Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش خبرگزاری مهر، بنیاد میراث فرهنگی پروس برای فعالان فرهنگی و علاقه‌مندان به حوزه فرهنگ در سراسر جهان، نامی آشنا است. بنیادی که ۶۳ سال پیش در آلمان تاسیس شد و اکنون با وجود، موزه‌ها، کتابخانه‌ها، آرشیو غنی و پژوهشگاه‌های فرهنگی خود به یکی از مهم‌ترین و بزرگ‌ترین مجموعه‌های فرهنگی جهان بدل شده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

پس از پایان جنگ جهانی دوم، حتی خوشبین‌ترین شهروندان آلمان نیز فکر نمی‌کردند که میراث فرهنگی و هنری پروس که در نقاط مختلف جهان پراکنده شده بودند، بتوانند در یک مجموعه واحد جمع شوند.

در سال ۱۹۴۵، شورای کنترل متفقین خواهان پایان موجودیت پروس شد، از نگاه اعضای این شورا، پروس، مسئول اصلی جنگ‌های جهانی اول و دوم بود. با این تصمیم، ایالت‌های هسه، نوردراین-وستفالن و بادن-وورتمبرگ مسئول محافظت از بخشی از میراث فرهنگی پروس شدند که در قلمرو این ایالت‌ها وجود داشتند. اما این شامل تمام میراث فرهنگی و هنری پروس نمی‌شد. در آن زمان، بخش زیادی از آثار هنری و منابع کتابخانه‌های عمومی پروس در لهستان بود. همچنین ارتش سرخ اتحادیه جماهیر شوروی نیز، بخش دیگری را به کشور خود منتقل کرده بود.

اما کمی بعد، جمهوری تازه تأسیس فدرال آلمان، جمع‌آوری میراث فرهنگی پروس را به یک پروژه ملی تبدیل کرد. در سال ۱۹۵۷، پارلمان فدرال آلمان، تأسیس بنیاد میراث فرهنگی پروس و انتقال دارایی‌ها از ایالت‌های سابق پروس به این بنیاد را تصویب کرد. بدین‌ترتیب، بنیاد میراث فرهنگی پروس، کار خود را از سپتامبر سال ۱۹۶۱ آغاز کرد. در این روز شورای بنیاد برای اولین بار در برلین برگزار شد. ۱۳ سال بعد، دولت فدرال به همراه دولت‌های ایالتی، توافق‌نامه‌ای را برای تامین بودجه این بنیاد امضا کردند. در حال حاضر این مجموعه فرهنگی شامل موزه‌های ایالتی برلین، کتابخانه دولتی برلین، آرشیو دولتی میراث فرهنگی پروس، موسسه ابری – آمریکایی و انجمن تحقیقات موسیقی است و در مجموع به صورت یک شبکه فرهنگی عمل می‌کند.

آرشیو دولتی میراث فرهنگی پروس

یکی از مهم‌ترین نهادهای زیرمجموعه بنیاد میراث فرهنگی پروس، آرشیو دولتی متعلق به پروس است. این آرشیو شامل مهم‌ترین اسناد مربوط به دولت و ارتش پروس است و از نظر تاریخی اهمیت زیادی دارد. در این مرکز، بخشی از اسنادی که در معرض نابودی قرار دارند، به صورت ویژه نگهداری می‌شوند. با این وجود، پژوهشگران می‌توانند برای تحقیقات تاریخی از اسناد موجود در آرشیو دولتی میراث فرهنگی پروس استفاده کنند. هرچند در این مرکز، امکان قرض گرفتن اسناد وجود ندارد، اما سالنی با ۶۰ صندلی برای پژوهشگران درنظر گرفته شده است و آن‌ها می‌توانند به راحتی از این فضا استفاده کنند. همچنین بخشی از اسناد در این مرکز به صورت دیجیتال درآمده و در دسترس همگان قرار دارد.

کتابخانه دولتی برلین

کتابخانه دولتی برلین یکی از بزرگ‌ترین کتابخانه‌های تحقیقاتی جهان است که زیر نظر بنیاد فرهنگی پروس کار می‌کند. این کتابخانه، ارزشمندترین آثار ادبی جهان به همراه شماری از اسناد مهم تاریخی و نسخه‌های خطی را در خود جای داده است. در کتابخانه دولتی برلین، مجموعه‌های ارزشمند نسخ خطی عربی، فارسی و ترکی جمع‌آوری شده و تصاویر آن‌ها بر روی سایت اینترنتی کتابخانه قرار گرفته است. البته روند دیجیتال‌سازی و قرارگیری آن‌ها در وب‌سایت کتابخانه همچنان ادامه دارد و داده‌های این مجموعه روز به روز کامل‌تر می‌شود.

موزه‌های ایالتی برلین

موزه‌های ایالتی برلین جزو بزرگ‌ترین موزه‌های جهان به شمار می‌آیند. در این موزه‌ها، ۴.۵ میلیون شی از آثار هنری، مجموعه‌های مردم‌شناسی و باستان‌شناسی وجود دارد. سالانه، بیش از ۴ میلیون نفر از موزه‌های ایالتی برلین دیدار می‌کنند. جزیره موزه‌ها از محبوب‌ترین موزه‌های ایالتی برلین است. این مجموعه دیدنی که تاریخ هنر چندین هزار ساله را روایت می‌کند، اکنون شهرتی جهانی پیدا کرده و به یکی از مقاصد مورد علاقه گردشگران تبدیل شده است. جزیره موزه‌ها که از سال ۱۹۹۹ میلادی در فهرست جهانی یونسکو به ثبت رسیده، از موزه آلتس، موزه جدید، موزه بُده، گالری ملی قدیم و موزه پرگامون تشکیل شده است.

موسسه ابری – آمریکایی

موسسه ابری – آمریکایی، مرکز فرهنگی، اطلاع‌رسانی و تحقیقاتی میان‌رشته‌ای است. این مرکز به منظور تبادل علمی و فرهنگی با آمریکای لاتین، منطقه کارائیب، اسپانیا و پرتغال تاسیس شده است. این موسسه همچنین بزرگ‌ترین کتابخانه در حوزه آمریکای لاتین را دارد.

انجمن تحقیقات موسیقی

انجمن تحقیقات موسیقی نیز بزرگ‌ترین مرکز پژوهشی برای تحقیقات غیردانشگاهی در حوزه موسیقی است. در این موسسه، پژوهشگران بر روی تئوری موسیقی، ابزار و دستگاه‌های صداگذاری، ادبیات موسیقی و … به تحقیق می‌پردازند.

کد خبر 4866263 محمد آسیابانی

منبع: مهر

کلیدواژه: رایزنی فرهنگی برلین میراث فرهنگی کتابخانه ویروس کرونا کتاب و کتابخوانی گردشگری رایزنی فرهنگی ترجمه ادبیات ادبیات جهان بازار نشر نشر مرکز نمایشگاه کتاب تهران نشر نو میراث فرهنگی آلمان ادبیات کودک و نوجوان آرشیو دولتی بزرگ ترین موزه ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.mehrnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «مهر» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۷۰۹۷۷۸۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

وزیر ارشاد از راه‌اندازی موزه تئاتر و اختصاص بودجه ویژه برای بخش موسیقی خبر داد


به گزارش خبرگزاری صدا و سیما، محمدمهدی اسماعیلی در حاشیه جلسه هیئت وزیران در جمع خبرنگاران، با اشاره به برنامه این وزارتخانه برای کاهش قیمت بلیط کنسرت‌ها، تصریح کرد: با همکاری خوب تهیه‌کنندگان اجراهای صحنه و معاونت هنری وزارتخانه، کنترل و نظارت قوی‌تر پیدا می‌کند تا قیمت بلیط این مراسم‌ها به زیر یک میلیون تومان و حداکثر ۹۰۰ هزار تومان کاهش یابد.

او با تشریح آخرین اقدامات وزارتخانه تحت امرش برای سند ملی پویانمایی، گفت: با ابلاغ رییس‌جمهور اواخر اسفند ۱۴۰۲ بنیاد ملی پویانمایی را افتتاح کردیم. کارهای توسعه‌ای با مصوبات شورای عالی انقلاب فرهنگی و مساعدت رییس‌جمهور حل شده است. اعضای پیشنهاد برای هیات امنای بنیاد ملی پونمایی را معرفی کردیم و به زودی اعضای هیات مدیره و مدیرعامل آن تعیین می‌شوند.

اسماعیلی از دنبال کردن شهر جهانی صنایع خلاقیت فرهنگی سخن گفت و افزود: ایجاد مجموعه‌های شهرک‌های تولید صنایع خلاق فرهنگی را در شهرهای اصفهان، کیش، تهران، مشهد، پرند و تبریز که تاثیر بسزایی در جهش اقتصاد فرهنگ‌بنیاد دارند، دنبال می‌کنیم. آثار خوب آن به زودی برای همه قابل مشاهده است.

وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی با اشاره به طرح بازسازی تئاتر شهر، گفت: این پروژه از ابتدای دی ۱۴۰۲ آغاز شده است و حداکثر تا سال آینده حریم تئاتر شهر با ایجاد فضاهای جدید نمایشی خارج از محدوده در اختیار اهالی تئاتر قرار می‌گیرد. ساماندهی دست‌فروش‌ها در این منطقه نیز توسط شهرداری در جریان است.

وی ادامه داد: سند هنر نمایشی و تئاتر از قبل از عید نوروز در شورای هنر مطرح شده و ان‌شاءالله به زودی تصویب می‌شود. در بازدید از اداره تئاتر شهر تهران با مخروبه شدن این اداره روبرو بودیم که ان‌شاءالله ۸ پلاتوی جدید تا پایان سالجاری در این اداره در اختیار اهالی تئاتر قرار می‌گیرد.

دیگر خبرها

  • بازدید رایگان از محوطه‌های تاریخی و موزه‌ها
  • رد پای قرآن سرقتی از ایران این‌بار در حراجی ساتبیز لندن
  • تحویل ۳ شیء تاریخی به میراث فرهنگی کهگیلویه و بویراحمد
  • تحویل سه شی تاریخی به میراث فرهنگی کهگیلویه و بویراحمد
  • راه‌اندازی موزه تئاتر و اختصاص بودجه ویژه برای بخش موسیقی
  • وزیر ارشاد از راه‌اندازی موزه تئاتر و اختصاص بودجه ویژه برای بخش موسیقی خبر داد
  • حراج قرآن سرقتی از ایران این‌بار در ساتبیز لندن!
  • تکذیب خارج شدن ایران از ایکوموس و ایکوم
  • ماجرای خروج ایران از «ایکوم» و «ایکوموس» چه بود؟
  • ماجرای خروج ایران از «ایکو» و «ایکوموس» چه بود؟