکرید؟

نه

باشگاه خبرنگاران جوان: شما که می‌خواستید در انتخابات شرکت کنید چرا تبلیغات نکردید؟

مردم دیگر با تبلیغات رای نمی‌دهند. به یک نفر که می‌تواند کار شاخصی انجام دهد و سوابقی خوبی داشته باشد رای می‌دهند لذا اگر من تبلیغ هم انجام می‌دادم رای نمی‌آوردم.

باشگاه خبرنگاران جوان: شما اگر خودتان می‌دانستید که در انتخابات رای نمی‌آورید پس چرا در انتخابات شرکت کردید؟

مگر رهبر انقلاب نگفتند اگر کسی در خود می‌بیند که می‌تواند کاری کند، آن را انجام دهد. ما توانستیم انجام دادیم، اما می‌دانستم تبلیغات با هزینه‌هایی که می‌خواستم انجام دهم برای من مثمرثمر نیست.

باشگاه خبرنگاران جوان: البته اگر در فضای مجازی تبلیغات می‌کردید هزینه‌ای نداشت.

خیلی از بچه‌ها انجام دادند. مردم براساس درصد شناخت رای می‌دهند حالا با مسئولان و غیرمسئولان کاری ندارم. ما در یک جامعه هستیم و باید هدفمان را نگاه کنیم. تبلیغات اگر می‌شد برای من پوئن منفی نداشت؛ درست است اگر تبلیغ هم می‌کردم کسی من را نمی‌شناخت و رای هم نمی‌آوردم به همین دلیل در پروسه‌ای که طی کردم به این نتیجه رسیدم که تبلیغات نکنم مگر اینکه در سال‌های بعد دیدگاه مردم عوض شود.

باشگاه خبرنگاران جوان: گرایش سیاسی شما چیست؟

من مستقل هستم. اصولگرا یا اصلاح‌طلب دوست ندارم البته نه اینکه قبول نداشته باشم.

باشگاه خبرنگاران جوان: آیا شما تلاش کرید به ائتلاف‌های مختلفی که برای انتخابات مجلس تشکیل شده بودند، بپیوندید؟

تماس گرفتند و دعوت کردند که عضو یک ائتلاف شوید که من قبول نکردم.

باشگاه خبرنگاران جوان: آیا آنها تماس گرفتند یا خودتان تماس گرفتید؟

بله آنها تماس گرفتند؛ من تماسی نگرفتم.

باشگاه خبرنگاران جوان: یعنی بدون اینکه خودتان فعالیتی انجام دهید از طرف یکی از ائتلاف‌ها تماس گرفتند که شما عضوشان شوید؟

بله

باشگاه خبرنگاران جوان: کدام ائتلاف بود؟

این درست نیست که بخواهم بگویم؛ باید رازداری کنم، چون درست نیست بگویم.

باشگاه خبرنگاران جوان: شما از آرای خودتان در انتخابات خبر دارید که چقدر بوده؟

دقیقا نه ولی فکر می‌کنم ۶۵ تا رای آوردم.

باشگاه خبرنگاران جوان: اما لیستی که منتشر شده ۳۵ تاست.

پس ۳۵ تاست.

باشگاه خبرنگاران جوان: متوجه شدید که در انتخابات نفر چندم شدید؟

نه، چون معلوم است که آخر شدم. به قول معروف اگر سه هزار نفر شرکت کنند من نفر سه هزارم هستم.

باشگاه خبرنگاران جوان: محض اطلاع عرض می‌کنم شما از آخر دوم هستید.

خب بالاخره می‌توانم بگویم در انتخابات دوم شدم.

باشگاه خبرنگاران جوان: تعداد رای و جایگاهتان در انتخابات باعث دلسردی شما نشد؟

هرگز، برای چی دلسرد شوم. شما به‌طور مثال به خواستگاری می‌روید، اما دختر قبول نمی‌کند؛ آیا شما ناراحت می‌شوید؟ خودتان را می‌کُشید؟ حتما یک ایرادی بوده یا یک فرآیندی بوده که مدنظر قرار نگرفته است.

اینجا تجربه کسب می‌کنید که چرا پایین آمدم. گرچه خودم می‌دانم عدم تبلیغات و کار‌های شاخصی که بتوانم برای مردم انجام دهم باعث این قضیه شده است، چون مردم عاشق چشم و ابرو و قیافه نیستند که رای بدهند؛ مردم به کسی رای می‌دهند که بتواند مشکلاتشان را حل کند.

بالطبع من تا حالا کاری نکردم که بتوانم از مردم رای بگیرم مگر اینکه فامیل‌ها یا رفاقت‌های کذایی که وجود دارد بخواهند به من رای بدهند.

باشگاه خبرنگاران جوان: آن ۳۵ نفری که به شما رای دادند چه کسانی بودند؟ از خانواده، دوستان و آشنایان بودند؟

نه من اصلا این قضیه را با خانواده مطرح نکردم فقط فکر می‌کنم از همکاران بودند.

باشگاه خبرنگاران جوان: یعنی خانواده شما اصلا در جریان نبودند که شما نامزد انتخابات هستید؟

نه، نگفتم.

باشگاه خبرنگاران جوان: دلیل نگفتن شما چه بود؟

من تجربه خودم را می‌خواستم داشته باشم. در محیط کار همه متوجه می‌شوند، اما خودم باید به خانواده می‌گفتم که چه شود؟ می‌دانستم که قبول نمی‌کنند و رای نمی‌دهند و می‌گفتند می‌خواستم خودم را نشان دهم. بعضی‌ها می‌خواهند نماینده شوند تا مطرح شوند. چیزی ندارند که بخواهند خود را مطرح کنند.

الان نماینده‌ای که در مجلس کار می‌کند شاید خیلی‌ها افتخار می‌کنند که ما فلانیم، اما افتخار ندارد، چون خادم مردم هستند. اگر نمایندگی واقعی است نباید هوارهوار کند، افتخار کند و بخواهد به همه بگوید که من به مجلس رفتم.

تحصیلات من یک چیز عادی است و همه دارند حتی در خانواده ما خیلی از فامیل‌ها نمی‌دانند که من چه مدرکی دارم؛ چرا بخواهم مطرح کنم؟

باشگاه خبرنگاران جوان: بازهم برای انتخابات بعدی انگیزه دارید که شرکت کنید؟

صددرصد؛ این دفعه برای من تجربه بود؛ ایده‌ای که مدنظر است را کشف و بعدا شرکت خواهم کرد.

باشگاه خبرنگاران جوان: مجلس دوازدهم را چگونه ارزیابی می‌کنید؟

اگر دیدگاه‌های نمایندگانی که قبلا بودند و دوباره رای آوردند یک خرده عوض شود خوب است، اما اگر بخواهند با همان دیدگاه جلو بروند فکر می‌کنم که خوشایند مردم و موفقیت مملکت نخواهد بود.

باشگاه خبرنگاران جوان: از وقتی که گذاشتید و به سوالات پاسخ دادید سپاسگزارم.

نامزد دیگری که با آن به گفت‌وگو نشستیم نیما مومن شوقی نفر سوم از انتهای لیست کاندیدا‌های تهران برای انتخابات مجلس شورای اسلامی است که متن این مصاحبه به شرح ذیل است:

باشگاه خبرنگاران جوان: به‌عنوان سوال اول لطفا خودتان را معرفی کنید.

۳۵ سال دارم و متاهل هستم و مدرک دکترای برق قدرت دارم.

باشگاه خبرنگاران جوان: شغلتان چیست؟

مدرس دانشگاه و مدیر برق دو شرکت هستم.

باشگاه خبرنگاران جوان: چی شد که به فکر حضور در انتخابات افتادید؟

دیدم امسال نسبت به سال‌های قبل مشارکت کم است و می‌خواستم به این شکل کمکی کرده باشم که مشارکت افراد در انتخابات را بالا ببرم.

باشگاه خبرنگاران جوان: به نظر خودتان به هدفتان رسیدید؟

به نظرم مشارکت با آن حدی که در نظرسنجی‌ها اعلام می‌شد بالاتر رفته است.

باشگاه خبرنگاران جوان: گرایش سیاسی شما چیست؟

اصلاح‌طلب

باشگاه خبرنگاران جوان: آیا تلاش کردید در لیست‌های اصلاح‌طلبان قرار بگیرید؟

بله، یکی دو نوبت مصاحبه رفتم، اما موفق نشدم.

باشگاه خبرنگاران جوان: آیا بعد از اینکه در لیست‌های اصلاح‌طلبان قبول نشدید به فکر این افتادید که وارد لیست‌های اصولگرایان شوید؟

نه، چون عقیده‌ام این بود که در آن جبهه فعالیت داشته باشم لذا برای لیست‌های اصولگرایان تقلایی نکردم.

باشگاه خبرنگاران جوان: اصالتا اهل کجا هستید؟

خودم در تهران به دنیا آمدم، اما پدرم اصالتا گرگانی است.

باشگاه خبرنگاران جوان: با توجه به چهره‌های سرشناسی که در تهران بودند چرا از گرگان و یا شهر‌های کوچک دیگر در انتخابات نامزد نشدید؟

من، چون در تهران به دنیا آمدم افراد بیشتری مرا در تهران می‌شناسند لذا درصد موفقیت را در تهران بیشتر دیدم.

باشگاه خبرنگاران جوان: آیا افرادی که به شما رای دادند از خانواده، دوستان و آشنایان بودند؟

از همه قشر بودند با توجه به اینکه در دانشگاه هستم یکسری از همکاران و دانشجویان هم مشارکت داشتند.

باشگاه خبرنگاران جوان: چند تا رای آوردید؟

تعدادش خیلی زیاد نبود، چون نشد که وارد ائتلاف‌ها شوم؛ تبلیغاتی هم به آن شکل در تهران انجام ندادم و خیلی محدود بود و فقط در شرکت‌هایی که می‌شناختم تبلیغات محدود انجام دادم. تعداد رای من ۳۸ تا بود.

باشگاه خبرنگاران جوان: ۳۸ رای یا ۳۶ رای؟ چون آماری که منتشر شده تعداد رای شما ۳۶ تاست.

بله همین حدود است.

باشگاه خبرنگاران جوان: وقتی نتیجه انتخابات را دیدید ناراحت نشدید؟ چه واکنشی نسبت به آن داشتید؟

ناراحت شدم ولی کاری نمی‌شد کرد. چون من تقلایی نکرده بودم برای اینکه تبلیغی کنم تا موفق شوم.

باشگاه خبرنگاران جوان: آیا از دست دوستان، آشنایان، همکاران و شاگرد‌ها ناراحت نشدید که به شما رای ندادند؟

نه، چون دل‌بخواهی است که به چه کسی رای بدهند یا ندهند؛ اجبار که نیست. هدفم این بود و مشارکت هم بد نبود. خانواده خودم هم اگر قصد حضور در انتخابات نداشتند به‌خاطر من آمدند رای دادند البته خانواده من هر سال رای می‌دهند، اما با دوستان و آشنایان که صحبت می‌کردیم اکی نبودند فقط به‌خاطر اینکه مردم می‌شناختند آمدند رای دادند.

باشگاه خبرنگاران جوان: با توجه به نتیجه‌ای که در انتخابات مجلس دوازدهم به‌دست آوردید آیا قصد دارید در انتخابات بعدی شرکت کنید؟

آره خب، بدم نمی‌آید بالاخره این هم یک جنبه موفقیت‌آمیز برای من بود که تاییدصلاحیت انجام شد ولی اگر شرایط به‌وجود بیاید دوباره این کار را انجام خواهم داد.

باشگاه خبرنگاران جوان: اگر درانتخابات بعدی دوباره همین نتیجه را به‌دست بیاورید باز هم آن را برای خود موفقیت می‌دانید؟

نه، دفعه بعد سعی می‌کنم از اتفاقات این انتخابات درس بگیرم. یکسری دوستان به من گله کردند چرا تبلیغات نکردی لذا دفعه بعد از تجربیات این انتخابات استفاده می‌کنم.

باشگاه خبرنگاران جوان: چرا تبلیغات نکردید؟

به‌خاطر هزینه‌های بالایی که داشت با شرایط مالی من سازگار نبود که بخواهم تبلیغات آن‌چنانی انجام دهم و بروشور پخش کنم و بنر بزنم لذا شرایطش برای من مهیا نبود.

باشگاه خبرنگاران جوان: الان بیشتر تبلیغات در فضای مجازی است و هزینه‌ای هم ندارد.

بله، اما به دو سه نفر ادمین نیاز دارد تا پیج و کانال را آپدیت کنند، چون خودم به‌دلیل مشغله کاری فرصت این کار را ندارم. از بچه‌های دانشگاه هم نمی‌خواستم کمک بگیرم وگرنه شاید آمار رای من بیشتر از این می‌شد.

باشگاه خبرنگاران جوان: از وقتی که برای پاسخگویی به سوالات گذاشتید متشکرم.

باشگاه خبرنگاران جوان سیاسی مجلس

دیگر خبرها

  • با اصلاح قانون انتخابات شاهد اتفاقات خوبی بودیم
  • دادستان کل کشور: با اصلاح قانون انتخابات شاهد اتفاقات خوبی بودیم
  • همنشینی اصلاح طلبان و اصولگرایان نامدار زیر سقف الار مجلل | تصویر
  • همنشینی اصلاح طلبان و اصولگرایان زیر یک سقف /کواکبیان: صلح امام حسن یعنی درحکومت نباید، نظر اکثریت مردم نادیده گرفته شود
  • شریعتی: پایگاه رأی قالیباف در انتخابات شرکت نکرد/ اگر شورای نگهبان و رئیسی بیعت کنند، اصول‌گرایان هم در انتخابات بعدی رای نمی دهند
  • دعوا‌ها علنی می‌شود / اصلاح‌طلبان نقش لولو را بازی نکردند / اصولگرایان جوان می‌خواهند پدرخوانده‌ها را کنار بگذارند / مزاحم نظام می‌شوند
  • چکش‌کاری قوانین انتخاباتی/ اصلاح قانون انتخابات شوراها چه شد؟
  • صحبت‌های جالب نامزد‌های انتخابات مجلس که از آخر اول شدند!
  • علیرضابیگی ، نماینده مجلس: به نظر می‌رسد، اصلاح طلبان و مستقلین از ترس نبویان و رسایی، زیر علم قالیباف می‌روند
  • بهشتی، عضو مجلس خبرگان: به اختلافات جناحی مبتلا هستیم/ مردم عادی که مشکلی ندارند، مشکل جناح‌های سیاسی هستند/ اگر مجلس آینده انقلابی باشد، همه چیز درست می‌شود/ انقلابی بودن یعنی به تمام محورهای قانون اساسی پایبند باشند