Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «پارسینه»
2024-04-23@18:57:33 GMT

درمان مشکلات گوارشی با طب سنتی

تاریخ انتشار: ۱۲ اسفند ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۷۱۲۰۰۹۲

درمان مشکلات گوارشی با طب سنتی

البته متخصصان طب سنتی راهکار‌هایی را برای درمان نفخ، یبوست و حتی سکسکه ارائه می‌کنند.
به گفته متخصصان طب سنتی وجود گاز در دستگاه گوارش طبیعی است، اما مقدار زیاد آن فرد را دچار نفخ می‌کند که برای رفع آن ابتدا باید سبک غذایی اصلاح شود؛ یعنی فرد مبتلا به نفخ باید از خوردن لوبیا، نخودفرنگی، ذرت و غذا‌هایی که از نظر ظاهر لزج و غلیظ هستند مانند آش‌های غلیظ، حلیم، کله پاچه، بامیه خورشی و سیب زمینی آب پز پرهیز کند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

حتی مصرف غذا‌های سرد و غلیظ مثل پنیر‌های لزج، کشک و ماست نیز ممنوع است. اما ماش تنها حبوباتی است که مجاز به مصرف آن هستند. بعد از نوع تغذیه، افزایش تحرک و فعالیت بدنی یکی از مهم‌ترین توصیه‌های طب سنتی برای درمان نفخ است.

گیاهان ضدنفخ
بسیاری از متخصصان طب سنتی برای درمان نفخ، پاکسازی کل بدن، پاکسازی کبد و در نهایت تمرکز روی دستگاه گوارش مصرف دارو‌های گیاهی را تجویز می‌کنند. البته در چنین شرایطی می‌توانید از نعنا، گشنیز، بادرنجبویه، دارچین و هل چه به صورت عرقیجات گیاهی و چه به صورت انواع دم نوش کمک بگیرید.
یادتان باشد هر یک از گیاهان دارویی خواص متعددی دارند، اما خاصیت مشترک همه آن‌ها ضدنفخ و بادشکن بودنشان است. البته در صورتی که بیشتر مواقع بعد از صرف وعده‌های غذایی دچار نفخ یا سوزش سر دل می‌شوید، بهتر است با یک متخصص طب سنتی مشورت کنید تا بعد از مشخص شدن دلیل اصلی بروز این مشکل درمان شوید.

این غذا ضدنفخ است
زیره از جمله ادویه‌هایی است که در بسیاری از غذاها، به ویژه غذا‌های محلی ایرانی کاربرد دارد. به گفته حکمای طب سنتی، زیره ضدنفخ است و باعث دفع گاز معده می‌شود، برای رفع برونشیت و سوء هاضمه مفید است و اشتها را تحریک می‌کند. البته جوشانده‌هایی که با زیره تهیه می‌شوند در مقایسه با زیره‌ای که به مقدار کم به عنوان چاشنی در غذا‌ها استفاده می‌شود، خواص بیشتری دارند، اما در صورت مصرف مداوم این ادویه در غذا‌ها دچار نفخ نمی‌شوید. برای مثال زیره بهترین ادویه برای طبخ غذا‌هایی است که حاوی مواد نفاخ مثل حبوبات هستند؛ بنابراین هنگام طبخ آبگوشت و انواع آش می‌توانید از زیره برای طعم دار کردن غذا استفاده کنید. زیره پلو هم از غذا‌های محلی استان کرمان است. برای تهیه این غذای مخصوص باید زیره را لابه لای برنج آبکش شده بپاشید؛ درست مثل شوید هنگام طبخ باقالی پلو و قطعات مرغ پخته شده را بین لایه‌های برنج قرار دهید و اجازه بدهید برنج دم بکشد. سپس پلو را با زعفران و زرشک تزئین کنید و مرغ‌ها را در همان دیس برنج قرار دهید و سر سفره بیاورید.

عرق نعنا به چه دردی می‌خورد؟
بسیاری از افراد بر این باورند که مصرف عرق نعنا بعد از غذا از بروز ناراحتی‌های گوارشی پیشگیری می‌کند، هضم را راحت می‌کند و نفخ و دل درد‌های ناشی از آن را کاهش می‌دهد، اما یکی از مهم‌ترین ویژگی‌های عرق نعنا رفع اسهال است و افرادی که یبوست دارند باید این عرق گیاهی را با احتیاط مصرف کنند. البته کیفیت عرق نعنا هم اهمیت زیادی دارد. برای مثال نوع مرغوب آن باید شفاف باشد و بوی مطبوع آن از شیشه دربسته تا حدودی استشمام شود. در این بین می‌توانید برای پیشگیری از بروز نفخ و دل درد، به ویژه پس از مصرف غذا‌های نفاخ، نوشیدن دمنوش نعنا را امتحان کنید، آن هم یک ساعت بعد از صرف غذا. برای تهیه این دم نوش کافی است مقداری برگ نعنای تازه را در قوری چینی بریزید و به آن آب جوش اضافه کنید تا حدود ۲۰ دقیقه دم بکشد و آماده سرو شود.

بابونه و فلوس علیه یبوست
بابونه از جمله گیاهان ضدیبوست است؛ به طوری که با نوشیدن روزانه یک فنجان بابونه به مدت یک تا دو ماه مشکل یبوست برطرف می‌شود. برای تهیه این چای گیاهی باید یک قاشق چایخوری بابونه را در یک لیوان آب جوش بریزید و روی شعله غیرمستقیم بگذارید تا حدود ۱۰ دقیقه دم بکشد. البته افرادی که حساسیت دارند باید در مصرف این دمنوش احتیاط کنند و سراغ درمان‌های جایگزین بروند. برای مثال فلوس گیاهی است که در طب سنتی کاربرد‌های متفاوتی دارد؛ یک ملین و مسهل قوی است و یبوست‌های مقاوم به درمان و مزمن را درمان می‌کند. به همین دلیل افرادی که از مشکل یبوست رنج می‌برند و به هر دلیلی نمی‌توانند چای بابونه مصرف کنند باید با مصرف دم نوش فلوس تحت درمان قرار بگیرند که روش تهیه آسانی هم دارد. کافی است ۱۰ گرم فلوس را داخل یک لیتر آب جوش بریزید و اجازه دهید تا ۲۰ دقیقه دم بکشد و بعد از شیرین کردن با عسل، روزانه یک تا دو فنجان از این دمنوش (حداکثر سه ماه) بنوشید.

درمان گیاهی سوزش سردل
کم نیستند افرادی که مشکل سوزش سردل و به اصطلاح ریفلاکس معده را به ویژه پس از صرف غذا تجربه کرده اند. البته اگر این مشکل همیشگی شماست باید به یک متخصص طب سنتی مراجعه کنید و مشاوره پزشکی بگیرید، اما در صورتی که هر چند وقت یکبار دچار این عارضه می‌شوید می‌توانید سراغ معجون جادویی شیرین بیان بروید. کافی است دو لیوان آب را داخل ظرف مناسب تهیه چای (قوری فلزی) بریزید و روی شعله گاز قرار دهید و بعد از به جوش آمدن، حدود یک و نیم قاشق چایخوری ریشه شیرین بیان رنده شده و یک قاشق چایخوری زنجبیل تازه خرد شده داخل آن بریزید و اجازه دهید ۱۰ تا ۱۵ دقیقه بجوشد. سپس قوری را از روی حرارت بردارید و یک قاشق چایخوری گل بابونه خشک شده به مخلوط اضافه کنید. حالا باید روی ظرف را بپوشانید و اجازه دهید چای ۱۰ دقیقه دم بکشد و بعد از صاف کردن آماده مصرف است.

درمان ترش کردن معده با چای پونه
بسیاری از افراد که دچار مشکلات گوارشی هستند پس از صرف غذا دچار معده درد می‌شوند و به اصطلاح ترش می‌کنند. غلیان اسید معده غیرقابل تحمل است و گاهی دارو هم آن طور که باید تاثیرگذار نیست. اگر شما هم از این مشکل رنج می‌برید بهتر است چای پونه را امتحان کنید. برای تهیه این نوشیدنی و البته داروی گیاهی باید یک قاشق چایخوری پونه را با یک قاشق چایخوری بابونه خشک مخلوط کرده و داخل یک لیوان آب جوش بریزید تا مدت ۱۰ دقیقه دم بکشد و بعد از صاف کردن آن را بنوشید. مصرف روزانه یک لیوان چای پونه (نصف لیوان پس از ناهار و نصف لیوان پس از شام) مشکل ترش کردن معده تان را تا حد زیادی حل می‌کند.     منبع:ایران ناز

منبع: پارسینه

کلیدواژه: طب سنتی مشکلات گوارشی پارسی خبر یک قاشق چایخوری دقیقه دم بکشد برای تهیه عرق نعنا طب سنتی صرف غذا آب جوش غذا ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.parsine.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «پارسینه» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۷۱۲۰۰۹۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

استفاده از الکل و فریز کردن، روش‌های قابل قبول برای معدوم‌سازی زالوهای درمانی

رئیس اداره دارو سنتی، اداره کل فرآورده‌های طبیعی، سنتی و مکمل سازمان غذا و دارو درباره مراکز مجاز به ارائه خدمات زالودرمانی توضیح داد و نسبت به تهیه زالو از مسیرهایی غیر از داروخانه و خارج از زنجیره سلامت هشدار داد.

به گزارش خبرگزاری ایمنا و به نقل از پایگاه اطلاع‌رسانی سازمان غذا و دارو، مریم مشهود اظهار کرد: مشاهده می‌شود افرادی به صورت مستقیم زالو را از طریق فضای مجازی یا سایر تبلیغات تهیه کرده و بدون بررسی کیفیت، به صورت مستقیم برای بیمار تجویز یا مصرف می‌کنند، این کار خلاف مقررات بوده و همانند دیگر داروها و کالاهای سلامت که هیچ پزشکی اجازه ندارد خود به صورت مستقیم اقدام به تهیه و تجویز و مصرف برای بیمار کند، زالو هم مانند دارو و سایر ملزومات پزشکی باید از طریق داروخانه تهیه و سپس در زنجیره مصرف قرار گیرد.

وی درباره خطرات تهیه زالو از مسیرهای غیر قانونی و بی‌ضابطه افزود: زالویی که خارج از زنجیره سلامت و تأمین سازمان غذا و دارو تهیه می‌شود، ممکن است که از زالوهای صید شده در تالاب‌ها و مرداب‌ها بوده یا زالویی باشد که پس از مصرف یک بیمار به درستی معدوم نشده و به طبیعت بازگشته باشد، چنانچه بیمار قبلی که زالو درمانی کرده دارای بیماری‌های عفونی مسری مانند ایدز، هپاتیت یا سایر بیماری‌های قابل انتقال باشد، زالوهای صید شده می‌توانند این بیماری‌ها را به افراد دیگر منتقل کند.

رئیس اداره دارو سنتی، اداره کل فرآورده‌های طبیعی، سنتی و مکمل خاطرنشان کرد: با توجه به دستورالعمل‌های ثبت شده در سایت سازمان غذا و دارو تنها دو روش استفاده از الکل ۷۰ درصد و فریز کردن در دمای منفی ۲۰ درجه سانتیگراد برای معدوم‌سازی زالوی مصرف شده قابل قبول است.

مشهود گفت: در مواردی دیده شده که زالوی مصرفی را در آب نمک یا نمک گذاشته و پس از قی کردن زالو به اشتباه فرد استعمال‌کننده تصور می‌کند که زالو از بین رفته است، در حالی که این طور نیست و در صورتی که معدوم نشود در طبیعت دوباره به چرخه بازمی‌گردد و می‌تواند عامل انتقال بیماری‌ها باشد.

کد خبر 746536

دیگر خبرها

  • آبلیموی تقلبی را چگونه تشخیص دهیم؟ | باورهای اشتباه مردم درباره آبلیموهای سنتی
  • بهترین نوع زیتون از نظر طب سنتی | طبع زیتون گرم است یا سرد ؟ ؛ هر آنچه درباره زیتون باید بدانید
  • کاهش وزن سریع چه بلایی سرتان می‌آورد
  • زالو درمانی؛ خوب یا بد؟
  • استفاده از الکل و فریز کردن، روش‌های قابل قبول برای معدوم‌سازی زالوهای درمانی
  • بیماری‌های حاد کبدی از عوارض کاهش وزن سریع
  • انتقال ایدز و هپاتیت با زالو درمانی | پزشک اجازه تهیه و مصرف زالو برای بیمار را ندارد
  • فریب تبلیغاتی دمنوش‌های لاغری
  • اینفوگرافیک: شایع ترین بیماری‌های گوارشی در کشور
  • بیماری‌های حاد کبدی از عوارض کاهش وزن سریع و دمنوش‌های لاغری