Web Analytics Made Easy - Statcounter

حمله راکتی به منطقه مجاور سفارت آمریکا در بغداد، سرنگونی ۳ فروند پهپاد ارتش ترکیه در ادلب، انضراف محمد توفیق علاوی از تشکیل کابینه عراق و ادامه بحران در روابط امارات و عربستان با قطر از جمله مهم ترین خبرها و رویدادهای مرتبط با خاورمیانه در 24 ساعت گذشته بوده اند. در این میان، باید به هشدار شدیداللحن فرماندهی ارتش سوریه به ترکیه نیز اشاره کرد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

به گزارش تابناک، فرماندهی کل ارتش و نیروهای مسلح سوریه با صدور بیانیه‌ای به ارتش ترکیه هشدار داد.

در ادامه این بیانیه آمده است که حریم هوایی منطقه شمال غربی کشور در برابر پروازها و یا پهپادها بسته خواهد بود.

در این بیانیه تاکید شده است: این اقدام در منطقه شمال غربی سوریه به ویژه بر فراز استان ادلب صورت می‌گیرد.

فرماندهی ارتش سوریه اعلام کرد که هرگونه هواپیمای متخاصم در این منطقه ساقط خواهد شد. اقدامات تجاوزکارانه ترکیه که به صورت پی در پی برای نجات تروریست‌ها در ادلب صورت می‌گیرد هرگز موفقیت‌آمیز نخواهد بود.

حمله راکتی به منطقه مجاور سفارت آمریکا در بغداد

 مقامات امنیتی عراق اعلام کردند که دو فروند راکت کاتیوشا در داخل منطقه سبز بغداد سقوط کرده که یکی از این دو راکت به منطقه ای در مجاورت سفارت آمریکا برخورد کرده است.

گزارشها حاکی از آن است که این حمله هیچ تلفاتی در پی نداشته است.

ویدئوهایی که آنلاین منتشر شد، دقایقی قبل از این حمله های ادعایی را نشان می دهد که با صدای آژیر خطر و انفجارهای مهیب همراه می شود.

گفتنی است که منطقه سبز بغداد- یک منطقه دیپلماتیک در مرکز پایتخت عراق که محل استقرار دفاتر سازمانهای بین المللی بسیاری از جمله سفارت آمریکا و یک پایگاه نظامی عراقی است- پیوسته مورد حمله قرار گرفته که حمله اخیر آن روز شانزدهم فوریه صورت گرفت.

سرنگونی ۳ فروند پهپاد ارتش ترکیه در ادلب

تعداد پهپادهای ارتش ترکیه که امروز توسط ارتش سوریه در منطقه ادلب سرنگون شده است به سه فروند رسید.

منابع سوری پیش از این از ادامه نبرد تمام عیار نیروهای ارتش و متحدان با تروریست‌های تکفیری که نظامیان متجاوز ترکیه هم آنها را همراهی می‌کنند، خبر داده بودند.

ارتش ترکیه امروز مدعی شد که دو فروند جنگنده سوری را سرنگون کرده است، اما یک منبع نظامی سوری گفت ساعت 13,25 امروز یکشنبه و در حالی که دو هواپیمای سوری در حال انجام ماموریت علیه گروه‌های تروریستی مسلح در منطقه ادلب بودند، جنگنده‌های ترکیه‌ای اقدام به رهگیری این دو هواپیما و سرنگونی آن بر فراز خاک سوریه کردند و خلبانان آن به سلامت با چتر فرود آمدند.

انضراف محمد توفیق علاوی از تشکیل کابینه عراق

محمد توفیق علاوی از تشکیل کابینه عراق انصراف داد.

محمد توفیق علاوی در واپسین روز از مهلتی که برای تشکیل کابینه خود داشت در نامه‌ای رسمی به برهم صالح، رئیس جمهور عراق از ماموریت تشکیل کابینه انصراف داد.

در متن نامه علاوی به رئیس جمهور عراق آمده است: «با احترام به اعتماد جنابعالی و تعهدی که به مردم صبور خود کردم، این سخنان را خدمت شما و ملتمان عرض می کنم؛

وقتی که مامور(به تشکیل کابینه) شدم به مردم وعده دادم در صورتی که تحت فشارهای سیاسی برای پیشبرد دستور العمل‌هایی مشخص بر دولتی که تصمیم به تشکیل آن دارم قرار گیرم از این سمت استعفا می‌دهم. بنابراین تصمیم من تشکیل یک دولت مستقل فارغ از تعهدات حزبی یا فشارها بود تا خواسته‌های ملت را هر چه سریع‌تر عملی کنم البته کاملا به این قضیه واقف بودم که اصرار بر این شرط به قیمت از دست دادن رای اعتماد به کابینه‌ام خواهد بود زیرا کسانی که غرق در فساد بودند و با فرقه گرایی تجارت می‌کردند نخستین بازنده‌های این شرط بودند و اگر من حاضر به امتیازدهی شده بودم الان به عنوان نخست وزیر عراق مشغول کار بودم...»

ادامه بحران در روابط امارات و عربستان با قطر

امارات و عربستان که به همراه بحرین و مصر از چند سال با قطر پیش دچار اختلاف و کشمکش شدید شده اند، در تازه ترین اقدام خود برای جلوگیری از نقش آفرینی قطر در پرونده افغانستان تلاش کرده اند.

امارات و عربستان و بحرین و مصر روابط دیپلماتیک خود با قطر را به دلیل آنچه "حمایت دوحه از تروریسم" دانستند، قطع کرده و این کشور را تحت محاصره قرار داده اند. در مقابل قطر با رد این اتهامات تاکید کرده است که از استقلال خود چشم پوشی نمی کند. چهار کشور یاد شده برای از سرگیری روابط خود با قطر چند شرط را مطرح کرده اند که مسئولان قطری آن را رد کرده اند.

حال در سایه مذاکرات اخیر بین طالبان و آمریکا زیر نظر قطر گوشه دیگری از اختلاف و برخورد بین ریاض و ابوظبی از یک سو و دوحه از سوی دیگر بروز کرده است.

به نوشته الخلیج آنلاین، افغانستان در آستانه مرحله جدیدی از تاریخ خود در سایه امضای توافق بین آمریکا و طالبان قرار گرفته است. این توافق بستر را برای عقب نشینی آمریکا از طولانی ترین جنگ خود هموار و راه را به روی گفت وگو بین طالبان و دولت افغانستان در کابل می کشاید.

آمریکا بیش از هزار میلیارد دلار در این جنگ هزینه کرده است. براساس این جنگ از سال 2009 میلادی آغاز شد و براساس آمار سازمان ملل، در جریان آن تاکنون بیش از یکصد هزار غیرنظامی افغانی کشته یا زخمی شده اند. توافق دوحه بسترساز پایان چهار دهه درگیری است.

"توافق دوحه" که آمریکا 10 سال قبل تمایل خود برای امضای آن را ابراز داشت، ساده به دست نیامد، زیرا طرف های مختلف چند بار برای به شکست کشاندن آن تلاش کردند. همین امر هم سبب تعلیق چندباره بسته شدن آن شد.

درخصوص اینکه چه طرفهایی برای به شکست کشاندن مذاکرات تلاش کردند، ماجد الانصاری استاد جامعه شناسی دانشگاه قطر و نایب رئیس هیئت مدیره مرکز مطبوعاتی قطر می گوید: چند طرف به ویژه عربستان و امارات برای به شکست کشاندن این مذاکرات تلاش کردند.

وی افزود: اطلاعات و گزارش ها از تمایل فراوان ابوظبی و ریاض برای به شکست کشاندن مذاکرات و خالی کردن زیر پای (قطر) حکایت دارد تا اینکه خودشان این نقش میانجیگرانه را ایفا کنند یا به طرف های ذیربط یا طرف های منطقه ای دیگر برای به شکست کشاندن این میانجیگری فشار بیاورند.

وی به سایت "الخلیج آنلاین" گفت: متاسفانه این کشورها منافع ملت افغانستان و حل شدن بحران های منطقه ای را مدنظر قرار نداده اند، بلکه به دنبال رقابت سیاسی بوده اند.

به نوشته سایت الخلیج آنلاین، روح الله عمر از کارشناسان سیاسی افغانستان نیز در اشاره به امارات و عربستان به این سایت گفت: طرف قطری در جریان مذاکرات همه تلاش خود را برای حفظ سران گروه طالبان کرد و این درحالی بود که محمد بن زاید ولیعهد ابوظبی از مایک پامپئو وزیر خارجه آمریکا خواست که سران این گروه را ترور کند.

در همین راستا، جابر الرحمی از دست اندرکاران رسانه ای قطر نیز به عبدالخالق عبدالله مشاور سابق محمد بن سلمان ولیعهد ابوظبی که تلاش کرد تا میانجیگری قطر در پرونده افغانستان را کم اهمیت بداند، پاسخ داد و گفت: شما تجار جنگ و بحران ساز و حامیان کودتاهای نظامی هستید و شبکه ها و هسته ای جاسوسی را ایجاد می کنید.. آیا این را انکار می کنید.. حال آمده اید و پیروزی دیپلماسی قطر را پیروزی دیپلماسی کشورهای عرب خلیج فارس می دانید؛ درحالی که خود شما قطر را محاصره کرده اید..این تناقض چیست؟

به نوشته این سایت، کشورهای محاصره کننده قطر خود را در برابر شکست دیگری در بحرانی که با قطر از نمیه ماه ژوئن سال 2017 میلادی ایجاد کردند، می بینند. آنها تلاش زیادی برای شکست مذاکرات دوحه کردند اما به نتیجه نرسیدند.

منبع: تابناک

کلیدواژه: کروناویروس کرونا در ایران توافق صلح پنومونی محمد علی رمضانی ادلب سیامند رحمان تحولات خاورمیانه تحولات سوریه تحولات عراق تحولات یمن ایران و آمریکا ادلب سوریه ترکیه سوریه کروناویروس کرونا در ایران توافق صلح پنومونی محمد علی رمضانی ادلب سیامند رحمان محمد توفیق علاوی از تشکیل کابینه عراق برای به شکست کشاندن امارات و عربستان سفارت آمریکا ارتش سوریه ارتش ترکیه

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.tabnak.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «تابناک» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۷۱۰۷۷۷۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

پیام‌های حزب‌الله به تل‌آویو با سرنگونی ۵ پهپاد رژیم صهیونیستی

شبکه المیادین در گزارشی با عنوان «سرنگونی پهپاد‌های اسرائیلی به دست حزب الله؛ پیام‌ها و مفاهیم» گفت: مقاومت اسلامی لبنان موفق به ساقط کردن ۵ پهپاد از ابتدای جنگ شده است که این، پیام‌هایی طبق رفتار عملیاتی حزب الله دارد، اما این پیام‌ها چیست؟

«هانی الدالی» کارشناس مسائل مقاومت فلسطین گفتگو با این شبکه به تشریح این پیام‌ها و پیامد‌های سرنگونی پهپاد‌ها برای ارتش اشغالگر پرداخت و گفت: حزب الله دامنه عملیات خود را در چارچوب نبرد چالشی و ارسال پیام‌های نظامی به دشمن گسترش می‌دهد که این بر عرصه سیاسی و واقعیت میدانی تاثیرگذار است.

وی تاکید کرد: اقدامات نظامی حزب الله در راستای اظهار برتری در برابر ارتش اشغالگر است و حزب الله در راستای بهبود وضعیت و آزمودن توان دفاعی خود در زمین و آسمان حرکت می‌کند.

الدالی درباره پیام‌ها و مفاهیم سرنگونی پهپاد‌ها به دست حزب الله تصریح کرد: شواهد بیانگر این است که حزب الله سامانه هشداردهنده پیشرفته‌ای در اختیار دارد که آن را قادر می‌سازد تا اهداف هوایی متخاصم را شناسایی کند. این سامانه به مقاومت لبنان امکان می‌دهد تا موقعیت هوایی را به شکل پیشرفته ارزیابی و ترسیم کند. سامانه‌های دفاعی پیشرفته‌ای که حزب الله در اختیار دارد آن را قادر می‌سازد که این نوع پهپاد‌ها به ویژه «هرمس ۹۰۰» بسیار پیشرفته و گرانقیمت را که اشغالگران آن را «ستاره پیشگام» می‌نامند، سرنگون کند.

الدالی افزود: این همچنین سبب محرومیت اشغالگران از برتری هوایی و اطلاعاتی در آسمان و صحنه عملیاتی می‌شود و قدرت جمع آوری اطلاعات از فرماندهان و نیرو‌های مقاومت و امکانات آنها را از کار می‌اندازد.

وی تاکید کرد: علاوه بر این، تاثیر روحی بر دشمن صهیونیست و جبهه داخلی آنها دارد و در مقابل، روحیه مقاومت لبنان و حامیان آن را بالا می‌برد.

مقاومت اسلامی لبنان یکشنبه شب یک پهپاد اسرائیلی از نوع هرمز ۴۵۰ را بر فراز جنوب لبنان سرنگون کرد.

«عمیر بوحبوط» تحلیلگر نظامی رسانه صهیونیستی «واللا» با اشاره به سرنگونی پهپاد این رژیم به دست حزب الله لبنان و ضربات مهلک حزب الله در منطقه عرب العرامشه در شمال فلسطین اشغالی به اشغالگران گفته بود: حزب الله ضربه مهلکی به اسرائیل وارد کرده است.

وی درباره از دست رفتن برتری هوایی در لبنان هشدار داده و آن را عاملی برای کاهش توان جمع آوری این رژیم دانسته و اذعان کرده بود: ما با مشکل بزرگی روبرو هستیم.

باشگاه خبرنگاران جوان بین‌الملل خاورمیانه

دیگر خبرها

  • مأموریت‌های مستشاران ایرانی در سوریه ادامه دارد
  • انتقاد کاربران عراقی از توییت اردوغان درباره بغداد
  •  توصیف اردوغان از بغداد جنجال به پا کرد + عکس
  • اولین نتایج سفر اردوغان به عراق/ تشکیل ستاد عملیات مشترک بین آنکارا و بغداد
  • احتمال احیای داعش در منطقه تا چه حد جدی است؟
  • پیام حزب‌الله به تل‌آویو با سرنگونی ۵ پهپاد رژیم صهیونیستی
  • پیام‌های حزب‌الله به تل‌آویو با سرنگونی ۵ پهپاد رژیم صهیونیستی
  • نگاهی به توافق‌های جدید بین ترکیه و عراق
  • مذاکرات بغداد و اربیل برای از سرگیری صادرات نفت شمال
  • جزئیات دیدار اردوغان با مقامات اقلیم کردستان عراق