Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «فرارو»
2024-04-25@08:25:03 GMT

در"ادلب"چه خبر است؟

تاریخ انتشار: ۱۱ اسفند ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۷۰۹۹۹۲۲

فرارو- با آغاز عملیات ارتش سوریه برای بازپس گیری استان ادلب، درگیری‌های مستقیم میان ارتش ترکیه و دولت سوریه شروع شد. در جریان این درگیری‌ها، ده‌ها سرباز ترکیه و سوریه جان‌شان را از دست داده اند.
به گزارش فرارو، پنج شنبه هفته گذشته، دولت ترکیه اعلام کرد که ۳۴ سرباز این کشور در بمباران هوایی ارتش سوریه کشته شده اند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

یک روز بعد، ترکیه از جامعه جهانی خواست که در شمال غرب سوریه منطقه پرواز ممنوع برقرار کند. اما تاکنون کشوری با این درخواست موافقت نکرده است. فخرالدین التون، رئیس دفتر رسانه‌ای ریاست جمهوری ترکیه، با صدور بیانیه‌ای خواستار برقراری منطقه پرواز ممنوع بر فراز استان ادلب شد.
این در حالیست که دولت سوریه با پشتیبانی سیاسی و نظامی روسیه، از ماه دسامبر گذشته عملیات بازپس گیری ادلب را آغاز کرده است. اما عملیات بازپس گیری ادلب که آخرین پایگاه معارضان مسلح به شمار می‌رود، به دلیل حضور چشمگیر نظامی ترکیه در این منطقه با دشواری‌هایی مواجه شده است.   اردوغان به دنبال چیست؟
علی قائم‌مقامی کارشناس مسائل ترکیه در گفتگو با فرارو با اشاره به اینکه ترک‌ها به دنبال حضور دائمی در خاک سوریه هستند، اظهار داشت: بزرگ‌ترین هدفی که اردوغان در ذهن خود می‌پروراند این است که اسد را از سر راه خود بردارد، این در حالیست که به نظر می‌رسد فکر رئیس جمهور ترکیه تنها به رویا شبیه باشد، از سویی درگیری‌ها در ادلب برای ترک‌ها از اهمیت بسزایی برخوردار است، چرا که نزدیک مرز ترکیه قرار دارد و از سوی دیگر نیز مرکز تجمع گروه‌های تروریستی از جمله جبهه النصره است که مورد حمایت ترکیه قرار دارند.
وی افزود: برنامه‌ای که اردوغان دارد این است که از رود فرات تا دریای مدیترانه را در سوریه منطقه امن اعلام کند، تا از این طریق بتواند به پیشروی خود در خاک سوریه ادامه دهد، از سوی دیگر به دلیل اینکه ترک‌ها از اتحادیه اروپا، ناتو و آمریکا تقاضای حمایت کردند، اما در این بین تنها آمریکا تجهیزات در اختیار ترکیه قرار داده است، اردوغان اعلام کرده مرز‌های زمینی و دریایی خود را بر روی مهاجران سوری باز خواهد کرد تا آن‌ها از طریق یونان وارد خاک اتحادیه اروپا شوند، که در نهایت این تهدید خود را نیز عملی کرد.   بیشتر بخوانید: بیانیه وزارت خارجه ایران در خصوص تحولات ادلب ۳۴ نظامی ترکیه در حمله هوایی به ادلب کشته شدند
قائم مقامی با بیان اینکه اردوغان با این اقدام می‌خواهد اتحادیه اروپا را تحت فشار بگذارد، تا از ترکیه در قبال قضیه اخیر حمایت کند، گفت: از سوی دیگر ترکیه به روسیه نیز اعلام کرده، دیگر به عنوان حائل بین این کشور و سوریه عمل نکند و بگذارد ترک‌ها به عملیات خود در سورسه ادامه دهند، اما به نظر می‌رسد پوتین با چنین موضوعی به راحتی کنار نخواهد آمد، همان‌طور که عرض کردم هدف نهایی اردوغان سرنگونی بشار اسد است و می‌خواهد با توجه به موقعیتی در اختیار دارد، این هدف خود را اجرایی کند.
این کارشناس مسائل ترکیه بیان داشت: ترکیه می‌خواهد اول بر ادلب مسلط شود و بعد از آن با توجه به امکاناتی که در اختیار دارد، حتی تا حلب نیز به پیشروی خود در خاک سوریه ادامه دهد، امری که به نظر می‌رسد اردوغان نتواند آن را اجرایی کند، بنابراین باید دید که در این رابطه چه تحولاتی رخ خواهد داد و اینکه روسیه با توجه به نقش پر رنگی که در سوریه دارد چه برخوردی با ترکیه خواهد داشت و تا چه زمانی اجازه می‌دهد ترک‌ها در سوریه حضور داشته باشند.
وی اضافه کرد: ترکیه نقشه‌های بسیار زیادی برای حضور در سوریه دارد، اما به نظر می‌رسد برای عملی کردن این نقشه‌ها با مشکلات زیادی روبرو است، از یک طرف روسیه به عنوان یک مانع جدی سر راه این کشور قرار دارد و از سوی دیگر اتحادیه اروپا، ناتو و آمریکا آن حمایتی که اردوغان انتظار دارد را از ترکیه نکرده، در واقع به غیر از آمریکا، ناتو و اتحادیه اروپا واکنش خاصی که به نفع ترکیه باشد را اتحاذ نکرده‌اند و اردوغان از این اقدامات آن‌ها خشمگین است.   سه دلیل حضور ترکیه در خاک سوریه
حسن لاسجردی کارشناس مسائل سوریه در گفتگو با فرارو با اشاره به اینکه ترکیه به دنبال این است که در تحولات سوریه نقش فعالی را ایفا کند، گفت: با توجه به اینکه دولت سوریه توانسته در چند وقت اخیر به پیروزی‌های مهم بر علیه گروه‌های تروریستی دست پیدا کند، ترکیه با حضور در ادلب به دنبال آن است که موازنه قدرت در این منطقه را تغییر دهد و جلوی ارتش سوریه بایستد.
وی افزود: از سوی دیگر مسئله کرد‌های سوریه نیز از دیگر نکاتی است که ترکیه را به حضور در ادلب ترغیب کرده، این موضوع برای ترک‌ها از اهمیت بسزایی برخوردار است و باید دید در نهایت ترکیه با کرد‌ها چه خواهد کرد، همچنین حمایت ترکیه از گروه‌های تروریستی از جمله جبهه النصره که در چند وقت اخیر شکست‌های سنگینی از ارتش سوریه خورده، ترکیه را واداشته که برای حمایت از این گروه‌ها در ادلب حضور پیدا کند، این در حالیست که با پیشتیبانی از این گروه‌ها، در موقع مناسب اردوغان از آن‌ها نیز می‌تواند برای رسیدن به اهداف خود استفاده کند.
لاسجردی با تاکید بر اینکه ترکیه فشار زیادی را به آمریکا آورده تا از این کشور در برابر سوریه و روسیه حمایت کند، گفت: آمریکا نیز اعلام کرده در کنار ترکیه ایستاده است، اما به نظر می‌رسد این امر باری اردوغان کافی نیست، از سوی دیگر ترکیه تهدید خود را عملی کرد و به دلیل اینکه اتحادیه اروپا از این قدام اردوغان حمایت نکرد، مرز‌های خود را برای مهاجران سوری باز کرد تا آن‌ها وارد خاک اتحادیه اروپا شوند.
وی با اشاره به اینکه حضور در سوریه برای ترکیه از اهمیت راهبردی برخوردار است، بیان داشت: برای همین منظور است که ترکیه می‌خواهد نقش فعالی را در سوریه ایفا کند، اما به نظر می‌رسد برای انجام این امر با موانع بسیار اساسی روبرو است که باید آن‌ها را از میان بردارد، اقدامی که انجام آن برا‌ی اردوغان می‌توان بهای سنگینی را در پی داشته باشد.

منبع: فرارو

کلیدواژه: ادلب سوریه سوریه روسیه ترکیه اردوغان و پوتین بشار اسد جبهه النصره درگیری سوریه و ترکیه اما به نظر می رسد اتحادیه اروپا خاک سوریه سوی دیگر ارتش سوریه گروه ها ترک ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت fararu.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «فرارو» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۷۰۹۹۹۲۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

اردوغان: عراق یک مرکز تجاری مهم برای ترکیه است

رئیس‌جمهور ترکیه که در صدر هیأتی بلندپایه و بعد از ۱۲ سال وارد بغداد شده است، می‌گوید عراق یک مرکز تجاری مهم برای ترکیه است.

به گزارش مشرق، «رجب طیب اردوغان» رئیس جمهور ترکیه، بعدازظهر امروز (دوشنبه)، با «محمد شیاع السودانی» نخست‌وزیر عراق دیدار و گفت‌وگو کرد.

اردوغان، ظهر امروز، در صدر هیأتی بلندپایه از وزرای این کشور وارد عراق شده است. «هاکان فیدان» وزیر خارجه ترکیه اخیرا در کنفرانسی مطبوعاتی در ترکیه اشاره کرد که قرار است دو طرف در این سفر بیش از ۲۰ توافقنامه و قرارداد امضا کنند.

براساس گزارش پایگاه خبری «المعلومه»، اردوغان در حاشیه دیدار با السودانی به او گفته است که ترکیه در جنگ با تروریسم و در تقابل با چالش‌های امنیتی، محیط‌زیستی و اقتصادی در کنار عراق است.

رئیس جمهور ترکیه در ادامه اضافه کرد: «عراق یک مرکز تجاری مهم برای ترکیه است و بهتر است سازوکارهای همکاری تجاری و اقتصادی توسعه یابد.»

اردوغان همچنین گفت: «نیاز عراق به آب را درک می‌کنیم و سعی می‌کنیم از طریق‌ کمیته‌های مشترک در این زمینه همکاری کنیم.»

عراق چند سالی است که با مشکل کم‌آبی و تبعات ناشی از آن از جمله طوفان‌های شن دست و پنجه نرم می‌کند. یکی از منابع اصلی تامین آب عراق رودهای دجله و فرات هستند که هر دو از خاک ترکیه سرچشمه می‌گیرند.

ترکیه با سدسازی در مسیر این دو رودخانه حیاتی باعث شده است آب کمتری وارد عراق شود و در نتیجه عراق نیاز مبرمی به آب داشته باشد.

مقامات عراقی بارها با ارسال هیأت‌های متعدد به ترکیه از این کشور درخواست اجازه ورود مقادیر بیشتری آب به خاک خود را کرده‌اند که این درخواست بی‌نتیجه بوده است.

منبع: فارس

دیگر خبرها

  • رئیس‌جمهور مصر به ترکیه سفر می‌کند
  • ادعای اردوغان: دیگر تجارت گسترده گذشته با اسرائیل را نداریم
  •  توصیف اردوغان از بغداد جنجال به پا کرد + عکس
  • اسرائیل در تلاش برای لغو دیدار بایدن و اردوغان است
  • اردوغان: نتانیاهو مانند هیتلر است
  • اهداف سه‌گانه اردوغان از سفر به عراق چه بود؟
  • السودانی: امنیت ترکیه و عراق به هم گره خورده است/ اردوغان: برپایی کشور فلسطین کلید صلح است
  • کدهای سفر اردوغان به عراق
  • اردوغان: عراق یک مرکز تجاری مهم برای ترکیه است
  • اردوغان وارد عراق شد