۱۲ اسفند ۱۳۹۸
افزایش آمار مرگ و میر ناشی از بیماری مزمن کلیه در جهان
به گزارش پایگاه اینترنتی مدیکال نیوز تودی، نشریه لنست به تازگی مطلبی را منتشر کرده است که نشان میدهد در سال ۲۰۱۷ میلادی، نزدیک به ۷۰۰ میلیون نفر در جهان به بیماری مزمن کلیوی مبتلا شدند و ۱.۲ میلیون نفر در اثر این بیماری جان باختند. در این گزارش همچنین به مرگ ۱.۳۶ میلیون تن در اثر بیماریهای قلبی-عروقی ناشی از اختلال در عملکرد کلیهها نیز اشاره شده است.
محققان با مقایسه دادههای به دست آمده در این باره با اطلاعات مربوط به سالهای قبل، دریافتند که میزان مرگ و میر ناشی از بیماری مزمن کلیوی بین سالهای ۲۰۱۱ تا ۱۹۹۰ بیش از ۴۱٪ افزایش یافته است. این بدان معنی است که این بیماری از هفدهمین عامل اصلی مرگ در جهان به رده دوازدهم صعود کرده است.
بیماری مزمن کلیوی چیست؟
وقتی فردی به بیماری مزمن کلیوی یا CKD مبتلا میشود، کلیههای وی به تدریج و در ظرف چند ماه یا چند سال از کار میافتند. کلیهها در حالت عادی خون بدن را از ضایعات و مایعات اضافی تصفیه کرده و از طریق ادرار دفع میکنند. با از کار افتادن کلیهها، سطح این مایعات در بدن افزایش مییابد.
بیماری مزمن کلیوی در مراحل اولیه علائمی ندارد، اما در صورتی که فرد مبتلا تحت درمان قرار نگیرد، به فاز پایانی وارد میشود که بیمار را به دیالیز یا پیوند کلیه نیازمند میکند.
افراد مبتلا به این بیماری همچنین مستعد ابتلا به بیماریهای قلبی-عروقی نیز هستند که شایعترین علت مرگ بین مبتلایان است. میزان مرگ و میر ناشی از بیماریهای قلبی-عروقی در بیماران دیالیزی ۱۰ تا ۲۰ برابر کل جمعیت است.
عوامل ایجاد
معمولا فشار خون بالا یا ابتلا به دیابت باعث ایجاد بیماری مزمن کلیوی میشود اما بروز این بیماری همچنین ممکن است ناشی از عفونت ایدز یا قرار گرفتن در معرض سموم یا فلزات سنگین باشد. در برخی موارد، علت اصلی بروز بیماری مزمن کلیوی در فرد ناشناخته باقی میماند.
درمان
در حال حاضر هیچ درمانی برای CKD وجود ندارد، اما ایجاد تغییر در شیوه زندگی میتواند به جلوگیری از وخیم شدن بیماری کمک کند. افرادی که در مراحل پیشرفته این بیماری هستند، برای زنده ماندن به درمانهای جایگزین کلیوی چون دیالیز و پیوند کلیه وابسته هستند.
برچسبها بیماری قلبی نارسایی کلیه مرگ و میرمنبع: ایرنا
کلیدواژه: بیماری قلبی نارسایی کلیه مرگ و میر بیماری قلبی نارسایی کلیه مرگ و میر بیماری مزمن کلیوی مرگ و میر کلیه ها
درخواست حذف خبر:
«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را بهطور اتوماتیک از وبسایت www.irna.ir دریافت کردهاست، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایرنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۷۱۱۵۴۵۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۰۰۲۲۱۰۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتیکه در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.
با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.
احمدینژاد: فنر مردم به زودی در خواهد رفت/ از کسی نمیترسم و حرف میزنم
درخواست روسیه از ایران درباره دریای خزر
احمد توکلی: ۶۰ درصد جمعیت کشور زیر خط فقر هستند / وضع مملکت اینقدر بد نبوده
پاسخ جنجالی مقام وزارت بهداشت درباره واکسن ایرانی؛ «شما نزن، اجباری نیست»!
عکس/ اشکهای مادر مهاجر پناهجو
خبر بعدی:
مرگ ۳۶۴۷ برزیلی در ۲۴ ساعت گذشته + جدول تغییرات
به گزارش باشگاه خبرنگاران پویا؛ بر اساس آخرین آمار جهانی پایگاه اطلاعاتی "worldometer" تا صبح امروز 135 میلیون و 315 هزار و 183 نفر در جهان به ویروس کرونا ــ کووید19 ــ مبتلا شدهاند که از این تعداد، 2 میلیون و 928 هزار و 782 نفر جان خود را از دست دادهاند.
از مجموع تعداد مبتلایان در جهان، تاکنون 108 میلیون و 868 هزار و 227 نفر بهبود یافته و توانستهاند این بیماری را شکست دهند.
کشور آمریکا با بیشترین تعداد مبتلایان در جهان با افزایش 85 هزار و 368 مبتلا در 24 ساعت گذشته، به مجموع 31 میلیون و 802 هزار و 772 نفر رسیده است؛ تاکنون 574 هزار و 840 آمریکایی مبتلا به کووید19 در این کشور جان خود را از دست دادهاند.
کشور برزیل پس از آمریکا در رده دوم جهان قرار دارد که با افزایش 89 هزار و 90 مبتلا در 24 ساعت گذشته، به مجموع 13 میلیون و 375 هزار و 414 مبتلا رسیده است؛ در این کشور تاکنون 348 هزار و 934 نفر جان خود را بر اثر ابتلا به کرونا از دست دادهاند.
کشور هند بهعنوان سومین کشور جهان با افزایش 145 هزار و 384 مبتلا در 24 ساعت گذشته، به مجموع 13 میلیون و 205 هزار و 926 مبتلا رسیده است؛ تاکنون 168 هزار و 467 نفر جان خود را بر اثر ابتلا به کرونا از دست دادهاند.
کشورهای فرانسه، روسیه، انگلیس، ایتالیا و ترکیه نیز به ترتیب با 4 میلیون و 980 هزار و 501, 4 میلیون و 623 هزار و 984, 4 میلیون و 365 هزار و 461, 3 میلیون و 745 هزار و 657 و 3 میلیون و 736 هزار و 526 نفر مبتلا در ردههای چهارم تا هشتم جهان قرار گرفتهاند.
همچنین کشورهای اسپانیا با 3 میلیون و 347 هزار و 512 مبتلا و آلمان نیز با 2 میلیون و 974 هزار و 110 نفر مبتلا در ردههای نهم و دهم جهان قرار دارند.
از لحاظ تعداد بهبودیافتگان نیز کشورهای آمریکا، هند و برزیل بهترتیب با 24 میلیون و 346 هزار و 766, 11 میلیون و 990 هزار و 859 و 11 میلیون و 791 هزار و 885 نفر بهبودیافته در ردههای اول تا سوم قرار دارند.
جدول زیر آخرین تغییرات تعداد مبتلایان، فوتیها و بهبودیافتگان کرونا در سطح جهان را (مربوط به 1 ساعت گذشته) نشان میدهد: