Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «مهر»
2024-04-25@21:45:03 GMT

ادغام نظام اعتباربخشی آموزش و پژوهش در علوم پزشکی

تاریخ انتشار: ۱۲ اسفند ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۷۱۱۲۹۰۳

ادغام نظام اعتباربخشی آموزش و پژوهش در علوم پزشکی

به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از وزارت بهداشت، در دومین جلسه مشترک معاونت آموزشی و تحقیقات فناوری وزارت بهداشت بر دستیابی سریعتر به اهداف و سیاست های مشترک هر دو معاونت تاکید شد.

در این جلسه دکتر علی اکبر حق دوست معاون آموزشی وزارت بهداشت نیز از آموزش و پژوهش با عنوان بالهای پرنده ای یاد کرد که باید ضمن تقویت هریک از بالها، همسویی و هماهنگی در مسیر حرکت مدنظر باشد تا پرواز به اوج انجام شود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

حق دوست خاطرنشان کرد: شاید در برخی حوزه ها، اهداف متفاوتی در ۲ معاونت وجود داشته باشد اما در نهایت این اهداف از هم جدا نیستند و اگر بخواهیم کاری انجام بدهیم باید هماهنگ باشیم.

وی ضمن برشمردن و معرفی فعالیت های حوزه آموزش افزود یکی از کارهای مهم معاونت آموزشی تاسیس مرکز ملی آموزش های مهارتی و حرفه ای در راستای توسعه ی آموزش های مهارتی و مدیریت هزینه است که علاوه بر اینکه یک فرصت استثنائی برای کشور است به نظر می رسد در حوزه پژوهش می تواند خیلی مهم و کاربردی باشد.

معاون آموزشی وزارت بهداشت با اشاره به تایید اعتباربخشی برنامه پزشکی عمومی دانشگاه های علوم پزشکی ایران توسط WFME تاکید کرد: این امتیاز بزرگی است که تنها کشور ما موفق به کسب آن در منطقه شده است و باید برای حفظ آن با نهایت قدرت تلاش کنیم لذا هماهنگی بین آموزش و پژوهش در راستای تحکیم زیرساخت های ماموریت های ویژه در دانشگاه ها و همسویی این ۲ حوزه را می طلبد تا توسعه کیفیت بر کمیت غلبه یابد.

حق دوست تاکید کرد استقرار سند آمایش سرزمینی در عرصه سلامت برگ برنده وزارت بهداشت است و معاونت آموزشی در احصاء حیطه های اولویت دار ملی بر اساس اسناد بالادستی و تدوین ماموریت های ویژه، کمک و همیاری معاونت پژوهشی را می طلبد.

وی افزود: با توجه به اعتباربخشی هیئت ممیزه های کشور تا پایان اسفند ماه سال جاری توسط معاونت آموزشی و در صورت همکاری معاونت پژوهشی، هر ۲ رتبه بندی در کنار هم قرار بگیرند و یک تقسیم بندی مشترک ایجاد شود و برای افزایش همگرایی آموزش و پژوهش و فناوری کارهایی انجام شود.

معاون آموزشی وزارت بهداشت با برشمردن اقدامات همگرایی آموزش و پژوهش گفت: ترکیب و ادغام نظام اعتباربخشی  و رتبه بندی دانشگاه ها، افزایش همراهی ۲ معاونت در تبیین ماموریت های ویژه دانشگاه ها، افزایش همکاری در حوزه مرجعیت علمی، افزایش همکاری بین نیماد و نصر، همکاری در اصلاح نمودار سازمانی و تشکیلات تفضیلی دانشگاه ها، همکاری در نظام بودجه ریزی دانشگاه ها در حوزه علمی، افزایش همکاری عملی بین بخش های IT دو معاونت برای گفتگوی موثر بین سامانه ها و زیرساختها از جمله این اقدامات است.

در ادامه جلسه دکتر رضا ملک زاده معاون تحقیقات و فناوری وزارت بهداشت ضمن تقدیر از فعالیت های معاونت آموزش، مجموعه فعالیت ها را روبه جلو خواند و گفت: لازم است در برنامه ریزی ها به نیروی انسانی به عنوان مجری برنامه ها توجه ویژه ای داشته باشیم و در این راستا باید پتانسیل تک تک نیروها شناسایی شود، صحبت هایشان را شنید و به آنها امیدواری داد؛ لذا طراحی برنامه ای برای استفاده بهینه از نیروی انسانی در اولویت است.

ملک زاده تاکید کرد: باید تلاش شود تا در دانشگاه ها علاوه بر آموزش و پژوهش، شواهد علمی خلق شود و این وظیفه خطیری است که بر عهده معاونت آموزشی است.

معاون تحقیقات و فناوری وزارت بهداشت خاطرنشان کرد: توجه به توسعه کیفی و مهارت آموزی نیز از مسائل بسیار مهم است و ۹۰ درصد اطلاعات در مکالمه اولیه پزشک با بیمار قابل دستیابی است و جدی گرفتن بحث درمان سرپایی نقش بسزایی در کاهش هزینه ها خواهد داشت.

ملک زاده با بیان اینکه یکی از مسائل خیلی مهم مرجعیت علمی است افزود: معاونت پژوهشی در حیطه مرجعیت علمی کارهای متعددی انجام داده که می توان آنها را با مجموعه فعالیت های معاونت آموزشی ادغام کرد و به یک ساختار مشترک دست یافت اما این مسئله اصلاح ساختارها را می طلبد.

وی یادآور شد: باید تلاش کنیم در مراکز تحقیقاتی، پژوهش را با آموزش همراه کنیم و زیرساخت های جدیدی تعریف شود تا به برنامه های مطلوب دست یابیم.

معاون تحقیقات و فناوری وزارت بهداشت بر اصلاح نظام جذب هیات علمی تاکید کرد و گفت: بهتر است نظام پرداخت نیز بر اساس کار، تحقیق و میزان آموزشی باشد که ارائه می شود.

کد خبر 4867913

منبع: مهر

کلیدواژه: رضا ملک زاده وزارت بهداشت دانشگاه های علوم پزشکی رتبه بندی دانشگاه ها ارزشیابی آموزشی ویروس کرونا دانشگاه های علوم پزشکی دانشگاه ها دانشگاه آزاد اسلامی وزارت علوم تحقیقات و فناوری مرکز سنجش آموزش پزشکی دانشجویان وزارت بهداشت دانشگاه تهران دانشگاه پیام نور علی خاکی صدیق دانشگاه خواجه نصیرالدین طوسی دانشگاه علوم پزشکی تهران سازمان سنجش فناوری وزارت بهداشت معاونت آموزشی آموزش و پژوهش معاونت آموزش دانشگاه ها فعالیت ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.mehrnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «مهر» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۷۱۱۲۹۰۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

وضعیت استخدام پرستاران دوران کرونا

به گزارش خبرگزاری مهر، عباس عبادی گفت: در شرایط کنونی، ۲۰۹ هزار کادر درمان اعم از پرستار، اتاق عمل، هوشبری، بهیار و کمک پرستار در مراکز درمانی وزارت بهداشت، بخش خصوصی، تأمین اجتماعی و نیروهای مسلح مشغول خدمت هستند.

وی افزود: ۲۱ هزار نفر از پرستاران که بخش عمده آنها در دوران کرونا نیروهای طرحی بودند، استخدام شده اند و در حال حاضر جذب پرستاران در مراکز درمانی در اولویت وزارت بهداشت بوده و تعداد محدودی از همکاران ما در مناطقی که مجوز استخدام در آنها وجود ندارد، برای جذب باقی مانده‌اند.

معاون پرستاری وزارت بهداشت همچنین از تدوین لایحه مادی و معنوی پرستاران خبر داد و گفت: این لایحه دارای ۳۱ ماده است که یک ماده آن به جذب پرستارانی که بحران‌هایی مانند کرونا و…، در خدمت نظام سلامت هستند، اختصاص دارد و امیدواریم با تصویب آن در مجلس بتوان اقدامات موثرتری برای این قشر زحمتکش برداریم.

عبادی با بیان اینکه کمبود نیروی پرستاری یک چالش عمومی جهانی است و کشور ما نیز از این موضوع مستثنی نیست، افزود: با افزایش پذیرش دانشجویان پرستاری در دانشگاه‌ها و تسهیلاتی که برای استخدام و تبدیل وضعیت آنها در حال انجام است، چنانچه قانونگذار از این بابت به نظام سلامت کمک کند، امیدوار خواهیم بود تا چند سال آتی مشکل کمبود پرستار در کشور کاهش یابد.

کد خبر 6088263 حبیب احسنی پور

دیگر خبرها

  • چرا اردستان معاونت آموزشی و پرورشی ندارد؟
  • نظام آموزشی اردستان، معاونت آموزشی و پرورشی ندارد
  • قلیان با گاز خنده!
  • جذب و به کارگیری پرستاران دوران کرونا
  • وضعیت استخدام پرستاران دوران کرونا
  • دانشگاه جندی‌شاپور اهواز در مقطع ارشد «هوشبری» دانشجوی خارجی می‌پذیرد
  • هدیه وزارت بهداشت به بانوان زاهدانی؛ افتتاح اولین پایگاه اورژانس بانوان
  • جذب نخبگان «کانکت» در دانشگاه‌ها/وزارت علوم همکاری می‌کند
  • ایجاد زیرساخت هوشمند رصد رشته مقاطع و رشته محل‌های علوم پزشکی
  • همایش تبین دستاوردهای حوزه سلامت در خوی