Web Analytics Made Easy - Statcounter

خبرگزاری فرانسه روز شنبه گزارش داد  که رجب طیب اردوغان رئیس جمهوری ترکیه با کشته شدن ۳۳ نظامی خود در روز پنجشنبه در استان ادلب در شمال غرب سوریه گزینه های محدودی دارد و بسیار سخت خواهد بود که معادلات قدرت را که به نفع نظام سوریه و مورد حمایت سنگین روسیه است، برهم بزند.

طبق این تحلیل برغم پاسخگویی سخت به نیروهای سوریه اما آنکارا در برابر خطر بزرگی از جمله درگیری های طولانی مدت و نیز عدم امکان اعتماد به حمایت قطعی غربی ها قرار دارد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

اردوغان برای نخستین بار از برگ پناهجویان سوریه استفاده کرده تا حمایت اتحادیه اروپا در برابر دمشق و روسیه را به دست آورد و در همین راستا اعلام کرده است که از این پس مانع عبور آوارگان به سمت اروپا نخواهد شد و این موضوع بحران مهاجرت سال ۲۰۱۵ را به اذهان بازگردانده است.

"جنی جبور " کارشناس امور ترکیه در انجمن مطالعات سیاسی در پاریس در این تحلیل می گوید که ترکیه تجهیزات نظامی و منابع انسانی کافی در برابر تداوم تنش های جاری در ادلب را ندارد.

وی همچنین اضافه می کند که اردوغان باید افکار عمومی داخل ترکیه را نیز در نظر بگیرد چرا که اگر شمار کشته شدگان در سوریه افزایش یابد، ضد او خواهند شد.

این پژوهشگر افزود: تهدید به بازگشایی مرزها در برابر پناهجویان سوری به سمت اروپا ابزار جدا موثری برای فشار بر اتحادیه اروپا است چرا که تداوم حضور پناهجویان در این قاره سناریوی فاجعه بار برای آن خواهد بود.

همچنین ادامه تنش ها در ادلب، شانس دوباره ای برای گروههای مسلح مورد حمایت آنکارا و گروههای تندرو است که باعث به شکست کشاندن تلاش های ترکیه و روسیه از سال ۲۰۱۶ علی رغم اختلاف منافع آنها برای توقف درگیرهای در ادلب، خواهند شد.

خبرگزاری فرانسه با بیان اینکه ترکیه گزینه مناسبی ندارد اضافه کرد که  پس از اینکه در خواست ترکیه برای استقرار سامانه دفاعی آمریکایی پاتریوت در خاک این کشور ، بی فایده بود، آنکارا از جامعه بین المللی خواهان ایجاد منطقه پرواز ممنوع در شمال شرق سوریه برای ممانعت از حملات ارتش سوریه و روسیه شد. 

نماینده های کشورهای عضو ناتو روز جمعه به درخواست ترکیه و به موجب بند چهارم توافق تاسیس پیمان ناتو،  تشکیل جلسه فوری دادند.

براساس بند چهارم این پیمان هر یک از کشورهای عضو اگر با تهدید علیه اراضی و استقلال سیاسی و امنیتی خود مواجه باشند، می توانند آن را اجرایی کنند.

اما دولت های عضو ناتو چیزی درباره اجرایی کردن بند چهارم اعلام نکرده و در پایان این نشست تنها به اعلام همبستگی با آنکارا اکتفا کردند.

سینان اولگن مدیر مرکز مطالعات "ایدام" در استانبول نیز در این تحلیل گفت: شانس ترکیه برای دستیابی به حمایت نظامی ناتو بسیار کم است بخصوص پس از نزدیکی آن به مسکو و خرید سامانه های اس-۴۰۰ مورد انتقاد و ناخشنودی ناتو است.

وی افزود که ترکیه هیچ گزینه مناسبی در سوریه در اختیار ندارد و حملات روز پنجشنبه ضعف موضع ترکیه و قدرت هوایی آن را آشکار کرد و نیروهای ترکیه در برابر حملات هوایی مصون نیستند همچنان که روز پنجشنبه رخ داد. بنابر این ترکیه مجبور به قبول گزینه های مورد توافق با مسکو است که به آن اجازه سیطره بر منطقه کوچک در طول مرز ترکیه برای حضور نیروهای ترکیه و یک میلیون پناهجوی سوری را می دهد.

یک پژوهشگر در مرکز مطالعات کارنگی در واشنگتن نیز در این گزارش گفته است که اردوغان امروز با گزینه های دشواری مواجه است که همه آنها خطرات بسیاری برای این کشور دارند.

وی اضافه کرد که اردوغان مجبور است به حملات مستقیم دولت سوریه پاسخ دهد اما در عین حال باید از افزایش تنش ها نیز جلوگیری کند.

این پژوهشگر معتقد است که تنش های فعلی علی رغم گسترده بودن آن چه بسا باعث توافق های جدید میان روسیه و ترکیه درباره ادلب شود و جنگ گسترده تری در راه نیست و ممکن است ترکیه مجددا به ناتو نزدیک شود.

 به گزارش خبرگزاری آناتولی ترکیه، در حملات هوایی شامگاه پنجشنبه علیه سربازان ترکیه تاکنون ۳۳ نفر کشته و حدود ۴۰ سرباز زخمی شده‌اند. ترکیه و روسیه همچنان بر سر شرایط آتش‌بس در ادلب سوریه با یکدیگر چانه زنی می کنند و همزمان درگیری‌ها در این استان شمال غربی سوریه ادامه دارد.

آنکارا و مسکو همزمان با ادامه رایزنی‌ها در قالب اعزام هیات‌های بلندپایه به پایتخت‌های یکدیگر در اظهارنظرهای عمومی ضمن پافشاری بر مواضع خود برای ادامه نبرد در ادلب سخن می‌گویند.

برچسب‌ها رجب طیب اردوغان روسیه اتحادیه اروپا ناتو آنکارا پروندهٔ خبری منازعه جدید نظامی ترکیه و سوریه

منبع: ایرنا

کلیدواژه: رجب طیب اردوغان روسیه اتحادیه اروپا ناتو آنکارا فرانسه ترکیه سوریه سوریه روسیه سوریه سوریه روسیه ترکیه ترکیه ترکیه سوریه ترکیه روسیه فرانسه ترکیه ترکیه سوریه سوریه روسیه ترکیه ترکیه ترکیه سوریه ترکیه ترکیه ترکیه ترکیه ترکیه سوریه روسیه ترکیه ترکیه ترکیه ترکیه ترکیه روسیه سوریه سوریه رجب طیب اردوغان روسیه اتحادیه اروپا ناتو آنکارا تنش ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایرنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۷۰۹۹۷۷۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

ادعای رئیس‌جمهوری لهستان درباره راهبرد آتی روسیه

رئیس جمهوری لهستان در اظهاراتی مدعی شد که روسیه ممکن است پس از شکست اوکراین به دیگر کشورهای اروپایی و حتی اعضای پیمان آتلانتیک شمالی حمله کند.

به گزارش مشرق، «آندژی دودا» در مصاحبه با شبکه خبری فاکس نیوز گفت که اگر روسیه بتواند اوکراین را شکست دهد، به احتمال زیاد علیه سایر کشورهای اروپایی و حتی اعضای ائتلاف نظامی ناتو اقدام خواهد کرد.

پیش‌بینی این مقام اروپایی یک روز پس از تصویب بسته ۹۵ میلیارد دلاری مجلس نمایندگان آمریکا صورت می گیرد که شامل ۶۰ میلیارد دلار کمک جدید به اوکراین است. جو بایدن رئیس‌جمهوری آمریکا نیز اعلام کرده است که به سرعت برای انتقال تسلیحات و مهمات به کی‌یف اقدام خواهد کرد.

ولودومیر زلنسکی رئیس‌جمهوری اوکراین پیش از این بارها هشدار داده بود که در صورت نرسیدن کمک های خارجی، کشورش ممکن است در جنگ با روسیه شکست بخورد.

رئیس‌جمهوری لهستان در بخش دیگری از اظهاراتش مدعی شد: این استعمارطلبی سیری‌ناپذیر روسیه است. وی سپس بر ابراز اطمینان از توان اوکراین برای دفاع از خود تاکید کرد.

درحالیکه ائتلاف ناتو صرف دو درصد از تولید ناخالص داخلی هر یک از اعضا را برای هزینه های دفاعی تعیین کرده، دودا گفت که این میزان باید به سه درصد افزایش یابد.

این مقام اروپایی در ادامه اضافه کرد: «راه دیگری وجود ندارد. هزینه های دفاعی باید افزایش یابد. درست همانگونه که در دوران جنگ سرد رخ داد. این راهی برای حفظ صلح در اروپا و توقف استعمارطلبی روسیه است».

دودا سپس خاطرنشان کرد: «لهستان بیش از ۴ درصد از تولید ناخالص داخلی خود را صرف امور دفاعی می کند و بیشتر آن صرف خرید تسلیحات ساخت آمریکا مانند سامانه موشکی پاتریوت می شود. وی همچنین افزود: خلبانان نیروی هوایی لهستان در آمریکا در حال یادگیری نحوه پرواز با جنگنده های اف-۳۵ هستند که به تازگی خریداری شده اند».

پیش از این نیز ژنرال کارستن بروئر از مقامات ارشد نظامی آلمان در سفر به لهستان ادعا کرده بود که ممکن است روسیه طی سال‌های آینده به یک کشور عضو ناتو حمله کند.

وی در این زمینه مدعی شد: روسیه پس از بازسازی نیروهای خود پس از جنگ اوکراین، می‌تواند در پنج تا هشت سال آینده آماده حمله نظامی به یکی از کشورهای عضو ناتو شود.

منبع: ایرنا

دیگر خبرها

  • (تصاویر) اعتراض مردم ترکیه به سفر رئیس جمهور آلمان به آنکارا
  • اولین نتایج سفر اردوغان به عراق/ تشکیل ستاد عملیات مشترک بین آنکارا و بغداد
  • چرا پوتین در جنگ اوکراین از سلاح هسته ای استفاده نمی کند؟
  • هم‌اکنون ۳۳ هزار نیروی نظامی ناتو در مرزهای روسیه مستقر هستند
  • اعلام آمادگی لهستان برای استقرار تسلیحات هسته‌ای در خاک خود
  • خیز بغداد و آنکارا برای توسعه همه جانبه رابطه / در سفر کم سابقه اردوغان به عراق چه می گذرد؟ / نفت، آب و تروریسم مهم ترین پرونده های روز میز مذاکرات دوجانبه
  • روسیه: تسلیحات هسته‌ای آمریکا در لهستان را هدف قرار خواهیم داد
  • واکنش آنکارا به خبر رهگیری موشک های ایران توسط ترکیه/ هدف قرار دادن ۲ پایگاه نظامی آمریکا در شرق سوریه/  رایزنی شورای اروپا برای تشدید تحریم‌ ها علیه ایران‌/ افزایش بی‌سابقه هزینه‌های نظامی در جهان
  • ادعای رئیس‌جمهوری لهستان درباره راهبرد آتی روسیه
  • ناتو هیچ برنامه‌ای برای اعزام نیروی نظامی به اوکراین ندارد